Quo ab?


Metsää, maita ja mantuja. Lähinnä rosoista havumetsää, sekä kivikkoista maastoa.

Valvoja: Crimson

Viesti To Maalis 22, 2012 9:48

//Kyllä se silloin liikkui

Numma

"Kaikella kunnioituksella", Numma aloitti toista vilkaisematta, "Me kääpiöt olemme enemmänkin kuin miekka ja kilpi. Et ikinä voisi olla edes puoliakaan kääpiö." Nainen tiesi olleensa epäkohtelias, mutta hänen kääpiön ylpeytensä oli rikkumaton. Paccontin luulo, että kääpiöksi voisi tulla aseen ja suojan kanssa oli niin harhainen ja loukkaava, ettei Numma voinut sitä vain kohteliaasti sivuuttaa.
"En ole takomiseen erityisesti tutustunut..." nainen aloitti ja yritti muistella, mitä isä oli seppien työstä kertonut. "Kun seppä saa sopivan laatuista metallia, hän ensiksi puhdistaa sen kaikesta kuonasta ja aloittaa takomisen. En muista kunnolla yksityiskohtia, mutta sepän työ on vaativaa ja pitkäjänteistä!" hän huomautti ja vilkaisi paccontia.
"Monet ovat kisälleinä vuosikymmeniä jopa satoja ennen kuin he voivat ottaa mestarinsa paikan seppänä. Jokaisella mestarilla on oma yksilöllinen työtapansa. Isän mielestä tämän kirveen takonut mies oli paras seppä, kenet hän on koskaan tuntenut." Numma ei kertonut enempää, koska ei ensinnäkään varsinaisesti enempää tiennyt ja toiseksi, ulkopuolisille ei olisi muutenkaan hyvä kertoa kaikkea kääpiöistä vaikka toinen yrittikin vaikuttaa ystävälliseltä.

Viesti Su Huhti 01, 2012 9:48

Paderdor nyrpisti aavistuksen verran nenäänsä kun Numma selitti kääpiöiden arvotasosta. Hänellä oli hienoinen aavistus siitä että häntä pidettiin taas muita elollisia typerämpänä. Paccontti pudisteli päätään ja sanoi rauhalliseen tyyliin:
"En tietenkään, kääpiöt ovat aivan oma luokkansa." Pad kyllä olisi halunnut näyttää kääpiölle kieltä, mutta tässä kinuamisyrityksessä se ei käynyt päinsä. Paderdor kuunteli korvat höröllään kertomuksia sepän työstä ja olisi voinut haukotella. Ei siksi etteikö työ olisi ollut mielenkiintoinen, häntä unetti muuten vain. Ylimääräinen urheilu lumihagessa loikkien sai hänet aina väsyneeksi. Kaiken kukkuraksi hänelle oli jänis kannettavanaan. Paderdor pystyi erottamaan jo kauempana kohoavat vuoret. Kohta hän pääsisi käpertymään pedillensä ja heräämään vasta huomisiltana. Mutta ensin se kirves.
"Näen vain harvoin seppiä. Meitä nelijalkaisia ei päästetä hirveän mielellä taloihin. Mistäköhän sekin johtuu?" Paderdor totesi ja viimeisessä lauseessa hän kuulosti kuin joku olisi loukannut häntä verisesti.

Viesti Su Huhti 01, 2012 1:26

Numma

"Sepät ovat hyvin ylpeitä", Numma vastasi ja otti kantamuksistaan paremman otteen, "Kuten kaikki alansa mestarit. He eivät paljasta työnsä salaisuuksia muille kuin kisälleilleen." Kääpiö mietti hetken kannattiko seuraavaa asiaa sanoa paccontille tämä kun vaikutti hyvin ihmismäiseltä.
"Eihän suttakaan päästetä sisätiloihin. Tai hevosta." Miksi siis sinuakaan, hän ajatteli, koska ääneen sanominen olisi saattanut loukata otusta vielä entistä enemmän.

//Nyt tuli lyhyttä, mutta menköön aprillipäivän piikkiin!

Viesti Ma Huhti 02, 2012 5:27

//Yesh, eipä itselläkään mitään eepposta tule.

Pad teki nopean mulkkauksen kääpiöön kun tuo otti vertauskuvakseen sudet ja hevoset.
"Mutta ihmiset, ja kaikki kaksijalkaiset päästetään. On hieman loukkaavaa, että jos omistaa karvaa ja neljä jalkaa ei pääse taloihin sisälle", paccontti tuhahti ja ravisti vähän itseään. "On pöyristyttävää että meitä pidetään vähä-älyisinä tolloina." Paderdorin karva oli vähän pörhistynyt kuin kissalla sähistessä. Muutaman minuutin ajan Padin ajatukset olivat täysin kaikonneet kirveestä.
"Ai, mainitsinko jo että nimeni on Pad?" hän höpisi. Hän alkoi taas unohdella asioita, korkea aika painua unten maille. Siis jahka päästäisiin vielä niiden typerien sokkeloidenkin läpi ja porteista läpi. Paderdorin ajatukset alkoivat harhailemaan pois kirveestä, ja puheenaihekin meinasi karata kaukaisiin maihin.
"Kovin on kirves suosittu ase keskuudessanne. Onko siihenkin jokin ulkonäöllistä tärkeämpi syy?" Paderdorin lauseenmuodostaminen taisi nyt jäädä vähän tönköksi, tai ainakin hän ilmaisi asiansa huonosti.

Viesti Ti Huhti 03, 2012 2:00

Numma

"Miksi teidän edes pitäisi päästä taloihin sisälle?" Numma kysyi, kun Padiksi nimensä kertoneen paccontin inttäminen alkoi pikku hiljaa käydä hermoille.
"Teillä on omat kotinne ja pesänne. Eivät kääpiötkään päästä kuokkavieraita sisään oli näillä kaksi jalkaa tai ei." Tavat ja huomaavaisuus alkoivat jäädä toissijaisiksi tekijöisiksi Numman puheissa. Nainen vilkaisi taivaalle. Vielä oli kirkasta, kuun ja tähdet erotti selvästi, mutta tuuli oli pistävä. Buran kylään oli vielä puolen tunnin kävely ja siitä olisi vielä tunnin verran matkaa kääpiöiden kaupunkiin. Numma katsoi parhaaksi, että viettäisi yön kylässä ja jatkaisi matkaa aamulla varhain.
"En tiedä miksi, mutta kirveitä olemme aina käyttäneet", kääpiö vastasi ja alkoi kyllästyä Padin kysymysten tulvaan, "Niillä saa vihollisen hyvin hengiltä, joten miksi ei. Ihmettelen vain miten kirveet sinua niin kovasti kiinnostavat. Eiväthän paccontit tietääkseni aseita tarvitse."

Viesti La Huhti 07, 2012 10:28

Paderdor näki tilaisuutensa tulleen juuri oikealla hetkellä. Hän oli jo pimahtaa tämän, krhm, loukkaavan kääpiönaisen kanssa. Paccontti looi leveän hymyn Nummaa ohden ja sanoi hiljaa:
"Onhan sitä omasta kirveestä jo pitemmän päälle haaveiltu. Itse omistan vähän kaikenlaista tavaraa, enemmän tai vähemmän arvokasta. Kirves tekisi kokoelmastani miltein täydellisen." Pad katsoi Nummaa silmästä silmään ja oli valmis vetämään korvansa alas ja tuijottamaan pienen koiranpennun tapaan kääpiötä. Senhän hän osasi, ja siihen se jäisikin. Paccontti nuolaisi nenäänsä ja tepasteli vähän sinne ja tänne.
"Mutta kirveitä myydään vain kääpiöille, korkealla hinnalla heillekin. Miellä pienemmillä ei ole mahdolllisuuksia saada sellaista asetta", Paderdor käänsi katseensa hetkeksi aikaa maahan, miettien jatkoa, ja palaten sitten katsekontaktiin Numman kanssa. "Ellei joku ystävällinen kääpiö lahjoittaisi omaansa." Se taisikin olla paras vihje ennen suoraa kysyntää, joka ei ollut kerjäämisen nimissä suosittua. Paderdorin ei auttanut kuin toivoa että naamataulu ja anelu riittivät kääpiöihin.

Viesti La Huhti 07, 2012 10:43

Numma

Kääpiö pyöritteli silmiään. Hän arvasi jo mihin Pad oli puheillaan tähtäämässä ja sen vuoksi Numma asetti kätensä kirveen varren päälle, ei vetääkseen vaan nimenomaan pitääkseen.
"Ei", Numma töksäytti ennen kuin Pad oli saanut edes kunnolla asiaansa esitettyä loppuun, "Jos kirveen haluat, kysy joltain muulta. Minulta et saa kuin ruumini yli, jos silloinkaan." Nainen oli tarkoituksella töykeä, koska halusi tehdä asiansa kerralla selväksi. Kirves oli lahja hänen isältään ja siksi hyvin tärkeä ja täynnä tunnearvoa. Sitä ei Numma ei antaisi ikinä pois.

Viesti Ma Huhti 09, 2012 4:09

Paccontti sai hyvin nopean ja selvän vastauksen. Se tuli myös siihen sävyyn, että kinuamisesta ei kannattaisi edes haaveilla. Paderdor luimi vähän korvillaan ja katsoi Nummaa suoraa silmiin vielä hetken aikaa.
"Vai niin", Paderdor mutisi, istui hangelle ja rapsutti takajallallaan leukaansa. "Vaikuttaisi ette suostu edes keskustelemaan asiasta." Eihän hän mitään ihmeitä ollut odottanut, mutta Paderdor jäi hieman turhautuneeksi. Paccontti nousi takaisin pystyyn ja siirsi katseensa taivaalle. Yö vasta aukeni edessä, hänellä oli hyvin aikaa tallustella varjoihin ennen auringon nousua.

"Siinä tapauksessa toivotan sinulle hyvää loppumatkaa." Paderdor paransi otettaan jälleen jäniksestä ja lähti loikkimaan lumen läpi rivakkaampaan tahtiin. Hän aikoi etsiä itselleen jonkin pienen paikan syödä jänis rauhassa ja jatkaisi sitten omia teitään kotiin. Paccontti vilkaisi vielä olkansa ylitse kääpiötä. Harmillista, että kirveen kerjääminen oli niin vaikeaa. Vaikeaa, muttei mahdotonta. Paderdor hankkisi aidon kääpiökirveen itselleen, tavalla tai toisella. Vielä jonain päivänä kenties, muttei tänään. Tänään hän nauttisi ateriastaan jonka Numma oli ystävällisesti lahjoittanut.

//Siihen lopetin, koska olen kohtapuolin pistämässä tämän hahmon vähän muokattavaksi. Kiitos jälleen upeasta pelistä Pappis! Seuraavaa kertaa odotellessa! ^^

Viesti Ma Huhti 09, 2012 4:56

//Kiitosta samoin :DD
Edellinen

Paluu Metsä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö