Kooste - TÄRKEÄ! Jokainen lukee huolella!


Tänne tulee kaikki tärkeät ilmoitukset, mitä ajan mittaan ilmestyy. Luethan huolella läpi kaikki tiedotteet, jotta pelaaminen sujuisi mukavammin. Täällä on tietoa, jota ei ole TNFän virallisilla sivuilla. Uudet liittyjät lukekaa foorumin säännöt ennen pelaamista!
Muistakaa lukea kooste! Koosteesta löydätte lähes kaiken tarvittavan foorumia koskien. UKKn löydät kysymykset ja ehdotukset - osiosta.

Valvojat: Crimson, Ivy, Aksutar

Avatar

Monarkki

Viestit: 14544

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti La Loka 08, 2011 5:01

Kooste - TÄRKEÄ! Jokainen lukee huolella!

nimimerkki

Kun kirjaudut foorumille, kirjauduthan samalla nimimerkillä ja samaa sähköpostiosoitetta käyttäen, mitä käytit ensimmäisen hahmoesittelysi yhteydessä sähköpostissa. Täten ylläpito tunnistaa sinut ja osaa aktivoida tunnuksesi. Tuntemattomat ja ennen hahmonhyväksyntää rekisteröintiä yrittävät tunnukset poistetaan! Mikäli yritit rekisteröityä foorumille ennen kuin hahmoesittelysi oli hyväksytty, joudut tekemään rekisteröinnin uudestaan. Tästä on maininta liittymisohjeissa TNFän kotisivuilla, ei pitäisi olla vaikea seurata sitä sääntöä.

Nimimerkkiä voi kuitenkin vaihtaa rekisteröitymisen jälkeen. Nimimerkin vaihtaminen onnistuu itse omista käyttäjätiedoistasi (omat asetukset -> profiili -> Kirjautuminen). Kun vaihdat nimimerkkiä, ilmoitathan siitä yleisesti foorumilla joko poissaolo ilmoituksissasi tai esittele itsesi töpössäsi. Täten muutkin foorumilla pysyvät kärryillä nimimerkkivaihdoksista, eikä tule sekaannuksia.
Nimimerkin vaihtaminen saattaa deaktivoida tunnuksen. Ylläpito saa tästä kuitenkin ilmoituksen ja aktivoi tunnuksen uudestaan mahdollisimman nopeasti.
Myös sähköpostiosoitettasi voit muuttaa omista asetuksista, mutta tällöin tunnuksesi tulee deaktivoitumaan. Sama homma kuitenkin mitä nimimerkin kanssa, ylläpito tulee ja aktivoi tunnuksesi uudestaan.

Lomat/Poissaolot

Kun lähdet lomalle tai tiedät, että poissaolosi tulee venymään foorumilla, tulee sinun ilmoittaa siitä poissaoloissa. Mikäli et ilmoita poissaoloistasi ja olet pitkään poissa, poistaa ylläpito tunnuksesi ja hahmosi kysymättä.
TNFssä on kolmen kuukauden raja. Mikäli pelaaja on kirjautumatta foorumille kolmeen kuukauteen, poistetaan tuon tunnukset. Riittää, että käyt silloin tällöin kirjautumassa edes foorumilla, niin sinua ei poisteta, sikäli mikäli olet liian kiireinen pelaamaan tai pelaaminen ei sillä hetkellä luonnistu. TNFstä löytyy myös keskustelut palsta, missä voit käydä kertomassa kuulumisiasi tai muuten vain ilmoittaa elossa olostasi.

Ylläpito katsoo aina ennen poistamisia poissaolo ilmoitukset läpi! Mikäli pelaajalla on hyvä syy kolmen kuukauden kirjautumattomuuteen, annetaan tuon jäädä vielä. Hyvä syy ei ole pelkkä "En ehdi pelata", "Pelaaminen ei inspaa", "on kiireitä", "pidän lomaa pelaamisesta".
Mikäli et halua yleisesti foorumilla kertoa mahdollisen pidemmän poissaolon syytä, pistä yksityisviestiä ylläpidolle (Aksutar) tai sähköpostitse aksutar@thenightfantasy.com ja selitä tilanne edes pintapuolisesti. Emme vaadi tarkkaa ja yksityiskohtaista selitystä, vaan jokainen kertokoot tilanteestaan sen mitä haluavat. Mikäli uskot poissaolosi kestävän huomattavasti pidempään, kuin kolme kuukautta, voit ehdottaa tunnuksesi jäädyttämistä. Tällöin tunnus jäädytetään ja aktivoidaan sitten, kun otat jälleen yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla.
Huom. Tunnuksen jäädyttäminen ei onnistu, mikäli pelaat "tärkeällä" hahmolla. Sinun pitää luopua tärkeän hahmon paikasta, mikäli haluat jäädyttää tunnuksesi. Lisää "tärkeistä" hahmoista alempana.

***Ylläpito ei enää "huhuile" pitkään hiljaisina olleiden pelaajien perään. Pelaaja vastaa itse kirjautumisestaan ja aktiivisuudestaan foorumilla. Ylläpito saattaa kysellä vain ja ainoastaan aktiivisuudesta "tärkeiden" hahmojen kohdalla.

Avatarit/Allekirjoitukset

Avatarin eli "avan" sallittu maksimikoko tällä foorumilla on:
130px x 250px (leveys, korkeus)

Ei sen suurempia. Mikäli yrität suurempaa kuvaa lisätä, poistaa ylläpito kuvan heti kun sen huomaa. Mikäli toistuvasti yrität liian suurta kuvaa käyttää, annetaan sinulle varoitus. Mikäli senkin jälkeen kuva on liian suuri, saat jäähyn.
Avatar kuvissa ei saa esiintyä mitään K-merkintä materiaalia. Mikäli kuva rikkoo foorumin sääntöjä, poistetaan se varoituksen kera.

Allekirjoitukseen pelaajat voivat laittaa mitä itse haluavat. Suositeltavaa olisi, että allekirjoituksesta löytyisi linkki kaikkiin mahdollisiin hahmoesittelyihisi, jotta kanssapelaajat löytävät ne nopeasti ja vaivattomasti. Miettikää kuitenkin fontin koko ja linkkien mahdollinen asettelu, jottei allekirjoitus vie tuhottomasti tilaa foorumilla - sellaisen näkeminen esimerkiksi pulinassa toistuvasti on rasittavaa. Allekirjoitukseen saa myös lisätä kuvia, mutta otathan harkintaan kuvien koon. TNFää käytetään nykyään myös mobiililaitteilla, joiden kanssa foorumin selaaminen ei ole välttämättä niin mukava kokemus, jos allekirjoituksen kuvat ovat liian suuria. Maalaisjärjellä ja omaa harkintakykyä käyttäen, miettikää tarkkaan kuvien koot. Mikäli kuvakoko on liian suuri ylläpidon mielestä, siitä huomautetaan - mutta ei anneta varoituksia. Varoitus tulee vain, jos kuvat sisältävät jälleen jotain K-merkintä tavaraa.

Kun lopetat

Kun et aio enää jatkaa TNFssä, ilmoitathan siitä ylläpidolle - joko yksärillä (Aksutar), sähköpostitse (aksutar@thenightfantasy.com) tai yleisesti foorumilla poissaolo töpössäsi. Tällöin ylläpito tulee poistamaan tunnuksesi samantien, ilman sen suurempia odotteluita. Poistuessasi sinun ei tarvitse selitellä mitään, ilmoita vain että lopetat. Olisi myös suotavaa, että ilmoittaisit kanssapelaajillesi poistumisesta, mikäli sinulla on sillä hetkellä pelejä meneillään.
Ylläpito pitää myös huolen, että hahmoesittelysi, galleriasi (Niin kirjoitus- kuin piirustuspuolella), peliseuranhakusi, oma esittelysi ja poissaoloilmoituksesi poistetaan myös. Peliviestisi jäävät.

Mikäli mielit palata TNFään poistumisen jälkeen joskus, tulee sinun liittyä jälleen uudestaan saman kaavan kautta, mitä muutkin uudet liittyjät.

käyttäytyminen

TNF pyrkii säilyttämään leppoisan ja pelaajaystävällisen ilmapiirin foorumilla - tästä olet myös sinä pelaajana vastuussa. Otathan huomioon että TNFssä liikkuu kaiken ikäisiä ja kaikenlaisella kokemuksella varustautuneita pelaajia. Tästä johtuen oletamme, että ikää omaavat pelaajat osaavat katsoa hieman mitä suustaan päästelevät pienempien seurassa - kuten myös toisinpäin.
Rasismi ja kiusaaminen ovat ehdottomasti kiellettyjä foorumilla (huom. tämä ei koske pelejä, hahmosi saa olla rasistinen ja maailman suurin kiusaaja jos haluat). Mikäli ylläpito havaitsee offgame alueilla huonoa käytöstä, annetaan pelaajalle varoitus. Mikäli rikkeet toistuvat, saa pelaaja jäähyn. Mikäli käytös on alati toistuvaa ja selvästi tahallista, poistetaan pelaaja foorumilta.

Keskusteluosion "Pulina" on tarkoitus olla kevytmielistä keskustelua ja jos haluat jostain siellä mainitusta asiasta alkaa argumentoimaan kunnolla, siirrä keskustelu omatoimisesti osioon "Sivistyneen argumentoinnin kehto". Molemmat löytyvät keskustelut osiosta.

Ylläpito ei myöskään katso hyvällä jatkuvaa sääntöjen rikkomista, saatikka ylläpidolle vastaan väittämistä - esimerkiksi hahmojenhyväksynnässä.
Mikäli käyttäjä toistuvasti rikkoo sääntöjä, on häiriöksi tai aiheuttaa mielipahaa toisille pelaajille, puuttuu ylläpito parhaaksi katsomallaan tavalla asiaan.

K-merkintä

Koska TNFssä liikkuu ikäluokaltaan erilaisia pelaajia, on otettava huomioon että ihan kaikki kuvat ja tekstit eivät välttämättä sovi jokaisen silmille. Myös jotkut vanhemmat pelaajat eivät välttämättä halua heti foorumille tullessaan nähdä K-merkittyä materiaalia.

Tästä johtuen K-materiaalista on ilmoitettava aina mahdollisten kuvien ja pelien osalta! Mikäli pelaat jonkun kanssa K-merkittyjä pelejä, ilmoita siitä joko pelin otsikossa (Kirjoita otsikkoon "K-varoitus"), ensimmäisessä peliviestissä offgame huomautuksena tai sitten offgame viestinä peliviestin alussa, jossa tätä K-merkittyä materiaalia alkaa esiintymään.

Lieväksi K-merkintämateriaaliksi lasketaan:

- Seksualisoitu alastomuus
- Päihteiden ja alkoholin vastuuton käyttö
- Itsetuhoisuus/itsensä satuttaminen määrätietoisesti

Kunnon K-merkintämateriaaliksi - Joista on aivan pakko varoittaa niiden ilmetessä - lasketaan:

- Seksuaalinen kanssakäyminen
- Raiskaus/seksuaalinen hyväksikäyttö
- Ylitsevuotava väkivalta/tarkoin kuvailtu väkivalta, "Gore", "Body horror".

Näistä on ilmoitettava niin linkeissä, peleissä, kuvissa kuin tarinoissa. Jos lisäät kuvagalleriaasi jotain K-materiaalia omaavia kuvia, linkitäthän ne tekstimuodossa töpöösi, etkä suoraan kuvana. Täten mahdollinen K-materiaali ei hyppää suoraan kanssapelaajien silmille.

Fun facts:
K-Agna merkintä on sama kuin K-merkintä. Aikanaan Agna niminen käyttäjä oli TNFän nuorin pelaaja, joten vanhemmat pelaajat alkoivat käyttää K-Agna merkintää K18 merkinnän sijaan. Joten jos nykyään näet K-Agna merkinnän, tiedät sen nyt tarkoittavan K-materiaalia sisältävää peliä.

hahmoesittelyt

Pelaajana sinä olet vastuussa oman hahmoesittelysi päivittämisestä. Sinun tulee ilmoittaa hahmoesittelysi lopussa mahdollisista päivityksistä, jotta ylläpito ja pelaajat voivat sitä tarvittaessa seurata. Muistathan myös päivittää hahmoesittelysi aina heti, kun hahmosi jollain tapaa muuttuu. Esimerkiksi ulkonäöllisesti: Jos hahmosi saa pelissä ison arven keskelle naamaansa, menethän mainitsemaan siitä hahmoesittelyyn, jotta kanssapelaajat voivat jatkossa omilla hahmoillaan tähän muutokseen reagoida.

Mikäli muutat hahmoasi radikaalisti (otathan huomioon ettet saa kuitenkaan hahmostasi muokkaa täysin erilaista) tai lisäät uusia kykyjä, tulee sinun ilmoittaa siitä ylläpidolle yksärillä. Tällöin ylläpito käy lukaisemassa hahmoesittelyn uudelleen läpi ja huomauttaa sinulle, mikäli esittelyssä on jotain kiellettyä/kyseenalaistettavaa.

Kun hahmosi syystä tai toisesta vaihtaa puolta, ilmoita siitä ylläpidolle heti! Ylläpito siirtää hahmoesittelysi uuteen paikkaan. Muistathan käydä myös hahmolistauksessa mainitsemassa asiasta, jotta hahmolistan ylläpitäjä voi omalta osaltaan homman hoitaa.

kirjoittaminen

TNFssä kirjoitetaan peliviestit aina yksikön kolmannessa persoonassa, imperfektissä. Tätä sääntöä tulee jokaisen noudattaa. Kirjoittaessa tulee myös käyttää kirjakieltä - lukuun ottamatta hahmojen mahdollisia repliikkejä, joissa saa käyttää puhekieltä.

Jokaisen pelin alussa sinun tulee ilmaista selkeästi, millä hahmolla pelaat. Jokaisen pelissä olevan hahmon nimi olisi hyvä mainita viestin alussa, ennen itse peliviestiä, mikäli itse peliviestissä ei käy tarpeeksi hyvin selväksi kellä hahmolla pelaat. Tämä myös silloin, kun peliin liittyy muita hahmojasi.

Hahmojen vuorosanat tulisi laittaa lainausmerkkien väliin ("näin"). Mikäli hahmosi puhuu jotain muuta kieltä, kuin yleiskieltä, tulisi repliikki kursivoida ja ilmoittaa mahdollinen puhuttu kieli repliikin loppuun:

"Kuten nyt esimerkiksi näin", Hän sanoi haltiakielellä.

Pelien lukumäärä

Pelirajoituksia ei ole. Yhdellä hahmolla saat nykyään samanaikaisesti pelata niin montaa peliä, kuin haluat.

"Tärkeät hahmot"

Mikäli pelaat jollain "tärkeällä" hahmolla, jolla on valtaa ja sijaa TNFän universumissa enemmän kuin tavallisella tallaajalla, tulee sinun pelata myös tällä hahmolla, jottet paikkaa varaa turhaan. Toiveena olisi, että vähintäänkin yksi peli per. vuosi olisi pelattuna. Mikäli Pelaaja ei näytä pelaavan isommassa asemassa olevilla hahmoilla, huomauttaa ylläpito tästä - ymmärtäen kyllä jos irl on kiire ja roolipelaaminen ei vain onnistu. Mikäli pelaamattomuudelle löytyy selitys ja syy, annetaan pelaajan vielä pitää paikka. Jos pelaamattomuus jatkuu ilman selitystä, pyydetään pelaajaa luopumaan hahmosta tai vähintään hahmon asemasta.
Mikäli hahmo ei enää inspaa tai kiinnosta, pelaaja voi poistaa hahmon ja täten vapauttaa hahmonsa aseman muille halukkaille.
"Tärkeiksi" hahmoiksi luetellaan:

- Kuninkaat ja kuningattaret
- Kylien johtajat
- Eliittikenraalit, niin ihmisten kuin haltioiden
- Munkkiluostarin apotti ja Ihmisten piispa
- Kolme vanhinta
- Ihmisten, haltioiden ja kääpiöiden hovin jäsenet, joilla on sanavaltaa hovissa
- Ylipäätään suuremman roolin hahmot, joita ylläpito etsii ilmoituksin

Tässä tapauksessa pelatuiksi peleiksi lasketaan keskeneräiset pelit, sekä mahdolliset pelisuunnitelmat, joita ei vielä ole ehditty pistää täytäntöön syystä tai toisesta, kunhan pelaaja osoittaa selvää kiinnostusta hahmoa kohtaan ja pyrkii pysymään aktiivisena hahmon suhteen.

Kun hahmo kuolee/hahmon poistaminen

Mikäli hahmosi kuolee pelissä tai et vain halua enää pelata sillä ja toivoisit poistaa tämän hahmon, ota yhteys ylläpitoon. Kuolleella/poistetulla hahmolla et voi pelata enää poistamisen jälkeen!
Ylläpito poistaa hahmoesittelyn foorumilta, joten muistathan ottaa esittelyn talteen, mikäli sitä ei muualla ole ylhäällä kuin foorumin puolella. Älä poista esittelyä itse!

Kun hahmo kuolee, ilmoita siitä myös hahmolistauksessa, jotta hahmolistan ylläpitäjä osaa poistaa esittelyn listoilta.

Mikäli poistetun hahmon joskus haluaisit takaisin tuoda täytyy sinun hyväksyttää hahmo jälleen uudestaan hahmonhyväksynnässä. Et saa lisätä hahmoa takaisin foorumille ilman hyväksyntää!

Pelirajoitukset

TNF on peli, josta löytyy kaksi suurta osapuolta, jotka ovat sodassa keskenään. Tästä johtuen ihan jokainen hahmo ei voi ihan joka paikkaan talssia. Otathan tämän huomioon pelatessasi. Esimerkiksi haltia tai taruolento hahmo ei voi tuosta vain hypellä ihmisten kyliin/kaupunkiin ilman, että tuota katsotaan kieroon tai ilman, että tuo joutuu hankaluuksiin rotunsa tähden, jos sattuu olemaan uusi kasvo kulmilla.
Tai tavallinen talonpoika ei tuosta vain voi mennä minkään kuninkaan linnaan hyppelemään käytäville.
On myös paikkoja, joihin tietyt hahmot eivät voi päästä ilman apua. Esimerkiksi haltioiden piilopaikka on nimensä mukaisesti piilossa. Piilopaikan kylää verhoaa lumous, jonka johdosta kylää ei voi nähdä siitä tietämättömät. Tästä johtuen esimerkiksi ihmisten sotilasjoukot eivät voi tuosta vain marssia kylää tuhoamaan, eikä kylästä tietämätön kansalainen voi sinne sattumalta löytää.

Maalaisjärjellä ja harkintakyvyllä kun pelaa, niin osaatte varmasti itse harkita mihin hahmosi pääsee ja mihin ei.
Mikäli pelaaja häikäilemättömästi rikkoo pelirajoituksia, saa tuo huomautuksen. Mikäli se jatkuu selvänä kiusantekona, saa pelaaja jäähyn.

Uusi hahmo/Hahmo lisääntyy

Kun haluat lisätä uuden hahmon, täytyy se ensin hyväksyttää hahmonhyväksynnässä. Et voi vain lisätä uutta hahmoa foorumille ja alkaa pelaamaan sillä.
Sama koskee myös mahdollisten nykyisten hahmojesi jälkeläisiä, joita saattaa ilmestyä. Hahmojen jälkeläiset pysyvät NPC hahmoina, kunnes ne erikseen hyväksytetään hahmonhyväksynnässä!
Tarkemmat ohjeet hahmonhyväksyntään löydät hahmonhyväksyntä alueelta.

TNFssä ei ole hahmo rajoituksia, yhdellä pelaajalla voi olla niin paljon hahmoja kuin haluaa, kunhan niillä kaikilla myös pelaa. Varsinkin, jos joku hahmoistasi on "tärkeässä" asemassa Cryptissä - esimerkiksi Kyläpäälliköt, eliittikenraalit, hallitsijat. Mikäli hahmosi on tärkeässä asemassa, pelaathan tuolla myös, etkä "varaa paikkaa" turhaan.


NPC hahmot

NPC hahmot, eli non-player-character, eli "ei pelaajan hahmo", ovat hahmoja, jotka ovat peleissä mukana syystä tai toisesta taustalla. Nimenomaan taustalla. Oli kyseessä sitten hahmosi NPC kumppani, lapsi, orja, ystävä, tuttava, vihollinen, lemmikki, ratsu tai rakastaja, NPC hahmo ei saa koskaan olla pääosassa peleissä. NPC hahmojen tehtävä on olla tarinassa mukana tukemassa itse pelaajien hahmojen seikkailuja. NPC hahmo voi toimia taustalla samaan aikaan toisessa tilanteessa, mitä itse pelaajan hahmo, jos pelin juoni ja eteenpäin vieminen sitä vaatii.
Kuitenkin, TNFssä et saa pelata vain NPC hahmolla! Pelissä täytyy tavalla tai toisella olla tukena sinun oma, hyväksytty hahmo. Vaikka NPC olisikin se, joka toisen pelaajan kanssa esimerkiksi puhuu, täytyy tilanteessa olla mukana vähintäänkin yksi pelaajan oma hahmo. NPCillä kunnolla pelailu voidaan laskea hyväksymättömällä hahmolla pelaamiseksi, mistä taas tulee varoitus pelaajalle ja pahimmillaan jäähy, jos ilmiö on toistuvaa.Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan tai et löydä kysymykseesi vastausta koosteesta, tarkista UKK.
Viimeksi muokannut Aksutar päivämäärä Ma Maalis 12, 2012 1:50, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar

Monarkki

Viestit: 14544

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti To Heinä 23, 2015 2:41

Re: Kooste - TÄRKEÄ! Jokainen lukee huolella!

Uusittu, korjailtu, tarkennettu. Lukekaa, niin vanhat kuin uudet. Lisäyksiä saattaa tulla, mutta niistä ilmoitetaan erikseen sitten.
Avatar

Monarkki

Viestit: 14544

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti La Syys 05, 2015 4:22

Re: Kooste - TÄRKEÄ! Jokainen lukee huolella!

Sääntömuutoksia koskien pelien lukumäärää per hahmo ja tärkeillä hahmoilla pelaamista.
Kolme tähteä alaotsikon edessä kertovat uusituista säännöistä.
Joitakin kohtia myös tarkennettu.

Paluu Ilmoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö