Switch to full style
Tänne kaikki hahmot, jotka ovat haltioiden puolella.
Lähetä vastaus

Nessa

To Touko 19, 2016 1:16

Nimi: Todellinen nimi on fyysisesti mahdotonta haltioiden tai ihmisten lausua. Kuulostaa sekoitukselta puron korinaa ja tuulen ujerrusta pienessä pallomaisessa tilassa.
Kutsumanimi: Nessa

Ikä: Tuhansia vuosia, ei ole itsekkään varma

Sukupuoli: Ei sukupuolta, mutta suosii naisten ruumiita

Puoli: Haltioiden

Ammatti: Kuninkaan vakooja

Rotu: Muodonmuuttaja
Nessan todellinen olomuoto on vain kasa lihaa, lihaksia ja kudoksia. Hänellä ei itsellään ole luita tai edes silmiä. Hän on vain tunteva lihamöykky. Muodonmuuttajaksi Nessasta tekee se, että hän pystyy ottamaan minkä tahansa olennon luut ja muuttumaan siksi. Lisää tästä taidoissa.

Nessa ei kuole luonnollisesti, mutta hänet on mahdollista surmata. Miekalla hutkominen aiheuttaa lähinnä kipua, mutta esimerkiksi polttaminen on täysin mahdollista. Lisäksi Nessa tarvitsee fyysistä ravintoa, ei ehkä joka päivä, mutta jos hänet tunkee pieneen reikään hän kyllä nääntyy hengiltä ajan kanssa.

Luonne: Nessa on tuhansia vuosia vanha, mutta sitä ei ikinä uskoisi. Muodonmuuttaja on uskomattoman leikkisä sekä utelias. Jos hän ei ole suorittamassa tehtäviään, hän on mahdottoman aktiivinen ja liikkuvainen. Jos on ikinä viettänyt aikaa ylikierroksilla käyvän taaperon kanssa saattaa saada kuvan millainen muodonmuuttaja on. Hän liikkuu, tutkii, maistelee ja tökkii lähes kaikkea, minkä saa kosketus etäisyydelle. Hän on useamman kerran elämässään jäänyt kiinni kielestään rautaan ja tuntuu joka talvi unohtavan tämän epämieluisan kokemuksen. Nessa tuntuu tutkivaan maailmaa paljon nimen omaan suullaan ja onneksi hän on immuuni myrkyille, sillä hän on ahminut enemmän vaarallisia aineksia kuin luulisi olevan mahdollista.

Jos Nessan seuraan päätyy tämän ollessa ”omana itsenään”, huomaa fyysisten rajojen olevan epämääräinen käsite. Tämä saattaa painua iholle, koskea täysin sopimattomasti, kommentoida luiden kuntoa ja pyytää ettei henkilö ainakaan polttaisi ruumistaan. Hän myös mielellään nuolee tai ”maistaa” olentoja. Lisäksi muodonmuuttaja pitää kosketuksesta ja silittämisestä. Hän saattaa häpeämättä istahtaa jonkun jalkoihin ja pyytää kyseistä käsittelyä. Nessa ei myöskään oikeastaan välitä kenenkään asemasta. Hän voi kunnioittaa alhaisinta orjaa enemmän kuin korkeaa aatelista. Kaikki riippuu siitä, miten Nessaa kohtelee. Lisäksi hän saattaa unohtaa käytösmallit, jos hän on viihtynyt jonkin eläimen ruumissa pidemmän aikaan. Eihän lehmänä tarvitse muistaa herratella tai kuinka kumarretaan.

Vaikka Nessa on nähnyt ja kokenut paljon hän vaikuttaa lapselta. Toisinaan ikä kuitenkin painaa häntä ja silloin Nessa muuttuu todelliseen muotoonsa ja etsiytyy jonnekin piiloon. Hän saattaa viettää niin päiväkausia, etsien vain ruokaa. Episodit kestävät pisimpään kun on tapahtunut jotain kamalaa ja silloin muodonmuuttajaan on lähes mahdotonta saada minkään laista kontaktia. Voisikin sanoa lapsenomaisuuden olevan tietynlainen puolustusmekanismi. Nessa varmasti voisi käyttäytyä selväjärkisen aikuisen tavoin, mutta silloin hänen täytyisi myös ajatella enemmän ja välittää seuraamuksista.

Vakoojana Nessa on loistava. Hän oppii nopeasti matkimaan muita ja jos muodonmuuttaja ikinä on saanut tarkkailla muutaman päivän seuraavan muotonsa tapoja, hän todennäköisesti pystyisi huijaamaan tuon läheisiäkin. Hän on myös tehtäviensä aikana hyvin erilainen normaalista luonteestaan. Hän on keskittynyt, määrätietoinen ja tarvittaessa jopa tunteeton. Nessa kuitenkin suosii eläimiä vakoillessaan, sillä hän saattaa unohtaa käytöstapoja. Hän myös hoitaa tiedottamisen kuin kaikuna toistaen keskusteluja sanasta sanaan.

Nessa ei tunne usein suuria tunteita. Rakkaus ja uskollisuus ovat näitä tunteita eikä hän mielellään kiinny kehenkään, sillä olennot tuppaavat kuolemaan. Jos kuitenkin jotenkin onnistuu pääsemään tälle listalle Nessa on sokean uskollinen ja tekee kaikkensa säilyttääkseen tunteiden kohteen elossa. Jos on ollut Nessalle läheinen ja kuolee, eikä kukaan ole estämässä, hän lähes poikkeuksetta ottaa luut itselleen.

Nessa kykenee myös harrastamaan seksiä, mutta sillä ei ole hänelle tunteiden kanssa mitään tekemistä. Se on vain mukavaa, eikä Nessa kykene lisääntymään luidensa kanssa. Vihaiseksi muodonmuuttajan saa helposti. Esimerkiksi jonkin tavaran pois ottaminen tai ruuan vieminen on jo tarpeeksi syytä suuttua. Olennon herättäminen on myös riskipeliä. Jos Nessalle tuottaa kipua, tuo muistaa sen. Hän ei välitä niinkään sanoista, mutta teot ovat hyvin tärkeitä. Vihaisena Nessasta huomaa, ettei tuo ole inhimillinen. Hän pyrkii vahingoittamaan vihansa kohdetta ja usein unohtaa kuinka edes miekkaa käytetään ja vain puree tai pyrkii käsiksi luihin - onko kohde elävä vai kuollut sillä ei ole niinkään väliä.

Oikeastaan Nessasta kannattaa muistaa ettei tuo ole perusluonteeltaan inhimillinen. Nessa on alunperin hieman petoeläintä muistuttava ja siksi hänen käytöksensä on muiden silmissä hullua. Hän on ennen kaikkea muuta selviytyjä vaistoiltaan. Hän on kuitenkin viettänyt niin paljon aikaa ihmisten kaltaisissa ruumiissa, että hän on imenyt itseensä tiettyjä käytöksiä ja luonteen piirteitä. Erityisesti nykyään kun hän kuninkaan hovissa viettää aikaansa hän on useammin haltian ruumiissa kuin eläimen puhtaasti kommunikaation vuoksi.

Taidot: Nessa saa muodon luista. Hän voi muuttua lähes miksi tahansa olennoksi, kunhan sillä on luut. Lisäksi hän ei mielellään ota ”epätäydellisiä” luita vastaan, jotka ovat vahingoittuneet tai jos luurangosta puuttuu osia. Niiden korvaaminen on hankalaa ja sen jälkeen muoto ei välttämättä ole täydellinen. Sen vuoksi Nessa suosiikin ruumiita, jotka ovat korkeitaan muutaman päivän vanhoja tai puhtaita luita. Ruumiit hän imee itseensä kokonaan ja käyttää muita kuin luita ravintonaan. Hän voi kuitenkin myös luoda luita esimerkiksi maasta tai puusta. Silloin Nessa tosin sitouttaa oman lihansa tähän muotoon ja on hyvin haavoittuvainen. Hän voi myös sekoittaa eri olentojen luita keskenään, mutta se vaatii tarkkoja laskelmia ja on hyvin hankalaa sekä muutoksessa voi mennä jopa päivä, jos hän luo piirteet vain mielestään. 

Kun Nessa muuttuu hänen täytyy kasvattaa jokainen säärikarvakin ja ripset. Koska muodonmuuttaja on todella vanha hän kykenee imemään luut itseensä muutamassa minuutissa, jos ne ovat täydelliset, ja muuttumaan niiden mukaisesti. Yksityiskohtien täydelliseen hiomiseen voi mennä hieman pidempään. Nessa voi myös muuttaa ulkonäköä niin kauan, kuin se ei ole sidoksissa luihin - ruston kanssa hän voi leikkiä paljonkin.

Muutoksen jälkeen Nessalla on käytettävissään kohteen fyysiset voimat, mutta ei taikavoimia. Hän ei tosin sairastu tai kärsi mistään muistakaan epämieluisista vaivoista. Jos hän imee vanhuksen luut, hän voi tanssia niillä vaikka letkajenkkaa. Lisäksi Nessa voi kasvattaa luilleen enemmän lihaksia ja muita kudoksia, mutta se vie pidemmän ajan, sillä hänen täytyy tasapainottaa niitä. Kun Nessa on ruumiissa hänellä on myös samat tarpeet kuin sen aiemalla omistajalla. Tosin jos joku katkaisee käden Nessa ei kuole siihen. Häneen sattuu kyllä paljon, mutta hän voi ottaa käden ja nitoa sen takaisin kehoon. Hän myös vuotaa verta. Tosin jos joku halkaisee kallon, aivoja ei ole vaan lihamassaa.

Nessa on luontainen matkija. Hänen tarvitsee vain seurata vierestä ja hän voi toistaa liikkeen tai teon täydellisesti. Lisäksi muodonmuuttaja voi toistaa ääniä sekä murteita, sillä äänihuulten muokkaus ei ole kovinkaan hankalaa. Kielet hänen täytyy opetella kuten muidenkin, mutta yleensä hän oppii nopeasti.

Jos Nessa ei ole jotain taitoa käyttänyt pitkään aikaan hän unohtaa sen, mutta muistaa ne hapuiltuaan hetken. Sama koskee myös kieliä ja tapoja.

Aseisiin Nessa ei tartu mielellään ja hän unohtaa niiden olemassa olonkin helposti. Hän suosii taistellessaan petojen luita, jolloin hän käyttää hampaita ja kynsiä edukseen.

Ulkonäkö
Haltioiden hovissa Nessa suosii haltia naisten ruumiita. Hän on kuitenkin erityisen mieltynyt erääseen tiettyyn muotoonsa. 

Tämä muoto näyttää päältäpäin hyvin kauniilta, vaalealta ja sirolta haltia naiselta. Hänellä on pitkät laineikkaat lanteille yltävät hiukset, jotka ovat väriltään hyvin poikkeuksellisen punaisen, oranssin ja mustan sekoituksia saaden aikaan efektin tulesta. Nessa on itse muokannut hiukset vuosien saatossa tälläisiksi ja rakastaa niiden sukimista sekä syömistä. Tarkkaan katsottaessa huomaa, kuinka jokainen hius on tismalleen saman pituinen, jolloin efekti on melko luonnoton ja jos Nessan hiuksia poikkaisee luvatta, ne kasvavat välittömästi takaisin.

Kasvot ovat symmetriset, erittäin miellyttävät katsoa. Silmät ovat tosin lähes hätkähdyttävän puhtaan vihreät ja suuret mantelinmuotoiset. Niitä reunustavat mustat ja punaiset ripset täysin sulassa sovussa saman värityksen omaavien kulmien kanssa. Olennon nenä on siro, hieman pysty ja Nessa on lävistänyt sen pienellä korukivellä oikella puolella. Huulet ovat täyteläiset sekä hyvin herkän amorin kaaren nostamat. Poskipäät erottaa hyvin ja Nessa rakastaa korviaan! Ne ovat suipot, päätyen terävinä kärkinä hänen päälaelleen ja täynnä koruja, kiliseviä kelloja ja toisinaan korvien päät on yhdistetty hienolla ketjulla.

Ruumis on hyvin siro, lähes olemattomilla naisellisilla muodoilla ja tanssijattaren lihaksilla. Nessa ei ole ikinä ymmärtänyt rintojen päälle muuta kuin ravinnon lähteenä ja lihana. Ne ovat tiellä, jotenka hän ei ole omalleen niitä antanut. Tosin Nessan kynnet ovat pitkät ja hieman petomaiset, kun hän niin haluaa, mikä yleensä onkin tilanne. Nessan pituus on tässä ruumiissa aina 148 senttiä, sillä se on luiden antama pituus.

Vaatteinaan Nessa suosii hulmuavia kankaita, joissa voi kuitenkin liikkua vapaasti, jos vaatteita on välttämättä pidettävä. Hän suosii haaremihousuja, löysiä paitoja pussihihoilla, huiveja ja erilaisia koruja sekä kelloja. Värit ovat kaikissa mahdollisissa sateenkaaren eri kulmissa. Kenkiä Nessa vieroksuu, sillä hän haluaa tuntea mahdollisimman paljon ihollaan.

Jos Nessa ei ole haltiana hän yleensä kulkee myös käärmeen muodossa pitkin linnaa nauttien olennon kontaktista maahan. Käärme on noin muutaman metrin kokoinen, kalkkarokäärmeen tyyppinen, mutta väritykseltään pikimusta, mutta valon osuessa suomuihin ne loistavat eri väreissä. Käärme ei ole kuristaja, mutta myrkyllinen. Nessa voisi tappaa ihmisen kokoisen olennon hermostomyrkyllään, mutta kuolema ei olisi nopea. Hiiret ja rotat taas kuolevat nopeastikkin. Käärmeenä Nessa mielellään on silitettävänä ja käpertyy erilaisiin mukaviin paikkoihin. Lisäksi käytös on hyvin epäkäärmemäistä. Äänihuulia nessa ei kuitenkaan voi tässä ruumiissa muodostaa.

Menneisyys
Nessa ei tiedä oliko hänellä vanhempia tai miten hän syntyi. Hän vain eräänä päivänä oli. Jokin vaisto sai hänet imemään itselleen ensimmäiset vastaan tulleet luut, jotka olivat ketun kaltaisen olennon. Nessa ei ollut silloin edes Cryptin mantereella ja maailma oli hyvin erilainen. Nessa vaelsi sen pinnalla ja tutki kaikkea. Hän huomasi voivansa vaihtaa ruumiita ja erehdyksien kautta oppi myös omat rajansa. Hän on nähnyt ja kokenut paljon. Osan hän on unohtanut, osa on jäänyt muistiin. Toisinaan Nessa otti luut ja eli niiden koko elinkaaren ennen kuin vaihtoi toisiin.

Tuhat vuotta sitten Nessa kulkeutui Cryptiin. Hän viihtyi alueella ja jäikin sinne eri muodoissa. Noin seitsämänkymmentä vuotta sitten hän kulkeutui mielenkiintoiseen leiriin äänten huokuttelemana. Siellä oli erittäin mukava haltian ruumis, joka oli tuorekkin! Muodonmuuttaja olikin kyllästynyt elämään kissana. Muututtuaan hän löysi mukavan teltan, jossa oli ruokaa ja juotavaa. Sieltä oli kantautunut paljon houkuttelevampia tuoksuja kuin muista. Nessa istuskeli mukavassa asennossa tuolilla kun joku tuli sisälle. Hän ei oikein käsittänyt, ettei olisi saanut syödä löytämäänsä ravintoa.
Koska Nessa on joutunut oppimaan kaikki tavat, puheet ja taidot kuin vauva ottaessaan ensimäiset ihmisten tai haltioiden luut, hän on usein tullut jahdatuksi friikkinä sekä aiheuttanut kauhua ilmaantuessaan paikalle kuolleena ihmisenä. Silti jokin tässä kahdella jalalla kävelevässä olennossa kiehtoi Nessaa niin, että hän vuosien saatossa eli monia erilaisia ihmisen tai haltian elämiä.

Sehän oli jätetty vain sinne lojumaan! Valitettavasti pitkä aika eläimen ruumiissa oli jättänyt Nessan retoriset taidot ja hän vain toisti hänelle sanottuja sanoja. Hän oli hädintuskin edes muistanut verhoilla hauraan ruumiinsa vaatteilla, jotka nekin olivat väärin. Teltta kuului haltioiden kuningas Aranille ja Nessa päätyi pikaisesti vangiksi, sillä hän oli ottanut taistelussa kuolleen korkea-arvoisen haltian ruumiin. Haltia oli menettänyt päänsä ja shokki oli ymmärrettävä, sillä kaikki olivat olleet varmoja tuon kuolleen ja nyt kehossa ei ollut jäljen jälkeä tästä traumasta. Ruumis oli kuitenkin kadonnut, eikä kukaan osannut selittää tapahtunutta. Niimpä Nessa kiidätettiin kuninkaan tyrmiin tutkimista varten.

Kului muutama päivä ja Nessa muisti jälleen kuinka kommunikoida hän luopui väliaikaisesti haltian ruumiista ja otti kuolleen hiiren muodon. Hän vilisti pitkin kuninkaan linnaa ja muutti hiiren kykeneväksi puhumaan kun löysi oikean haltian sen perusteella, mitä oli aiemmin omaksunut ihmisten ja haltioiden käytöksestä. Hän oli muistanut kruunun tarkoittavan ihmisille ja haltioille jotain erityistä. Luonnollisesti kuningas aluksi oli melko hämmentynyt hiiren alkaessa puhua hänelle. Nessan asia tuli kuitenkin ymmärretyksi, vaikka puhuminen oli edelleen hieman haastavaa ja hiiren keho toi hieman lisää ongelmia. Viimeinen vahvistus tapahtui kun kuninkaan sotilaista yksi tuli kertomaan vangin sellissä oli vain luut. Tämä oli aiheuttanut melkoista paniikkia luonnollisesti vartioissakin. Kuningas kiinnostui tästä oudosta olennosta ja kun Nessa oli ottanut haltian muodon takaisin hän pääsi kunnolla puhumaan kuninkaan kanssa. Hän oli kiinnostunut näkemistään luista ja sai ne sovittuaan pysyvänsä kuninkaan seurassa tietyn ajan. 

Seitsämän vuosikymmenen aikana Nessa on tehnyt kodin itselleen kuninkaan hoviin. Nessa sai kuninkaan luottamuksen omakseen ja hän päätyi vakoilemaan tämän puolesta, sillä muodonmuuttaja saattoi luetella pitkiäkin keskusteluja kuninkaalle tismalleen oikeilla äänillä. Vakoilu konseptin ymmärrettyään Nessa on viihtynyt roolissaan ja ilmoittaa asiasta ylpeänä kaikille. Se ei ole minkään lainen salaisuus kuninkaan hovin sisällä - olentoa on hyvin vaikeaa kahlita ja pitää piilossa. Hän ei ole aina miellyttänyt kuningasta ja saanut kärsiä siitä, mutta jotenkin muodonmuuttaja on myös hyvin mieltynyt ”isäntäänsä”. Nykyään hän saattaakin kannella Kuninkaalle häpeilemättä siitä, jos joku palvelija on vienyt hänen ”aarteensa” tai aatelinen kieltäytynyt silittämisiltä.

Muuta

- Nessa rakastaa ruokaa. Hän on erityisen kiintynyt erilaisiin makeisiin hedelmiin ja leivoksiin. Olentoa ei myöskään voi myrkyttää, mikä on aiheuttanut melko mielenkiintoisia makumieltymyksiä.
- Muodonmuuttaja osaa kirjoittaa, lukea ja laskea hyvinkin, mutta jos hän ei käytä näitä kykyjä hän unohtaa, mutta muistaa hetken hapuiltuaan. Hän puhuu yleiskieltä, haltioiden kieltä pääasiassa tällä hetkellä, mutta saattaa pulputtaa jo unohtuneitakin kieliä omissa oloissaan.
- Ei ymmärrä rahan päälle tai asioiden arvoa. Nessalle kaunis lasipala voi olla arvokkaampi kuin jalokivi.
- Nessa ei tarvitse missään muodossa unta, mutta hän voi nukkua todella pitkiä jaksoja halutessaan kuluttaa aikaa. Nessa ei kuitenkaan haltioiden kanssa eläessään ole halunnut nukkua laisinkaan.
- Tuli on asia, josta Nessa ei pidä missään muodossaan, sillä se on ehkä häntä eniten satuttava sekä tappavin.
- Rakastaa musiikkia ja mimikoi mielellään erilaisia melodioita. 

Lähetä vastaus