Viesti Su Kesä 26, 2016 4:10

Nessaya “Tummalintu” Aneritte

Nimi: Nessaya “Tummalintu” Aneritte. Nessillä ei ole varsinaista sukunimeä, joten periaatteessa hänen nimensä koostuu vain etu- ja toisesta nimestä, sekä lisänimestään, jonka hän on Briarissa asuessaan saanut.
Kutsumanimet: Ane ja Tummalintu - tai Nessa/ya, Nessi, jota naisesta käytetään vain hyvin harvoin.
Ikä: 41, ulkoisesti näyttää kuitenkin n. 30 kesää nähneeltä
Sukupuoli: Nainen
Rotu: Muodonmuuttaja
Ammatti: Lohikäärmeratsastaja. Tyhjäntoimittaja, villi vaeltelija.
Puolue: Puolueeton
Suuntautuminen: Bi. Ane pelkää sitoutumista kunnolla suhteisiin, joten kokee irtosuhteet ja yhden illan jutut huomattavasti helpompina omaan elämäntyyliinsä nähden.


Aseet ja taidot
Muodonmuuttajana Nessayalla on kyky muuntautua eläimiksi tahtonsa mukaan mihin tahansa lajiin, kunhan hän itse on nähnyt sellaisen aikaisemmin. Nessan suosimia lajeja ovat erityisesti lumileopardi, tornipöllö, valkohäntäpeura ja pienen pieni lumikko. Pääasiassa Ane käyttää lukuista kirjoa erilaisia petoja ja säyseämpiäkin kulkijoita varsinaisista suosikkilajeistaan huolimatta siten, miten tilanteen suhteen on aina parhainta. Hän saattaa olla laumaan soluttautuva susi, tai yksin taivaalla väijyvä kotka, lampeen sukeltava sammakko, tai karkuun ampaiseva jänis tai villihevonen, joka kantaa toverinsa pulasta selässään turvaan. Nessa pystyy ottamaan myös legendaaristen, maagisten ja erikoisempien eläimien/olentojen muotoja, joihin hän on elämänsä aikana törmännyt. Näihin lukeutuvan nykyisellä kokemuksellaan lohikäärmeet, dryadit, merenneidot, aarnikotkat, sekä tuulidemoniksi nimettävissä oleva etäisesti hevosta muistuttava olento.
Turvauduttuaan muodonmuutokseen Nessa saa kyseisen lajin vahvuudet ja lajityypilliset ominaisuudet käyttöönsä. Täten hän ei esimerkiksi kykene säätelemään voimiaan kissapetona ylimalkaisiksi, vaan kulkee niillä säännöillä, joita lajilla hänelle on annettavanaan.

Varsinaisesti muita magiaan taittuvia kykyjä hänellä ei sitten olekaan, paitsi telepaattisesti kyky keskustella muille ja havaita, jos joku muu salaa telepatian kautta puhuu toisille. Nessa ei tietenkään pysty kuulemaan mitä tällä tavoin keskustellaan, mutta hän saattaa ihan kiusallaan siitä osapuolille huomauttaa tietävänsä noiden kuiskivan häneltä salassa asioita.

Ane käyttää pääasiassa aseenaan lyhyttä miekkaa tai tikaria, sekä kirvestä. Hänestä ei ole käyttämään jousia, sillä Anen pitkänkantaman näkö on huono, eikä hän osaa jousella tai vastaavalla edes kunnolla tähdätä. Sen sijaan Nessa on harvinaisen ketterä ja notkea lähitaistelija, ja tätä puolta hänessä vahvistavat ennestään hänen muodonmuutoksensa, jolloin hän saattaa kylmiltään hypätä kissapetona päin toisten kasvoja repiäkseen muut vain kynsin ja hampain kappaleiksi.
Hän on myös varsin pätevä taistelemaan ratsailta, niin esimerkiksi hevosen, kuin lentävän lohikäärmeen selästä käsin.


Ulkonäkö
Keholtaan sorja ja jänteikäs Ane on vain 165cm pitkä, hyvässä kunnossa oleva nuori nainen. Nessalla ei ole rintaa juurikaan, pienen poven suorastaan litistyessä rinnuksella kasaan hänen käyttämänsä takin puolesta, jolloin nopeasti vilkaistuna Ane saattaa näyttää jopa mieheltä. Hartiat vetävät pitkälti alas suunnistaessaan suoran linjan keholtaan tasamittaiseen naiseen nähden, joka ei itsellään muotoja omaa hieman levenevää lantiota lukuun ottamatta. Kädet ovat jänteikkäät, vatsa ja selkä selvästi harjaantunet, mutta jaloistaan Anesta näkee parhaiten sen työn, jota hän on koipiensa kohdalla panostanut. Hänen reitensä ja pohkeensa ovat näennäisesti lihaksikkaat, eikä kukaan varmasti halua koetella Nessaa potkujen suhteen tai haastaa valmiiksi ketterää naista kilpajuoksuun.

Nessayalla on selviä ihovirheitä kasvoissaan ja muualla kehossaan. Iho on kauniin ruskettunut yleisesti ottaen kuitenkaan olematta tasainen, sillä Nessillä on kasvoissaan punertavampia ja vaaleampia ihovirheitä siellä täällä. Hänen kasvonsa ovat myös täynnä pisamia, ja onpa nuorella naisella kauneuspilkut vasemman alahuulensa alla, sekä oikean silmäkulmansa vieressä. Kasvoilla on myös vaaleita arpia jotka halkovat nessin vasenta poskea, nenää ja huulia, arpien erottuen nuorikon kasvoilta selästi.

Naisen kasvot ovat pitkänomaiset, muodoltaan soikeat, joissa ei juurikaan teräviä kulmia näy. Hänen poskensa ovat kapeat, poskipäät matalat, otsa kaareva ja leuka aavistuksen leveä.
Anen katse on terävä ja paksut tummat jyrkästi kaartuvat kulmat saavat hänet näyttämään aavistuksen kylmältä ja ovelalta. Silmät ovat soikeat, vasemman ollen väriltään oranssi ja oikea taivaansininen. Nessin pupillit ovat selvästi ihmisiltä poikkeavat, niiden ollessa pitkänomaiset, soikeat, kissan pupilleja muistuttavat.
Silmiensä ympärillä Ane tykkää pitää hiilenmustia, leveitä rajauksia. Silmiensä sisäkulmmissa Ane omaa synnynnäiset vaaleat raidat, sekä silmiensä ulkosyrjien alapuolella tummat raidat, jotka yltävät Nessayan korviin saakka. Hänellä on valkea meikki rajaus myös leuallaan joka yltää huulen ylitse, sekä usein yksinkertainen hennatatuointia muistuttava piirros otsassaan.
Nessan kasvoja halkoo myös varreltaan suora, leveydeltään kapea, mutta muuten kaareva rakenteinen nenä. Hänen huulensa ovat luonnolliselta sävyltään poikkeuksellisen viininpunertavat, suunsa ollen hyvin sopusuhtainen hänen kasvoihinsa. Nessan amorinkaari on terävä, huulten ollessa kapeudestansa huolimatta täyteläiset ja tasapaksut toisiinsa nähden.

Anen perusilme on usein tulkittavissa hämmästeleväksi, vaikka hän on harvinaisen totinen ja ilmeetön tapaus. On harvinaista nähdä Nessa hymyilemässä, sillä naisella on oma kammoksuntansa näyttää ulkoisesti tunteitaan kenellekään. Usein sanansa puhuvatkin lähes huomaamatta puolestaan, eikä nainen erikseen koe tarpeelliseksi yrittää elehtiä kenellekään ilmein.

Arvilta nainen ei ole myöskään ikänsä aikana välttynyt. Hänellä on siellä täällä kehossaan pienempiä kuin suurempiakin, näkymättömiä kuin näkyvämpiäkin jälkiä. Näistä näkyvimmät lienevät olevan Anen kaulalla ja kasvoissa, vaatteidensa kuitenkin piilottaen tribaalimaisiin rantuihin verrattavissa olevat koko kehoa koristavat paloarvet, jotka Nessi sai rakkaan lohikäärmeratsunsa kuoltua. Kaulaan Anea on isketty aikanaan myös kirveellä, mikä on jättänyt häneen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin pysyvät jäljet.

Naisella on tummat, korpinmustat, paksut hiukset, jotka väkisinkin likaisuuttaan usein pysyvät muodossaan ja ovat sieltä täältä takussa ja pörhöiset. Nessayan hiukset ovat päälaelta niskaan lyhyemmät, taaksepäin kammatut ja enemmän pörhöllä, siinä missä pidempi lähestulkoon tasapitkä letti laskeutuu vain hitusen lapaluiden ylitse. Hiuksensa Nessi usein nostaa hartioittensa yli rinnalleen, tai pitää niitä yksinkertaisesti poninhännällä tai letillä takana kiinni.
Ane pitää hiuksissaan koristeena myös usein höyheniä tai nahkaisia nauhoja helmin, kivin tai jopa jalokivin koristeltuina.

Asustukseen nainen ei kamalasti panosta myöskään pistä. Hän pukeutuisi vaikka pelkkiin eläinten nahkoihin, mikäli tarjolla ei mitään parempaa ole. Hänellä on kuitenkin vanha kunnossapitämänsä lohikäärmeratsastajalle tyypillinen kireä nahkainen puku, joka on hyvin tummanpuhuva kokonaisuus. Asu kestää huomattavan paljon kuumuutta, eikä syty täten palamaan ihan heti vaikka päälle lieskoja sylkisikin tai Ane joutuisi kulkemaan tulimeren lävitse. Sen parempia vaatteita Anella ei ole, eikä hän koe usein tarpeelliseksi muuta kuin ostaa korkeintaan uudet saappaat itselleen kun entisistä saa pohjat puhki kulutettua.
Nessa omistaa myös suurihupullisen mustan viitan, jonka alle hänen on helppo piilottaa olemuksensa ja etenkin kasvonsa.


Naamakala
Anen yleisimmät kuteet


Luonne
Pidättyväisen hiljainen Ane on monelle kummallinen tuttava, joka ei pienestä säiky. Ane on kokenut elämässään niin paljon lyhyestä iästään huolimatta, että hänellä riittäisi tarinoita kerrottavanaan mielin määrin muille, jos vain uskaltaisi suunsa avata. Nessayan tyyli olla on kovin hillitty, vaikka hänen kasvoiltaan paistaa alati itsevarmuus ja määrätietoisuus katsojalle - mutta ne ovat vain pinnallinen osa hänestä, joka suojaa sitä pehmeää ja hyväsydämistä sisustaa, jonka Ane pyrkii aina itsestään piilottamaan. Hän ei tahtoisi olla heikko ja arka, ja siksi väsyttääkin itseään teeskentelemällä jotain muuta toisten edessä.

Vaikka Ane on varsinainen rämäpää parhaimmillaan kun päästää estoistaan irti, hän huomaa toisinaan myös olevansa tavallista syvällisempi persoona. Tummalintu saattaa jäädä pyörittelemään yksinkertaisempaakin asiaa päässään pidemmin ja niin monimutkaisesti, ettei välttämättä koskaan saa ajatuksiaan puitua ihan loppuun asti. Useimmat asiat jäävät hänelle niin sanotusti auki ja voisi sanoa, ettei Ane ymmärrä suurinta osaa niin suuren maailman sisällä pitämistä seikoista, vaikka onkin päästään nokkela ja viisas.
Hän on myös luova ja kekseliäs. Ei ole hetkeä, jolloin Nessayan pää löisi varsinaisesti tyhjää. Hän keksii pulmiin mitä omaperäisimpiä ratkaisuja toisinaan ja osaa tehdä tarpeettomasta jälleen tarpeellista ja hyödyllistä. Nessi on myös todella kärsivällinen ja luonnonläheinen, eikä voisi koskaan kuvitella tuhoavansa ympäristöään tai satuttavansa turhaan luonnon asukkeja. Tietenkin hän saalistaa itselleen ravintoa luonnosta, mutta huvikseen Ane ei tapa tai satuta ketään, ei eläimiä, eikä ihmisiä.

Pidättyväisyys ja tunteiden vähä näyttäminen tekevät Anesta usein virheellisesti kylmän persoonan, eikä häntä ole tällöin myöskään helppoa ymmärtää tai tulkita. Nainen on tottunut pitämään tunnetilansa piilossa. Hänen on vaikeaa hymyillä, olla surullinen tai vihainen esimerkiksi niin, että se näkyisi myös hänen kasvoiltaan muille, joka saakin Anen näyttämään vain niin kovin ankealta, vakavalta ja totiselta useimmiten. Ane ei osaa edes itkeä murheitaan kunnolla, mutta mikäli hän kyyneleitä päättää tirauttaa, tekee hän sen tavallisesti visusti piilossa muilta. Jos Nessayan näkee nostavan suupielillään hymyyn, tai saa hänet nauramaan niin voi olla varma siitä, että on onnistunut tekemään häneen lähtemättömän vaikutuksen ja sulattanut sen jääkuoren, jonka taakse Ane niin kovin usein piloutuu.
Ane on uskotuilleen äärimmäisen luotettava ja uskollinen, ja pitää jopa väkisin kiinni suhteistaan niin etteivät ne missään nimessä hajoaisi. Hän saattaa heittäytyä todella miellyttäväksi ja myötäileväksi pitääkseen jonkun rakastamansa lähellään, vain jottei jäisi enää yksin. Vaikka onkin sitoutumiskammoinen menneiden tapahtumien varjossa, tahtoisi Ane silti löytää itselleen sen paikan, perheen ja ystävät, joiden parissa voisi lopun elämänsä viettää. Hänelle ei niinkään ole väliä olisiko rinnallaan mies vai nainen, mikäli hän itse kykenee kokemaan mahdollista kumppaniaan kohtaan niin syvää vetoa, että huonot kokemuksensa menneisyydestä unohtuvat.

Nessa on myös kovin hiljainen, ellei hänelle anna ensin hyvää syytä puhua tai mielekästä aihetta, josta keskustella. Hän ei itse osaa aloittaa keskustelua muiden kanssa, joka tekee hänestä lähennä syrjäänvetäytyvän sellaisessa porukassa, jossa Ane kokee jäävänsä vain hiljaisena seuraamaan muita vierestä. Vaikkei sitä varsinaisesti tahtoisikaan, on Ane melkoinen seinäruusu, joka tyytyy useimmiten vain katsomaan hieman kauempaa muiden perään ilman, että uskaltaisi lähteä edes suomaan muille tervehdystä. Ane ei myöskään loista omien mielipiteittensä kertomisessa muille, jolloin hän lähinnä myötäilee ohimennen vain muiden sanomaa kutakuinkin tahtomattaan. Hän vastaa kyllä mielellään hänelle esitettyihin kysymyksiin, mutta muuten pysyvät nuo pikkuiset huulet supussa.

Anen ei ole helppoa jakaa toisille syvällisempiä ajatuksiaan ja murheita. Hän tekee sitä vain sellaisten seurassa, jotka kokee luotetuiksi ystävikseen tai joiden seurasta hän nauttii täysin sydämin, mutta avautuminen saa hänet helposti vaivautuneeksi ja murhemieliseksi. Nessaya ei koe että kenenkään kuuluisi murehtia hänestä tai huolestua siitä millaista kivikkoista polkua nainen omissa oloissaan kulkee - hän tahtoisi nähdä muut vain onnellisina, hymyilevinä ja tyytyväisinä omaan elämäänsä.
Tästä syystä Tummalintu on myös herkkä puolustamaan muita, minkä hän omaksui itseensä jo Briarissa asuessaan. Ei häntä pelota saada turpaansa tai iskeä takaisin, jos hän väliin tulemisella kykenee vain muuttamaan tilanteenkulkua toisenlaiseksi. Hän rakastaa ja vaalii rauhaa, eikä varsinaisesti pidä turhaan taistelemisesta tai muiden tahallisesta ärsyttämisestä ja toisten halventamisesta. Siksi Nessalla ei myöskään ole liiemmin vihollisia, hän kun pyrkii säilyttämään hyvät välit sellaisiinkin, joiden näkemisestä ei osaa lainkaan ilahtua. Mutta siinä missä vihollisetkin puuttuvat, ei Anella ole myöskään varsinaisesti ketään niin läheistä - Caeria ja Hyraa lukuun ottamatta -, jota varsinaisesti voisi todelliseksi ystäväkseen, saati sitten perheekseen kutsua.

Tummalintu kärsii usein painostuksen-tunteesta ja ahdistuksesta, peläten aina joutuvansa pistämään tikkua ristiin jonkun kanssa väkivaltaisesti tai raottamaan verbaalista arkkuaan sanasodan merkeissä. Menneisyytensä on jättänyt Nessaan niin pysyvän vaikutuksen, että hän on äärimmäisen arka ja varovainen, joka heijastuu etenkin siinä että nainen saattaa puhua niin hiljaisella ja säröisellä äänellä muille aluksi, ettei hänestä ota mitään selvää. Ane saattaa yhtäkkiä vain vaipua ajatuksiinsa ja vaikuttaa poissaolevalta lasittuneen katseen takaa jos kokee läsnäolonsa hankalaksi, ja jatkaa sitten yhtäkkiä taas normaalin olemuksensa kera aivan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.
Tästä huolimatta erityisesti toisten kanssa ollessaan kauppaa käyden tekemisissä, Anesta paljastuu kuitenkin myös sanavalmis ja varma puoli, jossa hän ansaitsee muiden kunnioituksen olemalla vahva toisten edessä. Tätä puolta itsestään Nessaya yrittää aina todistaa muille, vaikka se vahvaa näytteleminen henkisesti väsyttääkin häntä nykyiseltään äärettömän paljon.

Anella ei ole tapana puhua asioista liioitellen, tai edes valehdellen, vaan hän kertoo muille asiansa kaunistelematta ja suoraan. Hänellä ei ole varsinaista miellyttämisenhalua kuin sellaisiin, joista hän itse pitää ja jotka onnistuvat nostattamaan totisen naisen kasvoille hymyn. Jos joku ärsyttää häntä tahallaan, jättää Ane nuo tavallisesti vain huomiotta ja kävelee tilanteesta itse ensimmäisenä pois. Mutta jos ihan pakko on, osaa tyttö taistellakin. Hän on pitkäjänteinen ja väsymätön ottaessaan asein tai muodonmuutoksineen yhteen jonkun kanssa, mutta myös juonikas ja ovela, joka tekee hänestä pelottavan vastuksen taistelussa.
Ane ei pelkää oman henkensä puolesta juuritulkoot koskaan, vaan lähinnä kokee pelkoa ja huolta toisten puolesta. Hän jakaa ihan mielellään ansionsa toisten kanssa pitääkseen heikommistaan huolen, sillä naisella on jopa omituisen tehokas selviytymisvaisto vaikeissakin paikoissa.

Vaikka onkin päänsä pitävä, hiljainen ja hankala, saa Anesta parhaimmillaan todella loistavan ystävän itselleen, joka ei pieniä säiky ja on valmis seisomaan vaikeinakin aikoina vierellä. Tummalintu on rakastava persoona kovan kuorensa alta, ja vaikka on kokenut jo enemmän kuin tarpeeksi, on Ane aina valmis uusiin seikkailuihin.


Menneisyys
Ane syntyi tavalliseen perheeseen esikoisena Briarissa. Tyttö oli jo syntyessään villi ja tarmokas, usein juoksemassa, kiipeilemässä ja koheltamassa, saamassa rupia polviinsa ja käsiinsä. Pikkuiset naarmut eivät Nessan menoa haitanneet, hän leikki mielellään poikaporukassa, kuin olisi sortunut pelkälle hiekkalaatikolle muiden tyttärien kera. Häntä haukuttiin mustaksi lampaaksi muiden tyttöjen keskuudessa, jotka myös kiusasivat Anea tuon poikkeavien kasvojen takia punanaamana ja syrjivät häntä erikoisuutensa tähden. Samanlaista syrjintää Nessa ei kokenut poikien keskuudessa ikinä, jonka takia hänelle oli mieluisampaa rellestää kuralammikoilla ja tapella kepeillä, leikkiä hirviöiden metsästystä ja sen sellaista. Myöhemmin pojat antoivat Nessayalle lempinimen Tummalintu, kun Ane pääsi metsästysretkille mukaan ja tykästyi pyytämiensä lintujen sulkia pitämään koristeena hiuksissaan.

Lopulta Nessa tahtoi itsestään lohikäärmeratsastajaa muiden ikäistensä tavoin kyläympäristön innoittamana. Vaikka tyttö oli näyttänyt kyntensä ja osoittanut olevansa käsistään näppärä, antoivat hänen vanhempansa Anen päättää itse mitä tuo halusi tulevaisuudellaan tehdä. Silloin Ane tapasi ensimmäisen kerran Agalin. Vielä pienen sinertävän länsimaalaisen lohikäärmeen, josta hänen oli määrä kouluttaa itselleen ratsu ja elinikäinen kumppani seuraavien vuosien aikana.
Tulokkaat saivat apua kokeneemmilta ratsastajilta ja kyläpäälliköltä oppiakseen lohikäärmeratsastajien säännöt, tärkeimmät opit ja ennen kaikkea oppia tuntemaan liskoja. Niiden tapoja, eleitä, tunnistaa eri lajeille tyypillisiä piirteitä - tärkeintä oli myös omaan ratsuunsa siteen luominen ja tutustuminen, sillä sitä ennen yksikään nuorista ei saanut lähteä itsekseen lentelemään liskoillaan.
Agalista ja Anesta tuli nopeasti ystäviä. Vastoin lueteltuja sääntöjä tyttö saattoi livahtaa toverinsa luokse pimeällä vielä ennen nukkumaan menoa tuomaan tuolle herkkuja tai ihan pelkkiä silityksiäkin. Toisinaan kaverukset nukkuivat yhdessä taivasalla, Nessan aina kiirehtiessä aamulla kukon laulaessa takaisin sänkyynsä teeskentelemään, että olisi siellä muka yönsä viettänyt. Ehkä joku huomasi Tummalinnun malttamattomuuden, ehkä ei, muttei kukaan ikinä tytölle tuon käytöksestä myöskään valittanut. Ane tiesi riskit lohikäärmeiden lähellä ollessa, mutta Agal oli niin säyseä ja rakas hänelle, että Nessa pääsi epäilyksistään vielä aavistuksen villiä käärmettä kohtaan nopeasti eroon.

Tyttö ja käärmeensä kasvoivat ja kehittyivät. Anesta tuli yksi parhaimmista nuorista lohikäärmeratsastajista tuon innon myötä opiskella ja tutkia asioita itsenäisestikin, ja lentotunneilta nuorta naisenalkua ei olisi saanut lähtemään kirveelläkään tiehensä. Oppituntien ja tehtäviensä kautta Ane myös tutustui puoliveriseen, itseään vanhempaan haltiamieheen, Aldreniin, josta sattumien kautta tuli Tummalinnulle rakas ja tärkeä kumppani. Ane muutti kumppaninsa katon alle asumaan ja he jopa alkoivat keskenään suunnitella perheen perustamista.
Aldren antoi Nessalle kaiken, mitä nainen uskalsikaan toivoa ja pyytää seuraavan kymmenen vuoden aikana. Hän piti Anea hyvänä ja huolehti kumppanistaan jopa liiakseen, joka sai Anen turhautumaan siihen kuinka miehensä kuihtui sitä mukaan mitä tuo halusi naiselle mieliksi olla. Kun koitti päivä, jolloin Ane viimein uskalsi ottaa puheeksi huolensa, iski Aldren kiivastuksissaan kirveellä Nessan kaulaan, yrittäen hiljentää turhankin väkinäisesti kumppaniaan joka oli hänen pakkomielteestään Tummalintuun juuri avautunut. Puoliverinen haltia huusi pakenevan Anen perään, ehtien repiä naiselle jättämättömiä arpia loputtomalta tuntuneiden muutamien minuuttien aikana - loppujen lopuksi Nessan selviten vuotavine-haavoineen majatalolle turvaan. Vartijat nappasivat psykoottisen miehen, joka määrättiin myöhemmin tekojensa seurauksena teloitettavaksi; sinä samaisena päivänä Nessaya päätti, ettei voisi jäädä enää Briariin potemaan tapahtumista syyllisyyttä. Hänen piti päästää irti turvattomuudestaan ja tuskistaan, joka tarkoitti jo pitkän ikänsä puolesta kouluttautuneelle lohikäärmeratsastajalle pestautumista toisen nimellisen päällikön, vasallin tai kuninkaan alaisuuteen palkkamiekaksi.

Ane käänsi kokonaan uuden luvun kirjassaan toivuttuaan haavoistaan, lähtiessään lopulta Briarista vieraan maan vasallin palvelukseen meren toiselle puolen Sepulchreen.

Ane ja lohikäärmeensä Agal lähtivät laivaston mukana lentämään kohden uusia kotikontujaan muutaman muun pestautuneen kera, päätyen sinne herttuaansa palvelemaan miten kykenivät. Lohikäärmeratsastajat kokivat niin helppoja kuin vaikeitakin taistoja, joiden myötä kokemus, taito ja viisaus kehittyivät. Osa heistä kaatui, osa jatkoi matkaansa eteenpäin, ja koitti päivä jolloin myös Nessaya koki suuren menetyksen tuskan johtaessaan joukkonsa ansaan harhautuksessa.
Ane menetti mukaansa lähteneet, sekä uskollisen ratsunsa ja ystävänsä, Agalin taistelussa vihollisen laivastoa vastaan, joka oli nuorelle naiselle äärimmäinen takapakki siihen mitä hän oli jo ehättänyt tulevaisuudeltaan toivoa ja suunnitella elämänsä rakentamista varten. Vain Ane selvisi veritaistosta karkuun muodonmuutoskykynsä ansiosta, uiden syvälle mereen pakoon tulittavia laivoja - lopulta löytäen itsestä jostain hiljaisemmalta rannalta, jossa Ane vietti seuraavat päivät rypien vihassaan itseään kohtaan.
Epäonnistuminen ajoi Nessan taas ikävään ja teki hänestä heikon. Hän oli epäonnistunut niin lohikäärmeratsastajana, kuin myös vasallinsa antamassa tehtävässä, pettänyt muiden luottamuksen. Kotona Ane pelkäsi odottavan rangaistuksen, parhaillaan hirttotuomion naamansa näyttämisestä ja palaamisesta takaisin yksin tyhjin käsin muutenkin happaman vasallin eteen. Siinä missä Ane koki myös ettei ollut oikeutettu pyrkimään Briariin enää takaisin pyytämään kyläpäälliköltä armahdusta ratsunsa menetyksestä ja kunniansa lokaamisesta lohikäärmeratsastajana.
Joten Ane karkasi. Riistäen viimeiset kunnianrippeet itseltään, Tummalintu ei edes lähtenyt hakemaan omaisuuttaan takaisin, vaan haihtui kuin savuna ilmaan - antaen toisten olettaa, että oli itsekin kaatunut taistossa muiden tavoin.

Ane palasi ensimmäisen rahtilaivan mukana takaisin Cryptiin, unohtaen jälkeensä epäonnistumisen taakan ja aloittaen jälleen alusta rakentamaan elämäänsä. Nessi päätti ryhtyi pelkäksi irtolaiseksi. Kiertelijäksi ja oman etunsa tavoittelijaksi. Hänellä ei ollut paikkaa minne palata, ei ystäviä jäljellä tai edes perhettä jonka luokse olisi ollut tervetullut. Kaikki hänen elämänsä oli aiemmin keskittynyt Briariin, jonne Nessayalla ei ollut enää mielestään asiaa.
Ane asettui kauppalaivoilla työskennellen ensimmäisenä Nahoriin. Kylässä häntä ei ehätetty katsoa pahalla, eikä kukaan aikaisemmin vain pohjoisessa liikkunutta naista tunnistanut, kun tuo itselleen keräämillään varoilla alkoi valmistella seuraavaan matkaan lähtemistä. Tummalintu halusi takaisin pohjoiseen, joka oli hänelle jo entuudestaan tuttua seutua.

Nykyisin Nessaya vaeltelee pääasiassa pohjoisosassa Quinn metsiä, kiertää kyliä ja myy itse tekemiään koruja ja rohtojaan aina kun tilaisuus on. Hän on joka paikan höylä, jonka saattaa tavoittaa milloin mistäkin touhuista, kuten vaikka kuriirina, rakentajana tai tarjoilijana kapakasta.


Caer ja Hyra
Anen mukana kulkee usein erikoisempi parivaljakko pieniä länsimaalaisia joutsenliskoja, Caer ja Hyra. Niiden säkä on suunnilleen 50cm, eli ne muistuttavat kutakuinkin keskikokoista koiraa ja sirosta olemuksesta huolimatta ne ovat suhteellisen vahvoja. Mittaa niillä on lähes kolme metriä pituudeltaan hännänpäästä kuononpäähän. Molemmat pikkuliskot ovat sukupuoleltaan uroksia, Caer on niistä hieman vankempi mitä Hyra, mutta niistä molempien vahvoja, sileitä suomuja peittävät tummansinertävät sävyt. Molemmilla uroksilla on päässään pikkuiset sarvet, niillä on neulanterävät hampaat ja kynnet, sekä ohuenhienot harjakset päänpäältä aina hännänpäähän saakka selän korkeinta harjaa pitkin kulkien. Pikkuliskot osaavat syöstä suustaan valkeita lieskoja.

Pikkuliskot ovat Nessayan lemmikkejä, pelkkiä seuralaisia jotka liihottavat hänen mukanaan kaikkialle tai toimivat esimerkiksi viestien kuljettajina, mutta kantavatpa ne myös tavaroita parhaillaan emäntänsä apuna. Ane on itse kasvattanut ne munista asti, jotka osti kerran eräältä noidalta joka halusi niistä päästä eroon, eikä nykyiseltään voisi ikinä kuvitella luopuvansa parivaljakosta.


Muuta
- Nessaya muodonmuuttajana ei ole lainkaan sidonnainen ihmisille tyypilliseen ikäsykliin. Hän elää reilusti pidempään mitä ihmiset, vanhenee myös hitaammin, muttei koskaan esimerkiksi yltäisi elämään yhtä vanhaksi mitä haltiat parhaimmillaan.
- Anella on huononeva kaukonäkö. Hän saattaa nähdä paremmin jos on esimerkiksi tarkkanäköisen linnun hahmossa, mutta hänen omat silmänsä pettävät kauas näkemisen suhteen helposti.
- Ymmärtää niin ihmisten kuin haltioiden kieltä, sekä lohikäärmeiden kieltä. Osaa myös kirjoittaa molempia mantereella pääasiassa käytettäviä kieliä ja tuntee joitain Sepulchressa puhuttavia kieliä.
- Kykenee myös keskustelemaan telepaattisesti.
- Ane tuntee parantavat kuin myrkyllisetkin yrtit, ja osaa täten käyttää luonnon antimia monin tavoin hyödykseen. Hänestä on keittelemään myrkkyjä aseiden ohelle, kuin tekemään parantavia ja sairauksia kuin särkyjäkin lievittäviä liemiä ja rohtoja.
- Käsistään erityisen näppärä. Hänelle ei ole ongelma parsia vaatteitaan kuntoon, jos niihin sattuu tulemaan reikiä, ja samoin sorminäppäryytensä ansiosta hän on hyvä tekemään pieniä ja yksityiskohtaisia käsitöitä, joita Tummalinnulla on tapana myydä kylissä vieraillessaan. Osaa myös tehdä vaatteita, jos saa käsiinsä vain tarpeelliset materiaalit ja välineet.
- Nessa näkee pimeässä peräti loistavasti, mutta näkökenttänsä tällöin on mustavalkea. Hänellä on myös kyky nähdä asioita tarkemmin ja kauempaa kuin tavalliset ihmiset, mutta huonon kaukonäkönsä huomioon ottaen piirre on hänen kohdallaan usein vain turhauttava.
- Osaa suunnistaa tähtitaivaan perusteella ja katsoa aikaa auringosta
- Ane tulee loistavasti toimeen eläinten kanssa, sekä hallitsee villien eläinten kesytyksen ja kouluttamisen
- Tummalintu on myös taitava ratsastamaan niin maata pitkin kulkevilla, kuin ilmassa lentävillä ratsuilla. Hän ei kuitenkaan itse omista hevosen kaltaista ratsua, eikä Agalin jälkeen toista lohikäärmeratsua, sillä hän pystyy kuitenkin itse tarvittaessa taittamaan pitkiä matkoja esimerkiksi lintuna lentäen
- Suorastaan surkea metsästäjä, ja tyytyykin ennemmin vaikka kalastamaan tai pyytämään ruokansa ansoilla, kuin erikseen juoksemalla saaliin perässä
- Ane osaa tästä huolimatta jäljittää hyvin, ja on myös taitava lukemaan karttoja
- Osaa myös kokata, vaikka toisinaan hän sortuukin syömään esimerkiksi lihaa täysin raakana ravinnokseen. Ane ei tykkää kasviksiin verrattavissa olevista artikkeleista, vaan voisi elää ikänsä pelkkää lihaa syöden.
- On huomattavasti immuunimpi tyypillisille sairauksille, mutta sekin lienee kiitos siitä, että Ane matkustaa paljon ja on yleisestiottaen todella kestävässä kunnossa
- Teemabiisejä Buzzcut season – Lorde, Ruelle - This is the hunt, League of Legends – Kindred theme


Tavatut
Lorythas Seyr - Ei varsinaisesti tunne kuin pinnallisesti reiluna ja mukavana kylän johtajana. Tunnustaa päällikökseen, vaikkei Ane enää Briarissa asukaan.
Wyrius - Kentaurikauppias, johon Ane on tutustunut Briarista käsin. Tuntee Wyrrin perheenjäsenet nimeltä, ja itse orin melkeinpä jopa ystävänään. Anella on ollut tarkoitus vierailla Hurjatuulen klaanin luonakin, muttei koskaan ole ehättänyt paikalle silloin, kun nuo vielä Klethin paremmalla puolen pitävät sijaansa pohjoisissa metsissä.


Aikajana
When the wolves come to town
Tuo tie meitä vie (kesken)
Patonkibattle
These wounds
Liekeissä
Uusi alku (kesken)
MY NAME IS CRIMSON, FAMED SOLDIER OF NIGHTMARES, AND I AM HERE FOR DINNER
---
IRIADOR - DELATHOS - JACKALOPE - ARETHDRIEL - ATREVAUX - SHYVANA - NOEL - LORYTHAS - WYRIUS - NESSAYA - QIRA - OMANIRON - LOTHAR - ZHIERMATUI - ELANORDIL