Viesti Ke Maalis 16, 2011 5:14

Pisantheuma

Kuva Kuva Kuva


Nimi: Pisantheuma
Kutsumanimi: Pisa
Ikä: Ennen kuolemaa tuntematon, toiminut enkelinä vasta 20-vuotta.
Suuntautuminen: Tuntematon
Rotu: Enkeli
Puoli: Puolueeton
Tehtävä: Kodittomien lasten suojelusenkeli
Aura: Vaalea

Ulkonäkö:

Kuva

Pisa on noin 165cm pitkä, heiveröinen ja ennen kaikkea pieni rintainen neitokainen. Tätä enkeliä voisi pituutensa puolesta luulla noin 15-vuotiaaksi, mutta kehon kehittymättömyys ja puhetapa pistää kyseenalaistamaan tuon. Neitokainen on suoraan sanottuna luuviulu, aliravitun näköinen tyttönen. Silti tällä on yllättävän pulleahkot ja terhakkaat posket muuhun ruumiin kuvaan nähden. Silmät eivät ole niinkään pienet saatikka suuret, tätä on tosin tietystä syystä vaikea heti sanoa. Tämä vaaleaverikkö omaa vasta pienet siivet lyhyen palveluksensa johdosta. Riippumatta kuitenkaan koosta, Pisa kykenee kulkemaan aivan samalla tavalla kuin kuka tahansa muukin enkeli. Neito omaa valkoiset lainehtivat, noin vähän ristiselän yläpuolelle laskeutuvat hattaraiset hiukset, lyhyet paksut kulmat että todella, hänen mielestään jopa kadehtittavan paksut ripset, eikä hänen ihonsa ole paljoa tätä tummempi. Yksi piirre, jonka saatamme myös luokitella Pisan ulkonäköön, on, ettei tämä lähes koskaan avaa silmiään. Vain joskus, harvoin saattaa näkyä pilkahdus vaalean lilahkoa silmää tämän päättäessä raottaa näitä hetkeksi. Muuten neiti antaa kuitenkin sellaisen kuvan, että hänen silmäluomensa olisivat liian raskaat koko ajan auki pidettäväksi. Tästä huolimatta neitokainen ei kuitenkaan ole sokea saatikka kykenemätön näkemään mitä tekee ja ketkä menevät missäkin silmät suljettuinakin. Vaatetus enkelimuodossa on valkeaa. Pisalla on yllään hassusti ommeltu putkilomainen mekko jonka helma on pussitettu sisälle päin kurpitsamaiseen muotoon. Edestä menee ristinmuotoinen kirjailu ja korkea pitsinen kaulus mikä peittää osittain neidon solisluu alueen. Kenkiä saatikka hihoja tällä ei ole, myötäillen Pisan mieltymystä ihonsa vapauteen.

Ihmis-illuusiossa Pisa luonnollisesti piilottaa siipensä, säästäen höyhenen jos toisen vaaleanruskeiden hiustensa sekaan, aivan kuin pelkäisi kadottavansa harjoitus-siipensä jonnekin matkan varrelle. Muodista piittaamatta, Pisa kulkee aina, jos vain vain mahdollista, paljasjaloin. Vaikka kerran jos toisenkin tämä on kokeillut moisia vapauden riistäjiä, leikaten kuitenkin näiden jalkaterät, että varpaat pääsevät olemaan vapaasti kaikesta huolimatta.
Vaatetus muuttuu siveellisestä kaula-aukosta "valahtaa alas minä hetkenä hyvänsä-"vaaralliseen kangaskappaleeseen joka saa mekon oloisen olomuodon vyötärön ympärille kiristetyllä köydellä. Se miten vaatekappale pysyy ylhäällä, on mysteeri. Se on joko valahtanut selkäpuolelle, paljastaen tytön selvästi erottuvan selkärangan tai kömpelösti solmittu olkapäille. Pisan jalat on sentään saatu peitettyä valkopitsisiin, nilkkoihin asti ylettyvillä housuilla, toisinkuin enkeli muodossa. Silmät ovat myös muuttuneet vaaleansinisiksi

Luonne:

Pisasta voisi ulkopuolisesti saada ryhdikkään että tarmokaan kuvan. Todellisuudessa tyttö on hyvin hajamielinen, ei aina pysty keskittymään yhteen asiaan kerralla kun jokin kiiltävä tai muu niin mielenkiintoinen puunlehti leijailee sivummalla. Laskutaitoa on turha odottaa Pisalta. Tämä jakaa kolikot muiden orpojen kanssa näön ja päättelykyvyn että kolikoiden värin perusteella, vaikka välillä joku vanhempi lapsista näkee parhaakseen avittaa tyttöä, ellei vanhempaa enkeliä ole lähistöllä, jota kiskaista hihasta... Lukutaitoa tältä on myös turha odottaa, vaikka tyttö kyllä ponteikkaasti välillä yrittääkin oppia kunnes kadulla olevaa pulua on aivan välttämätön pakko lähteä jahtaamaan.
Pisa on muuten suurimmaksi osaksi enkelimäiseen tapaan tyyni, että rauhallinen ja suurin väkivaltaisin teko, mitä hän ikinä saattaisi tehdä, on tönäistä toista sivummalle. Näin siis tuttavien ja luotettavien ihmisten keskuudessa. Vaaran tai nälväilyn uhatessa, Pisalla saattaa kestää hetki, ennen kuin tajuaa tilanteen luonteen. Tyttö siis saattaa kehua katuroiston puukkoa kiiltäväksi tai hymyillä ilkeilijälle, aina sen aikaa kunnes aivoissa olevat ratakset pääsevät liikkeelle ja molemmat tapaukset saavat kuulla joko korvia vihlovimman kiljunnan ja huudon korvissaan tai lyyran pehmeät säveleet, jonka voimalla saadaan ilkeilijät uneen. Muita puolustustekniikoita ei tältä enkeliltä juuri löydy, mutta ovat sitäkin tehokkaampia, jopa niin, että Pisa saattaa nukahtaa lyyraansa luritellessa nukahtaa itsekin.
Tyttö vaikuttaa muuten päällisin puolin hyvin iloiselta, eikä kyllä peittelekään tunteitaan, tuskin edes osaakaan. Joten auta armias jos suututat neidin, tämä mököttää mitä taitavimmin vaikka maailman ääriin ennen kuin saa jonkin hyvityksen kokemalleen vääryydelle.

Enkeli osaa olla myös joskus liiankin utelias ja varmaan törkkäisi nenänsä jokaisen oven väliin, ellei vanhempi enkeli olisi häntä kertaalleen kannustanut olemaan vähemmän törkeä. Ei Pisa tosiaan halua töykeä olla, mutta ajatteleminen jää ajoittain taka-alalle kun jokin nappaa mielenkiinnon. Tästä huolimatta, Pisa hoitaa kuitenkin työnsä tunnollisesti, yrittäen pitää huolta että mahdollisimmat moni katulapsi selviää vielä huomiseen.
Pisa on harvemmin äänessä suuremmassa porukassa, mutta kun tämä pääsee vauhtiin, tätä on mahdoton saada hiljenemään, oli se sitten ihmisten mieleen tai ei. Pisalla on myös tapana puhua itsestään kolmannessa persoonassa, syytä tähän ei tiedetä mutta mitä ilmeisimmin kantaa juurensa syvälle tytön menneisyyteen.


Menneisyys:

Pisan kuolevainen syntymä tapahtui kevätfestivaalien aikaan. Suurilapsikatraisella perheen vanhemmilla oli jo vaikeuksia saada ruokittua Pisan sisarukset ja itsensä, joten uusi perheen lisäys tuotti entistä enemmän hankaluuksia taloon. Perheeseen kuului vanhemmat ja 9 pellavapäistä isosisarta, joten Pisa sai totuttautua olemaan läheisten ympäröimänä jo pienestä pitäen. Kuten sisarensa, pian Pisakin sai kulahtaneen lipan päähänsä ja potkun luisevalle persukselle kadulle myymään milloin tulitikku askeja, milloin äidin solmimia kukka seppeleitä. Jo varhaisina vuosina Pisalla oli taipumus pysytellä pilvilinnoissa, omasi keskittymisongelmia ja mieluummin kuin kerjäsi, tämä seurasi perhosta pitkin katuja. Suurempaa väkivaltaa ei perheessä esiintynyt, mutta kuri oli kova ja vitsa heilui vain jos ei ollut hoitanut osaansa tai jäi kiinni ruuan hamstraamisessa. Pisalla oli taipumus jakaa omaansa sisaruksilleen, jotka olivat syntyneet tämän jälkeen. Ei sillä, ettei tytöllä nälkä ollut, mutta äidin silmät olivat niin kovin surulliset katsellessa Pisaa pienempiä luuviuluja. Vuosien kuluessa ja aikojen kovetessa, perheen isä oli potkinut vanhempia lapsia omilleen ja nuoremmilla ei ollut kotiin tulemista, elleivät olleet myyneet joka ikistä myyntituotetta. Sinä kylmänä päivänä, Pisan syliin oli annettu kirjailtuja lautasliinoja, vain hopeisen pennin kappaleelta. Ensilumi laskeutui maahan, tytöllä oli nälkä ja kylmä, ohikulkijat olivat vielä kylmempiä. Nuori tyttö otti isänsä uhan tosissaan ja ei kääntynyt kotiin, mutta pian päivä vaihtui illaksi ja ilta yöksi. Lunta oli satanut kiitettävästi ja vasta kaksi hopeaa ansainnut tyttö alkoi väsyä. Huomenna hän jatkaisi, hän oli ajatellut. Lumihan oli pehmeää, siinä voisi nukkua. Tynnyriin nojautuessa ja tuntoaistin turruttua, Pisa vaipui ikuiseen uneen.

Kuten suurin osa kanssarodusta, Pisa ei tiedä menneisyydestään eikä laske syntyneensä koskaan aikaisemmin kuin vasta enkelinä. Pisan ruumiinrakenne oli pysynyt sellaisenaan tämän kuoleman jälkeen, luisevana ja heiveröisenä. Syy miksi Pisa pitää nyt silmiään kiinni lähes kaiken aikaa saatetaan myös yhdistää siihen, että tämä kuoli rauhallisesti nukkuessaan jäätymiskuolemaan. Päästyään tähän niin sanottuun parempaan paikkaan, Pisa pestattiin orpolasten suojelusenkeliksi tämän tottumuksesta pienempiin lapsiin, että anteliaisuuteen näitä kohden.

Kyvyt:
-Lentäminen, mikä olisi varsin huvittavaa enkeliltä uupua.
-Mikäli unenpuute vaivaa, Pisa hoitaa moisen vaivan hetkessä lyyrallansa.
-^ Toimii myös vaaran uhatessa, tällöin tosin pahana tapana saattaa nukahtaa itsekin.
-Pisa on allerginen synnin teolle, että syntisille. Enkeli reagoi näiden läheisyydessä aivastamalla, mikä on ajoittain hyödyllinen tapa tunnistaa synnintekijä kun sellainen löytyy viereltä.

Muuta:
- Sulkeutuneiden silmiensä takia muille voi tulla hankalaksi sanoa onko tuo untenmailla vai muuten vaan paikallaan hiljaisena. Asiaa ei paranna yhtään se, että Pisalla on joskus tapana kävellä unissaan silloin kun sattuu unta oikeasti tarvitsemaan.
-Ei toistaiseksi omaa mitään nukahduttavia-kykyjä merkittävämpää
-Pitää silmiään lähes aina kiinni
-On ikäänkuin ominut isosiskon roolin pienimmille katulapsille ja esim kerjää näiden kanssa antaen päivän päätteeksi näille omansa pois.


ESITTELY ON PÄIVITETTY VIIMEKSI: 15.2.2018 Katsastettu läpi ja siistitty. Tavatut remontissa.