Viesti Pe Helmi 03, 2012 11:19

Kääpiöprinsessan Kamarineito Oami Folkriver

Pelaaja: Nipustin
Nimi: Oami Dekka Folkriver
Kutsumanimi: Oam, Oami
Nimestä: Kuten historiassa mainitaan, Oami oli aina äitinsä suosikki ja näin saikin toiseksi nimekseen äitinsä nimen.
Ikä: 89 (nuori tyttönen siis)
Sukupuoli: Nainen
Puoli sodassa: Ihmiset (oikeastaan ennemminkin kääpiöt, mutta koska kääpiöt ihmisten kanssa liittoutuivat niin ihmiset)
Ammatti nimike: Itse kääpiö prinsessa Raellan Kamarineito

Ulkomuoto:
Vain 135 senttinen, heiveröinen ja hento Oam on hyvin poikkeuksellinen kääpiö naiseksi ulkonäöltään ainakin jos ei muuten. Hänet voisi helposti sekoittaa ihmiseksi, ellei pituus paljastaisi toisin. Oam ei ole ollenkaan roteva tai tukeva kuten yleensä kaikki kääpiöt, mutta on toki laihoja ihmistyttöjä tukevampi. Oamin iho on hyvin vaalea, kalpea suorastaan.
Oamin kaula on pitkä ja laiha, kuten myös tytön kasvot. Yleensä kääpiöillä on mukavan pyöreät, pehmoiset kasvot, muttei Oamilla. Kasvot ovat todella sydämelliset, mutta laihat ja kulmikkaat. Silmät ovat suuret, hieman ulkonevat ja kaukana toisistaan, se saa neidon näyttämään säteilevän ihanalta. Silmät ovat harmaat, mutta silti moni ihminen joka ei ole nähnyt Oamia turhan montaa kertaa, muistelee aina tytön silmät värikkäämmäksi. Nenä on pieni kääpiön nenäksi, hyppyrimäinen. Nenän varresta sekä silmien alta löytyy muutama yksittäinen ruskea pisama, jotka ovat ainoa väri kalpeilla kasvoilla. Huulet tytöllä ovat vaaleat ja ohuet, vaikka suu onkin leveä. Lapsena Oamin otsa oli kovin pitkähkö, mutta neidon kasvettua naisen vartaloon, se tasoittui sopusuhtaiseksi. Silti Oamin hiustyyliin kuuluu tasainen otsatukka joka tulee otsalle, joka varsinkin peittää loput epäilykset liian isosta otsasta.
Muuten Oam pitää hiuksiaan kiinni, niin siis paitsi tietysti etuhiuksia, poninhäntä alkaa korkealta päälaelta ja laskeutuu letitettynä melkein lantiolle saakka. Väriltään hiukset ovat tumman ruskeat.
Rinnat tytöllä jo tietysti on. Kuten kääpiö naisilla, ne ovat isot, mutta muihin rodun edustajiin varsinkin äidiksi tulleisiin verrattuna Oam on litteä rintainen. Lantio taas Oamilla on levinnyt ja hänen äidillään oli tapana vitsailla siitä että hänen tyttärellään oli synnyttäjän lantio.

Vaatetus:
Oam pukeutuu milloin minkäkin väriseen ja muotoiseen mekkoon, mutta tosiaan yleensä hameeseen tai mekkoon. Mekko on monesti yksinkertainen ja aika koristeeton, ellei kyseessä ole edustustilaisuus tai juhla. Tosin joskus oikein kauniina kevätpäivinä Oam saattaa vain hyvän tuulisuuttaan tehdä jonkun uuden kauniin mekon ja pukeutua siihen.
Suojuksia tyttö ei pidä, varmaan heikkouttaan luhistuisi moisten alle. Yleensä myöskään raskaat nahka vaatteet eivät ole hänen valintansa. Jalassa Oam pitää keväisin ja kesäisin avokkaita, muulloin mustia tai ruskeita saappaita. Jo viileällä säällä Oam alkaa pukeutua pitkään takkiin jonka helma ylettää melkein nilkkoihin.

Luonne:
Aina heikoimman puolella
Oam on aina iloinen ja positiivinen. Tuntuu kun mikään ei voisi varjostaa hänen mieltään. Vihaisena Oamia ei ole koskaan nähty. Vaikka tyttö onkin iloinen, hän ei siis kilju riemusta ja hyppele voltteja, vaan on tyyni ja rauhallinen, joskin hymyilee alati. Surullisena Oam on yhä hillitty ja rauhallinen, ainoastaan hymy jää uupumaan tunteikkailta kasvoilta, tai hymyä varjostavat surulliset silmät. Silmät ovat sielun peili, Oamin tapauksissa niistä voi täysin lukea neidon mielialan.
Oam ei oikeastaan kadehdi muita ja jaksa kantaa kaunaa. Hän yrittää aina ymmärtää muita, vaikka nämä olisivat tehneet häntä itseään kohti väärin. Oamista saa todella uskollisen ystävän helposti, mutta ikävä kyllä, neitoa on myös helppo hyväksi käyttää näin, sillä hän luottaa muihin herkästi, ehkä liiankin. Oam ei ikinä kertoisi muiden salaisuuksia eteenpäin ja on todella hyvä kuuntelija.

Menneisyys:
Syntyessään Oami oli todella heiveröinen ja heikko. Vauva ei edes jaksanut itkeä vaan saattoi maata vain hiljaa paikoillaan suostumatta syömään juuri mitään. Perhe oli surun täyttämä, eikä kukaan olisi lyönyt vetoa tytön selviämisestä. Oami kuitenkin selvisi, mutta oli yhä heikko lapsi. Kalpea sekä haavoittuvainen Oami pääsi äitinsä suojiin ja muiden lasten leikkiessä, Oami vietti aikaa sisällä äitinsä kanssa opetellen kotiaskareita sekä käsitöitä ja muuta. Tytär osoittautui todella lahjakkaaksi, mikä teki äidin ylpeäksi.
Vuodet kuluivat ja Oamin täyttäessä 25 vuotta hänen tilansa heikkeni. Tyttö joutui lojumaan vain vuoteen omana ja nyt parantajat sanoivat että tyttären aika oli tullut. Kaikki olivat henkisesti valmistautuneet Oamin pois menoon, mutta pysyivät iloisina Oamin vuoksi. He eivät kertoneet parantajien sanoista tälle, vaikka kyllähän Oam aavisti mitä tuleva piti.
Eräänä yönä, ainakin vuoden vuode levon jälkeen, Oami heräsi keskellä yötä kummaan tunteeseen. Hän nousi ylös ja pystyi seisomaan. Huimaus ja heikotus olivat poissa. Tytär ei kuitenkaan herättänyt muita vaan kävi nukkumaan. Ennen nukahtamistaan kääpiö tytär oli kuitenkin rukoillut että hän saisi pitää terveytensä ja niin kävikin.
Aamulla kaikki oli yhä hyvin ja Oamin tila ei onneksi huonontunut enää. Tyttären täytyi opiskella oppimiaan taitoja uudestaan vuoden tauon jälkeen, mutta hän oli onneksi nopea oppimaan.
Oam haki lahjakkuutensa siivin töitä itse kuninkaan hovista, äitinsä ehdotuksesta, monien ihmisten suosittelemana. Jotenkin heiveröinen kääpiö neito sai kun saikin töitä, itse prinsessan kamarineitona.
Tähän päivään asti Oamin tila on ollut vakaa ja neito elää elämäänsä täysin rinnoin positiivisin mielen, mutta jossain syvällä hänen synkimmissä ajatuksissaan kytee yhä pelko sen kamalan taudin uudelleen puhkeamisesta. Ehkä juuri siksi Oam elää joka päivä kun viimeisen päivänsä.

Perhe:
Isoisä, Eldin & Isoäiti, Mora_____________Isoisä, Nalgi & Isoäiti, Norta

Isä, Michelin_______________________________Äiti, Dekka


Nora______Yurel______Bmin______Thur______Oami______Thori

Isän isä, Eldin, oli seppä kuten hänen isänsä ennen häntä. Pienestä pojasta asti heidän suvussaan oli opetettu aina isältä pojalle valamisen ja takomisen jalo taito.
Isän äiti, Mora, oli tulinen nainen. Hän avusti sodan aikaan rintamalla antamalla ensiapua haavoittuneille sotilaille. Hänen tuittupäinen toimintansa ja ihme parannusrohtonsa pelasti monia henkiä.
Toisensa kaksikko tapasi sattumalta Eldinin päädyttyä rintamalle korjaamaan vahingoittuneita aseita, rakkautta ensi riidalla.
---
Äidin isä, Nalgi, oli yksi harvoista kääpiöistä jotka viihtyvät paremmin maanpäällä, mitä sen alla. Ammattinaan mies harjoitti metsästämistä, sekä toimi lihakauppiaana, ja hankki maan päällä oleskellessaan lihaa myyntiin sekä perheen tarpeisiin.
Äidin äiti, Norta, tuli rikkaasta perheestä ja tyttären käsi oli luvattu jo nuorena jollekin toisen ylhäisen suvun pojalle.
Mutta sattumusten kautta rakastuikin neito tavalliseen lihakauppiaaseen. Vanhemmat suostuivat rakastavaisten tahtoon ja purkivat neidon edellisen kihlauksen vaikka epämieluisaa julkisuutta siitä satoikin.
---
Dekka, Nalginin ja Nortan tytär, eli nuoruutensa avustaen vanhempiensa lihakaupalla, lihakauppiaiden lapsena. Dekka oli toinen kaksosista.

Michelin, Seppä Eldinin poika, koulutettiin, kuten suvussa oli tapana, sepäksi, taitavaksi takojaksi. Lapsuutensa ja nuoruutensa hän vietti suurimmalta osalta ahjon parissa opiskellen tulevaa ammattia.

Dekka oli aina kiinnostanut mystiikka ja taikuus, joten jo melko nuorena hän alkoi tutkia aiheeseen liittyviä asioita, lopulta löytäen oman juttunsa, ennustamisen.
Hänen tuleva miehensä taas kouluttautui kiltisti sepäksi, jatkamaan suvun perinteitä.
---
Sisaruksista ensimmäinen, Nora, syntyi odotettuna lapsena ilman pakotetta jatkamaan minkäänlaisia suvunperinteitä tai muitakaan. Nora nimettiin isoäitiensä mukaan, koska muistutti temperamenttiselta luonteeltaan toista ja kahlitsemattomilta tunteiltaan toista.

Esikoisen jälkeisenä syntyneen Yurelin, olisi pitänyt jatkaa isänsä jalan jäljissä seppänä, mutta poika ei ollut tukevimmasta päästä pienenä vauvanakaan ja äidin vastustelut mukaan ottaen poika armahdettiin tältä taakalta. Itse asiassa pojalla oli äitinsä kanssa samankaltaisia kutsumuksia ja hän alkoi opiskella riimuja, loitsuja ja alkemiaa.

Kolmas lapsi, Bmin, on tuleva jatkamaan sepänperinteitä. Hän on kaikista sisaruksista ronskein, ja myös jotenkin karaistuneimman näköinenkin.

Kolmannen lapsen syntymän jälkeen oli hieman väliä ennen kuin maailmaan tupsahtivat kaksoset, Rovv ja Thur. Molemmat tunsivat kipinää taisteluun, joten molemmista tuli sotilaita.

Toisiksi nuorin lapsista, meinasi menehtyä synnytyksessä ja oli lapsuudessaan kovin sairas. Kääpiö neidoksi hän oli todella hentoinen ja heikko. Äiti otti Oamin täysiin hoteisiinsa ja tästä tytöstä tulikin äidin suosikki lapsi.

Kuopus, Thori, on joukosta ehkä eniten Yurelin kaltainen. Hän on rauhallisen mietiskelevä, eikä tykkää rynnätä asioihin suin päin miettimättä. Thorista koulutetaan myös seppää, tosin hänen erikoisalakseen tulee enemmänkin koristelu ja viimeistely työ. Hän ei ole aivan yhtä ronski kuin isoveljensä Bmin.

Taidot:
- Hyvä kirjoittamaan; käsiala on kaunis ja kirjoittaminen tapahtuu rivakasti.
- Todella lahjakas taiteessa; piirtää melkein millä tahansa upeita taideteoksia. Yleensä käyttää tätä kykyään vain miellyttääkseen ystäviään.
- Taitava kaikissa käsitöissä; ompelee, kutoo, neuloo, kirjailee
- Äiti opetti ennustamista tyttärelleen. Oami ennustaa muun muassa teestä, pilvistä, unista sekä kämmenistä ja silmistä. Eli ei siis omaa mitään super psyykkisiä kykyjä nähdä tulevaan.
- Oami ei ole koskaan sairastunut mihinkään muuhun kuin tautiin joka hänessä on ollut jo hänen syntyessään. Ehkä tauti juuri kehitti hänelle niin hyvän vastustuskyvyn, sillä Oamiin ei yksikään tauti pure. Oamin elimistön vastustuskyky suojelee tätä myös myrkyiltä, tosin hän itse ei sitä tiedä koska ei ole koskaan joutunut myrkytetyksi.
- Osaa laulaa kauniisti
- Hyvä näkö kääpiöksi

Muuta:
- Ei syrji mitään lajia, asettuu yleensä heikomman puolelle kaikessa
- Ei usko sääty- tai sukupuolierotteluun
- Ei harrasta alkoholijuomia tai piipunpolttelua tai vastaavia - pitää moisia tapoha hieman ällöttävinä asiaa kuitenkaan sen kummemmin puuttumatta
- Isoveli, Yurel, toimii haltioiden puolella, kuninkaan henkilökohtaisena velhona. Sisko ei ole kuullut veljestään pitkään aikaan eikä siiskään tiedä näitä yksityiskohtia.

Pelatut pelit:
Oh, this heat!

Käynnissä olevat pelit:
Leikitään vakoojia
Only after losing everything, you are free to do anything
---
Once upon a time,
Young lad, who believed in the unbelievable.
Foxy elven blooded, who was bound to a cursed sword.
Charming nobleman, who knew his way with the ladies.
Betrayed sorcerer, who found his place among not his kind.
Beastmaster, who speaks to the beasts as one of them.
Dwarven abigail, who fought the illness.
Master of the flames, who called itself immortal.
Human loathing avenger, who seeked to corret injustice.

---
Peliseuraa multa saa kysellä kans yksärillä:3