Viesti Su Maalis 15, 2015 6:27

Haul

Nimi: Haul
Sukupuoli: Mies
Rotu: Miekan sielu, alkujaan ihminen
Ikä: 426 v. Näyttää 26v.
Puolue: Puolueeton

Ulkonäkö: Haulilla on neljä erillaista muotoa, joiden toiminta määrittyy voiman käytön kautta. Heikoimmassa muodossa mies kuluttaa voimiaan vähiten, kun taas vahvimmassa eniten.

Ensimmäinen ja heikoin muoto on tämän normaali miekka muoto, joka ei sinäänsä poikkea paljoa tavallisista lyömämiekoista. Terä on pitkä ja raskas, se näyttää vahvalta metalilta, vaikka se todellisuudessa on tehty miehen sielusta. Kahva on tummaa terästä, jonka päätä koristaa kultainen pyöreä symbooli. Kahvassa on myös jalokivi, joka antaa aseelle arvokkaan vivahteen.
Miekka muodossaan Haul on kykenevä avaamaan silmänsä, jolloin terästä purkautuu sinisenä hohtavaa usvaa, joka liikkuu kuin liekkit ja muodostaa kaksi aavemaista silmää kahvanyläpuolelle.

Muodoista seuraava on järjestyksessä toiseksi heikoin. Mies kykenee antamaan miekan käyttäjälle auran, joka on samaa usvaa kuin aiemmin mainittu. Usvan keskeltä pystyy erottamaan irvakkaat ehkä jopa pelottavat kasvot. Auran ei ole tarkoitus vain pelottaa ketään, se helpottaa Haulia antamaan miekan käyttäjälle voimiansa.
Tämä muoto ei ole kuitenkaan pakollinen Haulille, aina kun joku miekkaa käyttää. Hän voi halutessaan esiintyä auramuodossaan.

Kolmas muoto on toisiksi vahvin. Miekan usvasta muotoutuu ihmismäinen hahmo, josta kuitenkin erottaa ettei kyseessä ole normaali ihminen. Sinertävä hohto ja läpikuultavuus antavat Haulille aavemaisen ulkonäön. Silmät ja suu hohtavat kirkaan sinisinä, hiukset näyttävät leujuvalta usvalta, kuin myös tämän harteilla oleva viitta.

Viimeinen, eli neljäs muoto, on kaikista voimakkain, jonka Haul kykenee saavuttamaan harvoin. Tällöin hän näyttää kaikinpuolin ihmiseltä, joka oli noin 400 vuotta sitten. Silmät ovat taivaan siniset ja hiukset yön mustat. Kasvojen muoto on miehekkään kulmikas ja kehon rakenne maskuliininen. Mies ei ole vanhennut päivääkään siitä päivästä kun kuoli.
Yllään Haulilla on vaatteet, joita on pitänyt koko pitkän ikänsä. Tumma viitta, metallinen olkasuojus, kangaspaita, nahkasuojustetut housut, sekä metallilla varutetut nahkasaappaat. Pituudeltaan mies on 178cm ja painoltaan 76kg.

KuvaKuva
Fyysinenmuoto

Luonne: Haulin luonne on muokkautunut näiden monien vuosien aikana karismaattiseksi ja ovelaksi puhujaksi. Miehellä on ollut aikaa opetella kuinka houkutella jonkun tarttumaan miekan kahvaan ja käyttämään sitä muiden surmaamiseen. Siitä on tullut miehelle arki, joka saattaa kuulostaa todella kierolta ja siltä se miehestä itsestäänkin tuntui alussa. Mutta hän ei voi sille mitään, hän ei kykene muuttamaan itseään, joten hiljaa mies on hyväksynyt kohtalonsa ja opetellut elämään sen kanssa.

Karismansa takia Haul pystyy juttelemaan kenen tahansa kanssa. Tosin moni pelästyy tämän oudon aaveen näkemistä, mutta mies kykenee lausumaan rauhoittavia sanoja. Haul tietää miten ja milloin sanoa jotain oikein.
Huumoriakin miehestä irtoaa hyvin, ehkä jopa sarkastiseen sävyyn toisinaan. Toki ei hän pyri loukkaamaan ketään, jos ei sitä itse tahdo.

Haul omaa myös pimeän puolen, jonka hyvin piilottaa karismansa taakse. Tarpeidensa takia miestä ei liikuta se kun miekanterä surmaa jonkun. Hän ei ole se joka surmaa, hän ei ole murhaaja. Haul on vain yksinkertaisesti ase, jota joku muu käyttää. Sielut jotka miekka surmaa päätyvät miehen huostaan, joita hän käyttää voimalähteenä.
Pimeästä puolestaan huolimatta, mies osaa olla mukavakin. Jos hän ei näe syytä olla kiero, juonitteleva tai julma, hän mielellään juttelee ja tutustuu uusiin tuttavuuksiin. Haul tulee helpoiten juttuun naisten kanssa ja näitä kohtaan tämä onkin erityisen kohtelias, sen voi ehkä laskea pieneksi heikkoudeksikin? Ystävystyminen ei ole hyvästä, jos lopussa mies joutuu riistämään liian tutuksi tulleen sielun. Se saattaa olla kivuliasta.

Haulilla on myös kärsivällisyyden raja. Sen voi helpoiten ylittää koppavaisuudella. Mies pitää tärkeänä sitä kuinka helposti hän kykenee ohjaamaan ja neuvomaan miekan käyttäjää. Jos tuo ei tee mitä hän pyytää, hiljalleen saattaa tuntea Haulin raivon niskassaan. Tietenkin mies ei kykene sieluna vahingoittamaan ketään, mutta pelottava hän osaa kyllä olla. Pelkoa hän käyttää viimeisinä keinona jonkun ohjaamiseen.


Menneisyys: Haulin meneisyys alkaa ajoista jolloin tämä oli vielä ihminen. Hän ei tiedä alkuperäisistä vanhemmistaan mitään, hän oli orpolapsi alusta alkaen. Poika kasvoi pienessä kodissa, missä vanha nainen huolehti hylätyistä pienokaisista. Kenties sitä saattoi kutsua orpokodiksi.
Kuitenkin vanhalla naisella ei ollut varaa huolehtia lapsista niin kauan kun nuo varttuisivat aikuisiksi, joten Haul joutui muiden lasten ohella kadulle hyvin nuorena. Poika ei onneksi joutunut elämään kurjissa oloissa kauaa, kun ystävällinen mies löysi hänet. Tuo sääli nuorta poikaa ja tahtoi ottaa tuon huostaansa. Haul tietenkin otti tarjouksen iloisena vastaan ja seurasi miestä tuon kotiin.

Miehen nimi oli Davine ja tuo toimi kylän seppänä, mutta vapaa-ajalla harjoitti magiaa. Davine ei päästänyt poikaa katselemaan magian harjoitusta, mies sanoi sen olevan vaarallista. Haul tietenkin totteli.
Vuosia kului ja Davine piti hyvää huolta Haulista, joka oli ryhtynyt kutsumaan miestä isäkseen. Davine piti huolen että poika varttuisi hyvin, tuo opetti nuorelle taistelun alkeita. Haul piti todella paljon miekkailusta ja ryhtyi pohtimaan mahdollisuuksiaan sotilaana.

Haul varttui lisää ja hyvän kasvatuksen ja huolenpidon ansiosta, oli tuosta tullut hyväkuntoinen mies ja kyvykäs taistelija. Kenties olisi aika kokeilla taitoja sotilaana? Davine puolestaan ei sitä pojaltaan halunnut, joka oli tälle pienoinen yllätys. Mies oli ollut se, joka hänelle oli opettanut taistelun taidot, eikä Haul ollut koskaan kuullut tuon olevan hänen unelmiaan vastaan.
Kauaa Haulin ei tarvinnut kysellä syytä miksi Davine kielsi poikaansa ryhtymään sotilaaksi. Eräänä iltana Davine pyysi poikaansa mukaan metsään, johon Haul ei syytä tiennyt. Hän yritti udella isältään mistä oli kyse, mutta tuo vastasi sen olevan yllätys.
Heidän kuljettua syvälle metsään löysivät he kiven, jonka päälle Davine laski tummasta metallistä taotus miekan kahvan. Se ei omannut terää. Haul katsoi kahvaa kysyvästi ja oli aikeissa kysyä isältää mikä se oli, mutta sitä hän ei ehtinyt tekemään. Davine lävisti poikansa rintakehän hopeisella tikarilla. Haul kykeni vain tuijottamaan isänsä kasvoja järkyttyneenä hetken aikaa, kunnes tunsi pimeyden nielaisevan hänet. Haulin eloton ruumis valahti maahan Davinen jalkoihin, joka kumartui ottamaan tikarin irti poikansa rinnasta. Vereen tahriintuneen terän perässä vetäytyi jotain utuista, kuin hontava höyhenen kevyt lanka, jonka Davine nosti kämmenelleen. Se oli Haulin sielu, jonka mies vei kivellä odottavan tumman miekankahvan luo. Voimakasta magiaa käyttäen Davine muodosti sielusta terän, joka kiinnittyi kahvaan.

Koko sen ajan mitä Davine oli huolehtinut Haulista, oli tuo kasvattanut poikaa vain yhtä tarkoitusta varten. Pojasta tulisi terä miekalle, joka muinaista pimeää magiaa käyttäen kykenisi antamaan miekan käyttäjälle uskomattomia voimia ja kykyjä. Miekka kuitenkin tarvitsi sieluja pitääkseen voimansa yllä.
Se mitä Davine puolestaan ei tiennyt, oli se että Haulin sielusta tehty terä ei olut pelkkä objekti, Haulin tietoisuus oli itse terä. Haulilla ei kestänyt kauaa huomata uutta olemustaan, mutta hän ei näyttäytynyt vielä Davinelle. Hän oli vihainen, raivoissaan, mutta heikko. Haul joutui nöyrtymään Davinen tahtoon, joka puolestaan itse oli astunut sotilaiden joukkoon, alkavan sodan takia. Näin Davine kykeni huolettomasti keräämään miekallaan sieluja, jotka antoivat hänelle enemmän voimaa, hän oli lähes kukistamaton taistelija. Mutta tietämättään Davine keräsi myös voimia Haulille, joka hiljalleen huomasi kykenevänsä ottamaan ihmismäisen ulkomuodon silloin kun Davine ei ollut näkemässä.

Lopulta Davine oli surmannut tarpeeksi vastustajia, jotta Haul kykeni ottamaan täysin fyysisen muodon. Hän näytti jälleen omalta itseltään, hän pystyi tuntemaan, hengittämään, elämään. Tosin näin käydessä miekka ei omannut enää teräänsä, mutta Haul kykeni palaamaan takaisin usvaksi ja miekan teräksi. Näitä kykyjä käyttäen Haul odotti oikeaa hetkeä jolloin Devine kääntäisi selkänsä hänelle. Sen hetken tullen otti Haul fyysisen muotonsa ja tarttui lähistöllä olevan asetelineen yhteen miekkaan ja lävisti sillä Davinen rintakehän, katsoen vuorostaan tuon järkyttynyttä ilmettä.
Kukaan ei tiennyt kuka oli Davinen surmannut, kiitos Haulin hyvän valeasun.
Hyvän tilaisuuden tullen Haul otti jälleen fyysisen muotonsa ja otti miekankahvan vyöllensä, kulkien pois vapaana miehenä.

Tosin ei hän täysin vapaa ollut, hiljalleen Haulin fyysinen muoto kulutti kaikkien kerättyjen sielujen voimat, jolloin mies palautui takaisin heikkoon sielumuotoonsa, jossa hän ei kyennyt tekemään mitään fyysistä. Hänen täytyisi löytää joku, joka voisi käyttää miekkaa muiden surmaamiseen, jotta hän saisi täydet voimansa takaisin. Se oli karu totuus, joka tuntui miehestä hirveltä, mutta se kyvyttömyys mitä tämä aavemainen muoto aiheutti ei jättänyt hänelle paljoa vaihtoehtoja, muuta kuin oppia elämään surmaamisen kanssa.

Montasataa vuotta on kulunut ja Haul on kohdannut matkansa aikana monia, jotka ovat mielellään tarttuneet maagisen miekan kahvaan. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt vielä kenenkään huostaan saatuaan voimansa takaisin. Hän haluaa olla vapaa, vaikka se vapaus kestää vai muutaman lyhyen viikon.

Hiljattain Haul tapasi erikoisen miehen, nimeltään Jack Fisher. Kaksikon tutustuminen kävi Haulille hyvin tutulla tavalla ja päätyi lopulta Jackin miekaksi. Kaksikko tutustui syvemmin ja toinen hankki innokkaasti Haulille sieluja. Jack osoittautui kohtelemaan Haulia persoonana, eikä pelkkänä aseena. Tämä oli Haulille uutta, mutta hän piti moisesta kohtelusta. Jack pyysi sielua jäämään ja lupasi tuolle vapauden, kuin myös sieluja aina kun tämä niitä tarvi. Kaksikon välille syntyi ystävyys, jota molemmat olivat kaivanneet elämäänsä.
Haul kuitenkin vapaudeltaan kulkee omia teitään, aina välillä jos siltä tuntuu.


Voimat: Voimat mitä miekka antaa käyttäjälle ovat fyysinenvoima ja taistelu kyvyt. Fyysinenvoima yksinkertaisesti antaa käyttäjälle lihasvoimaa, joka ei kuitenkaan aiheuta ulkonäöllisiä muutoksia käyttäjässä. Taistelukyky toimii siten, että jopa henkilö joka ei koskaan ole miekkaan edes koskenut osaa käyttää miekkaa kuin kunnon taistelija. Jos miekan käyttäjä omaa entuudestaan taitoja, ne vain paranevat entisestään.
Miekka ei kuitenkaan anna käyttäjälle minkäänlaista kuolemattomuutta, käyttäjä on yhtä haavoittuvainen kuin ennenkin, mutta miekan antamat voimat tekevät käyttäjästä vain paremman.

Kuin aiemmin mainittu Haulilla on neljä erilaista muotoa. Se mikä näillä kaikilla muodoilla on yhteistä, paitsi voimakkaammalla, on Haulin ääni. Se kuulostaa aavemaiselta, kuin mies seisoisi avarassa kaikuvassa tilassa.

Heikoin miekkamuoto on kaikista muodoista se, joka kuluttaa vähiten Haulin voimia. Tätä muotoa mies pyrkii käyttämään esimerkiksi levätessään.

Aura, muodoista toiseksi heikoin, ilmestyy yleensä miekan käyttäjän ympärille, jos Haul tahtoo näyttäa mahtinsa ulkopuolisille. Tätä muotoa ei kuitenkaan tarvita miekan voimia käyttääkseen.

Kolmas muoto, toisiksi vahvin, on miehen ihmismäinen usvamuoto. Yksinkertaisesti sanottuna tämä muoto toimii kuin aave. Haul ei kykene koskemaan mitään fyysisesti, hän kulkee aaveenlailla kaiken lävitse.

Viimeinen muoto on kaikista voimakkain ja Haulin ehdoton suosikki. Tässä muodossa mies kykenee olemaan oma fyysinen itsensä ja näyttää kaikin puolin normaalilta ihmiseltä. Tässä muodossa kuitenkin miekanterä katoaa täysin, koska terä on muuttunut Haulin ihmismäiseen muotoon. Tämä tietenkin estää miestä itseään käyttämään miekkaa muiden surmaamiseen ja keräämään itse sieluja.
Tämä muoto kuluttaa kaikista eniten Haulin voimia. Jos mies käyttää voimansa oikein, pystyy hän olemaan fyysinen pari viikkoa. Haul kykenee missä tahansa muodossa aina palaamaan astetta alemmas kuuluviin muotoihinsa, jos niin haluaa. Tällä tavoin hän säätelee voimiensa käyttöä.

Voimiin tarvittavat sielumäärät vaihtelevat, riippuen täysin sielujen voimakkuudesta. Voimakaalla soturilla on paljon voimakkaampi sielu, kuin heikolla talonpojalla. Mutta pyöristetty määrä pyörii 10-30 sielun tiennoilla.

Haul ei kykene astelemaan viittä metriä kauemmaksi miekasta, muuten tämä muuttuu takaisin usvaksi ja palaa miekkaan.

Muuta:

- Haul on opetellut puhumaan sujuvasti haltiakieltä näiden vuosisatojen aikana. Kielitaito on suuri etu eri rotujen kanssa kommunikointiin. Mies on myös huomannut hatioiden kuuntelevan häntä paremmin, kun hän käyttää haltiakieltä.