Sivu 1/1

Kadonneiden viestien palautus

ViestiLähetetty: Ma Heinä 02, 2012 1:33
Kirjoittaja Crimson
Kuten varmaan moni on jo huomannut palattuaan, foorumin palvelinrikon takia varmuuskopiosta palautetulta foorumilta on kadonnut rutkasti viestejä. Nimittäin ne uusimmat, jotka eivät viimeisimpään backuppiin olleet tallentuneet - ja sekös meitä pelaajia ketuttaa enemmän ja vähemmän. Et ollut tallentanut viimeistä viestiäsi minnekään, etkä tahtoisi/jaksaisi tai muuten vain ei inspiroisi kirjoittaa pelille uudestaan jatkoa? Koko pelisi on kadonnut ja tahtoisit palauttaa sen takaisin? Nykypäivänä ilmeisesti sekin on mahdollista, ja tähän ei foorumin varmuuskopioita tarvita.
Googlen avulla vanhat viestit on mahdollista etsiä ja täten myös palauttaa foorumille.
Mikäli googlen hakubotti on ehtinyt indeksoida pelatun pelin sivulta löytyvän tekstisi ja tallentaa sen välimuistiinsa, voi pelatun viestin onkia helposti copy/paste menetelmällä takaisin foorumille. Mikäli Googlen botti ei ole ehtinyt indeksoida viestejä, ei niitä löydy sen kummemin väli- kuin muustakaan muistista. Aivan uusimpien viestien (juuri ennen palvelinrikkoa lähetettyjen) löytäminen on täten epätodennäköisempää, kuin hieman vanhempien.

Koska olen hyvin laiska selittämään erikseen kymmentä kertaa sadalle ihmiselle kuinka homma toimii, vedetään tämä perinteisellä kuvamenetelmällä nyt, jotta pienimmätkin ymmärtää tai ainakin toivottavasti ymmärtää.  2. Muistele jokin avainteksti tai -sana ja laita se hakusanaksi. Vastauksena saat Googlelta joukon tekstejäsi. Tässä tapauksessa käytän esimerkkinä itseltäni kokonaan kadonnutta peliäni. Hakukenttään kirjoitin aluksi pelin nimen, joka yksistään ei riittänyt löytämään kuin pelin avausviestin. Kun perään lisäsin vielä muistelemani muutaman sanasen, löysi google välimuististaan täydellisen kappaleen pelistä siitä pisteestä, mihin se oli jäänytkin ennen katoamistaan.

  Kuva

  3. Aseta hiiresi kuvake hakusanan päälle (Tässä tapauksessa = Lady blacksmith, Sword and Scourge || Aksu - the night fantasy) ja haun oikeaan reunaan ilmestyy >> kuvake (ympyröity punaisella kuvassa). Liu'uta hiiresi kuvake nyt vuorostaan sen päälle ja sivu avaa sinulle kuvassa sinisellä rajatun alueen (ei oikeasti rajattu, mutta selkeyttämisen vuoksi tässä tehty niin). Ylhäällä näet aiheesi nimen, sen alla vihreällä osoitteen ja sen jälkeen ennen kuvaa välissä lukee Välimuistissa (rajattu punaisella). Klikkaa nyt sitä.

  Kuva

  4. Google avaa näytölle sivun, jossa ilmoittaa sen olevan välimuistitallenne kyseisestä kohteesta siltä ja siltä päivältä ja tältä kellonajalta.

  Kuva

  Alemmas scrollaamalla, kyseisen topicin kaikki viestit löytyvät sellaiseltaan, kuin ne on foorumille ennen palvelinrikkoa lähetetty. Viestit voi kopioida vetämällä hiiren kuva ensimmäinen nappi pohjassa tekstin yli, valita sitten kakkospainikkeella avautuvasta valikosta kopioi (tai vaihtoehtoisesti näppäinyhdistelmällä CTRL + C nappeja yhtäaikaa painamalla) ja sitten liittää edelleen foorumille (hiiren kakkosnappia painamalla ja valitsemalla liitä tai CTRL + V näppäinyhdistelmällä) mutta senhän kaikki tiesi jo ;)


Mikäli yllämainittu tapa ei toimi, voi myös kokeilla hakukoneen tarkennettu haku toimintoa, mutta huomasin itse olevan astetta vaikeampaa löytää kadotettuja viestejä. Googlen välimuistista viestien etsiminen ei välttämättä ole näin helppoa, vaan voi vaatia enemmänkin vaivaa. Hyviä hakusanoja ovat mm, pelisi nimi, jokin mahdollinen lause jonka olet etsimääsi viestiin kirjoittanut (ei tarvitse olla sanasta sanaan, vaan jotain lähelle menevää), pelipaikan nimi (the night fantasy) joka täsmentää hakua entisestään. Katso kaikkia Googlen ehdottamia sopivia vastauksia tarkemmin! On hyvä kiinnittää huomiota erityisesti hakujen alla näkyvään päivämäärään, joka mahdollisesti kielii palvelinrikon edeltävästä ajasta.


Toivottavasti saatte revittyä tästä irti jotain hyödyllistä. Mikäli ongelmia ilmenee, tarvitset apua tai on jotain kysyttävää aiheesta, meikäläiseltä saa aina tulla kysymään. Autan mielelläni, jos sille on tarvetta. Viestit mielellään yksityisellä tulemaan.
Nörtti Crimsoni kiittää ja kumartaa. Toivotan onnea viestien etsintään!