Viesti Ma Loka 10, 2011 10:56

Hecate Vesna

(päivittämättä)

Nimi: Hecate (lausutaan hekate) Vesna, kulkee myös nimellä Heca
Ikä: ei tarkkaa tietoa, varmasti yli satoja vuosia. Fyysisestä muodosta on vaikea sanoa, minkä ikäiseltä tuo näyttää. Lapsekkaan omainen, mutta omaa silti aikuisen muotoja.
Rotu: Henkiolento/druidi, kenties kirous.
Sp: Nainen
Puoli: Puolueeton, kuuluu metsän oikeus laumaan.

Kuvatus

Ulkonäkö: Pituutta tältä humanoidilta löytyy vain 130 senttimetriä. Ruumiinrakenteensa on erittäin pyylevä ja pyöreä, mutta silti naisellisen kurvikas. Tuo kurvikkuus ja rintojen koko antaakin vihiä siitä, että kyseessä on naaraspuolinen olento. Jalkansa eroavat tavallisista jaloista sen verran, että jalkaterät muistuttavat enemmänkin tassua, kuin jalkaa. Jaloista löytyy myös yksi nivel enemmän, mitä ihmisiltä. Näiden jalkojen ansiosta Hecate on erittäin hyvä kiipeilemään. Sekä varpaista, että sormista löytyy erittäin terävät ja kestävät, tummat kynnet, joilla tarraa hyvin kovaankin pintaan. Kynnet sopivat myös raateluun, mikäli Hecate sellaiseen tilanteeseen eksyy. Korvat ovat suipot, pitkät ja lehdestä repaleiset, väriltään hieman tummemmat, mitä muu iho. Myös jalat polvesta alaspäin, sekä kämmenet ovat tummemmat, mitä muu iho, johtuen likakerroksista, mitä olennon raajoihin aina tarttuu. Ihonsa muuten on tummahko ja yleensä likainen.
Kasvot ovat pyöreät, kuten muukin kroppa. Leuka on pieni ja nenänvartta olennolla ei ole lainkaan. Vain kaksi viirumaista sierainta siinä, missä nenän kuuluisi olla. Silmät ovat täysin valkoiset eikä pimeys tunnu vaikuttavan niiden kirkkauteen. Silmät hohtavatkin valkoisena yön pimeydessä, vaikka päiväsvalossa näyttävät täysin normaaleilta. Silmiä ympyröi mustempi iho-alue, joka korostaa suurehkoja, pyöreitä silmiä. Ylähuuli on lähes olematon, alahuuli kapeahko. Suusta löytyy iso, vino rivi teräviä hampaita. Joka kerta kun Hecate avaa suunsa hymyilläkseen, kaikkoaa väki yleensä hänen läheltään. Hecate kykenee irrottamaan leukansa paikoiltaan, mikäli syö tai kantaa suussaan jotain suurempaa, mikä ei muuten kitaan mahtuisi. Suu myös leviää luonnottoman suureksi tarpeen tullen.
Selässään Hecatella on pihkainen tassunkuva, merkkinä siitä, että tuo kuuluu metsän oikeus laumaan. Tassunkuva sijaitsee vasemman lapaluun kohdalla, josta johtuen se on valitettavan usein piilossa paksun takkuisen pehkon alla.
Päästä löytyy myös hiukset, jotka yltävät aina olennon jalkoihin asti. Pehko on väriltään likaisen punainen ja lähes aina takussa. Edestä hiukset ovat pidemmät, kuin takaa. Takaraivosta lähtee myös nyörillä sidottu ponihäntä.

Vaatteita tällä olennolla tuskin koskaan on yllään. Kuitenkin, Hecate on vuosisatojen saatossa oppinut hieman inhimillisiä tapoja ja tietää, ettei aina ole soveliasta hyppiä alasti, varsinkaan seurassa. Tästä johtuen Hecatella on yleensä leveä nahkanyöri kierrettynä rinnan ympäri. Lanteilla taas roikkuu nipin napin kaiken tarpeellisen peittävä nahkainen lannevaate.Luonne:
Luonteeltaan olento on naiivin utelias. Se ei pahemmin tunne sanaa oma rauha ja saattaakin jäädä silkasta mielenkiinnosta seurailemaan milloin ketäkin, tehden noiden elämästä harvinaisen kiusallista. Aikanaan Hecate kuitenkin poistuu vainoamasta olentoja, kunhan saa uteliaisuutensa tyydytettyä tai löytää jotain vielä mielenkiintoisempaa. Jos hengen yrittää häätää pois huutamalla tai väkivalloin, voi Hecate vahingossa säikähdyksestä, itsepuolustukseksi tai pelästyessään langettaa henkilön päälle enemmän tai vähemmän vakavan kirouksen. Yleensä Kirous on joko harmiton tai väliaikainen, mutta koskaan ei kannata ottaa sen riskiä, että joku kerta olento heittää hätääntyessään tappavan, koko sukua vainoavan kirouksen toisen niskoille.

Hecate ei hahmota maailmaa kuten useimmat. Se elää vain tässä hetkessä ja osaa odottaa korkeintaan huomista. Menneeseen olento ei katso, ellei näe tarpeelliseksi muistaa jotain tapahtumaa. Hengetär muistaakin yleensä koirantavoin vain huonot hetket menneestä, yhdistäen ne tilanteisiin joissa jotain pahaa on sattunut. Esimerkiksi, jos joku humalassa kävisi satuttamaan olentoa, rekisteröisi tuo alkoholin hajun ja maun, sekä humalatilan kipuun ja alkaisi pelkäämään humalaisia olentoja.
Olento on lähes aina iloisella päällä ja tuota onkin vaikea masentaa. Vaikka onkin yksinäinen, ei Hecate tajua sitä itse. Monet välttävät hengettären seuraa juuri tuon kiroustenheittotaidon vuoksi, sekä tuon yksinkertaisesti karun hymyn takia. Hymyillessään Hecate paljastaa suussaan olevat raateluhampaat, jotka yleensä karkottavat väkeä ympäriltään.

Surulliseksi päädyttyään Hecate saattaa vollottaa ja nyyhkytellä itsekseen metsässä, kunnes joku tulee ja sanoo jotain mukavaa. Kauaa olento ei pysy surullisena ja vaikuttaakin unohtavan masentavat hetket harvinaisen nopeasti.
Perusluonteeltaan Hecate on kuitenkin ystävällinen ja auttavainen, vaikkei aina sitä osaakaan tuoda oikealla tavalla esille.


Menneisyys: Kukaan ei tiedä varmaksi mistä tämä olento on tullut ja mitä tuo haluaa. Hecate ilmestyi haltiakylän laitamille kolmesataa vuotta sitten. Aluksi olento vain istuskeli ja katseli kylää, kunnes kylän laitamilla asunut talonpoikaiskastiin kuuluva haltia sai tarpeekseen, pelottavan ruman otuksen kökkiessä hänen metsämaisemassaan. Haltia kävi häätämässä henkiolennon tiehensä, jonka seurauksena tuo sai ylleen kirouksen. Haltia ei sitä itse tiennyt, mutta tuo nuori mies kuoli muutaman viikon sisään siitä, kun oli henkeä käynyt hätyyttelemässä.
Miehen kuoltua, ilmestyi henki jälleen samaiseen paikkaan katselemaan kylää. Jälleen henki sai katsella ja ihailla tätä arkkitehtuurin juhlallisuutta, kunnes samaisen talon emäntä päätti tulla häätämään hengen pois. Jälleen Hecate häädettiin vihamielisesti pois paikaltaan ja jälleen sai huutaja ylleen kirouksen.
Emäntä kuoli kahden viikon sisään ja Hecate palasi jälleen paikalleen.

Henki istui kuunkierron ajan kylän laitamilla, kunnes jälleen yksi haltia päätti lähestyä tuota olentoa. Tällä kertaa kyseessä oli edellisen talon ainoa tytär. Tytär ei kuitenkaan äitinsä ja isänsä tapaan käynyt häätämään henkeä, vaan alkoi juttelemaan tuolle. Pian selvisi, ettei Henki osannut puhua. Keskustelusta tuli siis harvinaisen yksipuolinen. Tytär jatkoi hengen luona vierailua kuukauden päivät, kunnes eräänä päivänä kutsui hengen kotiinsa.
Hecate seurasi arasti ja varovaisesti tytärtä, joka ohjasti hänet sisään taloon. Talossa Hecate viettikin seuraavat vuodet. Tytär otti tehtäväkseen opettaa tämän olennon puhumaan. Tytön vanhemmat veljet eivät olleet riemuissaan tästä tapahtumasta, sillä pojat aavistelivat tuon karun henkiolennon olevan heidän vanhempiensa kuoleman takana. Kuitenkaan he eivät halunneet pahoittaa siskonsa mieltä ja antoivat tuon pitää pienen räyhänhenkensä.
Tytölle kävi ilmi, ettei henki omannut nimeä. Pitkään mietittyään, nimesi haltianeito olennon Hecate Vesnaksi (kaukainen viesti). Kun olento oli saanut nimen, alkoi tuon käytös muuttua huomattavasti inhimillisemmäksi.

Vuodet kuluivat, Hecate tunsi olonsa mukavaksi haltiatytön seurassa. Kunnes koitti se päivä, kun veljet olivat saaneet tarpeekseen. Illan laskeutuessa, veljekset raahasivat henkiolennon ulos talostaan ja häätivät kauas pois, metsään asti. Hecate kuitenkin palasi yön aikana useampaan otteeseen talon ikkunan taakse huutamaan, kunnes veljistä vanhempi vihdoista viimein päätti käyttää brutaalimpaa väkivoimaa olentoa vastaan.
Saatuaan kirjaimellisesti turpiinsa, Hecate katosi talon luota iäksi. Olennosta ei kuulunut mitään ja veljiensä teko särki haltianeidon sydämen.
Vanhempi veli kuoli muutaman viikon sisään tästä tapahtumasta

Tapahtumien jälkeen Hecate vietti aikaa haltiakylässä, milloin missäkin nurkassa istuen. Ei aikaakaan, kun erään pienen tapahtumasarjan päätteeksi Hecate päätyi Lyron Brellin mukana Metsän Oikeus laumaan. Nykyään olento viettääkin aikaansa tuon lauman mukana.


TÄLLÄ HETKELLÄ:

Hecate kuuluu yhä Metsän Oikeus laumaan, mutta siinä missä osa laumalaisista lähti saarille pakoon haltiakuninkaan vihaa, Hecate jäi mantereelle Quinn metsään pyörimään. Hengetär onkin pyörinyt lähinnä yksin metsässä, törmäten satunnaisiin henkilöihin silloin tällöin.
Taidot:

- Osaa muuttua halutessaan korpiksi, siiliksi tai kissaksi. kaikissa muodossa Hecaten väri on musta ja olento näyttää täysin kyseisiltä luontokappaleilta, paitsi korvistaan. Korvat ovat samanlaiset, suipot ja rosoiset, paitsi korppimuodossa korvia ei ole lainkaan.
- Pystyy parantamaan haavoja, ruhjeita ja murtumia. Parantamiseen saattaa kuitenkin sisältyä kylkiäisenä kirous jos toinenkin. Vahingossa tietenkin.
- Pystyy langettamaan kuolettavia tai vain piinallisia kirouksia toisten ylle, jopa ilman omaa tahtoaan. Kirousten kesto on vaihtelevaa, kuten myös niiden vaikutukset.
- Aistit paremmat kuin kuolevaisilla.
- Näkee, sokean silmistä huolimatta.
- Liikkuu uskomattoman nopeasti, Tuon käydessä täyteen vauhtiin jalkojensa ja käsiensä kanssa, on tuon liikkeitä vaikea edes erottaa. Tämä taito onkin harvinaisen ärsyttävä, jos yrittää vältellä katsekontaktia olennon kanssa.
- Hyräilyllään on hypnotisoivia vaikutuksia. Sitä jos kuuntelee tarpeeksi kauan, vaipuu kuulija hypnoosiin. Halusi Hecate sitä itse tai ei.


Muuta:

- Ei osaa puhua kunnolla. Lauseiden rakenne saattaa olla hölmö, jos niitä edes lauseiksi voi kutsua. Puhuu paremmin yleiskieltä, mitä haltiakieltä. Haltiakielestä osaa vain muutaman sanan.
Parhaimmillaan kommunikoidessa elekielellä.
- Pakkomielle pyöreisiin objekteihin
- Eläimellinen lihansyöjä.
- Talvisin saattaa kasvattaa itselleen valkean, lyhyehkön turkin.

Tavatut:
Outo ihminen - Oli ja meni. Ei ottanut apua vastaan. Outo, väitti olevansa ihminen.
Lyron Brell - Lauman johtaja, otus itse pitää miestä ystävänä.
Punahiuksinen haltia - Ilkeä! Kamala! Vaarallinen!
Fauni - Ystävä, erittäin rakas vaikkei kauaa ole tuntenut. Toi lahjojakin!
Yksisilmäinen haltia - Ilkeä! Kamala! Vaarallinen!
Lohikäärme - Laumalainen, kai? Ainakin paljon on lähettyvillä. Ei tiedä/muista nimeä.
Näyttävä haltia - Ilkeä! Kamala! Vaarallinen!

// Päivitykset //
15.5.2013
- Ulkonäköä uusittu vähän!

19.8.2012
- tavatut ja pelatut uusittu.

26.7.2012
- Ulkonäkö kirjoitettu uudestaan, samoin luonne. Taitoja korjailtu, uusi kuva lisätty
11.4.2012
- Menneisyyttä lisätty, ulkonäköä päivitelty, puolue vaihtunut.