Viesti Ma Loka 26, 2015 1:59

Rathel Tor

Nimi: Rathel Tor
Rotu: Gargoili
Sukupuoli: Nainen
Ikä: Noin 650 vuotta, näyttää 30-vuotiaalta.
Puolue: Haltiat
Työ: Eliittikenraali
Suuntautuminen: Naisiin

Ulkonäkö: Rathel omaa kaksi erilaista muotoa. Normaalin elävän muodon ja liikkumattoman kivipatsaan muodon, joka on lähinnä eloton.
Pituutta naisella on 185cm ja painoa elävässä muodossa 87kg.
Nämä kaksi muotoa eivät ulkonäöllisesti ole suuremmin erilaisia, molemmista muodoista pystyy erottamaan naiselle kuuluvat ulkonäköpiirteet. Elävässä muodossa gargoili liikkuu ja puhuu niin kuin kuka tahansa elävä olento. Voisi luulla, ettei Rathel omaa minkäänlaisia elintoimintoja, koska on tehty kivestä, mutta kyllä nainen näyttää hengittävän. Gargoili on luotu olemaan lähes täydellinen kopio elävästä olennosta.

Elävässä, kuin myös patsasmuodossa, Rathelin kasvonpiirteet ovat naiselliset ja kauniit, onhan hänen luojallaan ollut vapaus tehdä luomuksestaan täydellinen. Iho on sävyltään harmahtava ja tuntuu iholta. Silmät ovat valkuaisiltaan tummanharmaat ja iirikset hohtavat oranssia hehkua. Silmien yläpuolelta kasvaa sarvet, kurottuen ylöspäin ja otsassa on koristeellinen pyöreä merkki, joka toistuu naisen rinnassa, siivessä ja vyössä. Toiset sarvet kasvavat pään sivulta ja ovat väriltään tummemmat, kuin silmien yläpuolella olevat sarvet. Hiukset ovat miltei mustat ja niiden sekaan on kiinnitetty kettinkiä, joiden päässä roikkuu isot metallirenkaat. Hiukset ovat lähes aina kiinni kultaisella metallisoljella.
Rathel omaa myös lepakkomaisen siiven, joka kasvaa yläselän oikealta puolelta. Naisella on ollut myös vasensiipi, mutta sen hän on menettänyt työssänsä, jäljellä on enää murtunut tyvi. Jos hän omistaisi molemmat siipensä, kykenisi nainen lentämään. Häntä puolestaan on kovaa metallin vahvuista materiaalia ja omaa teräviä kivimäisiä kulmia. Samanlainen rakenne jatkuu Rathelin käsissä ja jaloissa. Jalat muistuttavat lohikäärmeen vahvoja jalkoja, terävillä kynsillään ja nivelillään.
Naisen vaatetus on luotu samalla tavalla, kuin nainen itse, mutta ne ovat kuitenkin riisuttavissa. Yläruumis omaa metalliosia, nahkaa ja remmejä. Housut ovat myös metallilla haarniskoitetut. Vyön alta roikkuu koristeellinen kankaan suikale, kun taas alaselästä alaspäin roikkuu viittamainen helma. Tämä asukokonaisuus harmaine ja kultasine sävyineen sopii Rathelin omiin sävyihin hyvin.

Kivipatsaana, Rathel menettää kaikki värinsä ja näyttää kauttaaltaan kivisen harmaalta ja sitä hän myös on. Gargoilissa saattaa myös nähdä pieniä halkeamia, jotka eivät ole läsnä hänen elävässä muodossaan. Tähän muotoon Rathel päätyy ainoastaan, jos joutuu kontaktiin auringonvalon kanssa, muulloin gargoili liikkuu elävässä muodossaan. Vaatteetkin muuttuvat kiveksi auringonvalossa, olivat ne tämän päällä tai eivät.

Kuva

Luonne: Rathel on luotu suojelemaan Cúthalion suvun linnaa ja muita tiluksia. Tämä virka on naiselle hyvin tärkeä ja myöhemmin ansaittu eliittikenraalin asema sitäkin tärkeämpi. Hän on lojaali ja kunnioittava kuningasparia ja heidän valtakuntaansa kohtaan. Sitä varten hänet on luotu.

Vaikka kuinka lojaali ja kunnioittava nainen on, osaa tämä myös itsenäiseen ajatteluun. Hän ei ole mikään objekti, vaikka toisinaan sellaiseksi muuttuu. Kuningaskuntaansa edustaessaan gargoili on kivikasvoinen ja vakavan oloinen, mutta töiden päätteeksi osaa Rathel hymyillä.
Joten omalla ajallaan gargoili mielellään pitää hauskaa ja tuntuu todella ulospäin suuntautuneelta persoonalta. Hän mielellään tapaa uusia persoonia, jos siihen saa tilaisuuden.

Toki hän omaa joitain piirteitä, joita ei päästä ulos, koska tietää sen vahingoittavan omaa uraansa eliittinä. Syntymästään asti gargoili on tuntenut vetoa naisiin, kun taas sosiaalinen normi hyväksyy vain vastakkaisten sukupuolten välisiä suhteita. Tällainen mieltymys on häpeäksi, se on suorastaan syntiä. Rathel tietää tämän ja siksi pysyy asiasta hiljaa. Hän ei kuitenkaan pidä itseään häpeällisenä tai inhoa itseään tämän takia. Hän on tehnyt elämänsä aikana monenlaista syntiä aseillaan, joten tämä asia on vain yksi pieni merkintä listaan. Toki aikoinaan naisiin mieltyminen pelotti Rathelia, mutta sen hän on oppinut hyväksymään. Surullisesti se kyllä on myös tehnyt naisen olon yksinäiseksi. Vaikka hän on kivestä tehty patsas, kyllä hän mielellään tahtoisi jonkun jota rakastaa, niin kuin kaikki muutkin, se vain tuntuu todella mahdotomalta tässä maailmassa.
Asiaan myös kenties vaikuttaa se ettei Rathel pääse tutustumaan kovin uusiin persooniin. Hän kun joutuu liikkumaan suurimman osan ajastaan öisin. Toki hän saa silloin tällöin linnan velholta itselleen ja joukoilleen lumouksen kulkea auringonvalossa, mutta lähinnä suorittaakseen virkaan liittyviä tehtäviä.

Menneisyys: Gargoilit eivät kykene saamaan lapsia, nämä luodaan kivestä ja lumotaan magian avulla eläviksi, tai niin ainakin Cúthalionin linnassa elävät gargoilit on luotu. Rathelin aikanaan loi kääpiö nimeltä Hjulrum Tor. Tämä oli saanut tehtäväksi hakata kivestä joukko gargoileja suojelemaan kunniankaalisen haltiasuvun linnaa ja sen tiluksia. Gargoilien tuli olla kestäviä, jotta ne kykenisivät työhönsä, mutta myös näyttäviä ja ylväitä, jotta ne edustaisivat linnaa hyvin.
Suurin osa Hjulrumin luomista gargoileista oli miespuolisia ja Rathel oli yksi neljästä naispuolisesta gargoilista. Naiset oli tarkoitettu vain etuporttien vartioiksi, jotka olivat ensimmäinen asia mitä linnaan tulijat näkivät. Tietenkin haltiat halusivat jotain kaunista, joten mikä sen kauniinpaa kuin naisen vartalo.

Se mikä gargoilit saa eloon on inhimillinen veri, joka virtaa gargoilin suoniin ja tuo tämän eloon. Tämän takia gargoilit voivat vuotaa verta vahingoittuessaan elävässä muodossaan ja voivat myös kuolla verenhukkaan.
Rathel oli viimeinen naisgargoili, jonka Hjulrum loi. Kääpiö sai huomata tehneensä laskuvirheen ja kuluttaneensa kaiken naisveren kolmeen aikisempaan naispuoliseen gargoiliin. Hjulrum ei ollut aiemmin yrittänyt yhdistää miehen verta naisen ruumiiseen, mutta hän tahrtoi yrittää. Kääpiö ei tahtonut pettää arvokasta asiakastaan, hänen oli luotava jok'ikinen gargoili mitä oli luvannut.
Rathel heräsi eloon niin kuin kaikki muutkin gargoilit, tuo kuulosti ja liikkui niin kuin nainen, joten Hjulrum ei nähnyt mitään vikaa naisessa, joten tuo kelpasi hyvin muiden joukkoon.

Ennen kuin gargoileja saattoi lähettää vartioimaan linnaa, täytyi ne opettaa kunnolla liikkumaan, puhumaan yleis- ja haltiakieltä, sekä tietenkin taistelemaan. Vaikka magia luo gargoilit eloon, se ei luo noille kykyjä mitä täysikasvuisilla inhimillisillä olennoilla on.
Oppiminen vie aikaa, mutta kehon ollessa täysikasvuinen oppii se paljon nopeammin kuin perus lapsi. Rathel ja muut gargoilit olivat valmiita noin kolmessa vuodessa, ensimmäinen vuosi kului elävän kehon hallitsemiseen ja kaksi muuta aseiden käytön ja taistelemisen opettelemiseen, mitä perus linanvartioilta vaadittiin.

Kolmessa vuodessa gargoilit kehittivät itselleen omat persoonallisuutensa. Rathel osoittautui naisnelikosta vahvimmaksi. Hjulrum epäili tämän johtuvan miehenverestä, mikä naisen sisällä virtasi. Mitä kauemmin Rathel harjoitteli ja oppi, vaikutti tämä kehittyvän samalle tasolle kuin miehet, mutta samalla tämä omasi hyvän ajattelu kyvyn taktikoinnin ja suunnittelun kannalta. Vaikutti siltä, että Rathel omasi osan molemman sukupuolen eduista.
Tämän mukana kuitenkin sai nainen huomata halunsa naisia kohtaan, kenties se johtui miesverestä tai sitten näin hän oli vain persoonaltaan kasvanut. Gargoili ei tätä kertonut tovereilleen taikka luojalleen, sehän oli paha synti, se pitäisi pitää lukittuna pois yhteiskunnan silmiltä. Tämä oli hyvin ahdistavaa aikaa Rathelille, hän ei tiennyt mitä ajatella itsestään. Onneksi nainen sai muuta ajateltavaa, sen päivän koittaessa, kun hän ja muut pääsivät astumaan virkaansa Cúthalionin suvun linnan vartioina.

Linassa gargoileja odotti korokearvoinen kenraali, Drethal Winder, joka oli vastuussa uusista tulokkaista ja heidän sotilaallisesta koulutuksesta. Rathel oli vastuussa linan porteista muiden naispuolisten gargoilien tavoin, niin kuin alunperin oli suunniteltu.
Päivällä ulkona seisoi kaksi patsasta, mutta öisin kaksi elossa olevaa gargoilia. Naiset vaihtelivat vartiovuorojaan päivän ja yön välillä. Gargoilit eivät olleet kuitenkaan täysin hyödyttömiä kivipatsaita päiväsaikaan. Nämä pystyvät huomioimaan ympäristönsä, vaikka ovatkin liikkumattomassa tilassa. Gargoilit eivät kykene telepatiseen keskusteluun, mutta linnan sisällä liikkuvat haltiat kyllä pystyvät lukemaan ja vaistoamaan gargoilien tunnetilan, jonka kautta varoitus mahdollisesta vaarasta pääsee nopeasti muun vartioston tietoon.

Gargoilien tehtävänä oli pitää tunkeilijat ulkona linnasta. Erityisesti Rathel suoritti työnsä huolella ja osoitti moneen kertaa olevansa ensimmäisenä estämässä epäilyttäviä henkilöitä etenemästä ja osasi esittää oikeat kysymykset, jotta vieraiden aikeet saatiin selville. Nainen osoitti olevansa työnsä eliitti, joka sai sen hetkisen kuningas Allainin ylentämään Rathelin yhdeksi eliittikenraaliksi, parin sadan vuoden palveluksen jälkeen. Nainen osasi ohjata ja hallita muita gargoileja työssään, sekä tuo itse gargoilina tiesi paremmin kuin heistä vastuussa ollut kenraali, kuinka hyödyntää heidän kykyjään.

Kuluneet vuodet olivat opettaneet Rathelin myös ymmärtämään itseään paremmin ja hyväksymään sen mikä hän oli ja miten hän ajatteli. Hän tuntee olonsa yksinäiseksi, mutta se on osa häntä itseään.

Muuta:
- Osaa kirjoittaa ja puhua yleis- ja haltia kieltä.
- Käyttää aseenaan kahden käden miekkaa, mutta nähdään toisinaan myös käyttävän miekkaa ja kilpeä.
- Muuttuu kivipatsaaksi auringonvalossa.
- Kulkee lähinnä öisin, mutta kykenee lumouksien avulla kulkemaan päivällä auringon valossa.
- Johtaa 25-hengen gargoili joukkoa, joka vartioi Cúthalionin suvun linnaa ja sen tiluksia.

Tuttavat:
- Haltiakuningas ja kuningatar.
- Muut eliittikenraalit.
- Hovin velho.
- Kuninkaan neuvonantaja.