Työtä tekevälle


Haltioiden kylä, kokonaisuudessaan. Kylä on monikerroksinen ja valoisa, ennen kaikkea luontoon sopiva. Talot ovat väriltään vaaleita, arkkitehtuuriltaan kauniita ja elegantteja. Joissakin taloissa on käytetty samaa, valkoista marmoria mitä itse aroilla sijaitsevassa linnassa. Kasvillisuutta kylässä on paljon, lähes joka nurkalta löytää seinäköynnöksiä, koristepuita ja pensaita. Kylä on täysin piilossa metsässä, sitä verhoaa lumous jonka läpi ei voi nähdä, ellei tiedä mitä pitäisi katsoa. Vain ne, jotka kylässä asuvat, löytävät sinne.
Kylä sisältää niin asunnot, kuin puodit ja torit. Toreja haltioilla ei ole niin paljoa, mitä ihmisillä, mutta kauppoja ja putiikkeja sitäkin enemmän. Majataloja on siellä täällä, osa tasokkaampia mitä toiset.

Öisin kylän kauniita katuja valaisee satunnaisesti ympäriinsä leijailevat maagiset valopallot. Päivisin auringonvaloa valoa tihkuu latvustojen lomasta. Kylää ei ympäröi muurit, eikä aidat. Haltiat luottavat täysin jo vuosisatoja toimineeseen maagiseen illuusioon, jonka ansiosta ihmiset eivät voi löytää tänne.

Valvoja: Crimson

Viesti Su Kesä 03, 2012 10:28

Veryan ei enää hypännyt kuten aikoinaan nuorena hevosena, mutta kyllä takajaloista sen verran potkua vielä löytyi, että muutama pikku puunrunko tuli ylitettyä oikein sievästi. Roherdiron jäi seisomaan hieman kauemmas, Elspethin ohjatessa oria lähemmäs runkoja. Roherdiron katseli tarkkaavaisena Elspethin hyppytyyliä, se oli omalaatuinen, mutta toimiva ja miellyttävä. Veryan ylitti esteen ilman sen kummempia ongelmia, ratsastaja ei vetänyt sitä suusta tai tehnyt muuta hankaloittavaa. Elspeth oli taitava, ja naisella saattoi olla hyviä ideoita ja huomioita myös Roherdironille hevosten koulutusten suhteen. Haltia oli avoin kirja, mitä työhön tuli, ja hän oppi mielellään uutta. Roherdiron nyökkäsi tyytyväisenä naiselle, tämän hypättyä joitain esteitä, ja lähti tulemaan lähemmäs.
"Hienoa työtä. Olet taitava ratsastaja, mutta olet varmasti tietoinen, että tämä työ on paljon muutakin. Siivoamista, ruokkimista, haavojen hoitoa. Toivottavasti mikään niistä ei haittaa sinua."
Roherdiron hymähti vähän ja otti Veryanin suitsista kiinni, orin pysähdyttyä.
"Minulla ei tule tähän hätään mitään syytä mieleen, mikset voisi tehdä töitä täällä."
Roherdiron hymähti pikkuisen ystävällisesti ja viittoili Elspethiä tulemaan mukaansa, jotta tämä voisi viedä hevosen takaisin tarhaan ja he voisivat keskustella samalla.

"Tietenkään en oleta, että heti tänään aloittaisit työt, saat minun puolestani päivän tai pari kotiutua rauhassa ja tutustua paikkoihin."
Roherdiron ohjeisti uutta, tulevaa työntekijäänsä ja näytti samalla, mihin Veryanin varusteet laitettaisiin ratsastuksen jälkeen ja keiden kanssa samaan aitaukseen ori kuului. Roherdiron pyrki pitämään orit ja tammat omissa laumoissaan, mutta välillä jotkut yksilöt eivät yksinkertaisesti sopeutuneet, joten ne ulkoilivat tiettyjen hevosten kanssa. Veryan tuli toimeen hyvin muiden orien kanssa, mutta oli joitain, joiden kanssa se ei saanut olla samaan aikaan ulkona, kuten Arthonin.

Viesti Ti Kesä 05, 2012 9:38

Hyppääminen oli mennyt mukavasti, ja hyväntuulisena Elspeth ohjasi orin kohti Rohedironia ja pysäytti sen hänen kohdalleen kuullakseen hänen arvionsa. Itse Elspeth ei ainakaan mitään keksinyt miksei hänen työpanoksensa kelpaisi, ja sai kuulla haltialtakin että kaikki oli mennyt varsin mallikkaasti, ja työtä olisi tulossa. Mies mainitsi myös muista työssä tehtävistä hommista. Ne kuulostivat Elspethin mielestä varsin tavallisilta ja jokapäiväisiltä asioilta, joita hän oli tottunut tekemään päivittäin jo hevosen omistamisen ansiosta.
"Enköhän minä niistäkin selviydy, eihän hevosten kanssa työskentely tokikaan pelkkää ratsastelua ole." Elspeth laskeutui alas Veryanin selästä ja lähti taluttamaan sitä Roherdironin vieressä kävellen. Haltia opasti jälleen mihin hevonen ja varusteet kuuluivat, ja Elspeth alkoi saada jo aika hyvän käsityksen siitä missä hevosia näin yleensä hoidettiin ja missä perusvarusteet sijaitsivat. Hevosten tarhausjärjestelyihin ja ylipäänsä hevosiin yksilöinä tutustumiseen menisi varmasti jonkin aikaa, mutta jo näillä opeilla oli helppo aloittaa työskentely uudessa työpaikassa.

Heti kun he olivat vieneet Veryanin aitaukseensa, tumma karvainen otus nimeltä Dax syöksähti Elspethin jalkoihin. Se oli seuraillut jatkuvasti vähän matkan päästä, mutta oli oppinut ettei lähelle saanut tulla jos Elspeth puuhaili vieraiden hevosten kanssa. "Toivottavasti koira ei todellakaan häiritse sinua." Elspeth muisti kyllä että he olivat puhuneet siitä jo aiemmin, mutta halusi olla varma ettei miestä haitannut.
"Voisin tietysti aloittaa vaikka heti, mutta voi olla ihan hyvä katsella ympärilleen vaikka sen päivän ajan, että osaisin sitten tehdäkin jotain ja ehtisin vähän tutustua muihin työntekijöihisi. Tammalleni löytyy varmaan oma karsinapaikka täältä?"

Viesti To Kesä 07, 2012 8:19

Roherdiron vielä taputti Veryanin selkää, ennen kuin ori pääsi takaisin laitumelle muiden kanssa. Se otettiin vastaan hirnahduksin, ja vanha ori luimisteli hetken heinäkasan ääressä olevalle, nuoremmalle orille, joka suosiolla väistyi ja Veryan pääsi mutustamaan jäljellä olevia korsia. Roherdiron katseli hetken aikaa laitumen tapahtumia, kunnes käänsi katseensa Elspethiin ja tämän jalkojen juureen tulevaan koiraan. Se vaikutti hyvin tyytyväiseltä, saadessaan taas olla emäntänsä vierellä.
"Ei se häiritse, koira on hyvä olla täällä."
Roherdironia ei haitannut koira millään tavalla, ne olivat fiksuja olentoja, joista saattoi hyvinkin olla apua. Ja jos ei muuta, ne olivat ainakin seuraksi. Haltia kumartui pikkuisen ja ojensi kättään koiran haisteltavaksi, jotta se oppisi tuntemaan myös hevoskasvattajan. Mutta päivä ei vielä ollut ohitse töiden suhteen.

Elspethin sanoille Roherdiron nyökkäsi ymmärtäväisesti.
"No jos seuraat perässä, niin huomaat kyllä kaiken tärkeän ja olennaisen. En tiedä huomasitko tallin seinässä olevaa listaa, jossa on jokaisen hevosen nimi, ruokinta ja liikunta kirjattu ylös. Yleisesti ottaen toimimme sen listan mukaan, kunhan kaikki ovat aina vain tietoisia, kuka tekee mitäkin."
Puhuessaan Roherdiron käveli kohti tallia, näyttääkseen tuon arvokkaan listan.
"Tammallesi on toki paikka täällä, se saa aluksi olla hieman erillään muista, jotta se tottuu muihin tammoihin ja ne siihen. Näytän samalla sen karsinan."
Tallin seinustalla, heti sisään tullessa, oli listat, joista haltia oli puhunut. Jokaisen hevosen nimi oli laitettu erikseen.
"Tässä on pelkästään orien listat, tammoilla on erikseen, koska ne ovat välillä kantavia ja niiden ruokinta ja liikunta muuttuu hyvin usein. Lisäksi on siitoslista, mutta siitä sinun ei tarvitse välittää. Ja sitten se sinun tammasi karsina."
Roherdiron hoiti itse hevosten astuttamisia koskevat työt, koska tulevan varsan omistajan toiveet merkitsivät niin paljon. Haltia johdatti Elspethin tammapuolelle ja jäi seisomaan tyhjän, kuivittamattoman karsinan viereen. Siitä oli lähtenyt nuori tamma omistajalleen vajaa viikko sitten. Karsina oli perimmäisenä, joten Elspethin tamman vieressä tulisi olemaan vain yksi hevonen, toinen voisi olla turhan srtessaava.

Viesti La Kesä 30, 2012 7:36

Roherdiron oli johdattanut Elspethin tyhjälle karsinalle, joka tulisi olevan Velvetin heidän täällä ollessaan. "Tämä on varmasti hyvä paikka. Uskon että Velvet tottuu nopeasti muihin tammoihin, se ei ole kuitenkaan liian pomottava mutta osaa pitää puolensa."
Moni työhön liittyvä asia oli nyt tullut Elspethille selväksi, ja enempää hän ei varmasti voisikaan oppia kuin tekemällä. Hän tunsi itsensä erittäin tyytyväiseksi ja hyväntuuliseksi. Kaiken lisäksi hänen uusi pomonsa, Roherdiron, oli todella mukava mies. "Näytitkin jo työntekijöiden asuinpaikan, sinne minäkin sitten varmaan muutan. No, nyt kaikki alkaa olla jo selkeää, enköhän minä tänne äkkiä sopeudu," Elspeth jutteli. Hänen tänne tulonsa oli ollut todella hyvä asia, ja sen perimmäinen tarkoitus, työpaikan saaminen, oli täyttynyt.

Viesti Ke Heinä 04, 2012 10:47

Roherdiron nyökkäsi hieman Elspethin sanoille.
"Varmasti, muutama tammoistani on erittäin seurallisia ja lauhkeita, Velvet voi alustavasti ulkoilla niiden kanssa, ennen kuin se liitetään osaksi tammalaumaa."
Roherdiron ehdotti ystävällisesti. Velvet oli vaikuttanut hienolta hevoselta, se tulisi saamaan kauniita varsoja, mikäli Elspeth vain antaisi astuttaa tamman. Mutta ainakin nyt Elspethillä oli uusi työpaikka ja läjä uusia asioita opittavana. Roherdiron oli varma, että naisesta tulisi loistava työntekijä ja lisä hänen tiimiinsä, sen verran näpsäkältä Elspeth vaikutti.
"Mikäli sinua vain ei haittaa asua kahden miehen kanssa. He ovat kyllä todella tunnollisia, kohteliaita ja järkeviä tallipoikia, ja aivan varmasti kunnioittavat sinua koko asuinpaikan valtiaana, usko pois."
Roherdiron naurahti hiljaa. Hänellä ei tähän hätään ollut enempää näytettävää tai opetettavaa, Elspeth kyllä oppisi työssä kaiken tärkeän.
"Joten, tervetuloa tiimiin."
Haltian vielä lisäsi.

// Luulisin, että tämä peli oli sitten tässä? : ) //

Viesti Ma Heinä 09, 2012 5:46

// Juu, siltä minustakin vaikuttaa:D //
Edellinen

Paluu Kylä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö