UKK


Onko sinulla jotain kysyttävää? Peliin liittyen? Yleistä? tai muuten vaan jokin painaa mieltäsi? Tänne voit kirjoittaa kysymyksesi, johon pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti. Voit myös ehdottaa jotain, jos mieleesi juolahtaa.

Valvojat: Crimson, Ivy

Avatar

Monarkki

Viestit: 14591

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Ke Huhti 14, 2010 10:38

UKK

Eli usein kysytyt kysymykset foorumia/pelaamista koskien.

Mikä rahayksikkö on käytössä Cryptissä?

Kulta, hopea, pronssi. Vaihtokauppaakin käydään ja totta kai jalokivet ovat käypää valuuttaa.
Jo hopeakolikko on paljon työttömälle. Kultarahat ovat yleisempi näky aateliston ja ylimystöjen hyppysissä. Koska valuuttasuhdannetta on kyselty:

10 pronssikolikkoa = 1 hopea
50 hopeakolikkoa = 1 kulta
Jalokivien hinta vaihtelee harvinaisuuden, koon ja värin mukaan, myös myyntipaikka vaikuttaa asiaan. Vähimmäis hinta on kuitenkin noin 20 kultaa.


Mitä jokin maksaa?
Se riippuu täysin myyjästä, tuotteesta ja valtakunnan tilanteesta. Esimerkiksi kohtuullisen hyvä, peruskoulutettu hevonen voi hyvinkin maksaa kolmekymmentä kultakolikkoa.

Onko Cryptissä orjuutta?

On. Orjakauppaa käydään niin ihmisten, haltioiden, kuin puolueettomienkin osalta. Ihmisten orjina toimii yleensä taruolennot ja haltiat, toisinaan myös ulkomaalaiset ihmiset. Haltiat taas orjuuttavat enimmäkseen vain ihmisiä, lukuunottamatta joitakin taruolentoja. Orjana oleminen ei todellakaan ole helppoa kummallakaan puolella ja jos haluaa henkensä pitää, on parempi myös totella omistajaa. Kukapa sitä kapinoivaa orjaa katselisi, kun uuden voi ostaa, jos vanha vahingossa kuolee.
Orjakauppa käy ihmisten osalta varsinkin erittäin vilkkaana satamassa, jossa viedään ja tuodaan orjia laivoilla.

Mitä kieltä Cryptissä puhutaan?

Cryptissä puhutaan ns. yleiskieltä. On myös vieraita kieliä, joita ei ole määritelty. Haltioilla on oma kielensä jota kutsutaan yksinkertaisesti haltiakieleksi.
Et voi kertoa, että hahmosi puhuu sujuvasti espanjaa, sillä TNFän maailmassa ei ole Espanja nimistä maata saatikka sitten kieltä.

Saanko siis kirjoittaa esim. englanniksi?

Mielellään et. TNF on suomenkielinen roolipeli, joten pidetään se myös suomenkielisenä. Tarinanurkkaan saa luvan kanssa pistää tarinoita englanniksi, runoja saa ilman lupaakin. Mutta peleissä mielellään ei edes yhtä lausetta englanniksi. Mutta mikäli englanniksi pistät jotain, ole myös valmis suomentamaan se, mikäli kanssapelaaja ei osaa itse. Mitään muita kieliä sitten ei kannata edes käyttää. HUOM! Tämä koskee lähinnä näitä yhden lauseen englanniksi ropettamisia. Jos pelaajat haluavat kokonaisen pelin käydä englanniksi, se on sallittua. Tämä sallittiin, koska pelaajat halusivat harjoittaa englanninkielen taitojansa.
Keskusteluissa sun muissa offgame alueilla saa myös käyttää englantia, mutta yhä sillä varauksella että on valmis suomentamaan sanomansa.

Miksi näin?

Koska nyt vain on näin. Jokaisella ropella pitää olla yksi tyhmä sääntönsä.

Saanko lisätä roolipelivastaukseeni laulun sanoja?

Mielellään et. Mutta jos päätät toimia kehotusten vastaisesti, niin muista pistää offgame viestiin laulun nimi ja sen esittäjä. Kuitenkin tuntuu tyhmältä että lisäillään tarinoihin lauluja, jotka eivät välttämättä mitenkään edes sovi keskiaikaiseen maailmaan. Omakeksimien laulujen sanoja saa tietenkin peliin lisätä, jos hahmosi on esimerkiksi muusikko ja sitä rataa!

Onko olemassa karttaa Cryptistä?

On. Etsi!

Saanko hahmolleni oman armejan?

Lue Pikkufaktat osio.

Miten saan tehtyä tekstillisen linkin foorumin puolella, jos haluan esim. linkittää pelin tai hahmoesittelyn?

Näin:
Kopioi haluamasi url ja lisää se tähän koodiin:
[url=haluamasi osoite tähän]Haluamasi teksti tähän (esim hahmosi nimi)[/url]

Minä vahingossa koko Cryptin, onko tämä paha?

Ei.

Miksi hahmonpoistamisesta tarvitsee ilmoittaa ylläpidolle?

Jotta me pysymme kärryillä mitä hahmoja täällä liikkuu. Hahmolistaa pidetään yllä, joten senkin takia on hyvä ilmoittaa. Älkää poistako itse hahmoesittelyitänne ja ilmoittako vasta sitten hahmonne poistumisesta! Ylläpito poistaa esittelyt, piste.

Miksi ylläpito ei päästänyt hahmoesittelyäni läpi?

Syy hylkäämiseen kerrotaan aina hylkäyksen yhteydessä. Kannattaa siis ottaa vinkit vastaan, eikä alkaa vänkäämään.

Niin minulla olisi yhä tämä Harry Potter hahmo tässä.

Ei valmiita hahmoja kirjoista/sarjoista/leffoista/piirretyistä. Piste.

Miksei pulinassa saa omaa mielipidettään kertoa jostain asiasta?

Mielipiteen saa kertoa, kunhan se ei suoranaisesti lietso ja teilaa edellisen käyttäjän mielipidettä. Sivistyneelle argumentoinnille on oma paikkansa foorumilla sen takia, että jotkut käyttäjät eivät yksinkertaisesti halua katsella "tappelua" pulinassa.
Mielipidettä täällä ei sorreta, sille vain löytyy täysin oma paikkansa. Pulinan suurin osa käyttäjistä haluaa pitää leppoisana ja ei niin vakavamielisenä keskustelu paikkana.

Jos näen rikkeitä tapahtuvan foorumilla, mitä teen?

Jos rike tapahtuu esimerkiksi omassa pelissäsi jonkun kanssa, voit siitä huomauttaa pelin offgame viestissä vastapelaajalle. Myös keskustelujen puolella tapahtuvista rikkeistä voit ilmoittaa asianomaiselle, mutta mikäli rikkeet alkavat toistumaan, ota yhteyttä ylläpitoon tai moderaattoreihin ja selitä tilanne.

Pelaaja X autohittailee pelissämme/pelaa epäreilusti/en pidä siitä mitä hän suunnittelee/pakottaa minun hahmoni omiin juoniinsa, joita en halua toteuttaa. Mitä teen?

Autohittailusta voit ilmoittaa offgame viestillä kanssapelaajalle ja todeta, ettet hyväksy sitä. Hänen on muutettava vastaustaan tai peli ei jatku. Mikäli hittailu jatkuu, voi asiasta ilmoittaa ylläpidolle/moderaattoreille, jotka puuttuvat asiaan. Mikäli moderaattoreiden/ylläpidon puuttumisesta huolimatta autohittailu jatkuu, on luvassa jäähy.

Muista, että sinä olet se, joka päättää hahmosi tarinasta. Sinun ei ole pakko suostua mihinkään, mistä et pidä. Toinen pelaaja ei voi pakottaa hahmoasi tekemään asioita, mitä sinä et halua toteuttaa.
Vaikka olisit keksinyt hienon ja eeppisen tarinan kahden hahmon välille, ei sinulla ole oikeutta vaatia sitä toteutettavaksi, jos vastapelaaja ei siihen halua hahmollaan osallistua. Myöskin, jos sinulla on hieno suunnitelma mielessä, sen jakaminen kanssapelaajan kanssa on suositeltavaa, eikä pidä yrittää ujuttaa sitä väkisin, salaa peliin mukaan.
Toista ei saa pakottaa pelaamaan pelejä, joita hän ei halua!
Mikäli koet itsesi ahdistelluksi ja väärinkohdelluksi painostamisen takia, ota yhteyttä ylläpitoon. TNF haluaa säilyttää mukavan ja rennon ilmapiirin niin yleisesti kuin yksityisesti. Mikäli joku ei nauti enää pelaamisesta, koska häntä painostetaan tekemään asioita joita hän ei halua, puuttuu ylläpito asiaan.
Painostamisen, inttämisen ja pakottamisen voi laskea kiusaamiseksi, mitä me emme hyväksy.

Tunnistan pelaajan X hahmon kopioksi tästä ja tästä sarjasta, mitä teen?

Ilmoita ylläpidolle tai moderaattoreille. Me emme voi kaikkia hahmoja tunnistaa jokaisesta elokuvasta/sarjasta/kirjasta, joten apu näiden kitkemisessä on aina tervetullutta.
Kun joku jää kiinni kopioinnista, pyydetään pelaajaa joko poistamaan tahi muokkaamaan hahmoa niin, ettei se muistuta enää kopiota.

Kun huomaat kopion, lähetä yksäriä ylemmille tahoille joka sisältää:
- Linkin hahmoesittelyyn, joka on kopioitu
- Tiedot siitä, mistä hahmo on kopioitu. Sarjan/kirjan/elokuvan nimi, hahmon nimi ja hahmon mahdolliset tiedot/kuva. Kerro myös, mikä osa-alue on kopioitua (ulkonäkö, menneisyys, koko olemus).

Pienet kopioinnit eivät ole kiellettyjä. Niitä esiintyy lähes kaikissa hahmoesittelyissä. Mutta mikäli hahmo on selvästi tunnistettavissa jo olemassa olevaksi hahmoksi jostain kirjasta/sarjasta/elokuvasta, silloin on hyvä puuttua asiaan.
TNFssä "valmishahmot" ovat yhä kiellettyjä.

En ole saanut sähköpostiini tietoa tunnukseni aktivoitumisesta, missä vika?

Ylläpito mokailee. Yleensä tunnukset aktivoidaan vuorokauden sisään liittymisestä, joten jos vuorokauden sisällä et ole saanut viestiä, kokeile kirjautua foorumille. Mitä todennäköisemmin pääset sisään.
Kuitenkin, ennen kuin alat huutelemaan vieraskirjassa, kannattaa vilkaista nopeasti poissaoloilmoituksista ylläpidon poissaolot. Mikäli siellä on ilmoitusta, tunnuksen aktivoinnissa kestää yksinkertaisesti lomailun takia.
Ihmisiä mekin olemme.

Pelaaja X lisäsi uuden hahmon foorumille, mutta en näe missään että hahmo olisi hyväksytty! Miksi näin?

Jotkut pelaajat lähettävät ylläpidolle yksärillä hahmoesittelyitä, jolloin ylläpito hyväksyy nuo siten, etteivät muut niitä näe. Yksärillä hahmoesittelyjä voi lähettää vain Aksuttarelle tai Ivylle, ei kenellekään muulle. Moderaattoreilla ei ole oikeutta hyväksyä esittelyjä yksärillä.
Mikäli hahmo on täysin luvatta lisätty, puututaan asiaan. Hahmoesittely poistetaan heti huomattua foorumilta ja pelaajalle lähetetään varoitus. Hahmoesittelyitä ei saa lisätä esittelyt -osioon ennen kuin ne on hyväksytty! Emme kuitenkaan suosittele yksäreiden kautta lähetettäviä hahmoesittelyitä, ellei ole aivan pakko, esim. jos ylläpito on hakenut tiettyä hahmoa tiettyyn virkaan, sen voi lähettää yksärillä.
Mikäli teet esimerkiksi jotain sisarusta toisen pelaajan hahmolle, kannattaa sinun yksäreiden kautta toisen pelaajan kanssa sopia, onko tekemäsi hahmon esittely hyvä. Sen jälkeen voit lisätä esittelyn hyväksyntää odottamaan, mainiten esimerkiksi esittelyn lopussa, että pelaaja X on omalta osaltaan hyväksynyt hahmon sopivaksi omaansa.

Pelaaja X pelaa hahmolla, josta ei ole esittelyä olemassa (NPC hahmo) ilman, että vakituista hahmoa on mukana pelissä? Saako näin tehdä?


Ei. NPC hahmojen tarkoitus on olla omien hahmojen lisänä, eikä toisin päin. NPC hahmoilla jos haluaa pelata kunnolla yksistään, pitää heistä tehdä esittely ja hyväksyttää erikseen hahmonhyväksynnässä!

Vaihdoin sähköpostia ja nyt olen passivoitunut, miksi?

Foorumi automaattisesti passivoi tunnukset, joissa vaihdetaan sähköpostia. Passivoitumisesta saadaan ilmoitus ja ylläpito aktivoi tunnuksen mahdollisimman pian.
Viimeksi muokannut Aksutar päivämäärä Ma Marras 05, 2012 3:26, muokattu yhteensä 2 kertaa
Avatar

Monarkki

Viestit: 14591

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Ti Joulu 10, 2013 3:06

Re: UKK

Kuka hoitaa kotisivuja?

Nykyään Crimson.

Chattia ropelle?

Ehkä joskus, ei nyt. Kerran oli, ei ollut kovin menestys se. MUTTA, TNFllä on tätänykyä Discord kanava. Siitä lisää täällä.

Haluaisin kysyä pelattavakseni yhtä hahmoa Orvot hahmot osiossa, mutta en ole vielä roolipelin jäsen? Miten otan yhteyttä asianomaiseen?

Katso, josko ilmoituksesta löytyisi sähköpostiosoite, johon ottaa yhteyttä, jos satut olemaan foorumin ulkopuolinen.
Tai ota ylläpitoon yhteyttä osoitteeseen aksutar@thenightfantasy.com jolloin ylläpito voi kysellä kyseiseltä pelaajalta foorumin puolella, josko hän antaisi luvan sähköpostin luovuttamiseen sinulle, jotta voit hänen kanssaan olla yhteyksissä.

Mode?

Mode eli moderaattori eli pikkubosseja. TNFstä löytyy yleismodeja ja paikkakohtasia modeja.

Kuka on ylläpitäjä?

Aksutar. Mutta myös Ivy ja Crimson toimittavat virkaa pienemmällä päätösvallalla.

Miksi foorumi muutti?

Koska foorumi.info päätti viimein lopettaa ja TNFän oli pakko muuttaa toiselle palveluntarjoajalle.

Miksei TNF jäänyt proboardsille?

Koska siellä olisi joutunut aloittamaan kaiken alusta. Helpompaa oli siirtää koko foorumi uudelle tarjoajalle, kuin rakentaa se uudestaan.

En tykkää foorumin teemasta.

Teeman saa vaihdettua omista asetuksista, jos yleinen teema ei miellytä.
HUOM! Teema IMPERIUM kadottaa/(siirtää?) jostain syystä teemanvaihto valikon, joten kannattaa pitää toisessa välilehdessä auki sama sivu edellisellä teemalla, jotta saat vaihdettua teeman pois, mikäli se ei miellytä. Jos huomaatte samanlaisia "katoamisia" muissakin teemoissa, ilmoittakaa yksärillä ylläpidolle.

Tuleeko TNFälle vielä vakituinen "oma" teema?

Kyllä joskus, jahka sinne asti ehditään.

Miksei edellisen foorumin teemaa palautettu?

Koska sitä teemaa ei saanut enää tälle foorumimallille. Ylläpito ei valitettavasti voi itse latailla suoraan teemoja foorumille, vaan meidän pitää mennä munfoorumi.fi:n kautta ehdottamaan, josko tietyn teeman lataaminen onnistuisi. Teemoja toki pystytään muokkaamaan sitten omakätisesti hallintapaneelista, mutta vielä ei ole löydetty aikaa&osaamista siihen hommaan.

Voinko auttaa jotenkin?

Jos apua etsitään, saa sitä myös tarjota ja siitä ollaan myös kiitollisia.
Avatar

Monarkki

Viestit: 14591

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Ti Heinä 15, 2014 9:51

Re: UKK

Voinko lähettää hahmoesittelyni ylläpidolle yksityisviestillä?

Voit, mutta tee näin mielellään vain ja ainoastaan, jos kyseessä on vaikutusvaltainen hahmo (jotka pitää kuitenkin aina ylläpidonkautta luetuttaa, eikä modejen kautta hahmonhyväksynnässä) tai jos haluat hoitaa hahmonhyväksynnän yksityisesti.

Poistuuko liittymisvieraskirja tosiaan?

Juu jossain välissä. On tultu siihen tulokseen, että helpompi hyväksyttää hahmoja sähköpostin kautta, kuin vieraskirjassa, jossa on viestirajat. Lisäksi liittyjille se on helpompaa, kun näkee vastauksen omasta sähköpostista, eikä tarvitse kyttäillä vieraskirjaa.

Saako hahmollani olla tuliaseita? Pyssyjä?

Ei. Ei vielä, ehkä joskus tulevassa. Pysytään kuitenkin mieluummin keskiaikaFANTASIA teemassa. Maagisia etäaseita saa olla, kunhan ne eivät muistuta liikaa pyssyä/sen mekanismia. Että mieluummin vaikka se taikatikku josta "ammutaan" magiapalloja.

Onko TNFllä ikärajaa?

Ei, mutta ikäsuositus 12+

Mikä on ylläpidon sähköpostiosoite ja mistä se löytyy?

Aksuttaren tiedoista ja kotisivuilta, myös liittymisvieraskirjasta. Osoite on aksutar@thenightfantasy.com
Mikäli syystä tai toisesta tuo osoite ei toimi, niin varaosoite on aksutar@hotmail.com

Linkinvaihto?

Linkinvaihtoa saa kysellä sähköpostilla tai yksärillä. TNF linkittää kuitenkin vain roolipelejä, jotka on about pelivalmiita.
Toimimattomat linkit poistetaan aina silloin tällöin, joten varmistathan, että jos roolipelisi muuttaa, niin ilmoitat uudesta osoitteesta meille/vanhalta sivulta ohjataan uudelle sivulle.

Saanko luoda hahmolleni oman kylän?

Nimettömiä kyliä saa mainita/olettaa olevan pitkin Cryptiä. Kuitenkin nimellisiä kyliä ei saa tehdä itse, niitä löytyy jo muutama foorumilta itseltään.

Voiko hahmo olla jokseenkin yliluonnollinen/selviytyä olosuhteista, joissa esimerkiksi tavallinen ihminen tuskin selviytyisi, jos kyseessä on juuri tavallinen ihmishahmo?

Saa... Maalaisjärjellä tietty. On hyväksyttävää, että hahmo selviää kylmän talven läpi nipinnapin pukeutuneena, mutta jos hahmo menee ja kylpee laavassa ja olisi silti tavallinen ihminen niin.... ei.

Mikä on Aura?
Suora lainaus viekun vastuaksesta koska:

"Aura on parapsykologiaan kuuluva ilmiö. Sillä tarkoitetaan elollisia olentoja ympäröivää energiakenttää, joka joidenkin mukaan on mahdollista nähdä tai tuntea synnynnäisen kyvyn tai harjoituksen kautta. Usein auraa kuvaillaan moniväriseksi harsoksi tai munan muotoiseksi kentäksi, joka näkyy olennon ympärillä. Usein lasten väitetään näkevän auroja helpommin kuin aikuisten. Aurojen värit, tarkkuus ja muoto vaihtelevat eri yksilöstä ja ajankohdasta toiseen. Auroihin liitetään yleensä chakrat eli kehon energiakeskukset, joiden toimintakyvyn vaihtelut aiheuttavat muutoksia aurassa."

- Wikipedia - Aura (Paranormaali)

Näin fantasiaympäristöissä Aurat yleensä liitetään magiaa omaavien olentojen voimiin. Mitä suurempi aura, sitä suuremmat voimat. Auran väri taas määrittelee voimien muodon. Esimerkiksi parantavilla voimilla voi olla vihreä aura, mustalla magialla taas tumma. TNFssä ei varsinaisesti ole mitään sääntöjä näiden aurojen suhteen, joten hahmosi voi omata maagisia kykyjä ilman minkäänlaista merkintää aurasta tai omata auran, ilman minkäänlaisia maagisia taitoja.
Oikeassa elämässä (ks. wikipedia artikkeli) auraa kun käytetään myös määrittelemään persoonallisuuksia terveydentiloja.
Avatar

Monarkki

Viestit: 14591

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Pe Huhti 17, 2015 9:06

Re: UKK

Onko Cryptissä taikajuomia? Siitä ei ole mainintaa kotisivuilla.

On. Erillistä mainintaa ei ole, sillä uskoimme sen olevan itsestään selvyys, kun kyseessä on keskiaikafantasia.

Voiko hahmoni olla orja?


Kyllä.

Saanko käyttää kuvia vastauksissani, visualisoidakseni paremmin hahmon ilmeen/pelin tilanteen/hahmon vaatteet/jne?

Kyllä, mutta kuva ei saisi olla se vastauksen "selkäranka". TNF on tarinankerronta roolipeli, missä kuvia voi käyttää tekstin apuna, ei toisin päin.

Kuvan voit linkittää tekstiin tai pistää ihan näkyviin vastaukseen, mutta otathan huomioon kuvakoot. Ennen kuin kuvia alat käyttämään vastauksissa, varmista kuitenkin, että kanssapelaajallesi sopii kuvien käyttö vastauksissa. K-varoituksen alle kuuluvat kuvat täytyy linkittää, eikä suoraa läiskäistä pelivastaukseen! Linkissä on myös mainittava mahdollinen K-varoitus.
Kuvien olisi myös hyvä olla itse piirrettyjä, eikä suoraa netistä linkitettyjä! Ei esimerkiksi julkkisten pärstiä kera mieluisan ilmeen jota hahmollesi kuvittelit siihen tilanteeseen. Ei myöskään giffejä.

Mistä tiedän, että tunnukseni on poistettu/kanssapelaajani on poistettu?


3 kk hiljaisena olleet tunnukset, jotka eivät anna kunnon selitystä poissaololleen, poistetaan. Mikäli et pääse pitkän hiljaiselon jälkeen kirjautumaan foorumille, on sinut todennäköisesti poistettu. Myös hahmoesittelysi, töpösi galleriasta, töpösi poissaoloilmoituksista, töpösi esittele itsesi osiossa, sekä mahdolliset töpöt tarina- ja runonurkassa, sekä orvot hahmot ja peliseuraa osiosta poistetaan.
Myös jos koitat katsoa foorumilta omia viestejäsi, lukee viestin vasemmassa reunassa vain oma nimimerkkisi, ei sen parempia tietoja (esim viestimäärää, liittymispäivää, avataria, jne). Mikäli kanssapelaajasi on vain nimimerkki tuolla tavoin, on hänet poistettu ja täten pelinne on päättynyt, ellei pelaaja liity takaisin ja ehdota pelin jatkamista.

Paluu Kysymykset ja ehdotukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö