Viesti Su Loka 23, 2016 10:14

Qira A’daruil

People sometimes ask what made me decide to become a witch. I say that I didn’t. I just realized that I was one.

Qira Evangida A’daruil

Kutsumanimet: Qira (lausutaan Jira, jossa nimen ensimmäinen kirjain lähes katoaa lausunnasta täysin. Toisinaan häntä nimitetään tästä syystä myös pelkäksi Iraksi tai Kiraksi.) Häntä kutsutaan toisinaan hienommin myös Lumoojattareksi, tai menneittensä tähden Syöjättäreksi. Qiran oikea sukunimi on Asostra.
Ikä: 530, ulkoisesti varttunut mutta yhä nuorekkaan näköinen.
Sukupuoli: Nainen
Rotu: Mustahaltia (omaa myös harpyijaverta ja erikoisempaa muinaisen haltiakansan verta suonissaan.)
Ammatti: Kylänjohtaja. Noitaopettaja, manaaja.
Asema: Elwoodin kylänjohtaja
Puolue: Puolueeton
Suuntautuminen: Qira on mieltynyt erityisesti naispuoleisiin olentoihin. Hänellä on passiivinen perhe-elämä ja suhde tyttärensä isään, muttei se estä Qiraa harrastamasta aktiivista rakkauselämää muiden kanssa, eikä myöskään yhden yön huveja sellaisten kanssa joista hän oikeasti mielii.


Kuva


ULKONÄKÖ
Ulkonäöltään Qira muistuttaa hyvin pitkälti rotupuhdasta mustahaltiaa. Hänen ihonsa on maan uumenissa elävien tavoin tumma - ei musta, mutta tummanharmaasta purppuraisensiniseen taittuva, magian tähden virheetön ja sileä. Hänellä ei ole kehossaan juuri ylimääräiseksi nimitettävää, vaikka hän onkin selvästi figuuriltaan naisellinen. Qiran kehonmalli on tiimalasi, jota hän toisinaan myös korostaa vyötärökorseteilla. Rinnus on runsas, samoin hänen takapuolensa ja reitensä, mutteivat ne saa häntä näyttämään liian kurvikkaalta. Hänen pitkä kehonsa on mitaltaan noin 190cm, muotojensa pukien häntä täten sopusuhtaisesti. Kokoaan myös koristavat ja raamittavan entuudestaan suurikokoinen siipipari, jotka ovat höyheniltään punertavan ruskeat valkoisilla, sekä mustilla merkeillä. Qira voi piilottaa siipensä halutessa selkäänsä, tai kantaa niitä muuten edustavasti ja itseään korostaen esillä. Tavallisesti Qira kuitenkin kulkee siipensä piilossa, hänen hyödyntäen niiden tuomaa suojaa ja lahjoja useimmiten vain tarvittaessa.

Qiran kasvot ovat muodoltaan soikeat ja pitkät, leuan ollessa ainoa varsinainen kapea kohta naisen kasvoilla. Naisella on suhteellisen suuret silmät ja alati avoin katse, jota kehystävät pitkät ripset ja siistiksi laitetut tummat terävät kulmat. Silmät ovat kauttaaltaan sähkönsiniset, ja katseen suunnan niistä voi määritellä vaaleamman valontapaisen pallon muodosta, jotka kohdettaan seuraavat pehmeästi tummemmalla pohjalla lipuen. Silmät hohtavat sinertävinä myös pimeässä. Muuten kasvoja koristaakin pitkä ja kapea nenä, sekä täyteläiset huulet, jotka ovat ihonsävystä aavistuksen tummemmat, toisinaan myös huulipunalla rajatut. Muuten Qira ei perusta meikkien käyttämisestä nykyiseltään itsellään, mutta hän mielellään auttaa muita laittautumaan tarvittaessa.
Qiran perusilme on usein hymyilevä, suorastaan pokerinaaman tyylinen katse ja hymy, jonka takaa hänen ajatuksiaan ja aikeitaan on vaikea tulkita. Toisinaan hänet mielletään etenkin vieraiden keskuudessa kuitenkin karmivanoloiseksi tästä syystä, vaikkei Qiran hymyn taakse useimmiten kätkeydykään äidillisyyttä ja positiivisia tunteita enempää.

Qiran hiukset ovat sävyltään tummanharmaat häilyvällä sinertävällä sävyllä kiiltäen. Hiukset ovat paksut, aavistuksen lainehtivat ja koskettaessa saattaa huomata että niistä on pidetty hyvää huolta. Kutrit yltävät Qiran rinnalle edestä, ja takaa hipovat hänen takapuoltaan.
Hänen päätään koristaa toisinaan myös sarvipari, joka yleensä nähdään kylänjohtajan päässä kylänkeskeisien tapahtumien ja päätöksentekojen aikana. Sarvet näyttävät kasaan kietoutuneilta oksilta, jotka hänen päänsä syrjiltä, pitkien korvien yltä kaartuvat eteenpäin ja ylös, sekä taempaa pään molemmin puolin peuransarvia muistuttavaksi kruunuksi hänen päähänsä. Qira pitää myös kynsiään luonnostaan naisellisen pitkinä ja huoliteltuina.

Syöjätär rakastaa verhota itseään erilaisiin koruihin ja näyttäviin asusteisiin. Hänellä näkee usein yllään sarviinsa kiedottuja vaaleita naruja erilaisin jalokivin koristeltuina. Kaulassaan ja korvissaan mitä hulppeimman näköisiä koruja, siinä missä sormiaan koristaa usein liuta erilaisia sormuksia, parhaimmillaan useampikin yhdessä sormessa. Myös Qiran asustukset sisältävät usein maagisesti hohtavia kiviä ja koristeita – jotka eivät todellakaan aina ole yhtä arvokkaita, kuin miltä ulkoisesti saattaisivat näyttää.

Qiralla on usein tapana pukeutua näyttävästi jo pelkästään omissa oloissaankin. Tavallisesti lähinnä omaksi ilokseen, ellei tarkoitus ole itseään muuten edustaa tärkeissä tilaisuuksissa tai juhlissa. Hän pitääkin paljastavammista vaatteista ja sellaisista, jotka imartelevat juuri hänen kehonsa parhaita puolia. Toisinaan Qiran yllä on hyvinkin paljastavia mekkoja ja mekontapaisia, jotka kuitenkin pitävät hänen kriittisimmät paikkansa tarkoin verhoiltuna ylimääräisiltä katseilta. Hänellä on kuitenkin myös näyttävä tavanomaisempi tyyli, joka koostuu pitkistä hameista ja kauluspaidoista, jotka saavat hänet näyttämään lähinnä aristokraattiselta vampyyriltä. Qira käyttää harvemmin myös kenkiä kylänsä sisällä, sillä karu vuoristoelämä nuorempana on opettanut hänet suosimaan ennemmin omien jalkapohjien pitoa kuin liukkaita kengänpohjia. Hän kuitenkin omistaa vinon pinon siistejä käytännön saapikkaita matkaamista varten ja pikkukenkiä juhliin sopivasti, joihin itsensä on ennen kaikkea mukava verhota.


LUONNE
Qira on määrätietoinen nainen, jonka valta perustuu lähinnä karismaansa ja ymmärrykseen. Terävän auktoriteettinsa ja sanailun hän korkeintaan kohdistaa ulkopuolisiin, joita hän ei tunne tai muuten mielestään ovat epämieluisia tahoja. Sinisistä silmistään huolimatta Lumoojatar ei todellakaan ole naiivi tapaus, vaan ylväs ja rohkea nainen, joka ei mielipiteineen varsinaisesti pelkää mitään.
Syöjätärtä ei kunnioiteta suotta, sillä johtajana tuo pistää aina omansa muiden etusijalle ja itsensä likoon sen suhteen, että kaikki pysyisi järjestyksessä ja jokainen saisi osansa elintärkeistä tarpeista hänen ympärillään. Hän saattaa kuitenkin vaikuttaa välinpitämättömältä ja itsekkäältä tapaukselta, jota kenenkään muun kuin läheistensä tekemiset eivät kiinnosta, ja että vain hänen tavoitteensa menisivät kaiken muun yläpuolelle. Syvällä mielessään Qira on vannonut itselleen kuitenkin pitävänsä huolta niistä, jotka kuolleeseen metsään asuinsijojaan ovat päättäneet jäädä pitämään tai saapuvat sieltä turvaa hakemaan.

Nainen arvostaa kaikenlaista magiaa ja jokainen heistä, oli kyseessä sitten velho, noita tai vaikka parantaja, on hänen mielestään omalla tavallaan tärkeä ja haluttu. Sekä tietenkin tervetullut kehittämään ja opettamaan taitojaan eteenpäin Elwoodiin. Se on osasyy siihen, miksi Qiran siipien suojaan on loppujen lopuksi helppo päästä, jos omaa yhteisiä taitoja Lumoojattaren kanssa. Hänellä on kyltymätön mielenkiinto toisia magiaa taitavia ja samankaltaisia henkilöitä kohtaan kuin hän itse on, muttei hänen tuttavapiirinsä kuitenkaan koostu vain magiantaitajista.
Qira pitää ylipäätään sellaisista henkilöistä joiden kanssa hän voi jakaa kunnioituksen puolin ja toisin, sillä kaikkien hänen nuoruusvuosiensa jälkeen hänestä on väsyttävää katsoi muita alentavasti tai oudoksuen. Hän hyväksyy heidät kaikki sellaisina kuin he ovat, eikä väheksy tapoja joihin toiset haluavat elämänsä kiteyttää. Ei yksikään rotu, niiden väliset erot, seksuaalisuudet, halut ja himot ole hänelle syy pitää jotakuta toista huonompana, sillä Qiran uskomuksen mukaan maaäidin silmissä he ovat kaikki lopulta yhdenvertaisia ja vapaita elämään ja toteuttamaan itseään kuten haluavat. Siksi Qira ei kykene myöskään katsomaan läpi sormiensa orjuutta, muiden vainoamista ja alistamista, sillä jos jotain nuori nainen oppi oman väestönsä joukossa vielä eläessään oli se toimia elämässä juuri päinvastaisella tavalla. Hänellä on jo demoninsa pompoteltavina. Hänen ei tarvitse ottaa muilta elinkeinoa tai asemaa ollakseen arvostettu.

Magiaa taitamattomia Qira katsoo tavallisesti kuitenkin aluksi kylmästi ja arvioiden. Noita usein haluaa myös säilyttää heidän silmissään pelkoa herättävän olemuksensa ja karmivuuden siinä, että on kykenevä taikuuteen kiusaa tekevien kirousten muodossa, mutta myös sen hyvin voimalliseen muotoon ottelulajina ja muiden puolustamisena. Hän pitää taikuuden hallitsemista ylimpänä mahdollisena lahjana heti lohikäärmeeksi syntymisen jälkeen, ja pitää mielellään yhtä sellaisten kanssa, jotka heistä puhaltavat samaan hiileen taitojensa puolesta.

Qira on kuitenkin pohjimmiltaan harvinaisen lämminsydäminen ja ymmärtäväinen persoona, jolle Elwood kokonaisuudessa on hänen perheensä sen kummittelevia sieluparkoja ja demoneita myöten. Jokainen sitä tarvitseva saa osan hänen ajastaan, Qiran taipuen harvinaisen arkisiinkin tehtäviin puunhakkuuta ja lasten kaitsemista myöten asemastaan huolimatta. Toiset pitävät häntä kuitenkin itsekkäänä noidan omien henkilökohtaisten tavoitteiden ja velvollisuuksien tähden, jotka ensimmäisenä mustahaltiasta heijastuvat ulospäin omanlaisinaan päähänpinttyminä. Ne jotka lähelle kuitenkin pääsevät sille arkisemmalle puolelle, näkevät sen äidillisen välittävän ja rakastavan puolen, jollainen Qira muille haluaa todella olla. Hän ei ehkä aina ole se hymyilevä ja pullantuoksuinen nainen täynnä sympatiaa ja kannustavia puheita, mutta sen kylmänkin katseen ja välinpitämättömän asenteen taakse piiloutuu aina se välittävä äitihahmo. Qira on aina valmis antamaan uusia tilaisuuksia ja entistä voimakkaamman tuulen siipien alle puhaltamaan tarvittaessa sellaisille, joista hän todella välittää.

Qiran ulkokuori kuitenkin hämää useimpia ja ajaa luotaan helposti pois, eikä pelkästään siksi että hän edustaa ulkoisesti hyljeksittyä haltiarotua. Sen lisäksi, ettei haltia näytä aivan perinteiseltä vastaantulijalta, säilyttää Qira usein kasvoillaan alati jopa karmivansuloisen hymyn. Hän puhuu suoraviivaisesti toisille mitään pelkäämättä ja välillä jopa päälle puhuen, jolloin hän helposti vaikuttaa jopa uhkaavalta. Hän on epäilemättä harvinaisen itsevarma liikkeistään ja sanoistaan, vahvatahtoisena naisena hänen ollen kuitenkin valmis aina neuvottelemaan ja puhumaan tarvittaessa asioista. Voisikin sanoa, että vieraskoreaksi Qirasta ei ole, eikä hän suotta sellaisena yritä toisille esittäytyä, sillä hänellä ei ole tarvetta miellyttää muita. Asteen tai toisen toveruuden kuitenkin saavuttaessa, hänestä saa irti sen lojaalin, luotettavan ja mukavan persoonan, jolta ei takuulla lopu juttu kesken kahvipöydässä.
Iän kartuttua Qirasta on tullutkin lähinnä asiallinen keskustelija, sekä hyvä kuuntelija. Jäynät ja toisten kustannuksella kepeästi pilailu eivät kuitenkaan saa häntä pillastumaan edes omalle kohdalle sattuessaan, sillä Qiralla on myös kyky nauraa huumorille ja jekuille, sekä ennen kaikkea myös itselleen. Hän myös rakastaa luovaa tekemistä sekä uuden keksimistä ja suunnittelua.

Vihanpitoon Qiran kanssa ei kannata kuitenkaan alkaa edes huvikseen, sillä noidalla on keinonsa olla vihamiehilleen hyvinkin ilkeä ja piinaava tapaus. Syöjätär ei armoa muille jakele huvikseen. Hänen on myös helppo riistää henki sellaiselta, joka uhkaa hänen yhteisöään tai läheisiään veitsi kurkulla. Hän on juuri se vihainen ja peloton äitikarhu, joka puolustaa poikasiaan ja reviiriään tilanteesta riippumatta, ja olisi valmis uhraamaan itsensä periaatteidensa ja lähimmäistensä puolesta tarvittaessa. Syöjättärellä ei ole kuitenkaan varsinaista tarvetta ketään satuttaa, mutta hän tekee senkin tarvittaessa pakon edessä.
Qiralla on kuitenkin vikaa käyttää toisia toisinaan rivienvälistä hyväksi, tavalla tai toisella. Hän pyrkii usein yksinkertaisesti oveluudella tai huijaamalla päihittämään toiset, tai saattaa jopa käyttää naisellisia avujaan hyväkseen saadakseen asiat sujumaan juuri kuten hän itse haluaisi.

Muiden eriävät mielipiteet ja aatteet ovat Qiralle toisinaan vaikeita ymmärtää, aivan samalla tavalla miten hänen äidillensäkin aikanaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Syöjätär hyväksyisi myös toisenlaiset aatteet ja mielikuvat oppiessaan vain katsomaan niitä toisin silmin. Ollakseen yleisesti hyvin äidillinen hahmo, on Qira kuitenkin kovakalloinen ja hänen päätään on äärimmäisen vaikeaa kääntää tilanteen tullen. Vastoin Qiran on helppo kiertää muut oman pikkusormensa ympärille ja auttaa noita näkemään asiat siten, miten hän itse maailmaa katsoisi kokiessaan suvaitsevaisuuden olevan hyvin vahva avain selvitä elämästä.

Kaikesta huolimatta naisella on myös pehmeä puolensa. Qiralle perheensä on kaikki kaikessa ja niitä lähimmäisiään parhaiden ystävien lisäksi hän myös rakastaa äärettömästi. Täten hän myös on valmis uhraamaan mitä vain heille, joista hän välittää rajattomasti ollakseen parempi äiti ja ystävä niille, jotka hänen ystävyytensä ovat ansainneet puolelleen. Äitinä hän ei kuitenkaan ole se rajoja asettava taho, vaan Qira uskoo kokemuksen sattumusten kautta kasvattavan ja karaisevan paremmin heitä kohtaamaan maailmaa myös Elwoodin rajojen ulkopuolella. Hän on kuitenkin siellä missä häntä tarvitaan, noidan saattaen ilmestyä myös taitoihinsa nojaten tyhjästä varjelemaan rakkaimpiaan jos väristykset todellisuuden tuolta puolen häntä varoittavat jostain ikävästä.


MENNEISYYS
Qira syntyi vihatun rodun edustajaksi Pimeässä paikassa haastavaan perheeseen ja kahtiajakautuneeseen klaaniyhteisöön. Qiran tilalle oli toivottu ennemmin poikalasta suvun jatkajaksi, sillä naispuolisia pidettiin vähäpätöisempinä muun klaanin keskuudessaan. Noiden sijaksi usein jäi vain seinäkoristeena oleminen ja ottamansa puolisonsa edustaminen – Qiran perheessä kaikki oli kuitenkin täysin ylösalaisin. Perheen päänä toimi hänen äitinsä, Xaede, joka myös piti huolen siitä, ettei heidän joukkoonsa heijastettu tyypillistä ajatusmaailmaa, joka heidän rotupiirteidensä edustajien joukossa tavallisesti piti järjestystä ja arvomaailmaa yllä.
Qiran lapsuus oli sinällään kuitenkin helppo, sillä hän sai elää lapsuutensa muiden nuorien klaanisisarten kanssa vapaasti. Häntä ei naitettu alaikäisenä ensimmäiselle valtaa omaavalle miehelle, kukaan ei kehdannut puhua tytölle ohi suunsa, vaan Xaede piti tyttärestään huolta ja kanssaan oppimassa omiensa joukossa ja antoi tuon avartaa maailmaansa omaa tahtiaan. Qiran kouluttamiseen osallistui usein myös hänen isoäitinsä Phyrra, jota tyttö oppi rakastamaan niin äärettömästi, että se teki Xaedesta aika ajoin jopa kateellisen. Xaede oli aina muiden silmissä se rakastava ja lempeä äitihahmo, jolta tyttökulta oli perinyt maagiset lahjansa ja kauneutensa. Xaeden takia Qiralle käsite hänen isästään jäi täysin vaille ymmärrystä, sillä tuon olemassaoloa jopa peiteltiin nuorelta tytöltä syystä tai toisesta. Olivat vain he, naispuolisista jäsenistä koostuva joukko, joka piti yhtä. Lapsia tuli ja meni, toiset vain katosivat – väitettiin että susimiehet ja terävähampaiset verenimijät metsästivät helppoja saaliita, eikä maailmasta muuten kokemattomalla naisenalulla ollut asiasta sen suuremmin kieltämistä. Niin vain oli, ja tulisi myös olemaan, mistä syystä Qira oppi pitämään itsestään nopeasti myös huolta itsenäisesti ja välttelemään hankaluuksia muuten niin karseassa paikassa.

Xaeden auktoriteetin alla myös Qirasta kasvoi määrätietoinen ja vallasta pitävä nainen. Perheensä keskuudessa Qira oppi vuosisadan aikana tärkeimmät periaatteet noituuksien maailmaan. Vaikka paheksuttu taito olikin, opetti Xaede myös tyttärelleen mustan magian salat, joihin Qira osoitti kiinnostustaan lähinnä salakavalien kokeilujensa kautta uteliaisuuttaan. Naiivi mieli ajatteli mustan puolen olevan kielletty paikka, jonne kenenkään ei pitänyt langeta, mutta äitinsä opasti Qiraa toisin ja oli valmis avaamaan tyttärelleen avokätisesti portin pimeän taikuuden syövereihin. Phyrra oli kuitenkin asiasta toista mieltä.
Isoäidin mielestä Qiran oli parempi keskittyä johonkin täysin muuhun kuin demoneihin ja kirouksiin nuorelta iältään, ja keskittyä voimiensa tasapainossa pitämiseen. Se valkea puoli ja puhdas energia, jota Phyrra oli niin kovasti yrittänyt näyttää tyttärentyttärelleen, saikin Qiran mielenkiinnon heräämään myös luonnonvoimia kohtaan. Phyrran tavoitteena oli alun alkaen ollut Qiran tasapainoinen maaginen kasvatus, josta Xaede oli useimmiten ollut omalle äidilleen vain närkästynyt, eikä erimielisyys äitinsä kanssa jäänyt selvittämättä tälläkään kertaa. Päästäkseen eroon eriävästä mielipiteestä, uhrasi Xaede oman äitinsä taatakseen Qiralle sellaisen kasvatuksen kuin hän itse halusi. Phyrran menettäminen siten oli kuitenkin Qiralle liikaa.

Nuori naisenalku karkasi kotoaan Yönkaupungista, sen kummemmin erikseen kenellekään siitä kertomatta. Etsimään jostain toisaalta sitä parempaa maailmaa ja henkilöitä, joista oli jaksanut suljetussa ympäristössään aina unelmoida. Hän oli halunnut nähdä auringon ja kaikki maailman kauniit kolkat, joista Qira oli aina vain nähnyt Phyrran tarinoiden perusteella unia ja jaksanut haaveilla. Viimein hänellä oli siihen tilaisuus, vaikka se maksoikin hänen paikkansa klaanin jäsenenä, mutta takaisin siihen rajattuun aikaan ja paikkaan hän ei halunnut enää palata.

Vaelluksensa aikana Qira tapasi Neleriksen. Kotkansulkaisen nuoren harpyijatytön, joka oli joutunut metsästäjien satimeen varomattomuuttaan. Neleris aneli mustahaltialta apua, joka otti tietenkin tehtäväkseen heikomman osapuolen suojelemisen. Noidan alku kivetti loitsuillaan harpyijaa satuttaneet ja pelasti kotkansulkaisen tytön. Siitä alkoi pitkä taival Qiran ja Neleriksen välillä, joka muuttui tuttavuudesta ystävyydeksi ja siitä edelleen kumppanuudeksi. Neleriksestä tuli Qiralle äärimmäisen tärkeä ja rakas. Ei pelkästään sisarussieluna, vaan myös rakkaana, jonka viereen oli pimeän tullen hyvä painautua lepäämään. Kaksikko piti toisistaan huolta ja täytti toistensa tarpeet ja halut. Yhdessä matkaaminen läheisen seurassa teki hyvää heille molemmille – ilman Neleristä Qira ei olisi ikinä löytänyt, saati uskaltautunut Elwoodiin muiden noitien ja magiaa taitavien keskuuteen. Elwoodissa heidän oli hyvä ja turvallista olla, ympäristö takasi taitojen kehittämisen monipuolisessa skaalassa, eikä kaksikon suhdetta katsottu pahalla.
Koitti kuitenkin aika, jolloin ajan oli määrä jättää Neleris. Harpyijaa ei ollut siunattu haltian tavoin pitkällä iällä. Qira oli tiennyt päivän koittavan vielä joskus, mutta se päivä tuntui tulevan kohdalle niin äärimmäisen nopeasti, ettei noita osannut siihen valmistautua. Hän ei halunnut luopua rakkaastaan, mistä Neleris sai idean. Qira liittäisi Neleriksen sielun ja ruumiin omaan kehoonsa, haltia saisi harpyijan vahvuudet omikseen ja samalla kaksikko voisi jatkaa eloaan omalla tavallaan yhdessä sielunsa toisiinsa sitoen siihen saakka, kunnes Qiran olisi aika jättää tämä maailma. Neleris voisi katsoa maailmaa Qiran silmin niin kauan, kuin kaksikon olisi aika yhdessä siirtyä maaäidin omiksi rajan toiselle puolen.

Qira ei epäillyt päätöksessään hetkeäkään. Magian avulla mustahaltia siirsi Neleriksen energian ja rappeutuen katoavan kehon itseensä. Sitä mukaan, kun harpyijan keho katosi, kasvoivat suuret siivet merkiksi sielunpalojen yhdistymisestä Qiran selkään. Sinä päivänä Qiraa alettiin nimittää Syöjättäreksi, tietämättömien jopa alkaessa pelkäämään rakkauden murtamaa naista, joka jäi pitkäksi toviksi suremaan menetystään yksin.
Qira opetteli pitkään elämään kaipuunsa keskellä, energiansa keskittäen kuitenkin taitojaan kehittääkseen. Hänellä oli yllättäen runsaasti ystäviä Elwoodissa, enemmän kuin hän olisi uskaltanut edes uskoa tarvitsevansa, jotka auttoivat häntä myös pääsemään ylitse Neleriksen poismenosta. Surusta ylitse päästyään ja taitojaan kehitettyää Qiralle syntyi aivan uudenlainen riittämättömyyden tunne, hänen alati alkaen keksiä itselleen uusia haasteita ja vahvuuksia kehitettäväksi. Silloin kuvioon astui demonologia. Perehdyttyään demonien ja niiden maailman saloihin paremmin, Syöjätär teki lopulta sopimuksen hengen kanssa kuolemattomuudesta, eräänlaisesta henkiinheräämisen riitistä. Mutta vain, mikäli noita oli valmis uhraamaan hengen mustamieliselle henkiolennolle. Jokainen uudesta kotikylästään olivat Qiralle omalla tavallaan perhettä, ystäviä – mielessään Syöjättärellä oli kuitenkin yksi katkeruutensa lähde, josta uudemman vuosisadan vierähtäessä nainen ei ollut päässyt vieläkään ylitse. Nimittäin äitinsä, jonka teot, valheet ja mustavalkoinen ajattelutyyli varjostivat yhä sinä päivänä Qiran mieltä.
Qira palasi takaisin Pimeään paikkaan ja tyttärensä paluusta yllättyneen äitikultansa hengelle kylmäverisesti uhraten saavutti haluamansa, voidakseen elää Neleriksen kanssa yhdessä niin pitkään kuin olisi mahdollista. Muut pitivät sitä itsekkäänä – Qira piti sitä etuoikeutena ja oikeutettuna tekona siitä kuinka hänen äitinsä oli riistänyt häneltä nuorempana sen tahon, jota tyttö oli esikuvanaan pitänyt.

Qiran palattua Elwoodiin hänen elämänsä alkoi viimein tuntua kokonaiselta. Hänellä oli koti ja yhteisö, menneet murheet oli kostettu. Hänellä oli myös taitonsa, joita ei ollut siunattu monelle. Jotain hänen maailmastaan silti puuttui ja Syöjätär ymmärsi mitä, kun mysteerinen haltiavelho saapui eräs päivä Elwoodiin rakentamaan omaa elinkeinoaan. Qira tutustui mieheen, Mordecaihin, josta tuli lopulta hänen velhomestarinsa monenmoisten suostuttelujen ja pyyntöjen myötä. Lothar auttoi häntä hiomaan kykyjään sellaisista näkökulmista, joita Qira ei ollut koskaan osannut ajatella tarvitsevansa. Velhon käsitys magiasta ja tuon taidot ja hallitsemat voimat olivat aivan omaa luokkaansa. Siitä syystä Qira usein pohti miksi velho jaksoi hänen tiuskimistaan kerta toisensa jälkeen, kun hän heikompana luovutti kaipaamiensa suurien haasteiden ääressä vain muutamien yrityksien jälkeen. Pohdinnat kuitenkin kannattivat, ja kärsivällisyys vaikeuksien kautta, hänen oppiessaan arvostamaan vanhempansa osaamista aina vain enemmän ja lopulta omaksumaan Mordecain osaamista, loitsuja ja ymmärrystä itselleenkin. Silloin Qirasta kohosi myös uusi kylänjohtaja vaikutusvaltansa ja karismansa avulla edellisen tilalle. A’daruilissa nähtiin potentiaalia josta Elwood ei ollut saanut pitkään aikaa nauttia, mistä syystä Qiralle annettiin tilaisuus loistaa.

Kylänjohtajan asemasta huolimatta Qiran ja Lotharin yhteistyö otti jatkuakseen, velhon mentoroiden häntä kasvamaan uuteen arvovaltaansa. Myös heidän oppituntinsa jatkuivat, Qiran palaten nuoruuteensa ja muistoihinsa Mordecain opettaessa hänelle luonnonvoimista, joista vain Phyrra oli aikaisemmin hänelle puhunut joskus lapsuudessaan. Valkeasta ja puhtaasta energiasta, joka perustui jonnekin heidän rotukirjojensa alkujuurille ja muinaisiin magian muotoihin. Lothar opetti häntä hyödyntämään ja käyttämään sitä kun Qira oli siihen valmis, kaksikon huomatenkin tuolloin heidän magiansa resonoivan yhteen erityisen vahvasti. Hänen juurensa muinaisiin haltiasukuihin oli paljastettu ja viimein ottivat kukkiakseen, Phyrran kertomusten viimein auetessa Qiralle ilmiselvinä asioina kaiken sen avulla mitä Kaváldthalr hänelle opetti. Qira oppi myös viimein enemmän velhosta henkilönä, josta muodostui hänelle vuosikymmeniä kestäneen mentoroinnin jälkeen myös sielunkumppanus heidän ymmärrettyään jakavansa jotain yhteistä keskenään. Qira ja Kaváldthalr saivat lopulta myös yhteisestä päätöksestä jälkeläisen, Avellanan, johon Qiralla oli sija hukuttaa kaikki ylitsevuotava rakkautensa ja välittämisensä Lotharin jouduttua lähtemään Elwoodista toistaiseksi omien syittensä varjolla. Hänestä tuli mitä parhain äiti, joka ei antanut tyttärensä kärsiä samanlaisista olosuhteista kuin hän itse oli kärsinyt nuorempana omassa perheyhteisössään.
Samoihin aikoihin hänen elämässään alkoi pyöriä tiiviimmin myös ystävätär ja tuon poikalapsi, Elamirah ja Theodluin, joista tuli läheinen osa Qiran perhettä kaksikon jopa asuen hänen luonaan ennen kuin löysivät sijan Elwoodista itselleen. Parivaljakosta ehätti tulla hänelle kuin oma sisar ja poika, kunnes aika jätti Elamirahin, uskoen Qiran katsovan Theodluinin perään vastaisuudessa.


TILANNE NYT
Elamirahin menehdyttyä rakkaansa kaipuuseen ja Theon lähdettyä Elwoodista etsimään omia sukujuuriaan, sekä hänen tyttärensä muutettua omilleen Elwoodissa, on Qira elänyt hiljaista omaa arkeaan lähinnä omassa rauhassaan. Hänellä ei ole kiire minnekään, ja kylänsä sisäiset asiat ja noitaopettajan arkensa ovat onnistuneet pitämään hänet kuitenkin aktiivisena lähinnä Elwoodin sisällä. Syöjättärellä on kuitenkin viime aikoina ollut tavallista enemmän vapaa aikaa hallussaan, mistä syystä Qiraan on saattanut nykyiseltään törmätä myös kauempana Elwoodin mailta. Hän on tiiviisti pyrkinyt myös seuraamaan Theon seikkailuja ja edesottamuksia heidän yhteisestä päiväkirjastaan, sillä Windereistä vanhimmalla vaikuttaa olevan jotain haukanpoikasta vastaan siinä missä yhteiselo uuden asuinkumppanin kanssa kaupungissa ei ole alkanut ongelmitta.
Qira toivoisi pääsevänsä tapaamaan Windereitä, mutta tietää sen olevan vaikea tehtävä toteutettavaksi, mistä syystä hän on pyrkinyt pääsemään lähemmäs noiden tuttavia, kuten Theon kämppäkaveria. Hänen aikeissaan on myös metsästää Mordecai käsiinsä, sillä Qira epäilee miehellä olevan näppinsä pelissä jonkin suuremman suhteen tuon vältellessä Elwoodia.


ASEET, TAISTELUTYYLI JA MAAGISET TAIDOT
Qira ei sinällään omaa taitoa taistella varsinaisilla aseilla, sillä hänen vahvuutensa keskittyy magian taitamiseen ja hallitsemiseen erinäisin tavoin. Hän osaa kyllä pitää kädessään miekkaa tai tikaria, ja kykenee niillä vihollisiaan satuttamaan halutessaan ja likelle päästessään. Mikään miekkataituri hän ei aseiden kanssa kuitenkaan ole, siinä missä fyysinen kestävyytensä ei todellakaan ole sotilaiden tasolla. Vaikkei Qira selvästikään ulkomuodoltaan ole sotilas, tai mitään sinne päinkään, eikä takuulla uskoisi tuon kestävän fyysistä vahinkoa paljoakaan, on kyläpäällikkö kuitenkin varsin armoton lähitaistelija harpyijankynsineen ja siipineen tarvittaessa.
Qira nimittäin pystyy muokkaamaan ruumiinosiaan siten, että hän muistuttaa enemmän harpyijaa mitä haltiaa. Hänen jalkansa muuttuvan lintumaisiksi, selästä puskevat esiin siivet ja keho peittyy pehmeäntummien höyhenten alle paikoitellen. Lisäksi Qiran käsien kynsillä on tapana kasvaa säilämäisiksi teriksi, joilla vihollista saattaa niin silpoa kuin lävistää panssareiden ohitse. Myös Qiran silmät muuttuvat muistuttamaan enemmänkin kellertäviä kotkansilmiä ja tuon hampaista muuttuu teräviä, joilla lihaa on helppo repiä saaliista irti petomaisesti. Tässä muodossaan Qiran otellessa hän yksinkertaisesti yrittää vain päästä iholle ja repiä vastustajansa kappaleiksi, ja vihollisen ainoa virhe onkin päästää hänet tuolloin lähelleen.

Parhaiten Qira kuitenkin taistelee oletetusti magialla, eikä hän tarvitse loitsimisen välikappaleeksi erillisiä objekteja, sillä on kokemuksella oppinut käyttämää magiaa puhtaasti omien käsiensä kautta. Qira hallitsee erilaiset lumoukset, kiroukset, elementtimagian, mustan magian sekä demonologian, mutta myös parantavat taikuudet. Taisteluissa hän saattaa käyttää magiaansa monipuolisesti, tai vaihtoehtoisesti vain kangistaa vastustajansa kirouksilla paikoilleen. Jotkut jopa väittävät Qiran katseen kivettävän muut marmorisiksi patsaiksi noidan sitä halutessa, eikä se varmaan ole totuudesta kaukana. Magia on Qiran ehdoton vahvuus ja kyky johon hän turvautuu aina ensimmäisenä, mutta kuten muillakin magiantaitajilla on hänen loitsintaenergiansa myös rajallinen eikä suinkaan loputon.
Qiran maagiset taidot ovat syvässä yhteydessä luontoon ja häntä ympäröivään maaenergiaan. Häntä saatetaan nimittää demonittareksi, mutta noita saa kuitenkin valkealla taikuudellaan kasvit kasvamaan nopeammin, siinä missä myös eläimet ovat usein yhtä pataa noidan kanssa ja vastaavat hänen kutsuunsa tarvittaessa.

Qiralla on hallussaan myös alkeellinen ymmärrys ja taito portaaleista ja paikasta toiseen magian avulla siirtymisestä, jonka hän on oppinut Mordecailta. Hän ei kuitenkaan osaa mestarinsa tavoin hyödyntää taitoa kovinkaan monipuolisesti, mistä syystä Qiran portaaliteoria jää lähinnä teoriatasolle ja alkeellisempien kehien avulla paikasta toiseen siirtymiseen, mikä syö runsaan verran hänen voimiaan siinä missä piirtäminen vie joka kerta runsaasti aikaa.

Qira kykenee myös manaamaan esiin demoneita avukseen, jotka hoitavat ottelemisen hänen puolestaan tai antavat kykyjään noidan käytettäväksi. Näitä demoneita on lukuisia, joista harmittomampia Qira on liittänyt jopa omaan kehoonsa hyötyäkseen niiden magiasta paremmin.

Megiox, ulottovuuksien välillä matkaava henkiolento
Qiran täytyy ennestään tietää, minne hän haluaa siirtyä ja tavallisesti myös pitkien matkojen kohdalla olla vieraillut jossain paikassa aikaisemmin. Se voi olla seuraavat kymmenen metriä edessäpäin, tai joku täysin toinen tila, kylä tai kaupunki. Kyvyllä voi siirtyä myös täysin sattumanvaraiseen paikkaan - joka ikävimmillään voisi olla meren synkin ja syvin kolkka tai vaikka Vanhinten luola. Qiralla on tapana hyödyntää taitoa vieraillessaan esimerkiksi jossain uudelleen tai päästäkseen tiettyyn paikkaan vaivatta eli toisin sanoen säästyäkseen turhasta matkantekemisestä. Megiox on vahvasti yhteydessä nimenomaan Cryptin mantereeseen ja sen luonnonvoimiin, mistä syystä olennon voimien kanavointi ei ole Qiralle suuri energiaa kuluttava tehtävä. Megioxen merkki Qiran kehossa ovat noidan oksamaiset sarvet.

Abanah, muodonmuutoksen mahdollistava demoni
Abanahin avulla Qira pystyy muuttamaan halutessaan muotoaan epänormaalin suuriksi, toisien mielestä demonisiksi eläimiksi. Qira käyttää Abanahin voimia myös muokatakseen omaa kehoaan haluamanlaisekseen, kuten pysyäkseen nuorena ja viehättävänä keholtaan, mutta myös piilottaakseen siipensä selkäänsä ja toisinaan sarvensa päästään. Yhteistä muodonmuutoksessa Qiran eläinhahmoille on, että niillä säilyvät noidan omat siniset silmät ja ne saattavat omata sinertävinä hohtavia merkkejä nahassaan. Abanahin läsnäolo noidan kehossa on näkyvillä ainoastaan Qiran suussa, sen merkki ollen noidan tummansinertävä kieli.

Thobracon, uudelleen syntymisen riittiä edustava henkiolento
Thobracon mahdollistaa Qiran uudelleen syntymisen sille määritellyssä pyhässä paikassa, jos Qira sattuu kirjaimellisesti menettämään henkensä. Näin ollen Qira ei varsinaisesti voi kuolla kuin vanhuuteen, sillä fyysinen hävitys ja teurastus käynnistävät henkiinheräämisprosessin demonin osalta, vaikka noita olisi poltettu ja silpottu palasiksi. Osa Qiran hengestä on sidottu pyhään paikkaan jonne hän palautuu henkiolentona aikuisen ruumiissa, missä keholla kestää demonin sen hetkisestä voimavarasta riippuen muutamasta tunnista jopa viikkoihin uudistua Syöjättären todelliseen koskemattomaan kehoon. Thobraconin läsnäolo näkyy Qiralla kehossaan sinisinä hohtavina merkkeinä hänen rinnallaan.

Qiran mukana kantamat demonit ja luotetut pompoteltavat voimat vahvistuvat ja uudistuvat niinkin rumalla tavalla, kuin verta juomalla vampyyrien tapaan. Hänen ei tarvitse metsästää kuitenkaan tarpeisiinsa säännöllisesti kuten vampyyrien. Yleensä Qiralla on matkatavaroissaan mukanaan elävien olentojen verta pienissä sievissä pulloissa, joista hän voi siemailla kulauksen vain sitä tarvitessaan, tai hän saattaa nauttia muutaman pisarallisen vahvistavia eliksiirejä viinilasillisen kera aika ajoin pitääkseen voimat kurissa. Demoneiden voimat ovat siis periaatteessa sidonnaisia siihen, kuinka paljon Qira niille palkkioita tarjoaa, vaikka ne jatkuvasti elävätkin naisen kehossa ja mahdollistavat kykyjensä käytön.

Qiran suojeluseläin on karhu, jonka muodon Qira pystyy ottamaan itselleen vaivatta halutessaan. Qiran ylläpitämänä karhumuoto on väriltään tumma, sinisenä hohtavin merkein ja silmin. Kyläpäällikön voimaeläimestä myös huhutaan Elwoodin sisällä, että sen henki nähdään toisinaan käyskentelemässä kylän rajamailla, sekä myös Qiran, kyläpäällikön tyttären, Mordecain liiketilojen ja Miarorien asuintalon pihapiireissä, jossa se on ottamassa vastaan vieraita mutta myös suojelemassa tiluksia.


LÄHIMMÄISET SUKULAISET
Phyrra A’daruil – Qiran rakas isoäiti, joka on hänelle äitihahmona kaikkein vaikuttavin ja merkittävin. Qira valitsi kantavansa isoäitinsä suvunpuoliskon nimeä oman verellisen äitinsä ylitse. Kuollut.
Xaede Asostra – Qiran äiti, johon luottamuksensa ja uskonsa kariutui Xaeden riistäessä Phyrran hänen elämästään. Kuollut.
Kaváldthalr – Eräänlainen sielunkumppani, Qiran velhomestari ja hänen tyttärensä isä. Vaikka nykyiseltään velho vierailee yhä harvemmin Qiran luona, on tuolla silti harvinainen ja erityinen paikka hänen sydämessään ja luonaan.
Avellana A’daruil – Qiran tytär, esikoinen, noin 150-vuotias. Vaikka Avellana asuu nykyiseltään omillaan, on nuorella naisenalulla aina paikka äitinsä luona varattuna.
Theodluin Miarora – Qiralle Theo on kuin oma poika ja kasvatti, aivan yhtä tärkeä ja rakas mitä oma tyttärensäkin.


ASUNTO
Qira omistaa Elwoodissa korean, pientä linnaa muistuttavan rakennuksen, jossa hän pitää nykyisin yksin majaansa. Rakennus on tummasta tiilestä kasattu, tummalla tiiliharjaskatolla päällystetty ja siinä on kaksi kerrosta, sekä maahan kaivettu kellari. Talon kyljessä on myös kiinni pyöreä torni. Vaikka rakennuksen ulkokuori näyttää kovin ränsistyneeltä ja luotaan pois työntävältä, on talon sisäpuoli kuitenkin lämminhenkinen, värikäs ja vieraat tervetulleiksi toivottava.

Asunnon ovesta sisään astuttua eteen aukeaa kapea ja ahtaanoloinen eteisaula, josta avautuu käytävä molempiin suuntiin, sekä eteenpäin. Vasemmalta löytyvät Qiran keittiö ja ruokailutilat, oikealta taas alakerran yksinkertainen makuuhuone, joka aikaisemmin palveli noidan tyttären huoneena, mutta tytön muutettua kotiin tilasta on järjestetty lähinnä hillitty vieraskammari. Keittiötilojen nurkasta, matolla peitetyn puisen luukun alta alkaa porrastettu väylä talon kellariin, joka on hyvin pitkälti pelkkä tarkasti järjestetty säilytystila kaikille liemille, myrkyille, säilötyille tarvikkeille siinä missä ruuillekin. Hämärästä kellarista löytyy kuitenkin myös purppuransävyisenä alati väreilevä portaali, josta Qiran on mahdollista kulkea suoraa Elwoodin alla oleviin kristalliluoliin.
Eteenpäin vievä käytävä on kaikista levein, ja se päättyy vain muutaman metrin jälkeen leveään oviaukkoon, jota on ripustettu verhoamaan tiheään ripustettujen helminauhojen verho ja muutama ohut kangaskaistale. Verhon takaa aukeaa tummasti sisustettu oleskelutila varustettuna siisteillä huonekaluilla, takalla ja muutamilla kirjahyllyillä, jotka on täytetty lähinnä vanhoilla ja risaisilla loitsukirjoilla ja Qiran itse kirjoittamilla muistiinpanoilla. Huoneessa on runsaasti erilaisia kynttilöitä ja maagisia valonlähteitä, sillä huone ei muuten omaa kuin yhden suuren ikkunan, joka senkin on hyvin usein verhoilla peitetty. Oleskelutilan nurkasta nousee myös kaiteellinen kierreportaikko ylempään kerrokseen. Sieltä löytyvät niin Qiran hulppea makuuhuone parisänkyineen ympyränmallisesta tornihuoneesta, sekä pienempi kammari, josta noita on järjestänyt itselleen lähinnä täysin loitsimiselle ja työskentelyyn varatun huoneen. Huoneessa ei ole työpöydän ja muutaman tuolin lisäksi juuri mitään muuta, kuin puisia paperitelineitä ja suljettuja arkkuja täynnä erilaisia tarvikkeita maagisista kristalleista aivan tavallisiin paperiarkkeihin ja liiturasioihin. Muuten rakennuksen yläkerta on yksi laaja käytävänkaltainen aulatila nojatuolein, divaanein ja pöydin, sekä hillitysti täytetyin hyllyköin, joka erottaa muuten tärkeät huoneet toisistaan.

Suurinosa talon seinistä ovat siistejä puuseinämiä täynnä erilaista rihkamaa ja toinen toistaan karmivampia koristeita, kynttiläsijoja, seinävaatteita ja kuivattumaan sidottuja kasveja. Koriste esineitä notkuvat hyvin helposti takkojen reunukset ja pöydänkulmatkin, Qiran suorastaan rakastaen keräillä turhaa rihkamaa itselleen, mikä hänen silmäänsä miellyttääkin.


MUUTA
- Osaa vahvistaa rakennuksia ja esineitä lumouksilla, henkiolennoilla, sekä tietenkin demoneilla. Qira pystyy tällä tavoin tekemään tavallisista teräaseista lumottuja, sekä luomaan maagisia koruja, jotka voivat pitää sisällään mitä erikoisempia elementtejä kuin myös kirouksia.
- Ei tarvitse unta varsinaisesti, sillä Qira on opetellut keräämään energiaa ympäristöstään transsitilaan vaipumalla.
- Tarvitsee toisinaan vampyyrimaisesti verta juodakseen, sillä kehoonsa liitetyt häntä vahvistavat demonit ja voimat vaativat sitä energiakseen. Qira ei kuitenkaan ole vampyyri itse, eikä täten varsinaisesti verenjanoinen missään tilanteessa.
- Puhuu useita kieliä yleiskielen ja haltiakielen lisäksi, kuten lohikäärmeiden sekä demonien. Osaa myös kirjoittaa mantereella käytettävissä olevia peruskieliä, sekä useimpia niistä, joita ylipäätään kykenee puhumaan. Tulkitsee myös riimuja pätevästi.
- Hallitsee telepatian haltiaverelleen ominaisesti.
- Kykenee lentämään omilla siivillään, kunhan ne vain ovat esillä. Qira pystyy myös magian avulla leijumaan ilmassa halutessaan.
- Qiran sukujuuret vievät kauas vanhoihin aikoihin. Hänen veressään kiertää vanha unohdettu muisto muinaisten Quinnin vartijoiden haltiakansasta, mistä syystä Qiran voimat resonoivat vahvasti luonnonvoimien kanssa yhteen.
- Qira hallitsee taikajuomien teon siinä missä myös vahvistavat ja parantavat liemet. Hän on itseasiassa hyvin pätevä rohtojen keittäjä, jolta luonnistuu myös lemmenjuomien ja vastaavien teko leikiten.
- Vahva immuniteetti erilaisia sairauksia vastaan lähinnä magian tähden. Qiralla on myös korkea kipukynnys, vaikka hänen lihansa ottaa vahinkoa aivan yhtä helposti kuin tavallisen tallaajankin.
- Qira puhuu huomattavalla kansansa aksentilla, ääntäen sanoja tavalliseen haltiakieleen nähden tiettyjä kirjaimia erityisesti alituiseen vahvistaen tai välistä jopa korvaten huomaamattaan sanoja oman kansansa kielellä. Hänen äänensä on matalanpuoleinen mutta naisellisen lempeä, muistuttaen tätä (Skadi, Smite).
- Musiikkia: QueendomSeedAlpha


TAVATUT
Shyvana – Taivaitten jumalatar, jota Qira pitää äärimmäisen pyhänä olentona ja esikuvana.
Lothar Mordecai – Qiran velhomestari ja opettaja, joka on opastanut häntä kasvamaan noidaksi jota Qira nykyiseltään edustaa. Hänellä on pohjaton arvostus ja luottamus Mordecaita kohtaan, josta on kasvanut hänelle mentorin lisäksi myös eräänlainen sielunkumppani. Qira ei täysin ole kuitenkaan sulattanut Kaváldthalrin mysteerisyyttä, sillä miehellä vaikuttaa olevan tapana kätkeä murheensa ja syvissä vesissä uiskentelu kiireellisyyteensä. Viime aikoina Lothar on vaikuttanut etäiseltä ja entistäkin kiireellisemmältä, Qiran ollen etsinyt tilaisuutta istuttaa miehen piinapenkkiinsä pitkästä aikaa selvittääkseen mistä on kyse. Lothar on myös Qiran tyttären isä.
Theodluin Miarora – Otti pojan äitinsä kera asumaan luokseen aikanaan. Qira on seurannut Theon kasvua pienestä pitäen, oppinut tuntemaan nuorukaisen läpikotaisin ja oppinut rakastamaan vuosien saatossa kuin omaa kasvattiaan. Theon äiti oli hänelle läheinen ystävätär vielä elossa oltuaan.
Lorythas Seyr – Vanha ja miellyttävä tuttu, jonka kanssa Qiralla on Briarin ja Elwoodin välinen kauppasopimus, jonka on tarkoitus hyödyttää molempia kyliä. Qira ei myöskään epäilisi tarvittaessa asettua niin sanotun virkaveljensä vierelle puolustamaan Briaria ja uskoo tunteen olevan molemminpuolinen.
Wyrius Hurjatuuli – Wyriuksen kauppavankkurit vierailevat toisinaan myös Elwoodissa, mistä syystä Qiralla on suhteita myös pohjoisen klaaniin. Heille tuodaan pohjoisen karuilta mailta etenkin harvinaisia yrttejä, jotka ovat tarpeellisia taikajuomien suhteen.
Iriador – Tapasi punapään Seyrin luona, Theon seurassa liikkuessaan. Ei tunne henkilönä, mutta vaikutti kelvolta ja luotettavalta mieheltä.
Darius Winder – Theon setä, joka ei selvästikään ole päättänyt tulla toimeen Qiran kanssa. Qiran tekisi mieli näpäyttää miestä kaikesta mitä tuo on Theollekin tehnyt, noidan ollen toistaiseksi kuitenkin päättänyt pitää näppinsä erossa Winderistä.
Kenraali Artania – Suurta mustaa voimaa mukanaan kantava enkelinkaltainen, joka oli viedä Theodluinin ja Delathoksen hengen. Kuulemiensa perusteella kyseessä on ihmisten eliittikenraali, jolla vaikuttaa olevan kana kynittävänä Winderin suvun kanssa.
Delathos, kapteeni N’drayer – Theon hölmö ja yksinkertainen asuintoveri ja perään kaitsija haltioiden kaupungissa. Qira on kertaalleen pelastanut kapteenin hengen, muttei koe että heidän tarvitsisi elää minkäänlaisessa kiitollisuudenvelassa toistensa suhteen.
Kenraali Argenteus – Viehättävä herrasmiesmäinen vanhempi velho, johon Qira törmäsi Theon sedän ja Delathoksen seurassa. Käytännöllinen ja tietäväinen tapaus, jonka seuraan noita istuisi mielellään toisenkin kerran.
Kali Kalpana – Delathoksen tuttuja, jonka kanssa Qira on lähentynyt huomattavasti sitten talvisen yllätysvierailunsa Delathoksen ja Theon tehtyään tuttavuutta Nahorin läheisen luostarin temppeliritarin kanssa.
Sirius [npc] –AIKAJANA
Time to move on
Kohti uutta tuntematonta
Meet your new roommate
Sinä, taas
Lone wold and the birds of prey
Demonittaren paluu (kesken)
MY NAME IS CRIMSON, FAMED SOLDIER OF NIGHTMARES, AND I AM HERE FOR DINNER
---
IRIADOR - DELATHOS - JACKALOPE - ARETHDRIEL - ATREVAUX - SHYVANA - NOEL - LORYTHAS - WYRIUS - NESSAYA - QIRA - OMANIRON - LOTHAR - ZHIERMATUI - ELANORDIL - VISERION