Viesti Su Elo 02, 2015 12:55

Cecil "Viljelijänpoika"

Nimi: Cecil
Kutsumanimet: Cecil, Cec, Viljelijänpoika (vitsinä alkanut nimitys, josta Cecil on alkanut hiljalleen pitää)
Sukupuoli: Mies
Ikä: 44
Rotu: Ihminen
Puolue: Ihmiset
Siviilisääty: Naimisissa
Seksuaalinen suuntaus: Hetero
Perhe:Vaimo Elaine (34), tyttäret Claudia (16), Mikayla (16), Joetta (12), Lavina (10), Jayna (7), ja Camellia (2). Vanhemmat Shelton ja Ida (†), sisarukset Victoria (†), Isaiah, Merton, Jarret ja Azure
Ammatti: Maanviljelijä

Ulkonäkö: Kuva by Bizara
Vieraan silmissä Cecil saattaa vaikuttaa hyvinkin pelottavalta tapaukselta jo pelkän suuren kokonsa vuoksi. Mies on jopa 209 senttimetriä pitkä ja tuon paino on parisen kiloa sadan yläpuolella. Suoran ryhtinsä ansiosta hän saattaa vaikuttaa entistäkin pidemmältä. Harteikkaan viljelijän kehosta löytyy huomattavasti paljon enemmän lihasta kuin rasvaa, joista suurin osa on kertynyt ajan kuluessa töitä tehdessä, vaikkakin tuo pitää jollakin tasolla muutenkin huolta olemuksestaan. Voimaa tämän kehosta löytyy sen mukaisesti. Vaikka Cecil ei mikään kummoinen riitapukari olekaan, voisi tuo tintata kuonoon jos jonkinmoista räyhääjää jos tarve vaatisi, samalla tavalla sujuu raskaiden tavaroiden (tai tarpeen vaatiessa pillastuneiden teinitytärtensä) kuskaaminen paikasta toiseen. Hänen yleiskuntonsa on myöskin hyvä, ja hän saattaisi juosta melkoisen kauan ennen väsymistään. Mitään maratooneja hän ei kuitenkaan ole kykenevä vetämään. Luonnostaan Cecilin iho on vaaleahko, mutta tuo viettää paljon aikaansa ulkona ja vuodenajasta riippuen hänen kehoaan peittää jonkinasteinen rusketus, harvemmin tuo auringossa palaa. Mutta jos niin sattuu käymään niin tuon iho sitten kyllä punoittaa ja kirvelee pitkään.

Miehen kasvot ovat karkeamuotoiset, leukansa kulmikas ja vähän suuremmanpuoleinen nenänsä hieman kyömy. Huulensa ovat kapeat ja vaaleat ja leukaansa peittää normaalisti vaalea, joko lyhyt tai sängellä oleva parta. Hänen silmänsä ovat kuitenkin kirkkaat, väriltään taivaansiniset, ja niissä on vielä tallella nuoruudesta asti kulkeutunut ilkikurinen pilke, silmien ympärille kehittyviä naururyppyjä unohtamatta. Hänen hiuksensa ovat paksut ja hyvin hienoisesti kihartuvat, likaisenvaaleat, hieman vaaleanruskeaan taittavat ja pituudeltaan parisen senttiä ylitse olkapäiden. Mies pitää niitä normaalisti jollain tasolla kiinni (mutta niiden auki oleminenkaan ei ole mikään ihme), ja tyyli nyt riippuu aina päivästä, Cecil kuitenkin suosii nutturoita ja poninhäntiä niin ylhäällä kuin alhaalla. Hänen kulmakarvansa ovat paksut ja samaa sävyä hiustensa kanssa, kuten myös lyhyehköt silmäripsensä. Hymyillessään hänen kasvoiltaan näkee selvät hymykuopat. Hänen äänensä on matala, karhea, ja hänen puhetavassaan on jonkinlaista särmikkyyttä.

Cecil käyttää yleensä melkoisen yksinkertaisia ja käytännöllisiä vaatteita. Normaalisti hän käyttää pitkähihaisia, puuvillaisia kauluspaitoja luonnollisissa väreissä, hihoja joko käärittyinä tai koko pituudessaan, sekä suoria housuja. Päivästä riippuen viljelijä käyttää joko vöitä tai henkseleitä. Jaloissaan hän normaalisti pitää nahkaisia lyhytvartisia kenkiä, ja vaatteiden värimaailma käsittää suurimmaksi osaksi luonnonvalkoisen ja ruskean eri sävyt, joskin joukkoon mahtuu myös joitakin värjättyjä, hienompia vaatekappaleita juhlallisempia tilaisuuksia varten. Ulkona ollessaan hän vetää ylleen nahkaisen, povitaskullisen takin ja hanskat. Cecil omistaa myöskin talvikerrastoja kylmemmille keleille, villapaitoja, talvitakkia, kaulahuivia, hattua… Häneltä ei oikeastaan puutu mitään mitä saattaisi tarvita.

Maanviljelijän suuret kädet ja sormet ovat sieltä täältä arpeutuneet työn lomassa sattuneista pienemmistä tai suuremmista tapaturmista ja tämän kädet ovat muutenkin karheahkot, mutta lämpimät ja kädenpuristuksensa vahva ja varma. Mies pitää hyvää huolta siisteydestään, mitä nyt kesken työpäivän sotkeutuu ja näin. Hän huolehtii hygieniastaan ja vaatteistaan, pitää hiuksensa, partansa ja lyhyet kyntensä siisteinä. Mies seisoo, kävelee ja istuu selkä suorassa, joka voi antaa tälle hieman jäykänoloisen olomuodon, mutta se nyt vain on opittu tapa. Cecil saattaa näyttää vakavaa naamaa aluksi, mutta tuon yleisilme pehmenee ennen pitkää lähes kaikille. Suurta miestä ei siis pelkän koon takia kannata säikähtää.

Luonne: Cecil on realisti. Mies ajattelee rationaalisesti ja etsii asioihin järkevintä ratkaisua, normaalisti taipuen kompromisointiin. Hän ei ole ylitsevuotavan positiivinen, muttei myöskään vajoa epätoivon syviin syövereihin ja masennu. Perimmiltään mies on kuitenkin sen valoisamman tien kulkija, vaikka ei ehkä joka tilanteessa siltä vaikutakaan. Cecil on oikeudentajuinen mies ja pitääkin yleensä huolta siitä että se tapahtuu, olipa kyseessä sitten lasten välinen kina tai jokin vakavampi. Omaa valtaansa suurempiin asioihin viljelijä ei kuitenkaan puutu henkilökohtaisesti, mutta näkee parhaaksi saattaa asiat oikeiden ihmisten haltuun jos tilanne sitä vaatii. Hän yrittää parhaansa mukaan olla antamatta tunteidensa vaikuttaa päätöksentekoon, mutta se ei onnistu ihan aina. Mies pyrkii olemaan tekemättä hätiköityjä päätöksiä ja miettimään asiat läpi asti ennen toimimista, mikä saattaa ärsyttää muita, varsinkin jos on kiire johonkin.

Hän on ahkera työskentelijä, hoitaen suurimman osan tilan vaatimista töistä yksin, sadonkorjuun he hoitavat yhdessä muiden viljelijöiden kanssa talkoilla, kiertäen vuorotellen kaikkien osallistujien tilat, näin kenenkään ei tarvitse palkata ylimääräistä työvoimaa. Tämän lisäksi hyväsydäminen Cecil hoitaa kotonaan muutkin ruumiillista vaivautumista vaativat työt kuten korjaukset ja eläimet, vaimonsa taas huolehtii lapsista ja kotitaloudesta. Mies saattaa myöskin kulkea silloin tällöin muiden luona hoitamassa pieniä ongelmia, kätevä käsistään kun on, hän ei kovin hyvin osaa kieltäytyä pyynnöistä (Tästä vastineeksi perhe kuitenkin usein saa tarpeellisia asioita kuten ruokatarvikkeita tai vastaavia, joita eivät omalta tilaltaan välttämättä muuten saisi). Hän on hyvin vaatimaton kun kyse on hänen tekemisistään, eikä pidä asioiden tekemistä ja muiden avittamista minään suurena ponnistuksena. ”Eihän tämä nyt mitään, tämä nyt on vain tällainen”, ja näin. Kiireinen mies yrittää kuitenkin suoda aikaa myös perheelleen, vaikka yhteinen aika tuntuukin olevan nykyään tiukassa. Kaikista tärkeintä hänelle ovat hänen vaimonsa ja kuusi tytärtään, ja heidän vuokseen Cecil on valmis tekemään ja antamaan mitä vain. Hän ajattelee heidän parastaan ennen omaansa, ja tarpeen vaatiessa taistelisi viimeiseen hengenvetoon heidän puolestaan, ettei heille tapahtuisi mitään pahaa.

Cecil on pääasiallisesti väkivaltaa vastaan, mutta ei kuitenkaan epäröi pikkuisen husaista sitä epäonnekasta joka päätyy häntä tai läheistään loukkaamaan, tai muutoin käyttäytymään väärin häntä kohtaan. Mies ei itse normaalisti haasta riitaa, ja yrittääkin melkoisen pitkään setviä erimielisyydet rauhallisesti, mutta todennäköisesti vastaa aggressiiviseen käytökseen samalla mitalla jos muut keinot eivät toimi. Hän ei kuitenkaan ole liian uhkarohkea, ja tuntee omat rajansa tarpeeksi hyvin, ettei lähde kahakkaan ellei ole melko varma mahdollisuuksistaan.

Sodassa viljelijä puoltaa omaa rotuaan ja hänelle ihmiset ovat pääasiallisesti oikeassa, mutta ei kanna kovin suuria vihoja taruolentoja vastaan. Tuon suhtautumisessa on kuitenkin havaittavissa jonkinlaista ennakkoluuloisuutta ja luottamattomuutta, mutta mies yrittää parhaansa mukaan käyttäytyä mahdollisimman kunnioittavasti niin ihmisiä kuin muitakin kohtaan.

Vieraiden seurassa Cecil on aluksi jokseenkin sulkeutunut, ja on varsin vähäsanainen, mies kärsii hienoisesta ujoudesta. Henkilöstä riippuen ennemmin kuin myöhemmin hän kuitenkin lämpenee ja avautuu enemmän, tuoden helpommin esille oikean luonteensa. Hän nauttii keskustelemisesta, ja hän käyttäytyy ystävällisesti muita kohtaan niin kauan kuin hänelle ei anna syytä tehdä toisin. Mies ei ole turhan pitkävihainen, mutta käyttäytyy jokseenkin varautuneesti niitä henkilöitä kohtaan, joista ei sen kummemmin välitä, tai jotka antavat sellaisen kuvan, että saattaisivat olla vaaraksi tai muuten vain haitaksi. Cecil ei ole tyhmä, hän kiinnittää huomiota ympäristöönsä, tarkkailee seurassaan olevia henkilöitä, etsien mahdollisia varoitusmerkkejä mistä tahansa.

Syvälliset ajatukset ja huolet Cecil normaalisti pitää omassa mielessään ja muilta piilossa, sillä ei halua vaivata muita omilla asioillaan. Vaimonsa kanssa mies kuitenkin jakaa ajatuksensa ja huolenaiheensa, sillä nainen on hänelle se henkilö, johon hän luottaa täysin satakymmenenprosenttisesti, ja joka myös ymmärtää ja tukee häntä, kuten myös nuhtelee jos hän on sattunut tekemään typerästi. Cecil pyrkii olemaan hyvä esikuva ja isähahmo tyttärilleen, ja on mielestään onnistunut siinä melkoisen hyvin, kukaan heistä ei ole ainakaan osoittanut vihaavansa häntä tai muutakaan vastaavaa. Rakastava isä vaimoineen kasvattaa tyttäristään kunnon kansalaisia, ja on sitä mieltä, että sen voi tehdä ilman ruumiillista kuritusta. Cecil ei kuitenkaan pelkää esimerkiksi kohottaa ääntään, jos joku tytöistä uskaltaa häntä vastaan nousta, vanhempiaan tulee kunnioittaa ennen kaikkea. Hän ei ainakaan usko olevansa liian ankara heitä kohtaan, loppujen lopuksi mies ajattelee vain perheensä parasta.


Menneisyys: Maanviljelijän kolmas poika Shelton ja suutarin tytär Ida olivat olleet vasta hetken naimisissa, kun saivat ensimmäisen poikansa. Cecil oli terve lapsi, ja kasvoi vanhempiensa kanssa, seuraten näiden tekemisiä ja oppiessaan puhumaan ja kävelemään, alkoi kysymysten tulva: ”Mikä tuo on?” ”Mitä sinä teet?” ”Minne oikein menet?” ja niin poispäin. Poikaa sai jatkuvasti olla nostelemassa pois kaapeista ja hyllyiltä ja kaikkialta muualta, tuo kun halusi tutkia kaiken kaikkialta. Kaikki oli aina yhtä kiinnostavaa. Hänen äitinsä saikin pitää poikaa toden teolla silmällä, eihän lapsi mitään pahaa aikonut, mutta monet maljakot sitä tuli rikottua.

Reilun kolmen vuoden ikäisenä Cecil sai pikkusiskon, ja tuon saama huomio oli häneltä pois, joten sehän tarkoitti vain sitä että pieni poika kulki pitkin paikkoja suurine uteliaine silmineen. Kasvava poika seurasi usein isäänsä pelloilla tuon kuitenkin pitäessä huolta siitä, ettei nappula itseään satuttaisi. Hän kulki miehen mukana muutenkin, ”matkoilla” kivenheiton päässä sijaitsevaan kylään, kuin muuallekin, jonne tuon saattoi päästää. Neljän vuoden kuluttua perheeseen syntyi toinen poika, ja nyt seitsemän vuoden ikäinen Cecil jopa osasi suhtautua asiaan jotenkin. Isaiah oli hassu pallero, joka joko itki tai istui hiljaa tuijottamassa kaikkia nappisilmillään ja Cecil tykkäsikin siskonsa kanssa viihdyttää poikaa silloin tällöin, vielä enemmän kun tuo kasvoi sen verran että saattoi kävellä. Vanhempien sisarusten leikit eivät kuitenkaan ihan soveltuneet pienelle pojalle, ja äiti hääsikin kaksikon useasti pihalle koheltamaan, silti neuvoen Ceciliä varomaan nuorempaa siskoaan.

Jälleen kului kolme vuotta ja uusi poika syntyi, tälläkin kertaa asiat sujuivat samoin kuin edellisen kanssa, erona tietenkin se, että Cecil oli taas vanhempi, ja osasi jotenkuten päätellä maalaisjärjellä mitä kannatti ja ei kannattanut tehdä. Seitsemäntoista vuoden iässä, samoihin aikoihin kun kolmas veljensä syntyi, Cecil tutustui lähellä asuvan myllärin tyttäreen, Elaineen. Tyttö oli kolme vuotta nuorempi kuin hän, mutta kaksikko selvästikin veti toisiaan puoleensa. He viettivät aina vain enemmän aikaa yhdessä muka ”salassa”, vaikka todellisuudessa molempien vanhemmat tiesivät asiasta, kukaan ei vain koskaan viitsinyt mainita asiasta nuorille, kun ei heillä mitään sitä vastaankaan ollut. Joten he antoivat heidän tehdä miten parhaaksi näkivät. Ennen pitkää vanhemmille kuitenkin kerrottiin virallisesti, ja parin vuoden kuluttua nuoripari ilmoitti suvulle menevänsä naimisiin. Tälläkään kertaa ei kenelläkään ollut mitään vastaanväittämistä, kaksikko kun tuntui olevan kuin luotu toisilleen.
Ja niin viljelijänpoika Cecil nai myllärintytär Elainen, kaksikko asettui asumaan Cecilin kotitilalla sijaitsevaan ylimääräiseen, asumistarkoitukseen remontoituun ulkorakennukseen. Se nyt ei kovin paljoa ollut mutta parempi kuin ei mitään, heillä kun ei ollut varaa omaa kotia hankkia. Jonkin ajan kuluttua Cecil sai vielä yhden pikkusiskon, Azuren. Tyttö syntyi vailla näköä, mikä herätti saman tien perheen esikoisen suojeluvaiston. Cecil, joka vaimonsa kanssa vietti muutenkin paljon aikaa vanhempiensa ja sisarustensa luona heidän kotonaan (vieressä kun asuivat), huolehti muiden lailla pikkutytöstä.

Azuren syntymästä kului vain muutama kuukausi, kun Cecil, yhtä aikaa riemukseen että kauhukseen, sai kuulla vaimoltaan tämän odottavan lasta. Tai no, lapsia, kuten myöhemmin selvisi. Nuori nainen synnytti kaksi tyttöä, jotka he nimesivät Claudiaksi ja Mikaylaksi. Veljiensä lailla isäänsä tilalla auttava Cecil sai nyt oppia myös omista lapsistaan huolehtimaan, se oli loppujenkin lopuksi eri asia kuin pikkusisarukset, ihan sama kuinka paljon nuorempia nuo saattoivatkaan olla. Ajan kuluessa Cecilin sisarukset lähtivät kotoa, kuka mihinkin. Kaksosten syntymästä neljän vuoden kuluttua mies vaimoineen sai kolmannen tyttären, Joettan. Se lisäsi jälleen heidän työtään, mutta heillä ei ollut mitään syytä valittaa.

Cecil piti parhaansa mukaan huolta vanhemmiten huonokuntoiseksi käyneestä isästään, mutta parin vuoden sisään tilan omistaja kuoli. Eikä siitä kulunut kauaa kun Elaine synnytti viisipäiseen perheeseen jälleen uuden tyttären. Perheen pää otti hoitaakseen vanhempiensa tilan, kuten myös äitinsä ja sokean pikkusiskonsa. Näin ei jatkunut liian kauaa, sillä pian myös heidän äitinsä päätti, että oli aika päättää maanpäällinen elämä. Cecil, Elaine ja neljä tytärtä muuttivat nyt virallisesti päätaloon, vanhimpana poikana hän nyt vanhempien kuoltua omisti paikan. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että paikassa oli tilaa kaikille, jotka sitä saattoivat tarvita, mikä ei ollutkaan edes valetta - talossa oli monta huonetta, mutta loppujen lopuksi heidän seurakseen maatilalle jäi vain nuori Azure. Hänellä sentään oli seuranaan vain vuoden nuoremmat kaksoset. Perheeseen syntyi jälleen uusi tytär ja talouden melutaso nousi jälleen hieman.

Cecilillä piti kiirettä tilan kanssa, ja tuo yritti parhaansa mukaan pitää heidät kaikki leivässä kiinni, mutta asiat kävivät vaikeiksi ja säät huonoiksi. Tähän asti heidän satonsa oli riittänyt niin heille kuin vielä jonkin verran myytäväksikin asti, mutta tällä kertaa asiat olivat toisin. Suurperheen piti alkaa tehdä vaihtoehtoisia ratkaisuja, joihin lukeutui muun muassa Elaine hankkimassa töitä lisätienestien eteen, jolloin lapset jäivät miehen harteille. Tämän lisäksi Azure ilmoitti sopineensa heidän siskonsa kanssa muuttavansa tämän luokse Nahoriin. Cecil yritti vakuuttaa tytölle, ettei tuon tarvitsisi ryhtyä moisiin, ja että tuo olisi kaikesta huolimatta tervetullut asumaan kotona, oli tuittupäinen neitokainen päättänyt olevansa liiaksi vaivaksi ja helpottavansa täten heidän elämäänsä.

Sillehän ei voinut sitten mitään. Cecil järjesti Azuren Victorian luo Nahoriin, antaen tuolle jopa mukaan heidän vanhan lammaspaimenkoiransa, Panin. Huolestunut mies palasi takaisin kotiin, vain huomatakseen perheensä kasvaneen jälleen yhdellä. Nähtävästi Elainen, joka oli ollut jälleen viimeisillään raskaana, synnytys oli käynnistynyt hänen poissa ollessaan ja vanhimmat tytöt olivat kiiruhtaneet kätilön paikalle. Kaikkien onneksi toimitus oli sujunut ilman ongelmia. Nyt perhe oli aivan keskenään tilalla, ja Cecil piti entistäkin kovemmin huolta siitä, että heillä olisi kaikki hyvin, eikä heidän tarvitsisi huolehtia turhia. Silloin tällöin joku heidän sisaruksistaan saattoi tulla käymään vierailulla yksin tai perheineen, mutta kukaan heistä ei koskaan viipynyt kovin kauaa.

Ennen pitkää Cecil sai tiedon Victorian kuolemasta, ja siitä, että Azure oli lähtenyt ihmisten kaupunkiin. Isoveli oli yhtä aikaa murheissaan toisen siskonsa menettämisestä ja hämmentyneen kauhistunut toisen yhtäkkisestä lähdöstä jonkun vieraan mukaan. Nuori tyttö kuitenkin lähetti hänelle muutamia kirjeitä silloin tällöin, vakuuttaen olevansa kunnossa. Cecil ei halunnut puuttua asiaan sen pahemmin, tyttö saattoi olla sokea mutta hän oli varma siitä, että tuo osasi myös ajatella omaa parastaan. Maanviljelijä jatkoi rauhallista eloaan perheensä kanssa tilallaan, tekemättä sen kummempaa numeroa mistään ylimääräisestä.

Muuta:
- Cecil on vasenkätinen
- Osaa lukea ja kirjoittaa yleiskieltä (opetellut Elainen avustuksella)
- Heidän maatilallaan on myös kaksi lämminveristä hevosta (Ferus ja Aaren), parikymmentä lammasta ja kymmenisen kanaa.
- Panin lähdettyä Cecil hankki heille uuden paimenkoiran, Marian.
- Cecil on alkanut matkaamaan muihinkin kuin lähimpään kylään, tarkoituksenaan löytää uusia, mahdollisesti edullisempia kauppakumppaneita.
- Ei suhtaudu hyvin vahvoihin mausteisiin.

Suhteet:
Azure: Pikkusisko, josta mies välittää paljon, vaikka tytöstä ei välttämättä siltä tuntuisikaan.
Elaine: Rakas vaimo jonka eteen tekisi mitä vain. Luottaa täysin ja rakastaa syvästi.
Claudia, Mikayla, Joetta, Lavina, Jayna, Camellia: Rakkaat tyttäret, rakastaa erittäin paljon.

Pelatut pelit aikajärjestyksessä:
Myyränkolot ovat kaiken pahan takana - Sumikko & Shawn
Osaatteko näyttää tietä? - Kiifpro & Bláthnat
Minulla on ikävä - Azure + Aksu & Sethos (kesken)
... Kaikkia kinosti.

Seuraa tarjolla
(melkein) 24/7

Azure ◇◆◇ Haulokki ◇◆◇ Aella ◇◆◇ Marielle ◇◆◇ Cecil