Viesti Su Joulu 11, 2011 9:33

Acar

Nimi: Acar
Puolue: Haltiat
Ikä: 380
Sukupuoli: Uros
Laji: Old Lacerta, lyhyesti vain Lacerta (suom. vanha lisko)
Asema laumassa: Alfa-uros

Ulkonäkö:
Acar on suurikokoinen uros, oikea järkäle. Pituutta eläimellä on hännän kanssa kolmetoista metriä ja säkäkorkeus miltei kolme metriä. Old Lacertat ovat melko sutjakoita eläimiä, eikä Acar ole poikkeus, mutta on enemmän lihaksikas ja massiivinen kaveri, jonka koko keho on rakennettu enemmän voiman, kuin nopeuden käyttöön. Pää on kiilamainen ja virtaviivainen, kuin isolla käärmeellä, mutta leuat ovat voimakkaat ja tehty lihan ja luiden repimiseen. Kaula on pitkä ja taipuisa, mutta tarpeeksi lihaksikas kannattelemaan voimakasleukaista päätä. Koko niskan pituudelta uroksella on piikkejä, pidempiä kuin naarailla, ja päästä niskaan ulottuva, panssarimainen alue jatkuu aina selkään asti, ja on hieman kestävämpi ja leveämpi, jotta uros sietää kilpailevien urosten hyökkäykset. Acarilla on pari teräviä, myrkkyä ruiskuttavia alahampaita, sekä kolme voimakasta kynttä varpaissa.
Acar on väriltään hyvin tumma. Pohjavärinä on harmaanmusta, joka vaalenee vatsaa kohti, kunnes vatsa muuttuu kokonaan harmaaksi. Selässä kulkee aivan pikimustia tiikerinraitoja koko kehon pituudelta. Talvikarva on kauniin valkeaa, mutta vatsa jää edelleen harmaaksi. Silmät ovat todella kirkkaat keltaiset. Acarilla on kehossaan, varsinkin selässä ja rintakehässä, muiden urosten tekemiä arpia tappeluista.

Luonne:
Acar vaikuttaa olevan melko huonotuulinen uros jatkuvasti. Koko olemus, aina voimakkaista kävelyaskelista puhetapaan antaa vakavan ja viileän kuvan. Sitä suurimmaksi osaksi Acar onkin. Hän ei paljoakaan auo päätään, vaan antaa asioiden mennä omalla painollaan. Laumalleen tuo isokokoinen kaveri pitää kuria ja järjestystä, joskus jopa rankallakin kädellä, mutta on myös hyvin oikeudenmukainen, eikä lähde kurittamaan ketään ilman kunnon syytä. Acar nauttii metsästyksestä, eikä ole koskaan pelännyt tappaa. Hän ei juurikaan välitä, kaataako ruuakseen ihmisen vai peuran, kunhan kyseessä ei ole haltia. Haltioita Acar ei satuta ja on näille kohtelias, kunhan vain sopimus pysyy kasassa. Sentään Acarilla on tunteet, ja älyä käyttää niitä, joten hän kykenee empatiaan, vihaan tai suruun, siinä missä kuka tahansa älyllä siunattu. Ongelma vain on, että aina uros ei muista käyttää älyään, ja saattaa tehdä hyvin äkkinäisiä ja spontaaneja päätöksiä. Acar on yleensä myös liian ylpeä pyytämään apua, eikä myös tarjoa sitä usein.
Mutta on Acarilla toinenkin puoli, joka tulee esille lähinnä kumppanin ja poikasten läsnä ollessa. Acar nimittäin jumaloi alfanaarastaan, Zaraa, ja on aina mahdollisimman huomaavainen ja lempeä tätä kohtaan ja kuuntelee naarasta. Myös poikasiaan Acar hoitaa hellästi ja pyrkii takaamaan näille hyvän alun elämälleen.

Menneisyys:
Acarin menneisyys on melko paljon samanlainen, kuin Zaralla, koska he tutustuivat suht aikaisessa vaiheessa. Acar ei tunne omaa synnyinkotiaan sen kummemmin, sillä uros joutui hyvin aikaisessa vaiheessa sirkukseen, eikä näin ollen muista, missä on kuoriutunut ja kasvanut. Koko uroksen elämä on tuntu olevan sirkus, jossa eläimestä haluttiin esiintyjää vaarallisen näköisiin kesytystemppuihin. Ensin uros ärsytettiin vihaan, tai peloteltiin aggressiiviseksi, jotta Acar hyökkäilisi ja saisi kesyttäjänsä näyttämään upealta ja urhoolliselta. Ruoskan käsittely sai uroksesta kiukkuisen ja äreän, eikä tämä ottanut ihmisiin juuri mitään kontaktia. Mutta älykkäänä olentona, Acar oppi puheen, kuunnellessaan kouluttajiaan, hän ei vain koskaan avannut suutaan ihmisille, vaan käyttäytyi näitä kohtaan hyvin vihamielisesti, joten uros päätettiin hetkeksi laittaa jäähylle yksikseen. Se, mitä Acar ei tiennyt, oli naaras, jonka sirkus oli saanut jonkin aikaa sitten. Acar oli jonkin aikaa eristyksissä ja omissa oloissaan.
Uroksen elämä oli masentavaa, kunnes tälle tuotiin seuraksi naaras. Sirkuksessa ajateltiin, että toisen, samanlaisen eläimen seura rauhoittaisi. Se oli hieman vanhempi ja kokeneemman oloinen olento, ja Acar piristyi uuden ystävänsä kohtaamisesta. Uros jatkoi esiintymistä naaraan seurassa vielä muutaman vuoden, kunnes heidät päästi vapaaksi eräs nainen. Aluksi Acar oli vastahakoinen lähtemään, sillä vaikka sirkus oli julma, se oli ainoa koti, mitä uros tunsi. Mutta lopulta kiintymys Zaraan sai Acarin seuraamaan toveriaan. Kaksikko ui toiselle mantereelle, ja aluksi vehreä, ravintoa täynnä oleva paikka tuntui täydelliseltä paratiisilta, ja kaksikko sai ensimmäiset pentunsa. Acar oli haljeta ylpeydestä ja onnesta, mutta saaren alkuperäiskansa, haltiat, eivät katsoneet tulokkaita hyvällä, ja Acar siirtyi perheensä kanssa syvempiin metsiin.
Mutta pako ei tuonut turvaa, sillä seuraavaksi saarelle tuli vielä vaarallisempi olento, ihminen, ja Acar uskoi rauhan olevan ikuisesti mennyttä. Jälleen kerran pakomatka päättyi kaksijalkaisten kohtaamiseen. Tällä kertaa haltioiden. Acar tiesi, ettei voisi suojella perhettään loputtomiin, he tarvitsivat apua. Zara oli heistä kahdesta se, joka puhui ja suostutteli haltiat puolelleen, vaikka Acar olikin meinannut tappaa yhden haltioista. Vaikka laji oli saanut voimakkaan liittolaisen, ongelmat eivät olleet vielä ohi. Acar oli hakemassa ruokaa kumppanilleen ja pennuilleen eräänä päivänä, ja metsästysretki oli tavallista pidempi. Takaisin tullessaan urosta odotti järkyttävä näky, koko Acarin tuntema maailma oli kadonnut, hänen laumansa ja suurin osa poikasista oli tapettu, ja viha ihmisiä kohtaan jäi kytemään uroksen sisälle lopullisesti. Lopulta mahtavat lohikäärmeet sallivat lauman tulla Mor- vuoren juurelle, jossa lauma saa kerrankin olla rauhassa.

Taidot/Kyvyt:
- Myrkkyhampaat, joiden myrkky tappaa uhrinsa 15-25 minuutissa, jotka oireet ensimmäisenä ovat huimaus, huono-olo ja voimattomuuden tunne. Lopuksi, koska myrkky pyrkii pysäyttämään sydämen, rinnassa puristavaa tunnetta ja lopulta sydämen pysähtyminen sekä välitön nopea kuolema.
- Hännällä kuristaminen
- Taitava uimari, kiitos häntänsä
- Ei ole kovinkaan kestävä pitkissä juoksu matkoissa vaan väsähtää melko nopeasti, sen sijaan nopeat yllätys hyökkäykset ovat lajin valttia
Avatar @ Forte & Susi

"Demons are red, angels are blue.
Hunters are gross,
but I really like you"


Forten hahmot:
Roherdiron (haltia) - "For Honor, Order and Duty"
Rimedur (ristiverinen) - "Hide, listen, watch, learn… And when the time is right, strike from the shadow"
Darion (ristiverinen) - "We dance to the rhythm of the world"
Acar (old lacerta) - "Do what thou willst"