Viesti Su Kesä 06, 2010 9:19

Argen

Nimi: Argen
Kutsumanimi: Argen, Arkku
Ikä: Vähän vajaa 400 vuotta, kehollisesti 21
Syntymäpäivä: 13.10, Vaaka
Sukupuoli: Mies
Suuntautuminen: Panseksuaali
Siviilisääty: Naimaton
Ammatti: Koruseppä / Sepän apulainen
Rotu: Puoliverinen, demonin ja ilvesmenninkäisen risteytys
Puoli: Puolueeton, toimii Rajavartijoissa apulaisena.
Perhe: Syntymäperhe jo kuollut, puoli-veli Kriger. Kokee myös Rajavartijat perheekseen.

Värikartta sekä kuvioinnit


Ulkonäkö:
Ensimmäisenä pistävät silmäät herran tummanharmaa, pehmoisen ja lyhyen turkin peittämä iho jossa kulkee vaalensinisiä, tribaalimaisia kuvioita, tuhkan harmaat hiuset mustalla paksulla raidalla, paksu ja tuuhea häntä sekä tupsupäiset, hyvin pitkät suippokorvat. Viirumaisten silmien väri on tumman liila, ja niidenkin päältä menee näitä kuvoita, jotka peittävät ihoa joka puolelta. Hiukset ovat, kuten aiemmin sanottu, musta-harmaat, ja hyvin lyhyeksi leikatut, ellei lasketa keskellä menevää harjannetta, jonka voi kyllä verrata suoraan irokeesiin, jos sen vain nostaisi pystyyn. Tuon niskassa on myös pieni poninhäntä. Turkki on samaa luokkaa, paitsi että tiheämpää ja lyhyempää... paljon lyhyempää. Lähietäisyydeltä pystyykin kertomaan, että tuolla on turkki, mutta kauempaa sitä ei huomaa. Korvat ovat erittäin pitkät, tosin hieman ohuemmat leveydeltään mitä esim. haltioilla. Korvien päät ovat jokseenkin tupsumaiset. Suusta löytyvät pienen pienet, omalla tavallaan suloiset torahampaat, jotka soveltuvat kylläkin enemmänkin kaluamiseen kuin irti-repimiseen yms. Vaikka tuo kasvoiltansakkin näyttäisikin etäisesti ihmiseltä, on tuon nenä ilmiselvästi eläimen. Käsissä on kolme sormea kussakin, lisäksi niiden päistä löytyy terävät kynnet, mutta nämäkään eivät sovellu aseeksi, vaikka miten yrittäisi. Kiipeilyyn kylläkin. Tummanharmaa häntä on periytynyt pojalle äitinsä rodun kautta. Hännän päässä on kyllä valkoinen laikku, mikä on vähän harvinaisempi tapaus. Tätä samaa vaaleaa sävyä löytyy myös vatsasta, rintakehästä, sekä jalkojen välistä.

Pituutta on 170 cm, painoa 70 kg. Notkea ja ketterä pentu, jonka ruumis on tehty kestämään rankkaakin fyysistä rasitusta, sekä hankalia olosuhteita. Vaikkei hän näytäkkään paljoa miltään, hänen kehonsa kestää pitkiäkin aikoja pienillä määrillä ravintoa ja vettä, ja hän voi juosta päiväkausia lepäämättä. Sama koskee myös tunneleissa kulkemista, hän voi ahtautua vaikka mistä. Alunperin hänen rotunsa elikin mitä erillaisimmissa olosuhteissa, tundrilla, aavikoilla, sademetsissä, vuorien kätköissä. Sanomattakin selvää että hän voi siis sopeutua melkein minkälaisiin oloihin tahansa hetken totuttelun jälkeen. Tietyssä määrin Argen muistuttaa peikkoa, mutta nuori suuttuu heti, jos joku häntä peikoksi sanoo.

Syksyisin ja keväisin tuo kokee turkin vaihdoksen, vaihtaen syksyllä turkin pörröisestä vedenkestävään. Keväällä muutos onkin vedenkestävästä pörröiseen. Vedenkestävä turkki ei paljoa eroa kesä-turkista, muuten kuin olemalla sileämpi ja enemmän vettä hylkivä.

Luonne:
Argen on varsin omituinen tapaus, muttei loppupeleissä varmaan niin omituinen, ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin demonin ja menninkäisen risteytymä. Argenille on pakkomielteenä erillaiset jäynät ja temput, joita hän tekee jatkuvasti, ja saa yleensä kaikkien vihat niskaansa... aivan oikeutetusti kyllä. Ei hän varsinaisesti pahaa tarkoita, kunhan yrittää vain saada hiukan huomiota ja yllättää toisia. Ei tuo ainoastaan perinteisiä pikku jäyniä tee, kyllä tuo osaa mukavastikkin yllättää - esimerkiksi yllätys-herkuilla. Tuosta oikeastaan näkee jo monen metrin päästä ettei tuo ole aikeissa satuttaa ketään - vilpitön olemus, leveä hymy ja iloinen äänensävy. Tuo on jokseenkin läheisriippuvainen, eikä kestä kauaa ilman että saisi puhua jonkun kanssa. Ja sitten kun tämä herra alkaa pajattamaan niin siitähän ei loppua meinaa kuulua! Argenilla on paha tapa puhua hiukan ohi suunsa, ja päästellä sammakoita sitä tarkoittamatta, joten vaikka toinen niin kovasti koettaakin vain olla ystävällinen ei ole kumma näky nähdä hänet jonkun tuohtuneen henkilön kanssa.

Argen on ehkä hyvää tarkoittava keppostelija ja ikuinen pulisija, joka ei vaikuta päältä päin vaaralliselta. Ei tuo kyllä olekkaan. Argen on suoraan sanottuna pelkuri, eikä erityisemmin pidä väkivallasta - tuo menee ensin täysin lukkoon, sitten juoksee karkuun minkä neljästä raajastansa vain pääsee. Jos paikalla on ystävä, niin silloin tehdään vastahyökkäys ja sitten juoksuksi. Tuo on varsinainen ovimatto-luonne, alistuen helposti vahvempiensa tahtoon mukisematta. Niin kauan kun se vahvempi antaa huomiota tai kiehnätä itseänsä vasten siis. Jos Argenista alkaa tuntua ettei häntä kaivata paikalla, katoaa hän nopeasti kuvioista sen enempää harmittelematta - elämä on sellaista, joskus menetetään, joskus ei, eikä maailma muutu ellei uusi tuuli puhalla joskus.

Argenin parhaimpia puolia tosin on tuon suvaitsevaisuus - hän ei katso nahkaan - tai turkkiin - mikä tulee toisiin henkilöihin, ja hänelle on se aivan se ja sama mitä rotua toinen edustaa. Menneisyyskin on vain menneisyyttä, turha siihen on liian tiukkaa takertua - mikä merkitsee on tulevaisuus ja nykyhetki.

Harrasteet ja tavat:
Puhuminen, hän puhuu ja puhuu ja puhuu... Lisäksi hän jahtaa lintuja, yrittäen napata noita suoraan ilmasta käsin hyppimällä puista - kyllä tuon jalka-voimat sellaiseen riittää, kunhan lintu lentää tarpeeksi matalalta. Mukana on myös harmittomien kepposten tekeminen.

Historia:
Argen on yksi niistä monista lapsesta, joka sai alkunsa erään nimettömän demonin julmuuksista ja himosta. Tämän kertainen uhri oli ollut ilvesmenninkäinen, joka ei alkuun meinannut lainkaan toipua kokemuksestaan. Mutta kun Argen syntyi, alkoi elämä taas palailla iloiseen menninkäisneitoon. Aluksi suku kauhisteli ristisiitosta, mutta myöhemmin, kun huomattiin kuinka iloiseksi tuore äiti tulikaan, kun sai muuta ajateltavaa ja sai palkinnoksi siitä aina jonkin pienen vauvan ilahduttavan reaktion, alkoi sukukin hyväksyä Argenia entistä paremmin. Eipä aikaakaan, kun pikku Argen oli jo hyväksytty osa kyläkuntaa, ja tuon elämä oli mitä ihaninta. Mutta kaikki ihanuus loppuu aikanaan, Argen huomasi vanhenevansa huomattavasti hitaammin, mitä muu kansa. Samaan aikaan kun Argen oli vasta menossa murrosikäänsä läpi, olivat hänen nuorimmat ystävänsä jo saaneet vaimon ja lapsia, ehkä kaksikin. Argen ei aluksi tiennyt mistä oli kyse, ei ennenkuin kysyi asiaa jo miltein mummoiässä köpöttelevältä äidiltään, joka kertoi vihdoin totuuden Argenin alkuperästä. Nuorukainen järkyttyi, mutta päätti olla vielä etsimättä muita sukulaisiaan isänsä puolelta... koska hänen äitinsä tarvitsi häntä vielä. Puolirotuinen pysyi äitinsä rinnalla aina tuon loppuun saakka, ja lähti sitten haikein mielin yhteiskunnastaan, kohti pohjoista mistä hänen isänsä oli kuulema tullut.

Muutama vuoden matkanteon jälkeen, Argen saapui vihdoin pohjoiselle rannikkoseudulle, jossa kesää kesti kuukauden, ja loput vuodesta olivat pelkkää kylmyyttä ja pimeyttä. Tummaturkkiselle Argenille tämä oli oikea taivas, eipähän tullut turhan kuuma. Ranta oli ainut oikea paikka jossa pystyi elämään, loput maasta olivat pelkkää kuollutta korpea ja teräväkivikkoista kalliota. Ainoa asia joka pilasi tätä (hänen mielestään täydellistä maata), oli kaikkialla vilisevät pimeyden olennot, erillaiset pedot sekä hirviöt, jotka muuttivat maan vielä vaarallisemmaksi. Mutta poiskaan ei turkikas lähtenyt, ei ennenkuin saisi tietää enemmän isästään. Ja pojat saiko hän tietää. Rannikkoseudulla oleva kylä tarjosi suojaa herralle, samoin kuin tietoja tästä nimenomaisesta demonista. Hänelle selvisi yhtä sun toista, kuten se että hänen isänsä oli tehnyt samanlaisia tempauksia aiemminkin, ja että yksi näistä "tempauksen" seurauksista sattui asuttamaan kylää, yhtenä arvostettuna hirviönmetsästäjänä. Innostuneena asiasta, nuori yritti lähestyä metsästäjään, jonka nimeksi oli sanottu Kriger. Aluksi häntä vanhempi mies kohteli tuota kylmästi ja etäisesti, tuon elämä oli ollut sen verta erillaista, mutta kohtahan tämä lapsellinen käytös muuttui hyväksyvämmäksi, se ei ollut pojan vika että hänen elämänsä oli ollut hiukan vaikeampaa. Kyllähän nämä kaksi sitten loppupeleissä tulivat ihan hyvin toimeen, kunnes Argenille selvisi, että veljensä oli ottanut elämäntehtäväkseen etsiä ja tuhota se ainut asia, joka heitä yhdisti. Näille kahdelle tuli riitaa, sillä vaikka sellainen hirviö pitikin tuhota, se oli kuitenkin heidän yhteinen isä. He kaksi erosivat aika myrskyisissä merkeissä, Krigerin lähtiessä kohti etelää metsästysretkellensä, ja Argenin jäädessä pohjoiseen. Mutta kun aikaa kului miltein kolme vuosikymmentä, eikä veikkaa näkynyt, alkoi Argen huolestua. Hän lähti perään, seuraten kaikkia saamiaan vihjeitä niin hyvin kuin pystyi. Vihdoin hän joutui Cryptin saarelle, jossa sota oli syttynyt, ja jossa veljensä oli mitä ilmeisimmin osallisena....

Peleissä:
Tutkittuaan Cryptiä hiukan, tuo päätyi Kali Kalpanan seuraan, ja siitä Rajavartijoihin yhtä aikaa neidon kanssa. Nyt vain yrittää olla mahdollisimman paljon hyödyksi tuolle sekä ryhmälle.


Voimat:
Argen pystyy käyttämään suhteellisen vahvaa menninkäis-taikaa, mutta koska ei ole saanut oikeanlaista harjoitusta, on sen käyttö suht huteraa ja hankalaa. Hänellä on kolme eri taika-temppua hihassansa:
- Vesikieppi, jolla pystyy nostattamaan kolme vesipylvästä vedestä suojaamaan itseänsä. Tämän ylläpito minuuttia kauemmin kuitenkin väsyttää ristiverisen ja nopeasti.
- Savupallo, joka on noin tennispallon kokoinen, manaa keskittämällä luotu pallo - tämä luo erittäin sankan ja rikin-katkuisen savuverhon heti kun osuu maahan pienen posahduksen kera.
- Viimeisellä ei ole varsinaisesti nimeä. Tämä loitsu perustuu tähtien kuviointiin, ja sen vaikutus vaihtelee hyvinkin radikaalisti - joskus se aiheuttaa pienimuotoisen maanjäristyksen, joskus se ei tee kuin pienen naurettavan tussahduksen. Argen vältteleekin tämän käyttöä kunnes kehittyy tähtien tulkinnassa.

Aseistus:
Ei omista aseita, jos heikohkoja kynsiä sekä pieniä torahampaita ei lasketa.

Vahvuudet ja heikkoudet:
+ Erittäin vahvat jalat, kehittyneet juoksemiseen ja hyppimiseen.
+ Nopea kintuistansa, vielä nopeampi jos menee neljällä raajalla.
+ Erittäin tarkat aistit, erityisesti hajuaisti.
+ Sosiaalinen ja avoin persoona.
- Pelkurimainen.
- Ei hallitse minkään-asteista asetta.
- Turhankin luottavainen ja naiivi mikä tulee toisiin.
- Suoraan sanottuna tyhmä välistä.

Muuta:
- Syö mieluiten raakoja lokin-munia.
- Kiehnää helposti niitä henkilöitä vasten joita kutsuu ystäviksi, ellei joka siitä sano.
- Hallitsee kolmea kieltä - Cryptin yleis-kieltä, pohjoisen kieltä sekä ilves-menninkäisten kieltä.
- Äärimmäisen suojelevainen hännästään.

Suhteet (vain tärkeimmät):
Kali Kalpana - Paras ystävä, tekee mieluusti mitä Kali pyytää.
Copper - Johtajan kaltainen, kunnioittaa miestä.
Samnhaina - Hiukan pelottava, mutta kunnioitettava ja miellyttävä henkilö

Tunnuskappaleet:
Roger Miller - I'm a Nut
Splinter, Ice Prince || Roka, Blind Loner || Copper, Righteous Man || Argen, Lenient Beast || Sullivan, Guardian of Animals || Nelladel, Night Hunter
Tänne päin,, jos sinulla on peli-idea tai tahdot kurkata avoimena olevia tärkeitä ja ei-niin-tärkeitä peli-ideoita.

"I'm a cockroach remember, I just keep coming back!"

Ava (c) Minä.