Viesti Su Syys 11, 2016 12:26

Trent Mithon

Nimi: Trent Mithon
Sukupuoli: Mies
Ikä: 120 vuottias, fyysisesti 28v.
Puolue: Kuka maksaa eniten! (Puolueeton)
Työ: Palkkamiekka

Rotu: Vetehinen taikka vedenpoika, sukua merenneidoille. Trent on peäisin Aodhá järvestä, jossa hän kasvoi siinä miessä muut hänen niin sanottuun sukuun kuuluvat, vaikkei vetehisten keskeistä sosiaalistaelämää voisi perhe-elämäksi taikka suvuksi sanoa. Vetehiset ovat ainoastaan miespuolisia, jolloin lisääntymen käydään mantereella kaksijalkaisten kanssa. Vettehisen syntyessä, on näiden kasvupyrähdys nopeampi mitä normaalien ihmisten. Jo vuoden ikäisenä ovat nämä jo tarpeeksi itsenäitä ja hakeutuvat makeaan veteen mahdollisimman pian ja jättävät yleensä äitinsä jälkeensä. Löysivät he alkuperäistä isäänsä tai eivät, käyvät nuoret vetehiset opettelemaan saalistamista muita seuraamnalla tai joissain tapauksissa muita petokaloja seuraamalla.

Vetehisten piirteisiin kuuluu ihmisen yläruumin ja lantiosta alaspäin kalanpyrstö. Kokoluokka on samaa mitä tavallisella ihmisellä, mutta pyrstön pituus voi vaihdella. Iho on suomuinen ja hiukset muistuttavat evämäistä materiaalilta. Päältäpäin ulkonäkö on varsin miellyttävä ja omalla tavallaan komea, mutta vetehisten suupielet yltävät aina laukaperille asti ja kun nämä haluavat, kykenevät nämä avaamaan ison petomaisen kitansa, joka on täynnä terväviä hampaita. Näky on todella kammottava, siksi vetehiset odottavat viimehetkille saakka, ennen kuin paljastavat ilkeän puolensa pahaa aavistamattomalle saaliille. Vetehisten ruokavalioon kuuluu pääosin kala, muta nämä ovat tunnettuja myös mantereella kulkevien houkuttelemisesta veteen komealla laulullaan.

Vetehiset kykenevät luonnostaan kulkemaan maalla, jolloin näiden suomuinen ja eväinen keho muuttui ihmismaiseksi. Pyrstö muuttuu jaloiksi ja suomut muuttuvat ihoksi, suupieletkin muuttuvat ihmishuulien standardeihin. Ainoa ero ihmisiin ovat suipot korvat, jolloin vetehisen voi enemmän sekoittaa haltiaan.

Se mikä erottaa vetehisen ja merenneidon, on makea- ja suolainen vesi. Vetehiset viihtyvät järvissä ja joissa, kun taas merenneidot meressä. Tästä syystä vetehisillä on paljon helpompaa kulkea maalla, koska yleinen juoma ja peseytymis vesi on makeaa. Pari runsasta litraa päivässä pitää vetehisen tarpeet palata takaisin veteen poissa. Vettehinen voi halutessaan muuttaa muotonsa takaisin suomuiseksi, kuin myös ihmismäiseksi, olivat he maalla taikka vedessä. Tietenkin suosituinta on käyttää tiettyä muotoa sille sopivassa paikassa, muuten meno on varsin kömpelöä. Suomuinen muoto pärjää ilman vettä juuri ja juuri päivän verran. Ihmismäinen muoto puolestaan päivän pari, mutta makeaa vettä on saatavilla varsin helposti.
Vetehiset pärjäävät myös merivedessä, mutta sen suolapitoisuus pitkäjaksoisena saattaa aiheuttaa suomujen lohkeulua ja muunlaisia terveysongelmia.

Ulkonäkö: Vedeneläjän muodoltaan Trent on hyvin lähellä niitä saduissa kuvailtuja ihmishahmoja, joiden ruumiit ovat puolitain kalan. Lantiosta alaspäin miehellä on tummansininen pyrstö, jonka suomut kimaltavat valossa sinertävää sävyä. Pyrstöstä kasvaa useita evia ja pituutta pyrstöllä on miltei kolmisen metriä. Yläruumis on muodoiltaan ihmismäinen. Iho on harmaansiniseen taittuva. Evämäiset hiukset sointuvat pyrstön evien kanssa samoihin sävyihin. Kaulan sivuilla miehellä on kidukset, joista kasvaa monia teräviä ja luisevia piikkejä. Kasvon piirteet ovat kapeat, silmät kullan keltaiset ja korvat suipot. Mitä miehen erikoiseen suuhun tulee, se vaikuttaa varsin tavalliselta ja toimii niin kuin ihmisen. Halutessaan Trent kykenee avaamaan kitansa täysiin mittoihin, joka on varsin karmiva näky. Suu on täynnä teräviä hampaita, millä raadella saalis.

Ihmismäisessä muodossa Trentin ulkonäkö on huomattavasti erilainen. Tosin kasvojen, sekä yläruumiin muodot ovat lähes samanlaiset mitä vedenalaisessa muodossa. Evämäisten hiusten tilalla on siniseen taittuvat tummat hiukset, jotka pituudeltaan yltävät harteille. Korvat ovat suipot kuin haltialla. Silmät ovat väriltään pähkinänruskeat. Pituutta miehellä tässä muodossa on 175 cm ja painoa 85 kg.
Mitä Trentin vaatetukseen tulee, näkee hänen yllään yleensä raskaan haarniskan joka on avoinna lantiosta polviin parempaa liikkuvutta antaakseen. Haarniskan alta yleensä löytyy tumman sävyisiä kangas vaatteita. Miekka Trentin vyöllä on hänelle tärkeä, se kuului hänen äidilleen. Miekan kahvasta roikkuu kaulanauha sormuksen kera, se myös kuuilui äidille. Kukaan muu kuin hän ei saa koskea miekkaan taikka sormukseen.

Kuva

Luonne: Tren on luonteeltaan varsin suorasukainen kaveri. Hän ei ujostele sanomisiaan ja antaa kyllä mielipiteensä kuulua, jos siltä tuntuu. Monesti moinen saattaa ajaa miehen ongelmiin, taikka joku saattaa loukaantua hänen sanoistaan pahastikin.
Trent on myös hyvin helposti ärtyvää tyyppiä, joten nasevaa kommentia saattaa kuulla silloin normaalia enemmän. Hyvin harva tulee miehen kanssa toimeen, se toisinaan Trentiä hieman harmittaa. Kovapäisyys ei kuitenkaan suo hänelle mahdollisuutta asenteen muuttamiselle. Hän on mikä on ja jos joku ei hänestä pidä, se on heiltä pois. Sitä mies itselleen hokee, mutta ei voi siltikään mitään ajoittaiselle yksinäisyyden tunteelle.

Sen kovapäisen ja suorasukaisen kuoren alla, on kuitenkjin varsin lojaali ja luotettava sielu. Sitä Tren tuo ulos hyvin harvoin, anoastaan harvoille ja valituille. Niille jotka todella hänen seurassaan viihtyvät ja silloinkin mies saattaa mutista jotain typeryksistä, vaikka todellisuudessa on hyvin iloinen.
On harvinaista nähdä Trent hymyilevän ja silloin kun moista sattuu, se yleensä on alkoholin ansiota. Ei miehellä mitään ongelmaa ole alkoholin kanssa, mutta käy silloin tällöin harvan tutun kanssa tuopilla jos mahdollista.

Se mitä Trentin rotunsa piirteisiin tulee, käy mies ajoittain kotijärvessä uiskentelemassa, mutta matkaa suurimman osan ajastaa tienpäällä. Toki miehelle kelpaa järvi kuin lampikin, jokikin jos muuta ei löydy. Ne kun tuppaavat olemaan yleensä niin kylmiä.
Mies harvoin harjoittaa vetehisten perinteitä kaksijalkaisten houkuttelemista, mutta aika-ajoin kyllä mies hauskuutta löytää petomaisesta puolestaan. Sitä on helppo hyödyntää palkamiekankin hommissa. Pelästyttää vastustaja ilkeällä naamalla. Se on myös niitä harvoja kertoja, kun hän hymyilee.

Menneisyys: Trent syntyi Ayla Mithon nimiselle haltianaiselle, joka oli viettänyt yhden yön vetehisen kanssa. Nainen ei tuolloin ollut tienyt poikansa isän rodusta, mies ei ollut siitä kertonut ja tuo oli jo seuraavana aamuna kadonnut. Aylalle raskaus oli ollut varsin kova taakka, sillä tämä oli osana pientä palkasoturi joukkiota. Joukkion johtajan saatua tietää alaisensa odottavan lasta, käski tämä Aylan pysymään erossa miekastaan. Se oli varsin vaikeaa itsepäiselle ja seikkailun haluiselle naiselle, mutta tämä sinnitteli raskautensa loppuun asti. Toki oli hän pohtinut raskauden keskeytystä, mutta joukonpää oli hänet ympäri puhunut ja pojan syntyessä Ayla oli iloinen, että niin ei ollut käynyt. Poika oli mitä ihmeellisin ja rakkain asia mitä naiselle oli ikinä sattunut. Tuolle suotiin nimi Trent.

Tosin kummastelu pojan rotua kohtaan alkoi, kun pieni lapsi varttui varsin nopeasti. Jo vuoden ikäisenä oli Trent 7-vuotiaan tasolla ja varsin kyvykäs omatoimisuuteen. Tässä vaiheessa vetehiset lähtivät omille teilleen, syy siihen yleensä oli etteivät heidän kaksijalkaiset äitinsä kykeneet antamaan heille vaadittavaa kokemusta. Kaksijalkaiset naiset olivat yleensä vain huolehtivia ja antoivat miesten hoitaa kaikki raavas ja vaarallinen työ. Ayla oli kuitenkin erillainen, nainen kantoi miekkaa ylpeänä ja osasi puolustaa itseään, tuo oli hyvä esimerkki nuorelle vetehiselle, joten miksi vaivautua etsimään joku lajitoveri, josta mallia ottaisi selviytymiseen? Toki Trent vaati ajoittaisia käyntejä luontaisessa elementissään ja tämän rodun lopulta selvitessä äidille, käytti tämä poikaansa viikottain uimassa ja näytti tuolle sen mitä itse osasi. Petokalat tosin näyttivät Trentille kalojen saalistamisen, mutta kalaa sai torilta yhtä hyvin, ehkä jopa helpommin.

Teini-ikäisen mittoihin vartuttuaan alkoi Trentin kasvu muuttua normaalin kaksijalkaisen vauhtiin, fyysisesti tämä tosin oli kymmenen vanha. Olisi toki voinut luulla että vetehisen mieli ei kykenisi pysymään kehon kasvun perässä ja tämä käyttäytyisi viisitoistavuotiaan näköisenä kuin lapsi, mutta näin ei ollut. Vetehiset aikuistuvat myös mieleltään varsin nopeasti.
Trent ei ikinä lähtenyt äitinsä luota niin kuin tavalliset vetehiset, hän oli tyytyväinen kasijalkaisten keskuudessa ja varsinkin kun pääsi seuraamaan palkasoturien elämää. Äiti opetti pojallensa miekan käyttöä ja tämä otettiin virallisesti riveihin kahdenkymmen vuoden iässä.

Monta kymmentä vuotta palkkasoturi joukko kulki ympäri Cryptiä erillaisissa tehtävissä. Se oli varsin rattoisaa ja hyvää elämää. Trent rakasti äitiään ja äiti rakasti häntä, sitä harva vetehinen kykeni sanomaan. Siitä syystä naisen yllätävä kuolema oli kova paikka miehelle. Ayla oli ollut suorittamassa tehtävää toisen kolleegansa kanssa, kun näiden kimpuun oltiin hyökätty, Ayla ei selvinnyt kotiin hengissä. Tämän toveri toi naisen elottoman ruumiin mukanaan. Se surun määrä mitä Trent tunsi oli sietämätön, se tuntui epätodelliselta. Naisen toveri ei siinä rytäkässä ollut saanut selville tarkalleen kuka Aylan oli tappanut. Trent tunsi syvää koston himoa ja halua löytää se joka hänen äitinsä oli surmannut. Se tietenkin olisi lähes mahdottomuus.

Äitin kuoleman jälkeen Trent ei kauaa viihtynyt palkasotureiden joukossa, se muistutti liikaa hyvistä ajoista hänen äitinsä kanssa, joka taas tuotti hänelle surua ja tuskaa. Mies päätti viimein lähteä omille teilleen, hän ryhtyi palkkasoturista palkkamiekaksi ja tekee jos minkälaisia töitä mitä miekalla kykenee tekemään. Murhaamisesta aina henkivartijan virkaan. Paikallaan mies ei kauaa pysy, kenties hän vieläkin herättelee toivoa siitä, että löytäisi sen joka riisti häneltä äidin.

Muuta:
- Trentin käyttämä miekka on hänen äitinsä vanha. Se on miehelle varsin tärkeä, eikä hän anna kenenkään siihen koskea. Miekan kahvasta roikkuva sormuskin kuului äidille ja sitä ei todellakaan mennä noin vain koskemaan.
- Mies puhuu sujuvasti haltia- kuin yleiskieltä. Kirjoittaminenkin onnistuu molemmilla kielillä, sen verran värikäs palkkasoturijoukko oli.
- Pysyttelee lähinnä tienpäällä, joten ei omista omaa asumusta.