Viesti Ti Huhti 18, 2017 6:42

Niketa Aenor

Nimi: Niketa Aenor

Ikä: 43, mutta ikää on hyvin vaikeaa määritellä


Sukupuoli: Nainen
Puoli: Puolueeton
Ammatti: Majatalon pitäjä
Rotu: Noita
Sivilisääty: Naimaton
Kiinnostunut: miehistä

Majatalo Kulkijan Satama
Sijaitsee aivan aron ja metsän rajalla, haltioiden ja ihmisten kaupungin välissä. Lähin kaupunki on Elmo.

Kulkijan Satama, tuttavallisemmin Satama, on täysin puolueeton majatalo, jonka ylpeytenä on sen asukkaiden turvallisuus. Se on periytynyt Aenorin suvussa jo useamman sukupolven ajan ja Niketa on sen 128 pitäjä. Satama on vannoutunut puolueettomuuden puolesta ja ei ota kantaa poliittisiin taisteluihin. Sataman tavoitteena on tarjota vierailijalle rentouttava yöpaikka ja turvaa vierailun ajaksi. Majatalon pitäjät ovat vannoneet, että sen vieraita ei kukaan vahingoita ja majatalossa onkin kuollut vain 7 vierasta, koko sen pitkän historian aikana. Syy on yksinkertainen: majatalon pitäjä on hyvin voimakas majatalon rajojen sisällä. Majatalo taipuu hänen tahtonsa mukaan ja kykenee puolustamaan vieraita tehokkaasti. Lisäksi majatalon isännän tai emännän suututtaminen on kohtalokas päätös. Seitsämään vieraaseen eivät nimittäin sisälly hyökkääjät, joita majatalo on niellyt sisuksiinsa useamman armeijan verran - ainoastaan vieraat, joita se lupasi suojella.


Satama on kasvanut omanlaisekseen persoonakseen ja herättänyt tietoisuuden itsessään. Se on tietoinen kaikesta, mitä sen alueella tapahtuu. Majatalo eräänlaisessa symbioosissa pitäjänsä kanssa. Ensimmäinen pitäjä istutti siemenen, josta majatalo on kasvanut. Se sai ravintoa kasvaa pitäjästään ja myöhemmin vieraista, mutta kukaan ei oikeastaan tunne tätä elämän voiman ottamista. Sama on jatkunut tähän päivään saakka, mutta nykyään aika on antanut majatalolle selkeästi voimaa kestää epävarmat elinajat. Jos pitäjä kuolee, suvussa seuraava astuu paikalle nopeasti ja sitoo itsensä majataloon. Majatalo kykene myös pitämään vakavasti loukkaantuneen pitäjän hengissä, mutta se vie energiaa talolta.


Vieraita majatalo kohtelee hyvin ja huolehtii pitäjän avustuksella vieraista. Jos kuitenkin joku osoittaa epäkunnioitusta tai halveksuntaa taloa, tai sen pitäjää, kohtaan voi tältä kadota mystisesti jokainen vasen sukka tai vesi ei vain pysy lämpimänä. Pitäjäänsä majatalo suhtautuu hyvinkin suojelevasti ja kykenee myös parantamaan taioin aiheutetut vammat. Se ei aina välttämättä tottele kiltisti, mutta kunhan pitäjä on tarpeeksi kovapäinen ja jaksaa kinata, talo antaa periksi. Erityisesti aluksi majatalo saattaa olla melko testaileva.


Ulospäin majatalo näyttää tavalliselta puiselta majatalolta, joita voi nähdä ympäri maata. Sisällä voi kuitenkin löytää tanssisalin tai kapakan - mikä milloinkin sopii tilanteeseen. Se on suorastaan legendaarinen paikka omien muuntautumiskykyjensä takia. Äsken vielä luutakaappina toiminut huone voi seuraavaksi olla kylpyhuone tai palatsin kirjasto. Ainoastaan pitäjän mielikuvitus on rajana ja talo muistaa aiemmin luodut huoneet. Pitäjät luovat mielellään jokaiselle asiakkaalle omanlaisensa. Metsässä viihtyvä haltia saattaa saada pienen puistomaisen huoneen riippukeinulla kun taas kääpiö pääsee luolaan kolmannen kerroksen päädyssä. Tämä vaatii kuitenkin majatalosta resursseja. Se ei voi rakentaa ellei sillä ole materiaaleja joista rakentaa. Se voi kuitenkin varastoida suuria määriä itseensä odottamaan ja kierrättää kaiken, minkä voi. Majatalo pitääkin ruokkia ja se on yksi pitäjän tärkeistä tehtävistä.

Luonne
Niketa on hyvin maanläheinen, suorasukkainen sekä viisas nainen. Hän on omistanut elämänsä majatalolleen, jonka periaatteesta pitää kiinni. Hän pitää vieraistaan hyvää huolta. Pitäjä muotoilee näiden huoneet jokaisen henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan sekä tekee kaikkensa näiden toiveiden eteen. Hän on kasvanut majatalossa ja se on hänelle sama asia, kuin muille perhe. Se on Niketalle kaikki kaikessa ja oikea ylpeyden aihe.

Niketa arvostaa eniten hyvää käytöstä sekä ilahtuu aina pienistä lahjoista. Hän ei erottele kastia tai rotuja juuri laisinkaan toisistaan. Hän kohtelee kaikkia samalla tavalla. Koska Niketa tapaa lukuisia olentoja, on hän kehittänyt diplomaatin taitojaan. Hän osaa sanoa kauniisti, että sinun kannattaisi ehkä työntää pääsi sinne, missä aurinko ei paista. Tosin Niketan hermot ovat pitkät vieraita kohtaan ja häntä usein sanotaan jopa kärsivälliseksi. Kärsivällisyys on tullut harjoittelemalla ja päivittäisellä meditaatiolla. Jos nainen saisi itse päättää, hän kertoisi monelle näiden olevan melkoisia tumpeloita. Se valitettavasti ei tekisi hänestä suosittua emäntää.

Kun naisen kanssa alkaa juttusille, hän on hyvin kohtelias ja huokuu luotettavuutta. Niketan kanssa jaettu salaisuus on todellakin sitä ja hän ei riko kenenkään luottamusta. Kun on päässyt hieman syvemmälle, löytää kiusoittelevan ja hyvin älykkään puolen pitäjästä. Vaikka Niketa ei ole juuri maailmaa nähnyt, hän lukee paljon ja kehittää itseään keskustelemalla vieraiden kanssa. Hän ei jää sanasodassa toiseksi tai hiljaiseksi. Lisäksi, jos erehtyy antamaan pitäjälle sopimatonta asennetta tai käytöstä, parempi varoa. Niketa ensinnäkin antaa asian kuulua ja toisekseen - elämän hankaloittaminen pienillä tavoilla on hänen alaansa. Hän on ehkä ylpeä majatalon laadusta, mutta ei harmittele huonoa arvostelua, jos asiakas oli itsessään surkea. 

Kun päivän työt on tehty ja pitäjällä on aikaa itselleen, hän istuu mielellään takkatulen ääressä ja juo päivästä riippuen teetä, viiniä tai likööriä. Tällöin hän myös mielellään kuuntelee tarinoita tai keskustelee maailman tilasta, tosin liköörin ollessa kuvassa keskustelun on parasta olla mukavaa. Niketa ei varsinaisesti ota kantaa, mutta toisinaan idiotismi saa hänet pyörittämään silmiään paljon puhuvasti. Hän itse arvostaisi eniten rauhaa, sillä toisinaan puolien pitäminen erillään on suhteellisen ärsyttävää.

Niketan tunteet vaikuttavat Sataman tilaan ja ilmapiiriin, mikä on onneksi yleensä suhteellisen rauhallinen ja hyvä.


Ulkonäkö
Jos Niketa kävelisi kadulla vastaan, kukaan ei ajattelisi hänestä juuri mitään. Hän on lyhyt 158 senttinen nainen, jonka hiukset ovat tumman kastanjan väriset. Ne kihartuvat hieman ja ovat yleensä nutturalla, pari suortuvaa karanneena kehystämään kasvoja. Vapaina ne olisivat naisen puoleen selkään ja täysin omien luonnon lakiensa valtaamat.

Silmät ovat ystävällisen ruskeat ja niiden kulmissa on alut rypyille. Nenä on pieni sekä sykerö ja kasvo kauniin sydämen muotoiset. Poskipäät ovat korkeat ja kasvoilla on usein terve puna. Sellainen, joka löytyy touhukkaiden ihmisten kasvoilta. Lisäksi nenältä löytyy muutamia pisamia ja suu on usein hyvin pienellä keppostelijan virneellä. Pieni kuoppa muuten terävässä leuassa on lähes perhe merkki.

Niketa on miellyttävä katsoa, mutta ei varsinaisesti kaunis. Hän on oikeastaan kuva, joka löytyy emännän kohdalta. Hän on tarvittaessa niin huomaamaton, että vieraat voivat unohtaa hänet rauhassa. Hän ei häikäise ketään ripsillään tai kapealla uumalla, vaikka kyllä hän on osansa herrasmiesten huomiosta saanut. Itseasiassa Niketa näyttää siltä, kuin hän olisi nauttinut hyvin mukavasta elämästä. Hän on normaali painoisen pehmeämmällä puolella. Tämä kaikki kuitenkin muuttuu, jos Niketa haluaa tulla huomatuksi ja ehostaa itseään äitinsä opein. Niin tapahtuu kuitenkin harvoin.

Vaatetuksessaan Niketa seurattaa majatalon pitäjien traditiota. Hän pukeutuu yleensä harmaaseen kaapuun, jonka hihoissa on kirjailtuna kukkasia. Kaavun alla on yleensä käytännöllinen mekko tai housut sekä paita, riippuen hieman päivästä ja askareista. Jos majatalossa on juhlat, ja niitä on usein, Niketa pukeutuu värikkäämpään kaapuun ja sopivaan mekkoon. Jos hän on kuitenkin todella vakavalla asialla tai joku on rikkonut majatalon sääntöjä, Niketa ilmestyy paikalle mustaakin mustemmassa kaavussa, joka tuntuu luovan ympärilleen tyhjiön. Hän pitää tällöin hupun päässään niin, että vain terävä leuka näkyy katsojalle. Mustaa kaapua kiertävät riimut, jotka puhuvat tuomiosta. Kun Niketa astuu se yllään esiin, häntä ei voi olla huomaamatta. Se kaapu vaatii huomiota sekä pelkoa ja siihen on tällöin yleensä myös aihetta.

Yleensä Niketan mukana kulkee luuta, joka voisi olla mikä tahansa luuta komerossa. Se kuitenkin tottelee naisen tahtoa ja muotoutuu lähes miksi tahansa tarvittaessa. Se on oikeastaan majatalon sydänoksan osa, joka yhdistää naisen majataloon voimakkaammin ja auttaa hallitsemaan sen energiaa.

Menneisyys
Kun Niketa syntyi, hän oli sisaruksistaan nuorimmainen, oikea iltatähti. Häntä ennen syntyivät kaksospojat Dean ja Bill, neljä vuotta vanhempia, sekä sitä ennen sisar Melody, seitsämän vuotta vanhempi . Koko konkkaronkkaa johti kuitenkin vanhin poika Peter, joka oli yhdeksän. Viisi päinen lauma oli heidän vanhempiensa ilo ja riesa. Niketan äiti Morgan, oli tavallinen ihminen, mutta hieman taikaa veressään kasvien suhteen. Hän oli ihastuttava nainen, aina hyvin siisti sekä täsmällinen. Isä Margus oli majatalon isäntä ja mahtava velho, mutta loistava isä. Lapset saivat kasvaa ja auttaa isäänsä majatalon kanssa. Dean, Niketa sekä Peter olivat ainoita, jotka osoittivat minkään laista taipumusta taikojen puolelle. Bill ja Melody olivat ihmisiä kuten heidän äitinsä. Se ei ikinä ollut talossa ongelma. Oikeastaan Niketa voisi sanoa, että kaikki käyttivät taikuutta - taikomattomat vain muiden kautta.


Niketan lapsuus oli hyvin onnellinen. Hän tunsi olonsa aina rakastetuksi sekä turvalliseksi. Hän sai tutustua moniin kiehtoviin olentoihin ja persooniin majatalossa. Hän aina auttoi mielellään erityisesti huoneiden tekemisessä sekä eläimistä huolehtimisessa. Hän ei ollut juuri kiinnostunut keittiössä työskentelystä saatikka siivoamisesta. Onneksi Satama kykeni aina tekemään sen osan pitäjän puolesta.

Kun Niketa oli kuuden vanha, hänen iso veljensä Peter sairastui vakavasti juuri viidentoista vuoden kynnyksellä ja menehtyi pian korkean kuumeen noustua. Koko perhe oli surun murtama, mutta elämän oli jatkuttava. Satama oli erityisen masentunut, sillä Peter oli jo alkanut omaksumaan pitäjän piirteitä. Nikita muistaa veljestään vähän, mutta veljensä naurua hän ei ole koskaan unohtanut. Peter tuntui aina nauraneen ja yhtäkkiä naurua oli hyvin vähän. Melody, joka oli ollut Peterin kanssa läheinen, vetäytyi myös muusta perheestä. Dean ja Bill kuitenkin jaksoivat viihdyttää pikku siskoaan ja kolmikko piti elämän kiireisenä äidilleen. He keksivät kaikki kirjan kolttoset ja rakastivat kuunnella vieraiden juttuja.


Melody rakastui erääseen trubaduuriin tulisesti kun Nikita oli kymmenen. Nimensä mukaisesti sisar oli hyvin musikaalinen ja trubaduurin luritukset veivät tuon sydämen. Nikita muistaa kiusoitelleensa siskoaan tästä ja keksineensä rallatuksen saadakseen tuon punastumaan. Kukaan ei ajatellut seitsämäntoista vuotiaan olevan tosissaan ja ihastuksen katoavan. Melody oli kuitenkin tosissaan ja ei kokenut, että hänelle olisi paikkaa majatalossa. Hän ei ollut ikinä pitänyt sen tuottamasta työmäärästä vaan halusi nähdä maailmaa. Lapset kun eivät usein poistuneet majatalosta ja läheinen kaupunki oli suurenmoinen seikkailu, mutta Melody halusi enemmän. Niimpä hän karkasi trubaduurin matkaan ja jäi sille tielleen. Nykyään Melody on taitava viihdyttäjä jossain kaukana. Niin Nikita ainakin aina toivoo, sillä Melodysta kuulee enää harvoin. Vanhemmat kun luonnollisesti ottivat asian tulisesti ja Niketa ei muista nähneensä isäänsä ikinä niin vihaisena. Majatalo oli lukinnut kaikki sisälle päiväksi ja se oli aiheuttanut melkoisen sotkun vieraiden kanssa. Tämä johti myös siihen, että Niketalta ei sallittu minkään laisia suhteita poikiin ystävyyttä pidemälle vuosiksi.

Kolmikko jäljellä, talo alkoi tuntua tyhjältä. Lisäksi kaksoset alkoivat hieman vierastaa liian pientä sisartaan ja heidätkin valtasi uteliaisuus Melodyn lähdettyä. Hekin halusivat tietää, mitä kauempana olisi. Nähdessään, kuinka surulliseksi tämä teki heidän vanhempansa, Niketa koetti auttaa enemmän. Hän rakasti satamaa ja talo oli valinnut hänet seuraavaksi pitäjäkseen kaikessa hiljaisuudessa. Kun Niketan isä huomasi tämän, oli liian myöhäistä, talo oli päättänyt seuraajasta. Dean ja Bill olivat siis vapaita valitsemaan ja he valitsivat lähtemisen. He päätyivät palkkasotureiksi ja toisinaan pysähtyvät viihdyttämään sisartaan sekä kertomaan suuresta maailmasta.

Jäädessään yksin vanhempiensa kanssa, Nikita koetti parhaansa. Hänen vanhempansa olivat kuitenkin jo vanhoja. Satama ja isä olivat myös alkaneet erkaantua. Niketa epäilee isänsä vaatineen liikaa ja Satama kieltäytyi antamasta elämän energiaansa vastaiskuna. Margus alkoi ikääntymään nopeasti, kun Morgana jätti maailman Niketan ollessa kahdenkymmenen ja nukkui pois vain muutama vuosi myöhemmin. Satama jäi Niketan vastuulle.

Niketa on jatkanut majatalon emäntänä siitä lähtien. Hän palkkasi äitinsä menehdyttyä kokin sekä baarimikon, sillä hänen pöperönsä olisivat tappaneet kenet tahansa ja isästä ei ollut apua. Muuten hän ja satama ovat kyenneet tekemään suurimman osan töistä. Kun on kiirettä hän palkkaa apua, mutta yleensä majatalossa ei ole muita hänen ja kokin sekä baarimikon lisäksi. Kun kaksoset pysähtyvät käymään, Niketa rakastaa joka hetkeä, mutta niin käy yhä harvemmin. Näillä on jo perheet ja he asuvat kaukana. Lisäksi he vanhentuvat kun Niketa on jämähtänyt mystiseen aikaan.


Taidot
Niketan voimat ovat lähes rajattomat majatalon rajojen sisällä. Hän hallitsee taloa, sen pihaa. Hän ei voi vaikuttaa säähän, kenenkään ajatuksiin tai kelloon, mutta moni muu asia on naisen hoidossa. Jos majatalolla on resursseja rakentaa se, Niketa saa sen aikaan tai tarvittaessa katoamaan.

Parantajana Niketa ei ole loistava, mutta kykenee luomaan eräänlaisen liuoksen, jossa keholla on aikaa korjata itsensä ja auttaa toipumaan. Hän osaa perus ensiavun ja siinä se. Jos hän itse loukkaantuu, hän imeytyy talon sydämeen ja pysyy sen syleilyssä kunnes voi paremmin.

Kun Niketa astuu majatalon ulkopuolelle, hän on lähes kuin tavallinen kuolevainen ja lisäksi taikuus satuttaa naista. Hän ei tästä syystä mielellään mene majatalon ulkopuolelle, sillä hän on hyvin haavoittuvainen ja niin on myös majatalokin tällöin kaikille hyökkäyksille. Yksi majatalon hienoista piirteistä on kuitenkin sen muisti ja se kääntää pitäjälleen asiakkaan sanat täydellisesti ja vastaavasti takaisin. Tämän vuoksi Niketa on kuitenkin oppinut jo itse puhumaan monia kieliä ja rakastaakin vieraiden äidinkielen käyttöä, jos se on sopivaa ja mahdollista.Koska majatalon pitäjän tulee puolustaa taloa, on Niketa loistava ohjaamaan sitä tarvittaessa puolustautumaan. Hän muotoilee mielellään luutansa keihääksi ja on suorastaan pelottavan vikkelä vastus.Muuta
Niketa rakastaa neulomista sekä kirjontaa. Hänen ollessaan toimettomana, talo usein ojentaa hänelle keskeneräisen käsityön. Niketa juttelee mielellään majatalolle ja taputtelee sitä lempeästi. Se saattaa vaikuttaa lähes mielipuoliselta, mutta se ei naista haittaa.


Nainen on suhteellisen peloton, mutta hiiriä hän ei siedä - saatikka toukkia.

Niketan oma huone on yleensä kuin pieni mökki metsässä ja lähes askeettinen. Hän kun ei juuri vietä aikaa siellä, muuta kuin nukkuakseen.

Lemmikkinä Niketalla on jänis, kissa tai ankka - olento vaihtelee ulkomuotoaan tarpeen, tai halun, mukaan. Se on kuitenkin väritykseltään sysi musta, mutta päälaella on pieni tähtikuvio sekä kirkkaan siniset silmät. Olennon nimi on Sirius.


//I'm back!!!! //
RosalbaNessaNiketaDiana