Viesti Ma Huhti 11, 2011 5:27

Andrew "Kultapiisku"

Pelaaja: Nipustin
Nimi, jolla hahmo ennen tunnettiin: Andrew Ripakinttu
Nimi, jolla poikaa nykyään ainakin sivistyneemmissä piireissä puhutellaan: Andrew "Kultapiisku" LUE LISÄÄ KOHDASSA MUUTA!
Lempinimi: Andy
Sukupuoli: Mies
Ikä: 16
Rotu: Ihminen
Puoli: Ihmiset
Seksuaalinen suuntautuminen: Ei tiedossa
Perhe: Kettu-herra, adoptioisä (Pelaaja poistanut hahmonsa)

Ulkonäkö~
Siinä missä Andrewn ulkonäöstä kumpusi aina ennen ensimmäisenä mieleen heiveröinen tai hutera, on poika kasvanut hurjasti. Vieläkään miehenalku ei ole kaikista maskuliinisin lihaskimppu, mutta selvästi poikaselle on tullut lihaa sekä lihasta luiden päälle. Silti poika on laiha ja muita ikäisiään hennompi.
Andy on kokenut murrosiän saapuessa kasvupyrähdyksen ja on ikäisekseen pitkä, joka vain lisää Andyn vaikutelmaa hennompana kuin muut, sekä saa laihuuden näkymään selvelvemmin. Vaikka poika onkin pitkä on hän silti kettärä, notkea ja nopea; kaikki kokemusta kaduilla asumisesta. Tarkalleen miehen alku on 180 senttimetriä.
Andyn heiveröisen oloiseksi jäänyt ulkomuoto, johtuu oletettavasti pojan vähäisestä ravinnonsaannista sekä suuresta työmäärästä, jota hän joutui tekemään päivittäin ollessaan vielä orpo kadunlapsonen. Andrewn jalat ovat karaistuneet jaksamaan juosta pitkiäkin matkoja vaikeassakin maastossa.
Pojan kädet sekä jalat, kasvot sekä myös keskivartalo, ovat varsin laihat vaikka nykyään hän saakin syödäkseen mahansa täyteen.
Pojan kasvoissa on pikkuruiset kuopat poskien kohdalla ja kulmat sekä poskipäät korostuvat tummina näyttävästi. Andrewn kasvot olivat enne kovin pikkutyttömäiset niin että poikaa olisi moni voinut luulla pikkutytöksi. Nykyään Andy menisi mekkoon puettuna varmasti tytöstä, mutta normaaleissa vaatteissaan sekaannuksia ei helposti tule.
Hänen sekaiset tummat hiuksensa ovat todella kesyttämättömät, sillä hänen hiuksissaan on vahvoja pyörteitä, joiden ansiosta hiuksissa on tiettyä epäsiisteyttä aina vaikka miehenalku kampaisikin tukkansa. Poika on itse leikannut hiuksensa joten ne laskeutuvat aika epätasaisesti pojan olkapäille. Pitkät olkapäihin ylettävät hiukset ovat yksi syy siihen miksi häntä saattaisi erehtyä luulemaan tytöksi.
Andrewn nenä on kääntynyt päästä söpösti hieman hyppyrimäiseksi ja tämän nenän varressa on muutamia yksittäisiä ruskeita pisamia. Pojan silmät ovat harmaat ja varsin sympaattiset. Andyn yleisin asukokonaisuus koostuu pellavaisesta paidasta, jonka kaula-aukko on suuri niin että Andyn murrosiän laajenemaan päin olevat hartiat melkein näkyvät. Ja paidan keskellä edessä on lovi jossa on narut pujottuna niin että paitaa saattoi kiristää ettei pusakka tipahta päältä pois.
Pojalla on ruskeat pussihousut, jotka ovat mukavat ja sopivat hienosti. Lahkeissa on resorit käytännöllisyyden vuoksi.
Hänen jalkapohjansa ovat parkkiintuneet katuvuosien aikana.

Luonne~
Haaveilija, uneksija.
Andy oli katulapsi päivinään aina muiden orpojen keskuudessa aikamoinen johtajahahmo. Hän se jaksoi kerta toisensa jälkeen kertoa samoja tarinoita kaikenlaisesta maagisesta ja lumoavasta, kuten suurista puupursista kaukana merillä tai kylän ulkopuolisista metsistä ja vuoristoista, kuten myös kuulemiaan kertomuksia taruolennoista ja haltioista. Hän valoi toivoa tarinankerronnallaan sekä aina positiivisellä "emme voi luovuttaa"-asenteellaan maailman murjomiin pieniin sieluihin. Eikä sen tekeminen ollut vaikeaa koska sellainen Andy aina ollut. Hän on kuunnellut tarkasti erilaisia kertomuksia ja tarinoita ja ne vain painuivat syvälle hänen sisimpäänsä liikuttaen tätä. Ne antoivat toivoa paremmasta huomisesta.
Muutoin kadulla kasvaminen on kyllä jättänyt häneen jälkensä. Hän kasvoi niin kurjissa oloissa, arvottomana, ettei hän saanut puhutella ketään ilman lupaa, eikä katsoa ketään silmiin. Jopa hänen mielipidettään kysyttäessä, tuli pojan vastata nöyrästi ja myötäillen kysyjän mielipidettä, koska sitähän häneltä odotettiin. Arvet ovat adoption myötä lähteneet paranemaan, mutta varsinkin epämukavuusalueellaan toimiessa Andystä huomaa kuinka tuo lukee muiden puheista sekä olemuksesta noiden mielipiteen ja lähtee sitä puoltamaan välttyäkseen konflikteilta. Sekä mielellään on ihmispaljoudessa omassa rauhassaan kulkien välttäen katsetta muiden silmiin.
Andy on nykypäivänäkin edelleen ujo, sekä aika varautuvainen uusien tuttavuuksien kanssa, mutta tullessaan sinuksi hänen unelmien täyteinen, positiivinen luonteensa pääsee paistamaan kaikessa loistossaan hurmaten tuttavuudet. Toimiessaan kaupassa poika on opetellut tietyn toimintamallin ja silloin hänestä on vaikeampi nähdä kaduilla kasvaneen aran poikasen luontoa. Silloin asiakasta katsotaan silmiin, tervehditään ja noiden kanssa jutellaan mukavia. Hänen oppi-isänsä opetti hänelle tämän kaiken ja Andrew vaalii sitä edelleen sydämessään.
Suuttuessaan poika alkaa usein itkeä, koska hän ei pidä riidoista tai tappelusta, eikä oikein osaa olla pelkästään vihainen vaan on siinä samassa surullinen. Eihän se ole kovin miehekästä jota hän himpun verran häpeilee, mutta itkeminen juurtuu hänen herkässä persoonassaan niin syvälle ettei hän sille mitään voi. Usein itkua tuhrustetaan myös melko mitättömältä tuntuvien asioiden vuoksi.
Poikaa on aika vaikea saada loukattua, koska tämä on tottunut saamaan osakseen halveksivia sanoja sekä katseita ylemmiltä kasteilta joka päivä. Vaikka maailma on kohdellut Andrewta huonosti, se ei ole koskaan onnistunut katkeroittamaan hänen hyvää sydäntään. Andy tarjoaa apua mielellään muille, ja pyrkii aina antamaan vähästään vielä huonompi osaisille. Andy on melkoisen haluton rikkomaan koskaan mitään kieltoja tai sääntöjä. Se tapa juurtanee juurensa siitä kuinka lapsosena oli pakko välillä rikkoa sääntöjä pysyäkseen hengissä, kuten varastaa, ja nyt kun viimein siitä elämästä on päässyt pois hän pelkää joutuvansa suoraa takaisin rikkoessaan vähäpätöisimpiäkin ohjeita ja sääntöjä. Mutta vaikka asia onkin pääasiassa niin, ei tuota ole kovin vaikea suostutella toisiin aatoksiin - jos olet päässyt pojan lähipiiriin! Läheiselle ystävälle pettymyksen tuottaminen ja auttamatta jättäminen - vaikka siihen liittyisi sääntöjen rikkominen - olisi hänelle todella kurjaa.

Andrew on kuullut lukuisia taruja, tarinoita, lauluja, runoja ja tarinoita haltioista ja taruolennoista, muttei hän ole juurikaan tavannut sellaisia. Hän olisi utelias tutustumaan ja lähtisi joka tapauksessa pääasiassa täysin ennakkoluulottomasti ja uteliaasti asiaa lähestymään. Andy suhtautuu suopeasti kaikkiin muihin rotuihin (kuten myös erilaisiin, mahdollisesti poikkeaviinkin, ihmisiin), eikä hän ole oppinut vihaamaan haltioitakaan.

Poika rakastaa kuunnella tarinoita ja on varsin utelias kaikkien asioiden suhteen. Hän haluaisi tutkia, kokea ja nähdä kaiken mitä on tarinoissa kuullut ja vielä enemmän. Tiedonjano on melkoisen kyltymätöntä sorttia!

Sodan kärjistyttyä tähän pisteeseen Andy on alkanut pohtia sotajoukkoihin hankkiutumista, mutta otettaisiinko hintelejää pojan kloppia tosissaan värväysteltoissa sen enempää kun taistelutantereellakaan? Sota on kuitenkin loppujaan Andrewn mielestä aivan älytöntä ja hän unelmoi että kaikki tulisivat juttuun keskenään. Mutta, kuten hänelle maailma kantapään kautta opetti kaduilla asuessa maailma ei valitettavasti toimi niin. Armeijassa oleminen olisi loistava mahdollisuus päästä ulos kaupungin muurien sisältä ja todella nähdä suoraa rintamalta ne tilanteet joista tarinoita syntyy.

Mennyt on historiaa~
Andrew oli orpo. Hänen isästään ei koskaan ole ollut tietoa, toiset huhuilivat tämän olleen joku sotilas, joka oli tavannut Andrewn äidin levähdysreissullaan jossain majatalossa kylällä. Andrewn äiti oli todella kaunis vaikka olikin köyhä, eikä voinut laittautua muiden neitojen lailla, oli hän silti häikäisevän kaunis luonnostaan. Äidin hiukset olivat olleet kuten hänen poikansa, tumman ruskeat, varjossa kuin mustat. Myös pisamat olivat heillä samanlaiset. Kylällä huhuttiin kuinka muuan sotilaalla ja Andyn äidillä oli ollut pitkäaikainenkin suhde ja kuinka he tapaisivat aina sotilaan ollessa kaupungissa. Kun taas toisaalla puhuttiin pojan äidin olleen monien sotilaiden suosiossa myyden itseään saadakseen rahaa elämiseen ja kaikkein hurjimmat uskomukset väittivät, että miehet vuorottelivat raiskaten naista, ottaen mitä tahtoivat.
Joka tapauksessa, vain muutama kesä Andrewn syntymästä, hänen äitinsä sairastui vakavasti ja menehtyi lopulta hoitamattomaan sairauteensa. Pojasta tuli orpo. Kadun asukkina hän asusti vähän missä huvitti - tai mihin yötä pääsi mahdollisesti ilmoilta turvaan. Hän saattoi nukkua satama-alueella Güntherin (rakkaan lemmikkikissan ja sielunveljen katujen kasvatin) kanssa laitureiden tai veneiden alla, laatikoiden takana tai jossain vajassa. Joskus hän myös majoittautui muiden orpolasten luokse köyhään osaan kylää, missä on muutamia hylättyjä rakennuksia, joissa he yöpyvät omalupaisesti, mutta ei siitä kenellekään ole mitään haittaa, että ovat orvot kuitenkin kaduilta pois.
Andrew päätyi työskentelemään juoksupoikana kylällä. Pojalla ei ole koskaan ollut sukunimeä, mutta pian hänelle tarttui inhottava lisänimi Ripakinttu, jonka ihmiset ovat antaneet hänelle hänen työnsä takia. Poika saa toimitettavakseen kääröjä ja lähetyksiä milloin minnekin. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös pyykkien hakeminen ja vieminen oikeisiin osoitteisiinsa, sekä majatalon ilmoitustaululle ilmoituksien kiinnittäminen. Palkkaa tehdystä työstä ei tietenkään juuri maksettu, mutta hän sai sillä monesti jotain pientä ruokaa tai vettä, joten kyllä hän työnsä ansiosta säilyi kaduilla hengissä. Monesti hän sai hankittua ruokaa myös sellaisella orpolapsille, jotka eivät ole päässeet minnekään töihin, eivätkä ole myöskään onnistuneet hankkimaan itselleen sinä päivänä ruokaa, Andrew oli aina kuin huolehtiva isoveli, johtajahahmon lisäksi, muille.
Lain kaidalla puolella pysyminen osoittautui välillä täysin mahdottomaksi, ja kun tilanne oli todella paha Andy saattoi käyttää hyödykseen ketteryyttään sekä huomaamattomuuttaan ja hänestä tulikin itseoppineena aika etevä taskuvaras. Siitä hän ei koskaan ollut ylpeä, mutta ei kyllä kadukaan syvästi tekojaan. Maailma osaa olla aika karupaikka joten kuitenkin hänen oli jotenkin pakko pystyä huolehtimaan omistaan. Sitä paitsi Andrew pihisti ainostaan sellaisilta, joilla oli kyllä mutta eivät tahtoneet antaa vähempi osaisille. Hän pyöritti eräänlaista Robin Hood tyylistä, varasta rikkailta ja anna köyhille, keikkaa.

13 vuotiaana töitä hakiessaan eräästä yrttikaupasta, Andrew ystävystyi liikeen omistajan, eli lempeän yrttikauppiaan, kanssa ja lopulta tämä päätyi adoptoimaan hänet. Siten tapahtui paras asia koko katulapsen elämässä, josta tuo on enemmän kuin kiitollinen ikuisesti. Andrewsta tulikin yrttikauppiaan oppipoika, jonka koulutus oli aikanaan ottaa vastuu sitten kaupan pyörittämisestä kun hänen adoptioisänsä tulisi niin vanhaksi ettei se enää häneltä oikein sujuisi. Kuluneet kolme vuotta olivat parhaita Andyn elämässä ja hän on oppinut yhtäsuntoista yrteistä sekä lukemaan ja vähän kirjoittamaan. Hän otti itselleen lisänimen "Kultapiisku" ja rakastaa myös lisänimeään todella paljon sillä se on ensimmäinen kerta kun hänellä on varsinaisesti "sukunimi" tai nimi ylipäätään josta hän on ylpeä ja jonka hän on itse itselleen antanut.

Muuta mainittavaa~
- Viettää nytkin kodillisena usein aikaa muiden orpolasten kanssa tai jutellen Günther-nimiselle pulskalle kisulle, joka viettelee kissanpäiviä satama-alueella. Orpolapsista Andy tuntee vastuuta vauraanpana.
- Kettu-herra on opettanut Andrewta lukemaan ja kirjoittamaan, ei se vielä mestareiden tasoa ole, mutta kyllä sillä toimeen tulee.
- Yrttikauppias Ketun oppipoika. Tietää kasveista ja rohdoista, sekä muista, ja oppii koko ajan etevämmäksi.
- Uusi lisänimi pojalle syntyi kun yrttimestari Kettu, piirsi pojalle hiilellä kuvan kasvista nimeltään kultapiisku. Poika halusi kuvan seinälleen ja mietti että hän voisi olla pelkkä Andrew, mutta oli kiintynyt lisänimiin, joten otti Kultapiiskun lisänimekseen. Ei sillä, että monet sitä käyttäisivät, mutta virallisesti poika esittelee itsensä nykyään Andrew "Kultapiisku" nimellä.

Andrewn vahvuuksia~
- Ketterä jaloistaan
- Opetellut miekkailemaan kepeillä, kepin kanssa on jo varsin taitava, mutta ihan toistahan se on jos oikean miekan saisi.
- Onnistuu notkeutensa ansiosta livahtamaa pienimmistäkin raoista.
- Tuleva rohtojen tekijä ja yrttientunnistaja.
- Andrew keksii paljon omia lauluja ja tykkää laulaa. Pojalla on myös hyvä lauluääni.

Tavatut ja mielipide~
Kettu-herra/"Rakastava ja lempeä isähahmo, jos minulla olisikin isä, haluaisin että hän olisi kuin hän on. Kettu-herra on myös rohkein koskaan tapaamani ihminen. Hän ei pelännyt osoittaa lämpöä kaltaiselleni orvolle, eikä hän pelkää elää sota-aikana osaamatta käsitellä miekkaa, ainaisessa kuolemanpelossa, ei ei, ei hänellä ole sitä pelkoa."

päivitetty 24.4. Andrew adoptoitiin<3
Tuli kohta perhe, muokkasi kohtaa menneisyys ja muuta jännää, tuli myös uutena "Andrewn hoilotukset"
Hahmoremontti valmis 26.3.2012
Ulkonäkö uudistettu, samoin menneisyyteen vähän lisätty. Luonne pysynyt aika muuttumattomana. Muuta osiotakin muutettu. Myös perustietoihin tehty järkevyys järjestely.
Lisäsin osiot Pelatut pelit ja käynnissä olevat pelit
8.2.2018 Poistin pelatut pelit yms osiot :D Ja muovasin luonnetta myös "nykypäivään". Tein sellaista ylesitä hienosäätöö ;)
Only after losing everything, you are free to do anything
---
Once upon a time,
Young lad, who believed in the unbelievable.
Foxy elven blooded, who was bound to a cursed sword.
Charming nobleman, who knew his way with the ladies.
Betrayed sorcerer, who found his place among not his kind.
Beastmaster, who speaks to the beasts as one of them.
Dwarven abigail, who fought the illness.
Master of the flames, who called itself immortal.
Human loathing avenger, who seeked to corret injustice.

---
Peliseuraa multa saa kysellä kans yksärillä:3