Viesti Su Touko 15, 2016 4:04

Synth

Nimi: Synth Skullmore (Alkujaan sukunimeltään Dusk)
Sukupuoli: Mies
Ikä: 29 v.
Rotu: Puoliverinen (Ihminen & haltia)
Puolue: Ihmiset
Ammatti: Petoeläinten metsästäjä, vakooja, soluttautuja.

Ulkonäkö: Synth on vartaloltaan hyvin solakka rakenteinen, pitkä mies. Pittuutta on 184 cm ja painoa noin 80 kg. Käsivarret miehellä ovat lihaksikkaimmat ja voimakkaat, jousipyssyn käytön takia.
Kasvonpiirteltään Synth on myös solakka. Nenä on suora ja kapea, kasvojen raamit leukaan päin kapenevat. Naama muistuttaa tyypillistä haltiaa, mutta ihmisen korvat kertovat toista tarinaa. Mies laskeekin itsensä enemmän ihmiseksi, vaikka onkin vereltään puoleksi haltia ja tätä seikaa hän ei ihan kenelle tahansa kerro. Ihonkin sävy on myös haltioille tyypillinen kalpeus.
Silmien muoto on kapea ja niiden katseen väri on lävistävän kirkkaan sininen. Hiukset ovat mustat ja pitkät. Niitä Synth pitää yleensä kiinni pois a tieltä. Leukaa koristaa siisti parta, joka tuo miehekkyyttä muuten niin solakkaan olemukseen.

Vaatetukseltaan Synth suosii tummia sävyjä ja sinistä. Miehen yllä useasti näkee hänen metsästys varustuksensa. Rengashaarniska pohjustaa ja suojaa metsästäjän kehoa kauttaaltaan. Sen päällä on tummansininen paita ja sen päällä taas harmahtava hihaton. Tummanruskeaa paksua nahkaa löytyy miehen vyötärön ympärillä olevista vöistä, kuin myös jousikäden kyynärpääsuojasta, saappaatkin kuuluvat tähän kaartiin. Hanskat ovat mustaa nahkaa, kuin myös housutkin.
Päässään Synthillä yleensä näkee ruskean metsästäjän hatun. Selässä viini ja punatammesta veistetty jousipyssy.

Mitä muuhun arkivaatetukseen tulee, se myös myötäilee miehen tummien sävyjen mieltymystä. Rahaa hänellä on ollut kuluttaa juhlavaankin varustukseen, joka kuitenkin on hänen ainoansa.

Kuva

Luonne: Luonteeltaan Synth on hyvin rauhallinen ja miellyttävä persoona. Yleensä metsästäjiä luullaan raavaiksi ja karskeiksi miehiksi, mutta Synth on kaikkea muuta kuin karski. Hän on kohtelias, oli sitten millaisessa tilanteessa tahansa, mukavalla sunnuntai kävelyllä tuttavien kanssa tai keskellä metsää pedon kimpussa. Toki ei mies tietenkään kohteliaasti ole pyytelemässä anteeksi pedoilta, joita ajaa takaa, mutta osaa kuitenkin kunnioitaa niitä jotka osoittautuvat normaalia älykkäimmiksi yksilöyksi.
Mitä mies laskee pedoiksi, on tietenkin perus petoeläimet karhut, sudet, ketut, mutta kaartiin kuuluu myös ihmissudet, vampyyrit ja muut taruolennot, jotka aiheuttavat kaaosta ja tuhoa ympärillään.

Toista Synthin ammattia voisi sanoa jonkin sortin vakoojaksi. Miehen ulkonäkö ei poikkea haltiasta muutsa kuin korvista, se auttaa häntä tekemään helposti retkiä haltioiden kaupunkiinkin asti. Toki hän tarvitsee pienen illuusion korvilleen, mutta se on yksi pieni visiitti velhon luona ja hän on valmis reissulleen.
Mitä Synth palveluksillaan taas tarjoaa ei ole pelkkää vakoilua. Hän mielellään voi salakuljettaa tavaraa rajojen välillä, hän tietää reittit ja konstit moisten asioiden hoitamiseen. Salamurhaajaksi mies ei kuitenkaan suostu, hän on sen verran herrasmies. Toki voisihan sitä argumentoida että vampyyrit ja ihmissudet ovat elollisia ja älyllisiä olentoja myös, mutta Synth tappaa näitä yksilöitä silloin kun ne uhkaavat hänen tai jonkun muun henkeä. Hän ei ikinä yritä puukottaa selkään, sen täytyy olla reilu taistelu, jossa saaliilla on mahdollisuus paeta tai jopa voittaa.

Mitä Synthin arkielämään tulee metsästyksen ja vakoilun ulkopuolelle. Viettää mies hyvin rauhallista elämää. Hän omistaa talon ihmisten kaupungissa, jossa asuu yksin. Hänellä on muutamia ystäviä, mutta mies mieluusti viettää aikaansa omillaan. Tämä saattaa johtua enimmäkseen siitä, että kaikki hänen ystävänsä kuluttavat vapaa-aikaansa kapakoissa, sun muualla houskapidon merkeissä. Ei Synth hauskanpitoa pahalla katso, mutta ongelma mikä hänellä on sattuu olemaan alkoholin kanssa. Hän ei sitä juo ja sekös pistää muut sitä hänelle tyrkyttämään, siinä toivossa että näkisivät rauhallisen ystävänsä kännissä. Alkoholi tuo kaiken pahan miehestä ulos. Kaiken sen herrasmismäisyyden ja rauhallisuuden alta puhkeaa agresiivinen mies, joka purkaa turhautumisensa kehen tahansa vastaan tulijaan. Synth pakkaa agression ja ärtymyksensä sisälleen, hän ei ole koskaan selvin päin vihainen, se ei ole suotavaa, siksi se kaikki tuleekin ulos yhtenä ryöppynä päihtyneenä. Yksikin tuopillinen olutta saa miehen äreäksi ja tämä suuttuu itselleen, kun pidättäytyy kaikesta niin paljon ja siitä se loputon alamäki alkaa.
Joten Synthillä on hyvä syy olla koskemasta alkoholiin.

Menneisyys: Synth syntyi ihmisnaiselle, tavalliseen ihmiskylään. Synth ei sattunut olemaan niin onnellinen tapaus, tämä kun oli ei-haluttu-lapsi. Hänen äitinsä oli surullisesti joutunut haltiamiehen raiskaamaksi, kun oli sattunut haltipartion löytämäksi illan hämärtämässä metsässäs. Naisen perhe oli hyvin uskonnollinen, joten ei tuolle suotu raskauden keskeytystä. Perheen onneksi Synth näytti ihmiseltä tavallisine korvineen, tietenkin tuon ikääntymisestä ei ollut vielä tietoa, mutta kenties pitkäikäisyys olisi vain siunaus, jos poika sen isältään olisi perinyt.
Synthin äiti oli hyvin nuori, joten tämä eli vanhempiensa luona pitkäänkin poikansa kanssa. Isovanhemmat uskottelivat tyttärelleen rakastaa poikaa, vaikka tuo äpärä olikin ja nainen teki kaikkensa ja hyvin onnellisesti tämä kykeni elämään.

Onni tosin alkoi säröillä Synthin varttuessa. Tuo alkoi muistuttaa ennemmän isäänsä ja sekös pisti äidin olon hyvin tukalaksi. Nainen vakuutteli pojallee ettei mitään hätää ollut, mutta viisas poika osasi kyllä nähdä pelon äitinsä silmissä, kun tuo häntä katsoi.
Poika kasvatettiin hyvissä oloissa, hyville tavoille, mutta oli tällä äitinsä pelon lisäksi muitakin ongelmia. Hän oli hyvin hintelä ja solakka rakenteinen, suiposita kasvonpiirteistä puhumattakaan. Hän oli kylän kiusatuon lapsi. Moni joka häntä härnäsi, kutsui haltiaksi, eivätkä nuo edes tienneet olevansa puolittain oikeassa. Tämä tietenkin teki Synthin olosta ikävän ja tämä tyytyikin viettämään aikaansa yksikseen jousupyssynsä kanssa. Se oli ainoa rentouttava ja mukava ajanviete, jonka isoisä oli opettanut.

17-vuotiaana Synth ei enää kestänyt äitinsä pelkoa, nainen ei enää edes katsonut häntä silmiin ja puhui hänelle hyvin vähän. Oli aika etsiä oma elämä jostain muualta. Nuorimies päätti lähteä pienestä kylästä ihmisten kaupunkiin kokeilemaan onneaan. Onneksi perhe oli sen verran hyväsydämminen, että antoi pojalle jotain taskun pohjalle mistä aloittaa.
Pian Synth löysi itsensä nahastajan opista. Nuorukainen halusi tulevaisuudessa saada elantonsa metsästyksestä, jousi kun oli kasvanut hänelle miltei käsivarren jatkoksi ja nahastus oli yksi taito mikä metsästäjällä kuului olla.
Kolmisen vuotta Synth oli nahastajan opissa. Tämä oli vapaa-ajallaan harjoittanut metsästystäkin ja oli muutamaan kertaan päässyt kunnon metsästys porukan mukaankin. Nuorukainen oli innokas oppimaan ja joukkio sai pian nähdä että Synthissä oli potettiaalia. Tämä otettiin mukaan yhä uudestaan ja uudestaan, kunnes tämä olikin jo osa joukkoa.
Nuorukainen pääsi ensikertaa juhlimaan joukon kanssa isoa kaatoa. Se oli ensikerta kun hän oli kapakkaankin astunut. Ilta alkoi hyvillä mielin, mutta hyvin nopeasti se lähti kallistumaan huonompaan, pahempaan, hyvin pahaan. Synth oli surkea käsittelemään alkoholia, tämä oli suorastaan agresiivinen. Tämä puhui pahaa äidistään ja kaikesta muusta paskasta, mitä oli harteilleen elämänsä aikana saanut.
Seuraava päivä kului hävetessä, metsästäjä toverien hänelle kertoessa mitä edellis yönä oli tapahtunut. Se teki nuorukaiselle selväksi sen eittei hän koskaan koskisi enää alkoholiin.

Vakoojan ura alkoi satunnaisesti, jonkun sitä hänelle ehdottaessa. Synth otti asian aluksi vain vitsinä, siihen hän oli tottunut, kun haltialta näytti. Mutta ajatuksen ehdottaja oli tosissaan ja tarjosikin miehelle hyvät rahat, jos kävisi haltioiden puolella keräämässä kallisarvoista tietoa armeijalle.

Elämä jatkui matsästäen ja silloin tällöin reissailten haltioiden puolella. Synth ryhtyi siirtymään riistaeläimistä hiljalleen petoeläimiin. 22 vuoden iässä, nuorukainen sattui kohtaamaan miehen, Skullmoren, joka saalisti työkseen ihmissusia ja vampyyrejä, demonejakin tuo kuulemma oli myös tappanut. Synth näki siinä seuraavan elämän tavoitteensa ja sen enempää jahkailematta pyysi päästä miehen oppiin. Metsästäjä ei aluksi innostunut ajatuksesta, mutta päättäväinen Synth ei luovuttanut ja lopulta mies suostui häntä opettamaan. Siinä kuluikin seuraavat viisi vuotta. Heistä tuli hyvät ystävykset ja Synth näki toisessa jonkinlaisen isähahmon.
Surullista kyllä hirviöiden metsäsätäminen oli vaarallista puuhaa ja Skullmore menetti henkensä ihmissudelle. Vanahamies oli pahasti raadeltu, eikä tuo halunnut muuttua yhdeksi niistä pedoista, joita Synth tulisi jahtaamaan. Tuo pyysi nuorukaista jatkamaan hänen perinnettään ja tuo luovutti tälle metsästäjänhattunsa, jota Synth kantaa mukanaan tänäkin päivänä, kuin myös nimeä Skullmore.

Muuta:
- Synthin lempi ase on varsijousi, mutta tältä löytyy muitakin aseita petojen tappamiseen, hopeastamiekasta aina puiseen vaarnaan.
- Mies kulkee metsällä yksinään, mutta on ryhtynyt opettamaan kahta innokasta metsästäjän alukua Kristiani ja Merrithiä.
- Synth omistaa mustan raskasrakenteisen ruunan, jonka nimi on Epsilon.
- Puhuu ja kirjoittaa yleis- ja haltiakieltä sujuvasti.