Viesti To Heinä 25, 2019 1:44

May I have this dance

Arathet


Tanssiaiset. Voi kuinka Arathet sisimmissään vihasi tanssiaisia, niin paljon väkeä, aatelisia, isoja nimiä. Huomiota, haluttua tai ei toivottua. Tietenkin, tanssiaiset saattoivat olla mieluisa kokemus joillekin, mutta Arathetille ne eivät koskaan olleet mieluista — ellei kyseessä olleet naamiaiset. Mutta, sellaisesta ei ollut nyt kyse. Nyt oli kyseessä kesää juhlistavat tanssiaiset hovissa. Tietenkin Arathet osallistui, lähinnä siksi, ettei keksinyt parempaa tekemistä tai hyvää tekosyytä olla osallistumatta. Eniten häntä ärsytti ne kaikki aatelissinkut, jotka koittivat itseään esitellä ja jopa tyrkyttää kuninkaan neuvonantajalle. Kyllä hän ymmärsi olevansa hyvä "saalis", olihan hän yleiseen tietoon sinkku ja niin hyvässä asemassakin, mutta loppujen lopuksi Arathetia ei kiinnostanut seurustelu... suhteet... naiset... Ei hän tiennyt, mikä häntä kiinnosti. Mutta ei ainakaan ne neitokaiset, jotka kovin suorasukaisesti vihjailivat olevansa vapaita tai lähettelivät turhankin tulisia lemmenkirjeitä neuvonantajalle.

Keväisen vihreään asukokonaisuuteen pukeutunut neuvonantaja olikin koittanut parhaansa mukaan vältellä naisseuraa, joka turhan päällekäyväksi pyrki tanssiaisissa. Puolipitkähelmaista, kepeää sisätakkiaan asetellen paremmin sijoilleen, lähestyi Arathet tuttua kasvoa, jonka seurassa viihtyi ja uskalsi olla.
"Turhan kuuma tällaiselle vaatetukselle, eikö?", Neuvonantaja aloitti keskustelun jäämaagin kanssa, jonka oli raahannut mukanaan paikalle. Splinter tuntui suorastaan työntävän turhan seurallisia tahoja luotaan, joten kenties puoliverisen seurassa Arathet olisi hetken rauhassa.
Tietenkin hänestä tuntui pahalta, että oli "pakottanut" Splinterin mukaansa tanssiaisiin. Mutta, tämä oli tavallaan myös todistus koko aatelistolle siitä, että puoliverinen maagi todellakin suoritti tehtävää neuvonantajan henkivartijana ja täten oli oikeutettu tämänkaltaisiin kekkereihin osallistumaan. Mutta oli Arathetilla myös henkilökohtaiset syynsä. Splinter oli yksi niistä harvoista, joiden seurassa neuvonantaja viihtyi ja kykeni rentoutumaan. Joten, jos puoliverinen oli edes samassa tilassa, tunsi Arathet olonsa jokseenkin huojentuneemmaksi. Jopa ilman päihteitä.

"Kuinka olet pärjännyt? Joko neidot ovat käyneet kertomaan sinulle, kuinka eivät omaa aviomiestä vielä?", Arathet jatkoi, kysellen lähinnä vitsaillen Splinteriltä, samalla kun katseensa lipui tarkkailemaan tanssilattiaa ja salin reunoilla pyörivien tarjoilijoiden puoleen, noiden kantaessa erillaisia juomia juhlavieraille. Tunnelma suuressa juhlasalissa oli kevyt ja valoisa, Ilta auringon vasta laskeutuessa pikkuhiljaa, samalla valaisten suuren juhlasalin luonnonvalolla sen suurista ikkunoista. Juhlasalin takaovet olivat auki, päästäen sisään raikasta ilmaa, suoraan linnan suuresta puutarhasta. Kesäinen, valssimainen musiikki soi orkesterin soittamana salissa, luoden mieluisaa tunnelmaa suuren juhlaväen iloksi.


// DOGIBOIIIIIII //