Viesti Ma Touko 09, 2011 9:34

Haltiakuningatar Delia

Nimi: Delia Cúthalion (tyttönimi Winder)
Ikä: 300 vuotta, kehollisesti noin 26 vuotias.
Rotu: Haltia.
Puoli: Haltiat henkeen ja vereen.
Arvo: Kuningatar

Ulkonäkö

Kuva Kuva


Haltianaisille tuttuun tapaan Delia on ruumiinrakenteeltaan siro ja hoikka. Naiselta löytyy muotoja sopivasti, mutta ei turhan näyttävästi. Pituutta naiselta löytyy huikeat 180cm. Hartiansa ovat siron teräväpiirteiset, kädet kauniin sirot ja elegantit. Kämmenensä ovat myös sirot ja pehmeät. Kaula puolestaan on Winderin suvun naisille tuttuun tapaan siron pitkä, luoden enemmän siroutta koko pakkaukseen. Ihonsa on väriltään lämpimän valkea, tasainen. Korvat ovat haltioille tuttuun tapaan pitkät ja suipot.
Kasvonsa ovat pitkät ja jokseenkin kulmikkaat, silti sirot. Nenä on suora ja pieni, huulet sopivan täyteläiset ja sirot. Kulmansa ovat ehkä ainoa Ei-niin-siro yksityiskohta kuningattaressa, sillä kulmat ovat hieman paksuhkot. Ne kuitenkin sopivat täydellisesti kuningattaren kasvoihin, luoden omanlaista arvokkuutta. Silmänsä ovat kapeahkot, ripset sopivan pitkät. Väriltään silmät ovat Winderin suvulle ominaisen keltaiset ja siten myös Delia omaa Haukansilmän katseen. Tämä tarkoittaa, että kuningattaren katse on huomattavasti tarkempi mitä normaalisti ja tuo erottaa enemmän asioita, mitä muut. Katseensa ansioista naiselta jää harvoin mikään pienikään yksityiskohta huomaamatta.
Päätään koristaa pitkät, suorat hiukset. Väriltään pehko on sinimusta ja kauniin siistit hiukset yltävät Delian alaselkään asti. Hiukset omaavat keskijakauksen ja edestä tukka on astetta lyhyempi. Delia tykkää pitää hiuksiaan auki, mutta edustustilaisuuksissa saattaa kuningattaren päätä koristaa aina toinen toistaan koreampi, elegantti kampaus. Mitään turhan monimutkaista ja suoraan sanottuna naurettavaa kampausta Delia ei kuitenkaan anna itselleen laittaa, pidätellen itseään muotimaailman esikuvana.

Yllään delia pitää arvolleen sopivia, koreita mutta toisinaan simppeleitä mekkoja. Henkilökohtaisesti kuningatar suosii vaaleita sävyjä ja ei liian paljastavia asuja. Yksinkertaisuus on Delian mieleen, mutta tuo kuitenkin tietää miten pukeutua arvolleen sopivaksi.
Juhlatilanteissa kuningatar vetää ylleen milloin mitäkin tavallista näyttävämpiä asuja. Asukokonaisuutta täydentää aina kalliit, taidokkaasti valmistetut korut ja helyt. Yleensä kuningattaren asut menevät sävysävyyn kuninkaan kanssa, mikäli monarkkipari edustaa yhdessä tilanteissa. Kuitenkin, Delia on kuningasparista aina se, joka pukeutuu hieman vaatimattomammin, mitä siniveristä sukua oleva kuningas.
Vuodenajat vaikuttavat toisinaan mekkojen sävyyn ja myös niiden paksuuteen. Talvisin kuningatar pukeutuu totta kai lämpimämmin. Yleensä jos tuo ulkona liikkuu talvisin, löytyy mekkojen yltä pitkä, valkea ja erittäin paksu kangastakki. Koreaan takkiin kuuluu hopeaiset, kauniit kirjailut takin hihoihin ja helmoihin. Takkiin kuuluu myös suurehko huppu. Huppua ja takin kaula-aukkoa reunustaa valkea turkisvuoraus.
Omissa oloissaan Delia pukee ylleen yleensä jotain rennompaa, ei niin monimutkaisia vaatteita. Kuningatar on saanut mieheltään milloin mitäkin koreita asusteita, mutta yksi kuningattaren suosikki vapaa-ajan koltuista on kimonoa muistuttava, satiininen pitkä kaapu, joka on väriltään valkea. Muutoin Kuningatar suosii suvulleen sopivaa sinistä sävyä ja on myös mieltynyt viime aikoina purppuraan ja violetteihin, joiden kalleuden vuoksi näkee arvoisekseen.


Luonne

Hillitty, sivistynen ja luova kuvailisivat Deliaa parhaiten. Pienenä kuningattaren päähään taotut etikettitavat ovat juurtuneet syvälle tuon päähän, eikä Delia voisi koskaan kuvitellakaan revittelevänsä turhan paljon. Edustaessaan kuninkaansa rinnalla, on Delia erittäin hillitty ja paikkansa tietävä, usein myös hiljainen. Kuningatar puhuu vain kun häntä puhutellaan, eikä yleensä käy keskeyttämään kuningastaan. Moinen käytös johtuu osin siitä, että nainen on tottunut alemman rooliin, mutta suurin syy on kuitenkin se, ettei Delia kovin puhelias ole miesten seurassa.
Delia on kuitenkin puhelias ja ystävällinen persoona, jahka oikea seura ja puheenaihe löytyy. Juhlissa ja muissa tapahtumissa kuningatarta on melko helppo lähestyä, kunhan omaa asemaa puhutella tuota. Ja kunhan kuningas ei ole lähellä, sillä Aranin seurassa Delia tuntee vastuukseen pysyä kuninkaan vierellä ja kuunnella tuon puheita.
Suhteensa puolisoonsa on muutenkin hillitty, mutta silti rakastavainen,. Delia ei aina ole varma kuinka paljon kuningas häntä rakastaa, mutta uskoo puolisonsa välittävän itsestään ja pienetkin läheisyydenosoitukset ovat kuningattarelle arvokkaita. Ainakin kun puolisonsa sattuu olemaan harvinaisen narsistinen persoona. Delia itse rakastaa kuningastaan yli kaiken, mutta kulissien takaiset tapahtumat saattavat romantiikankipeän haltianaisen aika ajoin ahdinkoon eikä aina tiedä, mitä tekisi itsellään. Ailahtaen neidon jopa etsimään läheisyyttä muualta, niin katkeruudesta kuin yksinekrtaisesta tarpeesta, mutta ei silti voi tuoda itseään olemaan rakastumatta Araniin aina uudelleen. Kaikesta tästä huolimatta, Delia ei kuitenkaan mielellään avaudu murheistaan ja huolistaan kuninkaalleen, ellei tuo erikseen käy kyselemään mikä naisen mieltä mahtaa painaa. Kuningas ja Kuningatar ovatkin sopineet, ettei kuningas kauhean usein kävisi kuningattaren mieltä lukemaan, sillä molempien mielestä keskustelu olisi huomattavasti mukavampaa kuin hiljainen vakoilu.

Alamaisiaan kohtaan Delia on arvonsa ja paikkansa tietävä ja vaatii sitä myös alaisiltaan, ellei lupaa anneta sinutella ja puhutella tuttavallisesti. Kansa näkeekin kuningattaren äidillisen lämpimänä, mutta silti napakkana ja horjumattomana johtajan puolisona.
Vaikka Delia onkin avoin uusille tuttavuuksille, tuon aseman johdosta on kuningattareen ehkä hankala tehdä tuttavuutta alkuunsa. Mikäli oppii tuntemaan Deliaa paremmin, huomaa tuon olevan harvinaisen fiksua ja mukavaa seuraa. Läheisiään kohtaan Delia on rakastava ja murehtiikin toisinaan läheistensä huolista enemmän, kuin omistaan. Delian on kuitenkin helppo kertoa huolistaan niille, joihin luottaa, kunhan tietää, ettei rasita noita liikaa.
Aatelisnaisille tuttuun tapaan ei Delia omista niin laajaa ja räväkkää huumorintajua, mitä miehet tai talonpoikaisperheen neidot. Kuningatar ymmärtää vitsejä ja osaa nauraa niille, kunhan ne eivät ylitä hyvän maun rajoja. Nainen on harvinaisen siveellinen, eikä voi sietää liian selviä flirttailuja ja vihjailuja, ei varsinkaan näin naimisissa olevana naisena, eikä ainakaan toistaiseksi kukaan ole edes uskaltautunut ylittää tätä hyvän maun rajaa. Ainakaan oma-aloitteisesti.

Jos Delia ei jostakusta pidä, huomaa sen melko helposti. Vihaamiaan henkilöitä kohtaan kuningatar on jäätävän etäinen ja ei suvaitse minkäänlaista sinuttelua näiltä. Koskaan ei kuningatar kuitenkaan kohota ääntään saatikka käyttäydy raivopäisesti, vaan tuon viha on hillittyä ja piikittelevää. Radikaalit tunteenpurkaukset ovatkin varsin harvinaisia tältä naiselta.
Asemansa ja kasvatuksensa johdosta kuningatar vihaa ihmisiä yli kaiken. Kuningatar ei näe noissa mitään hyvää, eikä tähänkään asti ole tavannut yhtään ihmistä, joka olisi hänen mielipiteensä muuttanut noista lyhytikäisistä kaksijalkaisista. Roturasismiaan ihmisiä kohtaan kuningatar ei kuitenkaan näytä kovin räiskyvästi, vaan itselleen ominaiseen tapaan on halveksuvan etäinen.

Delialta löytyy myös äidillisen lämmin ja lempeä puoli. Kuninkaan ensimmäistä poikaa, Antonia kohtaan Delialle on kehittynyt lämmin side ja kuningatar kohtelee poikaa kuin omaansa. Vaikkei poika olekaan hänen omansa ja kuningatar tietää jo kruununprinssin oikean äidin, on kuningatar silti vannoutunut pitämään tämän tiedon salassa ja esittämään pojan oikeaa äitiä.
Kuningatar on myös erittäin luova, varsinkin kirjoittamisen suhteen. Kirjoittaminen on kuningattarelle rakas harrastus, oli kyseessä sitten kirjeiden kirjoittelu tai omien tarinoiden. Kirjoittaminen on aina ollut lähellä hänen sydäntään ja jos ei olisi päätynyt Aranin vaimoksi, olisi Delia harkinnut tosissaan kirjailijan uraa.

Menneisyys

Delia on kolmas lapsi maineikkaan Winderin suvun tuoreimmista jälkeläisistä. Jo nuorena Delialle opetettiin paikkansa yhteiskunnassa, takoen nuoren aatelisneidon päähän kaikki etikettitavat pilkuntarkalleen. Vanhimpana tyttärenä Delialta odotettiin suvun jatkamista mahdollisimman korkea-arvoisen kumppanin kanssa. Moisia alettiinkin miettimään tytön ollessa vasta nuori. Heti kun Delia tuli sopivaan ikään, aloitettiin neidolle opettaa lukemista ja kirjoittamista niin yleis- kuin haltiakielellä. Lisäksi tuolle opetettiin historiaa, musiikkia ja kuvataidetta. Vaikka Deliasta kovin luovaa moni taitajaa yritettiin leipoa, muodostui lukemisesta ja kirjoittamisesta neidolle se rakkain harrastus.
Isänsä ollessa korkea-arvoinen kenraali, pidettiin myös huoli siitä, ettei Deliasta vahingossakaan kasvaisi kovin suvaitsevaa neitoa ihmisiä kohtaan. Koko perheensä oli aina ollut kovin ihmisvastainen, aina isästä veljiin ja tyttäriin. Äitinsä ei ottanut kantaa ääneen moisten asioiden suhteen, vaan myötäili miehensä mielipiteitä, kuten kunnon aatelisnaisen kuuluikin.

Jo nuorena Delia saikin esimakua ihmisten brutaalisudesta, isänsä kohdatessa loppunsa yhteenotossa ihmisten kanssa. Koko perhe otti iskun raskaasti, mutta kaikkein raskaitten sen otti perheen äiti. Koko elämänsä yhden miehen kanssa viettänyt aatelisrouva ei kauaa suruaan kestänyt, vaan kuoli suruunsa muutaman vuoden sisään. Vanhempien kuoltua vanhemmat veljet pitivät huolta Deliasta ja nuorimmaisesta, Lanaesta. Veljet kuitenkin harvemmin vierailivat enää suvunkartanolla, sillä molemmat olivat kiireisiä uransa johdosta armeijan leivissä.
Delia otti äitinsä kuoleman raskaasti, mutta murtuneen neidon sydämen särki totaalisesti vanhimman veljen (Feredirin) menetys sodassa ihmisiä vastaan. Suru ajoi vanhemman siskoista viettämään murheellisia kuukausia omaan huoneeseensa, kunnes perheensä ja ystäviensä avustuksella Delia pääsi takaisin jaloilleen. Suru ei veisi tätä neitoa hautaan, kuten oli hänen äitinsä vienyt.

Delian kasvettua nuoreksi ja nätiksi naiseksi, alkoi tuo myös liikkua aatelisten juhlissa ja tapaamisissa, ensin veljensä kanssa ja lopulta yksinkin. Juhlien kautta tapasi Delia myös silloin vielä prinssi tittelillä kulkeneen kuningas Aranin. Jo ensitapaamisella Delia tunsi voimakasta vetoa tuohon hyvätapaiseen ja karismaattiseen nuoreen mieheen, jonka kanssa sai jopa jakaa tanssin jos toisenkin.
Vaan eipä olisi hurjimmissakaan unelmissaan Delia uskonut pääsevänsä viettämään elämää lähemmin Prinssi Aranin kanssa. Koitti päivä, jolloin kuningas kävi kosimaan Winderin vanhinta sisarta, eikä Delia yksinkertaisesti voinut kieltäytyä kunniasta. Moinen toisi suurta kunniaa Winderin suvulle ja lisäksi Delia pääsisi viettämään elämäänsä ihastuksensa rinnalla.
Delia vihittiin kuningas Aranille, jonka jälkeen kuningatar muutti sukukartanostaan asumaan linnalle. Pikkusisko Lanaelle heitettiin hyvästit, joskin yhteydenpito nuorimmaiseen ei koskaan loppunut. Aluksi linnalla asuminen tuntui pelottavalta, jopa yksinäiseltä, mutta pikku hiljaa Delia tottui hovin elämään. Sopeutumista helpotti myös nuori kruununprinssi Anton, jonka äitiä Delia tuli esittämään. Lapsi ei ollut Delian oma, mutta neito oppi rakastamaan nuorta prinssiä kuin omanaan ja säilyttämään kuninkaan salaisuuden, oman henkensä uhalla.

Tannersodan alkaessa jäi kuningatar nuoren prinssin kanssa pitämään haltioiden kylää pystyssä, kuninkaan marssiessa miestensä kanssa tantereelle. Jälleen kerran huoli läheisten hengestä Veljensä ja puolisonsa täytti kuningattaren mielen, mutta sodan päätyttyä voitokkaasti, saattoi Delia huokaista helpotuksesta. Voiton johdosta rakensivat haltiat kaupungin aroille, jonne kuningatar muutti kuninkaansa kanssa pitämään valtaa.
Myöhemmin Delialle selvisi myös kuka oli Antonin oikea äiti.

Tätä nykyä Delia pitää majaa Aroilla linnassa, ollen yhä uskollinen ja onnellinen Aranin kanssa. Kuningaspari on myös hyvää vauhtia tuottamassa toista jälkeläistä kuningassukuun.


Muuta kivaa

- Delia on tällä hetkellä raskaana kolmannelle lapselleen

- Vaikka Delia pitääkin suurimmin osin kuningattaren arvostaan, hän ei missään tapauksessa voi sietää moisia oletettavia aktiviteetteja kuin pisto-ompelu saatikka kriketin peluu, ellei seurapiirit sitä vaadi.

- Seurustelu on kuitenkin Delian yksi lempipuuhista äitiyden ohessa. Ellei hän ole vetäytynyt omiin oloihinsa, on kuningatar joko seuraneitiensä tai muiden, henkilökohtaisten palvelijoidensa kanssa, mahdollisesti lukien ja tai kirjoitellen uusimpia lehtisiä muodista ja etiketistä, mitkä kuvaavat hänen henkilökohtaisia mielipiteitä ja mieltymyksiä ja joita moni pyrkii noudattamaan ja ihailemaan, voittaen vierelleen niin seuraajia että kriitikkoja.

- Aviomiehensä vuoksi, on Delia tullut hiljalti mustasukkaiseksi, eikä siedä ketään lähellään tai hovissa, mikäli epäilee näiden ollen sopimattomissa yhteyksissä miehensä kanssa ja erottaa nämä sen suurempia selityksiä antamatta, mikäli hänen valtansa vain ylettää. Tämä on toistaiseksi vaikuttanut vain hänen seuraneiteihin, joidenka kanssa hänellä on muutoin päällepäin hyvä ja ilakoiva suhde.

- Delianin mielivärit ovat valkoinen ja violetti. Mutta ei yhdessä.

- Kuningatar rakastaa sadetta, hän uskoo sateen maagiseen voimaan puhdistaa maata, ilmaa ja surullista mieltä.

- Omistaa valkean yksisarvisen Van'lorin

- Omaa kyvyn rauhoittaa villiintyneen eläimen, mikä herättää neliraajaisissa kiintymystä. Vaikkei kuningatar juuri eläinten kanssa ole tekemisissä, on eläimen suosion voittaminen osoittautunut harvinaisen hyödylliseksi.

Suhteet:

Haltiakuningas Aran - Suhde kuningas Aranin ja Delianin välillä ovat aika ajoin joko lämpimät tai jännittyneet. Delia tuntee niin katkeruutta että rakkautta puolisoaan kohtaan, opittuaan tuon syrjähypyistä. Uskottomuudesta huolimatta, ei Delia ole saanut itseään vihaamaan armastaan tai rakastumaan kehenkään muuhun yhtä lailla, omasta salarakastajastaan huolimatta.(Aksu)
Lanae Winder -Delian ja Lanaen välit ovat hyvin läheiset. He tekivät nuoruudessa lähes kaiken yhdessä, jopa nukkuivat samassa vuoteessa kunnes päätettiin, ettei se ollut hienoille neideille sopivaa. Kotikartanosta muuttaessa linnaan, Delial joutui jättämään Lanaelle jäähyväiset, mutta kirjoittaa yhä tälle lähes päivittäin
Darius Winder - Rakkain elossa oleva veli, jota hän näkee harmikseen aivan liian harvoin tämän työkiireiden vuoksi. Useasti Delia on myös huolissaan tuon rakkauselämästä, mutta on saanut viimein lepoa huolestaan, Dariuksen kuvailtua rakastettunsa, jonka haluaa toistaiseksi pitää salassa.(Aksu)
Arathet - Aviomiehen neuvonantaja, mutta myös haltianeidon salarakas, jonka kanssa Delia salaa hakee romanssia ja lämpöä itselleen..(Aksu)
Perian - Lemmikki. Viihdyttäjä ja kaunis asuste joka pitää hänelle seuraa. Perian kutsuttiin alunperin hoviin, jotta Delia pystyisi katsomaan ettei tuo tietäisi ja/tai levittäisi herkkäluontoista tietoa kenellekään. Heille on kehittynyt hyvin nopeasti kumminkin flirttaileva suhde. (Aksu)
Arathet - Delian enemmän tai vähemmän salarakas. Delia enemmän tai vähemmän vietteli aviomiehensä neuvonantajan ja tuntee itsensä halutuksi tämän seurassa.
Lily Scarlington - Antonin oikea äiti, että lapsuuden ystävän tytär mikä herättää kuningattaressa ristiriitaisia tunteita.(Aksu)
H.Black - Vain kerran epämukavissa merkeissä tavattu otus josta Delia pysyy mielellään kaukana.(Aksu)
Anton Cúthalion - Suhde Antonin ja Delianin välillä on ulkoisesti että sisäisesti hyvin lämmin. Delia kohtelee Antonia kuin omaa poikaansa, vaikka tämä ei todellisuudessa olekaan hänen. Hän pitelee poikaa käsivarsillaan ja laulaa tälle kehtolauluja mitä hänen äitinsä oli aikoinaan hänelle laulanut. On sanomattakin selvää, että Anton tulee kasvamaan pitäen Deliania oikeana äitinään.
Kansa - Delia harvemmin esittäytyy kansalle ellei häntä olla varta vasten niin pyydetty tekemään. Koska kansa uskoo Delianin tuoneen heille perillisen ja muutenkin ollessa onneissaan siitä, että heidän prinssi meni viimein naimisiin, he eivät loksauttaneet suippoisiakorviaan Winder suvun ulkokuorisiin, poikkeaviin piirteisiin, tarkoittaen näin haltioille harvinaisia mustia hiuksia. Tyttö oli joka tapauksessa aatelinen ja muilla tavoin erittäin miellyttävä kansan silmään, puhumattakaan siitä, että tämän veli oli tunnettu eliittikenraali, mikä saa kansan pitämään kuningatarta hyvän onnen ennusteena.
Limdur Cúthalion - Delian toinen, mutta ensimmäinen biologinen poika, jota Delia rakastaa kovin ja jonka synnyttyä, istutti kuninkaalliseen puutarhaan tummanruusu pensaikon.
Kreivitär Erudessa Cúthalion - Pariin otteeseen kasvotusten tavannut kreivitär, jonka kanssa Delia on ottanut tavakseen keskustella kirjeitse, päivitellen kuulumisia ja muita tapahtumia hovista. Erudessa lienee ainoa ystävätär johon Delia tuntee voivansa luottaa täysin.(Aksu)
Kreivi Areth Cúthalion - Kerran tapaamisen perusteella on vaikuttanut miellyttävältä herralta, mutta jonka kanssa kuningatar ei ole ollut sen koommin tai paremmin suoraan yheydessä, ssuhteen ollessa pinnallinen seurapiiri jutustelujen ja juhlatapahtumien sisäpuolella. (Crimson)
Aaron Alantar, Puusepän poika - Varsinkin railakas ja huvittava nuorukainen, josta rahvaisuus näkyy ja kauas mutta jonka käytöksestä kuningatar ei ole osannut pahastua, pojan kuitenkin käyttäytyessä vielä hyvän maun rajoissa hänen seurassaan... Ellei yhtä gobeliinin häväistystä laskettu. (Ivy)
Theodluin Miarora - Veljenpoika, joka selvistä syistä joutuu esittämään kaukaista sukulaista hänelle. Shokeeraavan ensitapaamisen jälkeen Delia lämpeni nuorelle maagille nopeasti ja vaalii tätä uutta yllätys sukulaistaan, Winderin suvun muutoin ollessa niin pieni. (Aksu)

ESITTELY ON PÄIVITETTY VIIMEKSI: 10.3.2020 Tietoja korjattu ja päivitetty.