Viesti Su Loka 23, 2016 11:14

Qira A’Daruil

People sometimes ask what made me decide to become a witch. I say that I didn’t. I just realized that I was one.


Nimi: Qira Evangida A’Daruil (oikealta sukunimeltään Asostra)
Kutsumanimet: Qira (lausutaan Jira, jossa nimen ensimmäinen kirjain lähes katoaa lausunnasta täysin. Toisinaan häntä nimitetään tästä syystä myös pelkäksi Iraksi tai Kiraksi). Qiraa kutsutaan myös usein Syöjättäreksi tai Lumoojattareksi.
Ikä: noin 530 vuotias. Ulkoinen kuorensa tosin näyttää tavallisesti kuitenkin henkiseen ikäänsä verrattuna todella nuorelta.
Sukupuoli: Nainen
Rotu: Mustahaltia
Asema: Elwoodin kylänjohtaja
Ammatti: Kylänjohtaja. Noitaopettaja, manaaja.
Puolue: Puolueeton
Suuntautuminen: Qira on mieltynyt erityisesti naispuoleisiin olentoihin. Hän kuitenkin itse haluaa olla suhteissaan se vahvempi suojelija, eikä tästä syystä Qira kykene kuvittelemaan rinnalleen varsinaisesti ketään suurta auktoriteettia omaavaa henkilöä, etenkään miespuolista tahoa.


Aseet ja taidot
Qira ei sinällään omaa taitoa taistella varsinaisilla aseilla, sillä hänen vahvuutensa keskittyy magian taitamiseen ja hallitsemiseen erinäisin tavoin. Hän osaa kyllä pitää kädessään miekkaa tai tikaria, ja kykenee niillä fataalisti vihollisiaan satuttamaan halutessaan ja likelle päästessään, mutta mikään taituri hän ei aseiden kanssa todellakaan ole, siinä missä fyysinen kestävyytensä ei todellakaan suoranaisesti ole se paras mahdollinen. Vaikkei Qira selvästikään ulkomuodoltaan ole sotilas, tai mitään sinne päin, eikä takuulla uskoisi tuon kestävän fyysistä vahinkoa paljoakaan, on kyläpäällikkö kuitenkin varsin armoton lähitaistelija, jos kukaan tuon kynsiin erehtyy joutumaan.
Syöjätär nimittäin pystyy muokkaamaan ruumiinosiaan siten, että hän muistuttaa enemmän harpyijaa mitä haltiaa. Hänen jalkansa muuttuvan polviin saakka lintumaisiksi, selästä puskevat esiin siivet ja keho peittyy pehmeäntummien höyhenten alle paikoitellen. Lisäksi Qiran käsien kynsillä on tapana kasvaa monta kymmentä senttiä pitkiksi, säilämäisiksi teriksi, joilla vihollista saattaa niin silpoa kuin lävistää näppärästi jopa panssareiden välistä. Myös Qiran silmät muuttuvat muistuttamaan enemmänkin kellertäviä kotkansilmiä ja tuon hampaista muuttuu teräviä, joilla lihaa on helppo repiä saaliista irti. Tässä muodossa Qira yksinkertaisesti vain yrittää päästä iholle ja repiä vastustajansa kappaleiksi, eikä yritä mitään kummempia poppaskonsteja sotkea fyysisen taistelunsa sekaan.

Parhaiten Qira kuitenkin taistelee oletetusti magialla, eikä hän tarvitse loitsimisen välikappaleeksi erillisiä objekteja, sillä on kokemuksella oppinut käyttämää magiaa puhtaasti omien käsiensä kautta. Qira hallitsee erilaiset lumoukset, kiroukset, elementtimagian, mustan magian sekä demonologian, mutta myös parantavat taikuudet. Taisteluissa hän saattaa käyttää magiaansa monipuolisesti, tai vaihtoehtoisesti vain kangistaa vastustajansa kirouksilla paikoilleen. Jotkut jopa väittävät Qiran katseen kivettävän muut marmorisiksi patsaiksi – mutta ne jotka silmiinsä saakka rohkenevat Qiraa katsomaan voivat kertoa, ettei naisen katse ole äidillisen lempeää ja ymmärtäväistä ihmeellisempi.
Noita ei myöskään omaa minkäänlaisia vahvuuksia loputtomiin kamppailuihin. Hänen psyykkinen ja maaginen puolensa ovat vahvoja, siinä missä fyysinen puoli heikko, mutta Qirankin voimilla on rajansa. Siksi Syöjättärellä on tapana olla hankkiutumatta hankaluuksiin tai ylipäätään tilanteisiin, joissa hän joutuisi kykyjään käyttämään aseinaan.

Qira kykenee myös manaamaan esiin demoneita avukseen, jotka hoitavat ottelemisen hänen puolestaan tai antavat kykyjään noidan käytettäväksi. Näitä demoneita on lukuisia, joista osan Qira on liittänyt jopa omaan kehoonsa hyötyäkseen niiden magiasta paremmin. Niistä lisää alhaalla:

Abanah
Muodonmuutoksen mahdollistava demoni.
Abanahin avulla Qira pystyy muuttamaan halutessaan muotoaan valtavaksi mustaturkkiseksi karhuksi ja muokkaamaan omaa kehoaan haluamanlaisekseen. Qira käyttää demonin voimia pääasiassa pysyäkseen nuorena keholtaan, mutta myös piilottaakseen siipensä selkäänsä ja tarpeen tullen myös piilottaakseen sarvensa päästään. Yhteistä muodonmuutoksessa Qiran eläinhahmolle kuitenkin on, että sillä säilyy noidan omat siniset silmät ja ne saattavat omata sinertävinä hohtavia merkkejä nahassaan.
Abanahin läsnäolo noidan kehossa ei varsinaisesti näy ulospäin selvästi – Qiran alaleuassa olevat mustat rannut kuitenkin ovat merkki demonista, siinä missä suussa oleva täysin musta kieli.

Daram
Kestävyyden demoni.
Qira pystyy Daramin avulla tekemään ihostaan metallinkaltaista ainetta, josta kovinkaan isku ei pysty lävitse menemään, paine räjäyttämään tai polttavin magiakaan korventamaan noitaa alleen. Pinta voi kattaa yhden alueen tai koko kehon, miten Syöjätär itse päättääkään sillä itseään suojata.
Daramista merkkinä Qiralla on päässään olevat sarvet, sekä erikoiset kätensä, joissa iho on kyynärää kohden tummeneva ja sormenpäänsä terävät.

Megiox
Teleportaation mahdollistava henkiolento.
Qiran täytyy ennestään tietää minne hän haluaa siirtyä ja tavallisesti myös pitkien matkojen kohdalla olla vieraillut jossain paikassa aikaisemmin – se voi olla seuraavat kymmenen metriä edessäpäin, tai joku täysin toinen tila, kylä tai kaupunki. Mutta kyvyllä voi siirtyä myös täysin sattumanvaraiseen paikkaan - joka ikävimmillään voisi olla meren synkin ja syvin kolkka tai vaikka Vanhinten luola. Qiralla on tapana hyödyntää taitoa vieraillessaan esimerkiksi jossain uudelleen tai päästäkseen tiettyyn paikkaan vaivatta keräämään harvinaisia aineksia juomia ja lumouksia varten - eli toisin sanoen säästyäkseen turhasta matkantekemisestä, johon naisella ei kärsivällisyys tavallisesti riitä.
Megiox ei näy Qiran kehossa lainkaan.

Thobracon
Uudelleen syntymisen riittiä edustava henkiolento.
Thobracon mahdollistaa Qiran uudelleen syntymisen sille määritellyssä pyhässä paikassa, jos Syöjätär sattuu kuolemaan. Näin ollen Qira ei varsinaisesti voi kuolla kuin vanhuuteen, sillä fyysinen hävitys ja teurastus käynnistävät henkiinheräämisprosessin demonin osalta, vaikka noita olisi poltettu ja silpottu palasiksi. Qira ”syntyy” pyhään paikkaan henkiolentona, aikuisen ruumiissa, jossa keholla kestää demonin sen hetkisestä voimavarasta riippuen muutamasta tunnista jopa viikkoon saakka uudistua Syöjättären todelliseen, koskemattomaan kehoon. Thobraconin läsnäolo näkyy Qiralla kehossaan sinisinä hohtavina merkkeinä.

Qiran mukana kantamat demonit vahvistuvat ja uudistuvat niinkin rumalla tavalla, kuin verta juomalla vampyyrien tapaan. Mutta demoneille ei kelpaakaan tavallinen saalis kuten ihminen, haltia, tai mitä tahansa muu tyypillisempi tien tallaaja, vaan Qira joutuu metsästämään niille erikoisempia maagisia olentoja. Kuten lohikäärmeitä, yksisarvisia, merenneitoja, viattomia metsänhenkiä ja sen sellaisia mörriäisiä, joita helposti nimitetään friikeiksi tai taruolennoiksi ylipäätään. Vaikka usein suosii yksin vaeltelua hyvinkin kauas vanhametsästä tarpeittensa tähden, palkkaa Qira toisinaan myös metsästäjiä ja petojen pyytäjiä metsästämään hänelle tahtomansa, tai vaihtoehtoisesti hakee hyväksyntää kaupankäynnille tarvitsemistaan elämäneliksiireistä toisaalta.
Qiralla ei kuitenkaan ole alituista tai hallitsematonta verenjanoa, vaan hän saattaa nauttia muutaman pienen pisarallisen vahvistavia eliksiirejä viinilasillisen kera aika ajoin, mikä riittää pitämään demonit kurissa ja mahdollistaa otuksensa tarjoamaan vahvuuksiaan Syöjättärelle. Sillä maaginen veri on vahvaa, eikä Qira halua antaa demoneille ja hengille kehossaan suurempaa valtaa kuin on tarve – siksi Qira pitää demoneita alituiseen heikommassa tilassa kuin oikeasti kykenisi, ja vahvistaa niiden kykyjä ajallisesti vain silloin kun kokee tarvitsevansa niiden suomia voimia enemmän. Demoneiden voimat ovat siis periaatteessa sidonnaisia siihen, kuinka paljon Qira niille verellisiä palkkioita tarjoaa, vaikka ne jatkuvasti elävät naisen kehossa ja mahdollistavat kykyjensä käytön. Ruokkimattomina noita tuskin kykenisi käyttämään demonien voimia edes yhden loitsun verran ilman, että siitä koituisi myös hänelle itselleen asteen tai toisen harmia.


Ulkonäkö
Ulkonäöltään Qira muistuttaa hyvin pitkälti poikkeamiaan lukuun ottamatta rotupuhdasta mustahaltiaa. Hänen ihonsa on todella tumma - ei musta, mutta tummanharmaasta purppuraisensiniseen taittuva, magian tähden virheetön ja sileä; Paitsi käsistään, jotka ovat magian käytöstä vaihtaneet väriään kyynärpäihin asti pitkälti mustiksi ja ovat kuin elävää puuta, karheaa kaarnaa. Qiralla ei hirveästi kehossaan mitään ylimääräistä ole. Ei ylimääräistä painoa, eikä varsinaisesti näkyviä lihaksiakaan, eikä liiakseen muotoja, rintamuksensa ja takapuolen ollessa kooltaan korkeintaan isompia mutta näennäisesti latteita. Kehonsa on sopusuhtainen ja selvästi naisellinen muodoiltaan – mieheksi noitaa ei saata luulla siis edes vahingossa, ellei tuo tarkoituksellisesti ole niin pukeutunut.
Qiralla on mittaa noin 189cm, joten pienimmästä päästä haltia ei myöskään kokonsa puolesta ole. Kokoaan myös koristavat ja raamittavan entuudestaan suurikokoinen siipipari, jotka ovat höyheniltään punertavanruskeat valkoisilla merkeillä. Qira voi piilottaa siipensä halutessa selkäänsä, tai kantaa niitä muuten edustavasti ja itseään korostaen esillä – tavallisesti noita kuitenkin kulkee siipensä piilossa, sillä ei halua jokaisen vastaantulijan tietävän salaisuudestaan kyetä lentää.

Qiran kasvot ovat muodoltaan soikeat ja pitkät, leuan ollessa ainoa varsinainen kapea kohta naisen kasvoilla. Hänellä on selvästi korkea otsa, joka on muodoltaan ennemmin suora, kuin pyöreä. Kulmakarvoja Qiralla ei luonnollisesti ole kasvoillaan lainkaan, minkä vuoksi häntä on ilmeittensä puolesta toisinaan vaikeampi tulkita. Naisella on myös suhteellisen suuret silmät ja avoin katse, jota kehystää tuuheat ja pitkät ripset. Silmät ovat kauttaaltaan kirkkaansiniset kirkkaammilla kaksikehyksisillä pupilleilla, jotka kohdettaan seuraavat pehmeästi tummemmalla pohjalla liikkuen. Silmät hohtavat sinertävinä myös pimeässä, samaan tapaan miten muutkin Qiran iholla olevat siniset merkit, joita noidalla on niin otsassa, haltiamaisen pitkillä korvanlehdillään käsillään ja alempana reisillä. Muuten kasvoja koristaakin pitkä ja kapea nenä, sekä tasapaksut huulet, jotka ovat ihonsävyään vaaleammat ja selvästi enemmän sinertävät luonnollisesti.
Qira ei käytä kasvoillaan meikkiä muuten, kuin silmänalusilleen vaaleat viirut maalatakseen samaan tapaan mitä valkean rannun huuleensa. Ja nekin hän piirtää tavallisesti ainein, jotka eivät magian avulla kasvoiltaan pitkälläkään käytöllä katoa. Noidan leukaa koristaa myös kaksi mustaa rantua, jotka ovat merkki yhdestä hänen kehoon piilottamastaan demonista.
Päätään koristavat muuten tummat, hieman kaareva sarvipari, sekä tummansinertävät paksut, suorat hiukset. Hiukset ovat edestä lyhyemmät, juuri rintakehälle yltävät, mutta takaa ne hipovat parhaimmillaan mitaltaan alaselkään asti.

Syöjätär rakastaa verhota itseään erilaisiin koruihin ja näyttäviin asusteisiin. Hänellä näkee usein yllään sarviinsa kiedottuja vaaleita naruja erilaisin jalokivin koristeltuina, ja kaulassaan mitä hulppeimman näköisiä koruja, siinä missä sormiaan koristaa usein liuta erilaisia sormuksia. Myös asustuksensa sisältävät maagisesti hohtavia kiviä ja koristeita – jotka eivät todellakaan aina ole yhtä arvokkaita, kuin miltä ulkoisesti saattaisivat näyttää.
Qira sattaa toisinaan ripustaa sarvilleen roikkumaan myös kangaskaistaleita, jotka omalla tavallaan muistuttavat eräänlaista huntua hänen päässään.

Qiralla on myös tapana pukeutua omalla tavallaan näyttävästi, tavallisesti lähinnä omaksi ilokseen, ellei tarkoitus ole itseään muuten edustaa. Naisella on tavallisesti harteillaan aina mustien höyhenten ja rispaantuneen turkiksen kaltainen olkavaatetus. Muuten Qira suosii paljastaviakin vaatteita, tavallisesti mekkoja ja sen tapaisia. Häntä ihon näyttäminen ei haittaa laisinkaan. Ei edes kylmimmillä pakkasilla, noidan kyetessä pitää itsensä lämpimänä omin lumouksinsa, joten hän saattaa vuodenajasta riippumatta pukeutua miten ikinä haluaakaan. Qira ei myöskään käytä kenkiä, vaan kävelee lähes poikkeuksetta aina paljain jaloin.
Muodollisempiin tilaisuuksiin Syöjätär on kuitenkin valmis pukeutumaan säädyllisemmin ja siistimmin, sillä hänen vaatekaappinsa ei varsinaisesti rajoja tunne ja Qira omistaa useamman kuin yhden kolttusarjan ja siistejä saapikkaita vinon pinon, joihin itsensä on mukava verhota.


Naamakala
Qiran yleisimmät kuteet
Dem wings


Luonne
Qira on määrätietoinen johtaja, jonka valta perustuu lähinnä karismaansa ja ymmärrykseen, terävän auktoriteettinsa korkeintaan kohdistaen ulkopuolisiin joita hän ei tunne tai muuten mielestään ovat epämieluisia tahoja. Sinisistä silmistään huolimatta Lumoojatar ei todellakaan ole naiivi tapaus, vaan ylväs ja rohkea nainen, joka ei mielipiteineen varsinaisesti pelkää mitään.
Syöjätärtä ei kunnioiteta suotta, sillä johtajana tuo pistää aina omansa muiden etusijalle ja itsensä likoon sen suhteen, että kylässään kaikki pysyisi järjestyksessä. Hän saattaa vaikuttaa välinpitämättömältä tapaukselta, jota kenenkään muun kuin läheistensä tekemiset eivät kiinnosta; Syvällä mielessään Qira on vannoutunut kuitenkin pitämään huolta niistä, jotka kuolleeseen metsään asuinsijojaan ovat päättäneet jäädä pitämään.

Nainen arvostaa kaikenlaista magiaa ja jokainen heistä, oli kyseessä sitten velho, noita tai vaikka parantaja, on omalla tavallaan tärkeä ja haluttu, sekä tervetullut kehittämään ja opettamaan taitojaan eteenpäin Elwoodiin. Se on osasyy siihen, miksi Qiran siipien suojaan on loppujen lopuksi helppo päästä, jos omaa yhteisiä taitoja Lumoojattaren kanssa. Silkka mielenkiinto toisia magiaa taitavia ja ylipäätään mielenkiintoisia henkilöitä kohtaan ja palkkioksi kunnioitus toiselta puolen riittävät Qiralle syyksi katsoa muita muuten kuin alentavasti ja oudoksuen.
Silti Qira hyväksyy jokaisen sellaisena kuin nuo ovat ja miten nuo haluavatkaan elämänsä tuhlata. Hän ei varsinaisesti väheksy rotuja tai niiden välisiä eroja, ei erilaisia seksuaalisuuksia, haluja ja himoja – ainoa mikä noidalle itselleen merkitsee, on kuitenkin taikuus ja siitä irti saatu hyöty, siinä missä oman tyttärensä kasvatukseen ja opettamiseen kohdistamansa rakkaus ja kärsivällisyys.
Mutta magiaa taitamattomia Qira katsoo tavallisesti kylmästi. Noita usein haluaa myös säilyttää noiden silmissä sen pelkoa herättävän olemuksensa ja karmivuuden siinä, että voisikin taikoa nuo sammakoiksi kuten lastensaduissa pelotellaan. Hän pitää taikuuden hallitsemista ylimpänä mahdollisena lahjana heti lohikäärmeeksi syntymisen jälkeen, joten on jo sanomattakin selvää, että magian aistiessaan Qirasta saa parhaimmillaan jopa mielistelevän tapauksen. Qira jaksaa myös kuunnella paremmin sellaisia, joihin hän kokee omaavansa jonkinlaisen yhtäläisyyden tavalla tai toisella.

Syöjätär ei ymmärrä tahollaan orjuutta, vainoamista tai toisten alistamista varsinaisesti - Qira on harvoin täystyrmääjä ja tuomitsija, paitsi jos kyseessä on noitavainoa harjoittava väestö. Vaikka omaa vastaavaan vallan ja kaikki mahdollisuudet, haluaa Qira olla ennemmin ymmärtävä ja avoin, eikä riistää toisilta tilaisuutta omaan elämään ja mahdollisuuksiin. Hänellä on jo demoninsa pompoteltavina. Hänen ei tarvitse ottaa muilta, ellei siten kykenisi auttamaan jotakuta toista ja suojelemaan näitä muuten surkealta maailmalta sillä tavoin. Qira on kuitenkin lämminsydäminen ja ymmärtäväinen persoona. Toiset pitävät häntä itsekkäänä noidan omien henkilökohtaisten tavoitteiden tähden, jotka ensimmäisenä mustahaltiasta heijastuvat ulospäin omanlaisinaan päähänpinttyminä - mutta ne jotka lähelle pääsevät, näkevät sen äidillisen välittävän ja rakastavan puolen, jollainen Qira muille haluaa todella olla. Hän ei ehkä aina ole se hymyilevä ja pullantuoksuinen nainen täynnä sympatiaa ja kannustavia puheita, mutta sen kylmänkin katseen ja välinpitämättömän asenteen taakse piiloutuu aina se välittävä äitihahmo, joka on valmis antamaan uusia tilaisuuksia ja entistä voimakkaamman tuulen siipien alle puhaltamaan tarvittaessa.

Qiran ulkokuori kuitenkin hämää useimpia ja ajaa luotaan helposti pois. Sen lisäksi, ettei haltia näytä aivan perinteiseltä vastaantulijalta, säilyttää Qira usein kasvoillaan alati jopa karmivansuloisen hymyn ja puhuu suoraviivaisesti toisille mitään pelkäämättä ja välillä jopa päälle puhuen, jolloin hän helposti vaikuttaa jopa uhkaavalta. Qiralla on kuitenkin eräänlainen tarve osoittaa olevansa vaikeasti lähestyttävä ja hankala persoona, jolloin hänen lähelleen pääsevät todella vain ne, jotka myös osoittavat kykenevänsä katsomaan sen hankalan ulkokuoren alle. Voisikin sanoa, että vieraskoreaksi Qirasta ei ole, eikä hän suotta sellaisena yritä toisille esittäytyä. Mutta asteen tai toisen toveruuden saavuttaessa, hänestä saa lojaalin, luotettavan ja mukavan seuralaisen, jolta ei takuulla lopu juttu ja mielikuvitus kesken. Qirasta ei ole kuitenkaan varsinaisesti vitsailemaan kenellekään tai olemaan erikseen hauska. Iän kartuttua hänestä on tullut ennemminkin asiallinen ja toisten mielestä jopa tylsä tosikko ja äitihahmo, jolle on ihan turha lähteä aukaisemaan vitsejä tai laukoa huumoria ylipäätään. Koska Qiraa ei yksinkertaisesti vain kiinnosta. Hän mieluummin käyttää kapasiteettinsa sivistyneeseen ja älylliseen keskusteluun, kuin jäynien tekemiseen ja toisten kustannuksella pilailuun. Hän myös rakastaa luovaa tekemistä ja uuden keksimistä ja suunnittelua.

Vihanpitoon Qiran kanssa ei kannata kuitenkaan alkaa, sillä nainen on varsinainen julmuuden huippu suuttuessaan. Syöjätär ei armoa muille jakele huvikseen eikä edes pyynnöstä, vaan helposti riistää hengen niiltä, jotka hänen tai läheistensä henkeä uhkaavat. Hän on juurikin se vihainen ja peloton äitikarhu, joka puolustaa poikasiaan ja reviiriään tilanteesta riippumatta, ja olisi valmis päihittämään yksin kokonaisen armeijan päästäkseen vihollisistaan eroon. Siksi Qiralla ei yksinkertaisesti ole henkilökohtaisia vihollisia – koska yksikään noidan kanssa vihasuhdetta pitävä ei ole päässyt sitä muille todistamaan ja toisena, Qira ei suotta halua ketään vihata. Syöjättärellä ei ole varsinaista tarvetta ketään satuttaa, mutta hän tekee senkin mielellään, jos vastaavan pakko on ryhtyä.
Qiralla on myös vikaa käyttää toisia toisinaan hyväksi. Tavalla tai toisella. Hän pyrkii usein yksinkertaisesti oveluudella tai huijaamalla päihittämään toiset, tai saattaa jopa käyttää naisellisia avujaan hyväkseen saadakseen asiat sujumaan juuri kuten hän itse haluaisi.

Muiden mielipiteet ovat Qiralle vaikeita ymmärtää, aivan samalla tavalla miten hänen äidillensäkin aikanaan, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö Syöjätär hyväksyisi myös toisenlaiset aatteet ja mielikuvat. Hänen on vaikeaa nähdä asioita toisten silmin, varsinkin jos kyseessä on puolituttu, miksi oma mielipide ja näkemykset tuntuvat juuri muita turvallisemmilta ja siksi noita haluaa niissä myös pysyä. Qiran päätä on siis äärimmäisen vaikeaa kääntää, mutta vastoin Qiran on helppo kiertää toiset omien pikkusormiensa ympärille ja auttaa noita näkemään asiat siten, miten hän itse maailmaa katsoisi.
Kaikesta huolimatta naisella on myös pehmeä puolensa. Qiralle perheensä on kaikki kaikessa ja niitä lähimmäisiään parhaiden ystävien lisäksi hän myös rakastaa äärettömästi. Täten hän myös on valmis uhraamaan mitä vain jälkipolvensa kasvatukseen ja ollakseen parempi äiti, kuin omansa, ja ystävä niille, jotka hänen ystävyytensä ovat ansainneet. Qira ei varsinaisesti aseta rajoja kenellekään, vaan uskoo sattumusten kautta tulleen kokemuksen kasvattavan sättimistä ja turhaa varoittelemista paremmin. Hän ei välttämättä syöksy pelastamaan toisia pulasta, vaikka olisikin siihen kykenevä, ellei se merkitsisi jonkun tärkeän menettämistä.

Kaikinpuolin Qira on kylmään ulkokuoreensa kääriytynyt tapaus, jonka sisälle piiloutuu kuitenkin suuri sydän äidillisten vaistojen vahvistamana. Hänestä saa hyvän ystävän halutessaan, mutta myös äärimmäisen vihollisen, joka nauttii luovien keinojen toteuttamisesta ja intohimojensa täyttämisestä.


Menneisyys
Qira syntyi vihatun rodun edustajaksi Pimeässä paikassa, haastavaan perheeseen. Qiran tilalle oltiin toivottu ennemmin poikaa suvun jatkajaksi, sillä naispuolisia pidettiin vähäpätöisempinä muiden mustahaltioiden keskuudessa. Noiden sijaksi usein jäi vain seinäkoristeena oleminen ja ottamansa puolisonsa edustaminen – Qiran perheessä kaikki oli kuitenkin täysin ylösalaisin. Perheen päänä toimi hänen äitinsä, Xaede, joka myös piti huolen siitä, ettei heidän joukkoonsa heijastettu tyypillistä ajatusmaailmaa, joka mustahaltioiden joukkiossa tavallisesti piti järjestystä ja arvomaailmaa yllä.
Qiran lapsuus oli sinällään helppo. Häntä ei naitettu alaikäisenä ensimmäiselle valtaa omaavalle miehelle, kukaan ei kehdannut puhua tytölle ohi suunsa, vaan Xaede piti tyttärensä kotona kanssaan oppimassa omiensa joukossa ja antoi tuon avartaa maailmaansa omaa tahtiaan. Qiran kouluttamiseen osallistui usein myös hänen isoäitinsä Phyrra, jota tyttö oppi rakastamaan niin äärettömästi, että se teki Xaedesta aika ajoin jopa kateellisen. Xaede oli aina muiden silmissä se rakastava ja lempeä äitihahmo, jolta tyttökulta oli perinyt maagiset lahjansa ja kauneutensa. Xaeden takia Qiralle käsite hänen isästään jäi täysin vaille ymmärrystä, sillä tuon olemassaoloa jopa peiteltiin nuorelta tytöltä syystä tai toisesta. Olivat vain he, naisista koostuva joukko, joka piti yhtä. Lapsia tuli ja meni, toiset vain katosivat – väitettiin että susimiehet ja terävähampaiset verenimijät metsästivät helppoja saaliita, eikä maailmasta muuten kokemattomalla naisenalulla ollut asiasta sen suuremmin kieltämistä. Tai edes kykyä lähteä kyseenalaistamaan moista piirrettä heidän joukkonsa keskuudessa.

Xaeden auktoriteetin alla myös Qirasta kasvoi määrätietoinen ja vallasta pitävä nainen. Perheensä keskuudessa Qira oppi vuosisadan aikana tärkeimmät periaatteet noituuksien maailmaan. Vaikka paheksuttu taito olikin, opetti Xaede myös tyttärelleen mustan magian salat, joihin Qira osoitti kiinnostustaan lähinnä salakavalien kokeilujensa kautta. Naiivi mieli ajatteli mustan puolen ovelan kielletty paikka, jonne kenenkään ei pitänyt langeta ja käydä koskemaan – mutta äitinsä opasti Qiraa toisin ja oli valmis avaamaan tyttärelleen avokätisesti portin pimeän taikuuden syövereihin. Phyrra oli kuitenkin asiasta toista mieltä.
Isoäidin mielestä Qiran oli parempi keskittyä johonkin täysin muuhun kuin demoneihin ja kirouksiin. Sille valkealle puolelle, jota Phyrra oli niin kovasti yrittänyt näyttää tyttärentyttärelleen. Phyrran tavoitteena oli alun alkaen ollut Qiran tasapainoinen maaginen kasvatus, josta Xaede oli useimmiten ollut omalle äidilleen vain närkästynyt, eikä erimielisyys äitinsä kanssa jäänyt selvittämättä tälläkään kertaa.
Päästäkseen eroon eriävästä mielipiteestä, uhrasi Xaede oman äitinsä taatakseen Qiralle sellaisen kasvatuksen kuin hän itse halusi. Phyrran menettäminen siten oli kuitenkin Qiralle liikaa.

Sen kummemmin erikseen kenellekään kertomatta Qira lähti kotoaan etsimään jostain toisaalta sitä parempaa maailmaa ja henkilöitä, joista oli jaksanut suljetussa ympäristössään aina unelmoida. Hän oli halunnut nähdä auringon ja kaikki maailman kauniit kolkat, joista Qira oli aina vain nähnyt Phyrran tarinoiden perusteella unia ja jaksanut haaveilla. Viimein hänellä oli siihen tilaisuus, vaikka kaikkien ihanuuksien näkeminen toi hänen mieleensä vain muiston isoäidistään.

Vaelluksensa aikana Qira tapasi Neleriksen. Kotkansulkaisen nuoren harpyijan, joka oli joutunut metsästäjien satimeen varomattomuuttaan. Neleris aneli mustahaltialta apua, joka otti tietenkin tehtäväkseen heikomman osapuolen suojelemisen. Noidan alku kivetti loitsuillaan harpyijaa satuttaneet ja pelasti kotkansulkaisen tytön. Siitä alkoi pitkä taival Qiran ja Neleriksen välillä, joka muuttui tuttavuudesta ystävyydeksi ja siitä edelleen kumppanuudeksi. Neleriksestä tuli Qiralle äärimmäisen tärkeä. Ei pelkästään sisarussieluna, vaan myös rakkaana, jonka viereen oli pimeän tullen hyvä painautua lepäämään. Kaksikko piti toisistaan huolta ja täytti toistensa tarpeet ja halut. Yhdessä matkaaminen läheisen seurassa teki hyvää heille molemmille – ilman Neleristä Qira ei olisi ikinä löytänyt, saati uskaltautunut Elwoodiin muiden noitien ja magiaa taitavien keskuuteen. Elwoodissa heidän oli hyvä ja turvallista olla, ympäristö takasi taitojen kehittämisen monipuolisessa skaalassa, eikä kaksikon suhdetta katsottu pahalla.
Koitti kuitenkin aika, jolloin ajan oli määrä jättää Neleris. Harpyijaa ei oltu siunattu haltian tavoin pitkällä iällä. Qira oli tiennyt päivän koittavan vielä joskus, mutta se päivä tuntui tulevan kohdalle niin äärimmäisen nopeasti, ettei noita osannut siihen valmistautua. Hän ei halunnut luopua rakkaastaan, mistä Neleris sai idean. Qira liittäisi Neleriksen sielun ja ruumiin omaan kehoonsa, haltia saisi harpyijan vahvuudet omikseen ja samalla kaksikko voisi jatkaa eloaan omalla tavallaan yhdessä siihen saakka, kunnes Qiran olisi aika jättää tämä maailma. Neleris voisi katsoa maailmaa Qiran silmin niin kauan, kuin kaksikon olisi aika yhdessä siirtyä maaäidin omiksi.

Qira ei epäillyt päätöksessään hetkeäkään. Magian avulla mustahaltia siirsi vuolaasti kyynelehtien Neleriksen energian ja rappeutuen katoavan kehon itseensä. Sitä mukaan kun harpyijan keho katosi, kasvoivat suuret siivet merkiksi sielunpalojen yhdistymisestä Qiran selkään. Sinä päivänä Qiraa alettiin nimittää Syöjättäreksi, tietämättömien jopa alkaessa pelkäämään noitaa silmissään.
Qira opetteli pitkään elämään kaipuunsa keskellä, energiansa keskittäen kuitenkin taitojaan kehittääkseen ja lopulta kohoten kylän johtajaksi vaikutusvaltansa ja karismansa avulla. Qira kehitti myös romantisoimansa suhteen haltiavelhoon, jonka tuloksena yhteisestä päätöksestä noidalle syntyi äpärätytär, Avellana. Qira päätti antaa jälkipolvelleen täysin erilaiset lähtökohdat mitä itse oli saanut elämäänsä, sillä hän ei halunnut asettaa Avellanaa samanlaiseen ristituleen, josta itse oli tänne aikanaan saapunut.
Mikään haltialle ei tuntunut kuitenkaan riittävän johtoasemansa, jälkeläisen ja taitojensa suhteen, vaan tuo alati keksi uusia vahvuuksia itselleen kehitettäväksi, jolloin kuvioihin tulivat myös demonit. Syöjätär teki lopulta sopimuksen hengen kanssa, joka lupasi noidalle kuolemattomuuden, joka ei kuitenkaan koskettanut Qiran ikää. Mutta vain, mikäli noita oli valmis uhraamaan hengen mustamieliselle henkiolennolle. Jokainen uudesta kotikylästään olivat Qiralle omalla tavallaan perhettä, ystäviä – mielessään Syöjättärellä oli kuitenkin yksi katkeruutensa lähde, josta uudemman vuosisadan vierähtäessä nainen ei ollut päässyt vieläkään ylitse. Ja josta hän ihan mielellään hankkiutuisi eroon. Nimittäin äitinsä. Jonka tähden Qira palasi takaisin Pimeään paikkaan ja tyttärensä paluusta onnellisen äitikultansa hengelle uhraten saavutti haluamansa kuolemattomuuden voidakseen elää Neleriksen kanssa niin pitkään kuin olisi mahdollista. Muut pitivät sitä itsekkäänä – Qira piti ja pitää sitä yhä etuoikeutenaan, johtaessaan arvostettuna ja osin myös pelättynä kyläpäällikkönä Elwoodia ja siellä asustavaa magialla väritettyä kirjavaa joukkoaan.


Asunnosta
Qira omistaa Elwoodissa korean, pientä linnaa muistuttavan rakennuksen, jossa hän pitää itsekseen majaansa. Rakennus on tummasta tiilestä kasattu, tummalla tiiliharjaskatolla päällystetty ja siinä on kaksi kerrosta, sekä maahan kaivettu kellari. Talon kyljessä on myös kiinni pyöreä torni. Vaikka rakennuksen ulkokuori näyttää kovin ränsistyneeltä ja luotaan pois työntävältä, on talon sisäpuoli kuitenkin lämminhenkinen ja vieraat tervetulleiksi toivottava.

Asunnon ovesta sisään astuttua eteen aukeaa kapea ja ahtaanoloinen eteisaula, josta avautuu käytävä molempiin suuntiin, sekä eteenpäin. Vasemmalta löytyvät Qiran keittiö ja ruokailutilat, oikealta taas alakerran yksinkertainen makuuhuone, joka aikaisemmin palveli noidan tyttären huoneena, mutta tytön muutettua kotiin tilasta on järjestetty lähinnä hillitty vieraskammari. Keittiötilojen nurkasta, matolla peitetyn puisen luukun alta alkaa porrastettu väylä talon kellariin, joka on hyvin pitkälti pelkkä äärimmäisen tarkasti järjestetty säilytystila kaikille liemille, myrkyille, säilötyille tarvikkeille siinä missä ruuillekin. Hämärästä kellarista löytyy kuitenkin myös purppuransävyisenä alati väreilevä portaali, josta Qiran on mahdollista kulkea suoraa Elwoodin alla oleviin kristalliluoliin.
Eteenpäin vievä käytävä on kaikista levein, ja se päättyy vain muutaman metrin jälkeen leveään oviaukkoon, jota on ripustettu verhoamaan tiheään ripustettujen helminauhojen verho ja muutama ohut kangaskaistale. Verhon takaa aukeaa tummasti sisustettu oleskelutila varustettuna siisteillä huonekaluilla, takalla ja muutamilla kirjahyllyillä, jotka on täytetty lähinnä vanhoilla ja risaisilla loitsukirjoilla ja Qiran itse kirjoittamilla muistiinpanoilla. Huoneessa on runsaasti erilaisia kynttilöitä ja maagisia valonlähteitä, sillä huone ei muuten omaa kuin yhden suuren ikkunan, joka senkin on hyvin usein verhoilla peitetty. Oleskelutilan nurkasta nousee myös kaiteellinen kierreportaikko ylempään kerrokseen ja, josta löytyy niin Qiran hulppea makuuhuone parisänkyineen ympyränmallisesta tornihuoneesta, kuin pienempi kammari, josta noita on järjestänyt itselleen lähinnä täysin loitsimiselle ja työskentelyyn varatun huoneen. Huoneessa ei ole työpöydän ja muutaman tuolin lisäksi juuri mitään muuta, kuin puisia paperitelineitä ja suljettuja arkkuja täynnä erilaisia tarvikkeita maagisista kristalleista aivan tavallisiin paperiarkkeihin ja liiturasioihin. Muuten rakennuksen yläkerta on yksi laaja käytävänkaltainen aulatila nojatuolein, divaanein ja pöydin, sekä hillitysti täytetyin hyllyköin, joka erottaa muuten tärkeät huoneet toisistaan.

Suurinosa talon seinistä ovat siistejä puuseinämiä täynnä erilaista rihkamaa ja toinen toistaan karmivampia koristeita, kynttiläsijoja ja kuivattumaan sidottuja kasveja. Koriste esineitä notkuvat hyvin helposti takkojen reunukset ja pöydänkulmatkin, Qiran suorastaan rakastaen keräillä turhaa rihkamaa itselleen, jolla hän voi joka paikkaa koristaa.


Tärkeimmät sukulaiset
Phyrra A’Daruil – Qiran rakas isoäiti, joka on hänelle äitihahmona kaikkein vaikuttavin ja merkittävin. Qira valitsi kantavansa isoäitinsä sukunimeä oman synnyin äitinsä ylitse. Kuollut.
Xaede Asostra – Qiran äiti. Kuollut.
Avellana A’Daruil – Qiran tytär, noin 100-vuotias.
Theodluin Miarora – Qiralle Theo on kuin oma poika ja kasvatti, aivan yhtä tärkeä ja rakas mitä verellinen tyttärensäkin.


Muuta
- Osaa vahvistaa rakennuksia ja esineitä lumouksilla, henkiolennoilla, sekä tietenkin demoneilla. Näin ollen Qira pystyy tekemään tavallisista teräaseista lumottuja, sekä luomaan maagisia koruja, jotka voivat pitää sisällään mitä erikoisempia elementtejä – kuin myös kirouksia.
- Ei tarvitse unta varsinaisesti, sillä Qira kerää energiaa ympäristöstään transsitilaan vaipumalla.
- Qira kykenee päästämään suustaan lintumaisia rääkäisyjä harpyijapuolensa tähden
- Puhuu useita kieliä yleiskielen ja haltiakielen lisäksi. Osaa myös kirjoittaa mantereella käytettävissä olevia peruskieliä, sekä useimpia niistä, joita ylipäätään kykenee puhumaan. Tulkitsee myös riimuja helposti.
- Hallitsee telepatian
- Kykenee lentämään omilla siivillään, kunhan ne vain ovat esillä. Qira pystyy kuitenkin myös magian avulla leijumaan ilmassa halutessaan.
- Qira hallitsee taikajuomien teon siinä missä myös vahvistavat ja parantavat liemet.
- Vahva immuniteetti erilaisia sairauksia vastaan sekä äärimmäisen korkea kipukynnys
- Pelkkä katseella lumoaminen ei ole vain luulopuheita Syöjättärestä, vaan halutessaan noita kykenee kyllä langettamaan pelkällä katsahduksella lyhyitä lumouksia toisten niskaan. Varsinaiseen kiroamiseen ja lumoamiseen Qira tarvitsee kuitenkin kosketuksen kohteeseensa joko omin käsin tai jonkin esineen kautta.
- Qira on omalla tavallaan yhteydessä luontoon. Hän saa kasvit kasvamaan nopeammin, siinä missä myös eläimet ovat usein yhtä pataa noidan kanssa, ja vastaavat tuon kutsuun tarvittaessa.
- Demoneita ja mustaa magiaa käsitellessään Qira käyttää usein vanhoja liidulla maahan piirrettäviä maagisia kehiä ja kuvioita. Hän on äärimmäisen tarkka kuvioita piirtäessään tai muististaan vain taikoessaan esille, halutessaan aina varmistua siitä, ettei itse tai seuralaisensa altistuisi mahdollisille haitoille ja vaaroille käsitellessään väkeviä voimia.
- Qira puhuu vahvalla kansansa aksentilla, ääntäen sanoja tavalliseen haltiakieleen nähden tiettyjä kirjaimia erityisesti puheessaan alituiseen vahvistaen. Puheäänensä muistuttaa lähinnä linkin takaa löytyvää tapausta.


Tavatut
Shyvana – Taivaan jumalatar, jota Qira pitää äärimmäisen pyhänä olentona. Yliparantaja on myös Qiralle eräänlainen esikuva, johon hän on törmännytkin muutaman kerran kasvotusten.
Theodluin Miarora – Otti pojan äitinsä kera asumaan luokseen aikanaan. Qira on seurannut Theon kasvua pienestä pitäen, oppinut tuntemaan nuorukaisen läpikotaisin ja oppinut rakastamaan vuosien saatossa kuin omaa kasvattiaan.
Lorythas Seyr – Vanha ja miellyttävä tuttu, jonka kanssa Qiralla on Briarin ja Elwoodin välinen kauppasopimus, jonka on tarkoitus hyödyttää molempia kyliä.


Aikajana
Time to move on
Kohti uutta tuntematonta
Meet your new roommate
Sinä, taas
Lone wold and the birds of prey
Demonittaren paluu (kesken)
MY NAME IS CRIMSON, FAMED SOLDIER OF NIGHTMARES, AND I AM HERE FOR DINNER
---
IRIADOR - DELATHOS - JACKALOPE - ARETHDRIEL - ATREVAUX - SHYVANA - NOEL - LORYTHAS - WYRIUS - NESSAYA - QIRA - OMANIRON - LOTHAR - ZHIERMATUI - ELANORDIL
---

Älä pelkää ottaa yhteyttä, jos peli kiinnostaa missään muodossa.