Viesti To Joulu 31, 2015 11:39

Rosalba Gilde

Nimi: Rosalba Gilde
Nimen tarkoitus: Rosalba viittaa valkeaan ruusuun ja Gilbe tarkoittaa uhrausta tai arvoa.
Tunnetaan myös nimillä: Rose, Ruusu

Ikä: 26
Rotu: ihminen/haltia
Ammatti: kurtisaani, vakooja sekä salamurhaaja
Sukupuoli: nainen

Puoli: puolueeton[

Menneisyys
Rosalba syntyi orjalle, jolle ei annettu edes mahdollisuutta pitää lasta. Koska lapsi oli isännän äpärä tämän vaimo ei tahtonut lasta lähellekkään omaa huusholliaan. Niimpä Rosalba myytiin kurtisaanien killalle. Rosalba sai äidiltään ainoastaan nimensä ennen kuin rääkyvä kapalo siirtyi naiselta toiselle. Lopulta päätyen hänen emännälleen. Hänen suonissaan kuitenkin virtasi myös haltian verta, joka teki hänestä hieman haastavemman koulutettavan. Hän kasvoi prostituoitujen käsissä ihmisten pääkaupungissa. Hän pitää lapsuuttaan itse hyvänä. Hänellä oli upeita, itsenäisiä naisia ympärillään ja hänelle syötettiin paljon herkkuja. Hän tietää, että asiat olisivat voineet olla todella toisin.

Koska tyttölapsi oli selkeästi kaunis ja älykäs, emäntä päätti muovata tästä maksullisista naisista arvostetuimman, kurtisaanin. Hän halusi tietenkin tienata rahansa takaisin ja päästä oikeiden ihmisten suosioon. Lapsi oli sijoitus ennen mitään muuta. Niimpä Rosalballe opetettiin samoja taitoja kuin aatelisnaisille, mutta samalla miehen viettelemisen salaisuudet ja kuinka nuo voisi saada polvilleen. Rosalba tuntui olevan luonnollinen taito kietoa muut pikkurillinsä ympärille. Hän myös nautti saamistaan tunneista ja kauniista mekoista. Tyttö käveli usein nenä pystyssä muiden emännälle myytyjen lasten ohitse. Hän kuvitteli olevansa parempi kuin muut, mutta oppi kyllä olevansa väärässä. Eräänä päivänä hän sai kiukkukohtauksen ja rikkoi emännän arvokkaan viulun. Rosalba sai tuntea sen lihassaan, mutta emäntä oli sen verran varovainen, ettei jättänyt pysyviä jälkiä tyttöön ja pilannut ahkeraa valmistelua. Henkiset arvet kuitenkin jäivät ja saivat syttymään jotain uutta. Ennen itsensä vapaaksi luullut Rosalba tajusi olevansa vain orja kauniissa mekossa.

Rosalba oli 16 vuotiaana valmis myytäväksi ensimmäisen kerran. Häntä käytettiin hienoissa juhlissa, tapahtumissa ja ainoastaan oikeissa piireissä. Hänen viattomuutensa maksoi emännälle hyvin ja jono olisi yltänyt monta katua taaksepäin. Nuori kaunotar hurmasi miehet kuten oli odotettu. Rosalba sai lukuisia uskollisia aateliston miehiä ensimmäisenä vuotenaan rakastajikseen ja suojelijoikseen.

Kului viisi vuotta ennen kuin Rosalba oli maksanut velkansa. Hän oli huomannut nopeasti, kuinka emäntä koetti lisätä velkaa pitääkseen hänet, sillä hän oli parhaiten tuloja tuova tyttö. Niimpä viekas nuori nainen alkoi säästämään summaa salaa. Eräänä päivänä hän suoritti viimeisen maksunsa ja muutti hetkeksi hyvin vaatimattomiin oloihin. Hän oli vapaa, hetken, kunnes käsitti ettei hän osannut mitään muuta kuin miesten miellyttämisen eikä kukaan haluaisi entistä kurtisaania puolisokseen. Hän oli liian tunnettu voidakseen haaveilla normaalista elämästä. Niimpä hän palasi seurapiireihin.

Kurtisaanina Rosalba oli oppinut, että hän olisi vain hetken valokeilassa. Nuorempia ja kauniimpia naisia virtaisi kaupunkiin jatkuvasti. Nainen kuitenkin huomasi, ettei hän osoittanut samanlaisia ikääntymisen merkkejä kuin muut. Hän oli jäänyt siroksi ja vaikutti ikäistään nuoremmalta. Hän ei halunnut luopua elämästään ja lopulta myydä itseään tavernoissa muutamasta kolikosta. Rosalban tajusi, että hänellä oli jotain, mitä harvalla oli. Hän sai kuunnella suurten miesten salaisuuksia, heikkouksia ja unelmia. Nämä makasivat tyydyttyneinä hänen käsivarsillaan ja puhuivat elämästään. Killassa oli tullut selväksi, että osa naisista myi näitä tietojaan eteenpäin. Se oli hiljaista tietoa, sillä naiset eivät halunneet ongelmia itselleen. Rosalba alkoi etsiä tiedon ostajia. Hän ei välittä kummalle tietonsa myy. Hän pelaa ainoastaan omaan pussiinsa.

Kurtisaanina Rosalba nauttii ylellisestä elämästään, vakoojana hän saa toisinaan pelätä henkensä puolesta. Nainen on kuitenkin onnistunut pysyttelemään varjoissa ja vakoojien piireissä hänestä puhutaan Ruusuna, sillä nainen on yhtä kaunis kuin kuolettavakin. Hän on oppinut kaikessa hiljaisuudessa myös kuinka miehen sydän lyö viimeisen kerran oikeilla yrteillä tai mihin kapea terä kannattaa livauttaa oikealla hetkellä.

Luonne: Rosalba pitää itsensä aina etusijalla. Lapsesta saakka hänelle on hoettu, ettei mies toisi ikinä hänelle onnea. Hän on riippuvainen vain itsestään. Hän ei luota oikeastaan kehenkään. Rosalba jos kuka tietää, ettei elämässä mikään ole ilmaista. Tämä on tehnyt hänestä kylmän ja kovan, mutta harva edes kykenee aavistamaan sitä hymyilevän ja viekoittelevan kuoren alla olevaa totuutta. Tosin naisen huumori on hyvin vahvasti sarkastista ja ironista, mikä voisi viitata tähän tosiasiaan. Hän kuitenkin nauraa lähes kaikille vitseille.

Kun muut katsovat Rosalbaa nämä näkevät kauniin naisen, joka osaa kujertaa oikeat sanat oikeassa kohtaa. Hän hipaisee viattomasti ja räpyttää pitkiä ripsiään taidokkaammin kuin yksikään näyttelijä, sillä hänen koko elämänsä on jatkuvaa näytöstä. Hän ei ole kertaakaan nauttinut asiakkaansa syleilystä tai tuntenut oloaan mukavaksi miehen käsivarsilla. Hän ehkä osaa huokailla ja esittä oikealla tavalla. Mutta näytös ei lopu ennen kuin Rosalba sulkee silmänsä ja se alkaa kun hän ne avaa.

Vakoojana Rosalba on ovela ja hurmaa tietonsa. Hän toisinaan puhuu salaisuuksista toisena valuuttanaan. Ne pitävät häntä nykyään varmaankin yhtä paljon hengissä kuin vartijat talon ympärillä. Koska Rosalba aloitti kurtisaanina, ei hän osaa hiippailla erityisen hyvin pitkin kartanoita, mutta hän osaa puhua itsensä vaikka minne. Jos joku saa hänet sanattomaksi, voi olla itsestään ylpeä. Rosalban kielellä tuntuu olevan lähes aina nokkela vastaus.

Jos kukaan ei katso, Rosalba sallii itselleen kaksi heikkoutta. Eläimet ja kirjat saavat naisen pulssin kiihtymään. Hän rakastaa eläimiä, sillä ne eivät odota hänestä mitään. Erityisesti nainen rakastaa lintuja. Hänellä on tapana ruokkia niitä puistoissa ja omassa puutarhassaan. Myös hevoset ovat hänen sydäntään lähellä ja hän onkin todella etevä ratsastaja. Kirjat taas tarjoavat pakokeinon todellisuudesta tai hyödyllistä tietoa. Nainen on todella älykäs ja oppinut, jottei hän kyllästytä rakastajiaan, mutta hän rakastaa erityisesti runoja.

Kurtisaanina asiakkailleen Rosalba on unelma, mutta palvelijoilleen hän voi olla todella häijy. Vakoojilleen hän on salamyhkäinen, mutta luotettava. Hän pitää aina sanansa, sillä se sana on ehkä ainut, mikä pitää hänet hengissä päivän lopulta.

Ulkonäkö
Rosalba on perinyt äidiltään vaaleutensa, mutta nainen on oppinut piilottamaan perimäänsä. Hänen hiuksensa olisivat luonnollisina lähes valkeat, mutta nainen värjää ne kasviväreillä mustiksi. Se puolestaan korostaa hänen lähes valkeaa läpikuultavaa ihoaan. Hän tosin varjelee ihonsa vaaleutta suojaamalla itseään auringolta huolella. Rosalban mantelinmuotoiset silmät ovat sekoitus vihreää ja sinistä, mitä useat hänen rakastajansa kuvailevat henkeään haukkoen. Nainen tosin värjää jopa ripsensä, kulmakarvoista puhumattakaan, myös mustiksi. Hänen vartalonsa on muokattu säntillisellä liikunnalla, ruualla sekä korsetein. Oikealla korsetilla Rosalba saattaa saada vyötärönsä hätkähdyttävän pieneksi, mutta hän käyttää niitä lähinnä luodakseen vain selkeämmän figuurin. Hänen povensa ei ole ehkä sonettien arvoinen, mutta nainen osaa ottaa pienestäkin hyödyn irti.

Haltioille tyypilliset suipot korvat ovat Rosalban onneksi jääneet saamatta. Hänen korvansa ovat hyvin ihmismäiset, mutta niissä on ehkä aavistus suippoutta. Asia ei kuitenkaan pistä silmään. Kasvot ovat ovaalit, nenä suora ja huulet kuin luotu suutelemista varten. Hiukset ovat lanteille ryöppyävä musta putous, jonka nainen osaa laittaa mitä mielikuvituksellisemille kampauksille. Jos hän ei tekisi niille värjäyksen lisäksi mitään ne hakeutuisivat pehmeille laineille, joka ei sekään ole huono vaihtoehto.

Rosalba on luonut oman tyylinsä. Hän pukeutuu päälisin puolin kuin hieno nainen, mutta hänen puvuissaan on taidokkaita laskoksia sekä halkioita, jotka mahdollistavat säären vilautuksen ja tavaroiden piilottamisen. Värit ovat sateenkaarin laidasta laitaan ja materiaalit ylellisiä. Rosalba panostaa paljon vaatteisiinsa ja työllistää useita käsityölaisia asusteillaan ja suutareita kengillään. Eikä kaikkein vähäisimpänä ole alusvaatteet, jotka nainen pitää suurimpana salaisuutenaan. 

Housut eivät ole tavattomat Rosalban yllä, sillä hän haluaa toisinaan hätkäyttää. Lisäksi miehet seuraavat mielellään hänen jalkojensa liikkeitä. Lisäksi housut mahdollistavat ratsastamisen uudella tavalla, jotenka Rosalba pitää sitä vain voittona.

Taidot
Tuntee myrkyt erittäin hyvin
Hyvä tietämys miesten anatomiasta - naisten ei niinkään.
Osaa yleiskieltä ja haltioiden kieltä sujuvasti
Osaa matematiikkaa, astronomiaa, soittaa viulua, pianoa sekä laulaa ja maalata.
Erittäin taitava tikarien käsittelijä sekä ohuempien veisten, myös tarkka käsi heittämään. Yhtään raskaammilla aseilla hänen kuitenkin käy hullusti.
Pieniä maagisia kykyjä koskien maata sekä kykenevä telepatiaan. Maa magialla hän saa kasvinsa loistamaan paljon paremmin kuin yksikään ihmis puutarhuri, mutta siihen hänen kykynsä oikeastaan jäävät. Häntä voisikin sanoa loistavaksi viherpeukaloksi, sillä hän ei edes yrittämällä onnistuisi tappamaan hankalintakaan kasvia.

Vakooja ja salamurhaaja
Rosalba on onnistunut pysymään kasvottomana ja nimettömänä, Rose nimeä lukuunottamatta. Hänen kontaktinsa tulevat linnuilta ja nainen osaa muuttaa ulkomuotoaan sekä tuoksuaan kosmetiikan ja yrttien avulla. Hän jopa vaihtaa aksenttiaan ja puhetyyliään niin, että ääni ei ole se, jota hän käyttää arjessaan. Lisäksi klassinen pitkä musta viitta ja naamio ovat yllättävän hyviä ihmisten kanssa. Haltoihin Rosalba kuitenkin suhtautuu huomattavasti varautuneemmin. Yleensä Rosalbaan saa yhteyden parhaiten jättämällä viestin hänen omistamaansa kukkakauppaan. Kukilla kun on oma kielensä ja Rosalba hyödyntää sitä töissään. Kukkakaupan saa tietoonsa huolella valitujen välittäjien kautta tai entisiltä asiakkailta.

Muuta
Rosalba on vapauduttuaan emäntänsä kahleista sijoittanut varojaan huolellisesti. Hän omistaa talon ihmisten pääkaupungista erittäin hyvällä aluuella sekä työllistää muutamia palvelijoita. Lisäksi hänellä on kartano päivämatkan päässä. Hän myös omistaa muutaman rakennuksen, joita vuokraavat käsityöläiset sekä asuinhuoneistoja sen yläpuolelta. Naisen voisi sanoa olevan rahallisesti erittäin hyvin toimeentuleva, mutta nainen haluaa kyetä elämään kuin aatelinen lopun ikäänsä ja siihen tavoitteeseen on vielä matkaa. Hän haluaa lisäksi hiljaa sydämessään tulla tunnetuksi kirjailijana ja tieteiden tukijana.

Jumalaan Rosalba ei usko. Hän ei usko myöskään haltioiden tavoin luontoon. Hän on matemaatikko, tiedemies ja sen vuoksi tuntee magian yllättävän epämiellyttäväksi elämässään.

Rosalbasta on useampikin muotokuva olemassa, sillä hänen ihailijansa ovat halunneet maalauttaa hänet mitä erilaisimmissa tyyleissä. Nainen itse suosii myös taidetta ja tämän koti on täytetty kauniilla esineillä sekä kukilla.
RosalbaNessaNiketaDiana