Viesti Ke Heinä 18, 2012 10:37

Nadale Arthendálion

Nimi: Nadale Josefina Arthendálion
Kutsumanimet: Nadale, Nad.
Ikä: 295, ulkoisesti 21.
Skp: Nainen
Rotu: Haltia
Puolue: Haltiat
Ammatti: Merirosvokapteeni, tavaroiden salakuljettaja vesiteitse.
Suuntautuminen: Hetero

Kuva

Ulkonäkö:
Vaatetus: Nuori neito pitää pitkiään hiuksiaan kiinni lettinauhalla ja muita suortuvia pitää kurissa vaaleansininen huivi. Kaulaa koristavat värikkäät helmet, höyhenet ja mustassa helminauhassa roikkuu hopea risti. Alusvaatteiden päältä löytyy miesten valkea aluspaita, jonka hihat nainen on käärinyt juuri kyynärpäihin asti. Yksinkertaiset, pienet napit löytyvät, mutta Nadale ei napita paitaansa koskaan aivan ylös asti. Tuon päällä nainen pitää ryhdikästä tummansinistä liiviä, joka on koristeltu harmailla kuvioilla joista pilkahtaa myös kirkkaankeltaista esiin. Liiviin on tehty vahvat olkapäätoppaukset, jotka on koristeltu kymmenillä, siisteillä narunpätkillä, joista onkin siten saatu hapsut. Haltia tykkää pitää myös muutamia rannerenkaita sekä sormuksia. Kaksi nahkavyötä täytyy olla varman päälle, etteivät housut tai miekka varmasti putoaisi. Heti valkean paidan helmassa on kauniin vaaleanruskea kultaisella soljella ja toinen onkin musta hopealla soljella. Ja koska on miesten paita niin totta kai myös metsänvihreät shortsit, mutta mustat henkselit Nadale on ovelasti taitellut osaksi piiloon, jotka toimivat siten lähinnä koristeina. Toiseen vöistä seilori on sujauttanut kiinni yhden oranssin matkapussukan, violetin kauniin huivin sekä miekkansa lepäämään. Jaloissa on yksinkertaiset ruskeat nahkasaappaat, jotka eivät ihan ylety polviin.

Nadalella on kauniin oranssiin vivahtavat vaaleanruskeat, vähän kiharat pitkät hiukset. Otsatukka on leikattu vinoon ja kasvoja kehystää reunoilta pienet suortuvantupsut. Hän ei olekaan aivan niin kalpea kuin siskonsa, kiitos auringon tuo onkin saanut jo hiukan väriä iholleen. Neitosella on oikeat smaragdinvihreät kissansilmät, joista on saanutkin paljon huomiota. Huulissa on kaunis muoto ja raikas puna. Tummat kulmakarvat auttavat Nadalea pitämään vahvan naisen katseen. Vasemman puoleisen silmän kulmassa on tatuoitu tummanvioletti kuvio, samanlainen kuin isosiskolla, mutta erivärinen ja toisessa silmässä. Nadalea ei luulisi heti haltiaksi ellei tietenkään korvia näkyisi, sillä hänellä on vahvat, kauniit muodot eikä hän ole kovin pitkä. Pituutta neidiltä löytyykin reilut 166 cm.

Luonne:
Mitä nyt merirosvolta odotetaankaan, epärehellisyyttä? Julmuutta? Rommin kittaamista ja räkäistä naurua? Kaikillahan on omat ennakkoluulot tiettyjä ryhmiä kohtaan, joissain kohdin pitävätkin paikkansa. Kuka tahansa nainen ei saisi alistettua helpolla itselleen miehistöä, saati jaksaisi elää suurimmaksi osaksi merillä. Nadale huolehtii asemastaan tarkkaan, etteivät laivan miehet käy hyppimään nenille. Miehistö ei pane pahakseen, että pomo onkin nainen, päinvastoin, onhan moinen kaunotar ilo silmälle. He tietävät kuitenkin, ettei kapteenille kannatakaan ryppyillä tai tehdä iskuyrityksiä, ellei halua kävellä lankulla. Nadale haluaa elää sopusoinnussa miehistönsä kanssa, joten yhteispelillä saadusta saaliista tuo ei vedä välistä vaan noudattaa sopimuksia ja odottaa samaa tietenkin alamaisiltaan. Haltia osaa pitää kuria, mutta antaa vapaa-aikaakin. Hän tekee asiansa kerralla selväksi eikä pidä asioissa kaartelusta, suoraa puhetta mieluiten kuuntelee. Nadale on harvinaisen fiksu ikäisekseen, jonka ansiosta monet uhkaavat tilanteet on ohitettu. Tuo on väistämättä saanut miehisiä vaikutteita itselleen, eihän merirosvous äkkiä kuulosta oikealta tieltä neideille, mutta siitä huolimatta hän aikoo pysyä jonkin asteen naisellisena loppuun asti. Neito on hyvää pataa miehistönsä kanssa, hän kykenisi juttelemaan kenen tahansa kanssa heistä, muttei tietenkään ihan kaikista aiheista. Eli, huomattavasti sosiaalisempi kuin isosiskonsa. Muutenkin Nadale on railakkaa seuraa eikä huumoria pidä unohtaa. Siksi hän ei kiivastu vähästä ja yleensä varoittaakin jos aikoo suuttua. Vihan tullessa valtaan haltia on yllättävän väkivaltainen. Nainen tykkää välillä miesten pompottelusta, muttei kuitenkaan kohdistaisi sitä omaan miehistöön. Maissa vapaa-ajalla kapakoissa hän leikkii miesten tunteilla, päästää lähelleen, jotta saisi nauttia toisen toivottomista iskuyrityksistä ja lopulta karkeasti hylkää. Humalaisia tuo saattaa vetää suoraan turpiin, sillä heitä tuo ei jaksa kuunnella. Tykkäähän tämä neitikin rommista, vaan hän on sen kanssa varovainen, ettei tule kolkatuksi tai no, humalaistahan on helppo vetää mukanaan vaikka minne. Ystävällisyyttä ja ehkä jopa hellyyttäkin Nadale osaa osoittaa tarpeen tullen. Hän ei siskonsa tapaan pidä toisten arvostelemisesta eikä oikeastaan muulla ole väliä kuin luonteella. Neito suhtautuu kuitenkin hyvin varautuneesti ihmisiin, sillä tappoivathan he hänen vanhempansa. Mutta, eiväthän kaikki ihmiset ole samanlaisia, joten hän ei nosta heti nyrkkejään pystyyn tuon rodun tullessa naaman eteen. Nadale puolustaa itseään, mutta myös miehistöään että ystäviään. Mitä salakuljettamiseen tulee, nainen tietää varsin hyvin että moinen kauppaaminen on laitonta ja siitä kiinnijäämisestä seuraa pitkä vankilatuomio, ehkä myös elinkautinen tai pahimmassa tapauksessa teloitus. Voidaan siis sanoa että siskokset ovat aika lailla molemmat syntisiä, eivätkä sitä häpeä.

Menneisyys:
Perheen nuorempi lapsi vietti onnekseen paremman lapsuuden kuin isosiskonsa. Isänsä ei kohdellut kaltoin Nadalea, miksi olisi, hänhän oli kiltti lapsi ja teki niin kuin käskettiin. Isosisko Elwyn kun taas oli toista maata, mutta sisarukset olivat siitä huolimatta läheisiä jo silloin. Eihän sitä nykyisinkään heti uskoisi heitä kahta edes sukulaisiksi pelkän ulkokuoren perusteella. Nadale tykkäsi lapsena lukea paljon ensimmäistä satukirjaansa, joka kertoi suuresta laivasta ja sen asukkaista. Siitä lähtien hän on pitänyt seilorielämää ihanana, vaikka he silloin asuivatkin kauan maalla, josta merelle oli pitkä matka. Pari kertaa Elwynin katoamisen jälkeen perhe matkusti sinne asti. Nadalelle ei ilmaantunut minkäänlaista poikkeuksellista kykyä kuten siskolleen, mutta se ei tuota ole haitannut. Hän on ajatellut, että moinen asia kuuluu Elwynille, joka on kokenut niin paljon pahaa.
Nadale oli ollut vain yhdeksän -vuotias näin käytännössä kun Elwyn kaapattiin. Hän myös suri siskoaan kauan vanhempiensa lailla. Kuusi vuotta myöhemmin Darémin tullessa yhä vain tunnetummaksi soturiksi, alkoivat ihmisetkin kiinnostua tuon kyvyistä. Näin he tulivat ja yrittivät aivopestä häntä puolelleen, johon mies tietenkin kieltäytyi. Tappelu tapahtui ulkona sateisena iltana ja Aldean huomatessa tapauksen hän piilotti ainokaisen lapsensa kellariin, jonne pääsi ovelasti rakennetusta lattialuukusta. Vaimona Aldea tietenkin halusi auttaa miestään, joten tuo ryntäsi ulos kättä pidemmän kanssa. Ihmisiä kuitenkin oli sen verran enemmän ja he eivät olleet mitään amatöörejä miekkojen käsittelyssä, joten loppujen lopuksi Nadale jäikin yksin. Silloin hän rynnisti mekossaan avuttomana kuolleiden vanhempiensa luo ja häpesi, ettei pystynyt heitä auttamaan. Hän ymmärsi, että isosiskonsa olisi varmasti puolustanut heitä hänen sijassaan. Eihän neito ollut ennen sitä koskaan edes pidellyt miekkaa käsissään. Sen päivän päätyttyä hän päätti muuttua, joten tuo ravisti sen kylän tomut niille sijoilleen ja muutti jälleen aloittaakseen kaiken alusta. Hän toteuttaisi unelmansa; pestautuisi ensin kansimieheksi laivaan ja kipuaisi kapteeniksi vähitellen ja ostaisi oman kulkuvälineen merelle.
Sitten hänen ovelleen tupsahti Elwyn, hänen siskonsa, jonka luultiin olevan kuollut. Hänen kerrottuaan kaiken salaliitosta ja tulevasta ammatistaan Nadale alkoi kunnioittaa isosiskoaan yli kaiken ja otti kaiken opin tuosta irti. Hän oli ylpeä tuosta, kun taas häpesi itse omaa avuttomuuttaan. Elwyn kuitenkin ymmärsi siskoaan, eikä syyttänyt tuota vanhempiensa kuolemasta vaan kylvi entistä enemmän kostoa ihmisille. Hän opetti miekkailutaitoja pikkusiskolleen, jotta tuo pärjäisi varmasti merillä taisteluissa. Sen jälkeen Nadale oli vihdoin saanut kokoon oman miehistön että laivan ja elämä rullasi hyvin.

Vahvuuksia ja heikkouksia:
+Nopealiikkeinen taisteluissa.
+Hyvä koordinaatiokyky.
-Ei kovin vahva fyysisesti.

Muuta:
-Isosisko Elwyn.
-Rakastaa merta ja sen tuoksua.
-Laivasta löytyy suuret, mustat, hiukan repaleiset purjeet omalla merirosvologolla. Muutama hytti, yksi kapteenille, yksi kakkosmiehelle ja yksi mahdolliselle vieraalle. Kaksi vankilahyttiä löytyy myös. Muut miehistöstä nukkuvat patjoillaan tai riippumatoissaan samassa ruumassa. Laivan aseistuksiin kuuluu jousipyssyjä, miekkoja jokaiselle vähintään yksi sekä katapultteja molemmin puolin laivaa. Toinen ruuma on varattu tavaroille, joita kuljetetaan. Laiva liikkuu pääasiassa tuulenvoimalla, mutta joskus miehistön täytyy meloa.
-Laivan kylkeen on maalattu kauniilla kirjaimilla Celaberex joka on siis kulkuvälineen nimi.

Miehistöön kuuluu:
-Kakkosmies Leonardo, kutsutaan yleensä Leoksi. Kakkosmies on ylin heti kapteenin jälkeen, joka tarvittaessa komentaa miehistöä ja on kapteenin tukena. Leonardo ja Nadale ovat tunteneet toistensa jo kauan, josta syystä Nadale tuon kakkosmieheksi halusi
-Kokki Brax, tukevahko, mutta myös vahva mies. Häneltä löytyy yleensä parhaat tarinat illanviettoihin.
-Tähystäjä Mell-Jesper, pienikokoinen, mutta yllättävän kovaääninen. Kutsutaan yleensä lyhenteellä M.J.
-Perämies Shogan, vanhin koko porukasta.
-Kansimiehet Efel, Roz, Jogen, Copper, Andre, Dex sekä Conrad. Heidän tehtävä on pitää laiva puhtaana, pitää se liikkeellä, auttaa tarvittaessa kokkia, tähystäjää tai perämiestä. Taistelun tullessa kaikki laivassa taistelevat.