Unara Syyslehto ( Qualwendril )


Tänne kaikki hahmot, jotka ovat haltioiden puolella.

Valvojat: Crimson, Ivy

miu

Uusi tulokas
Uusi tulokas

Viestit: 8

Liittynyt: Su Syys 09, 2018 7:58

Viesti Su Syys 09, 2018 8:21

Unara Syyslehto ( Qualwendril )

~~

UNARA SYYSLEHTO ( Qualwendril )

// 295v. ulkoisesti alle 30v. // Puoliverinen (ihminen ja haltia) // Nainen // Ei erittele kenen kanssa jakaa vuoteensa, biseksuaali // Haltiat //

MAAGISET TAIDOT:

Elementaali magia;

Tuli:
Unara on kasvanut kahden maagin lapsena, suvun vanhimpien keskellä. Jo aivan pienestä kävi selväksi, että tyttö oli selvästi magiaan taipuva ja tuntui kallistuvan tulimagiaan aivan alusta saakka. Tätä nykyä Unara on taitava käsittelemään tulta.
Hän osaa muovata sitä halunsa mukaan, mutta tarvitsee toisinaan ulkoisen lähteen oli kyse sitten kipinästä, soihdusta tai isommasta roihusta. Tulipallot, liekit, tulirinkulat ym pienemmät onnistuvat hyvin, mutta tuliseinämät ja -muurit vaativat jo enemmän keskittymistä ja voimia. Osaa sammuttaa oman tulensa ja toisinaan hallita toisten tulta.

Ilma:
Unara opetteli ilman elementtiä lähinnä tehostaakseen tulensa voimaa. Hän osaa hyödyntää pieniä ilmavirtoja ja yhdistää niitä tulimagiaansa esim. viskatakseen tulipallon pidemmälle tai muuttaakseen sen suuntaa hieman. Pystyy pehmentämään pudotustaan tai jonkun toisen pudotusta magiallaan, mutta se saattaa syödä voimia, sillä on verrannollinen kohteen kokoon. Pystyy avaamaan sekä sulkemaan raollaan olevat ovet ja ikkunat ilmavirran avulla.

Parantaminen:
Parantajan tyttärenä Unara osaa magialla parantamisen alkeet ja tunnistaa yleisimmät lääkekasvit. Hän osaa parsia kasaan haavat ja hoitaa ruhjeet sekä murtumat. Kovin kyvykäs hän ei kuitenkaan ole ja voisi jonkun opissa oppia niin paljon lisääkin.

Telepaattinen viestintä: Kykenevä telepaattiseen viestintään.

MUUT TAIDOT:

Taistelutaidot:
Unaraa ei koulutettu soturiksi. Hän osaa puolustaa itseään punapuisella sauvallaan ja käyräteräisellä tikarillaan, mutta siihen se sitten jääkin. Ei tule kuitenkaan olettaa ettei tulimaagi tee vastarintaa jos hänen kimppuunsa hyökätään. Kynnet, hampaat ja napakat potkut tuntuvat ikäviltä varmasti kenestä tahansa.

Tatuointi: Unaran posken tyylitelty tulta ja sen lieskoja kuvaava symboli neljän pisteen kera on hyvin vanha symboli ja on tiedossa magiaa taitavien tai siitä tietävien keskuudessa. Sen tiedetään auttavan tatuoitua pitämään voimiaan pidempään yllä mutta myös tasapainottavan kantajansa magiaa. Symbolia käytetään yleensä silloin suojaamaan kun magia on käyttäjälleen jollakin tavalla vaarallista. Unaran tapauksessa hänen magiansa olisi ilman tatuointia liian räjähtävää ja kääntyisi käyttäjäänsä vastaan, sillä räjähtävää magiaa on liian vaikea hallita oli maagi miten kokenut tahansa.

Tatuointi on magialla suojattu ja sidottu puolihaltian sieluun, joten se ei haihdu iholta eikä sitä saa pois Unaran ollessa elossa.

Kielet: Puhuu, lukee ja kirjoittaa niin haltia- kuin ihmistenkieltä

ULKOMUOTO

suuntaa antava kuva

Tulimaagiksi Unaraa ei ulkomuodon perusteella voisi helposti arvata, sillä hänen värityksensä on niin luonnonläheistä. Naisen iho ei ole kalpea kuten haltioilla ehkä yleisesti mielletään olevan, vaan sitä koristaa ikipäivetys. Sellainen terve, auringonkoskettama hehku, joka syntyy iholle kuumina kesäpäivinä. Iho on sileää ja pehmeää, mutta varsinkin kesäisin ulkoilmassa vietetyt hetket syventävät ihon sävyä edelleen tummemmaksi.

Kasvonpiirteistä näkyy puolittainen haltiaveri kasvojen kapeutena ja tiettyinä, aavistus terävinä piirteinä leukaperissä, nenänpäässä ja leuassa, mutta myös ihmisveren kovuutta tasapainottavana siroutena. Nenä on suhteellisen pieni ja suora, mutta sivusta aavistus suurempi ja terävämpi kuin täysiverisen haltian eikä siten niin hienostunut. Se antaa kuitenkin naisen ulkomuotoon oman leimansa. Huulien täyteläisyys tulisi paremmin esiin jos suu olisi aavistuksen verran leveämpi. Mantelin muotoiset silmät ovat väriltään vaaleanvihreät ja tuovat värityksensä puolesta mieleen kevään ensimmäiset puiden silmut tai ruohonkorret naisen tummien ripsien korostaessa niiden vaaleaa sävyä. Silmien yllä siistit kulmakarvat ovat hiuksia astetta tai pari tummemmat eivätkä juurikaan kaarru vaan ovat lähinnä aavistuksen siipimäisen suorat.
Kasvojen hyvä tuntomerkki on vasempaan poskeen tatuoitu tyylitellysti tulta ja sen lieskoja kuvaava maaginen symboli neljän pisteen kera. Selkein merkki haltiaverestä ovat naisen ihmiskorvia suuremmat, selvästi suipot korvat.

Unaran vaaleankullanruskeat hiukset ovat aina olleet pitkät ja ulottuvat tätä nykyä aukinaisina naisen lanteille saakka. Hiukset ovat tekstuuriltaan sileät ja kevyesti lainehtivat, mutta paksut, mikä saa tulimaagin pitämään ne yleensä visusti kiinni, sillä ei varmasti olisi kovin mukava jos hiukset tulella leikkimisen yhteydessä kärähtäisivät pois päästä. Yleisemmin ne kootaan runsaalle, korkealta alkavalle palmikolle tai niskaan nutturan tapaiselle sykerölle. Apuna käytetään hiusneuloja ja solkia, jotka ovat ulkomuodollisesti varsin koruttomia.

Siinä missä täysiveriset haltianaiset ovat selvälinjaisia ja hoikkia, on 175cm pitkä Unara näitä muodoiltaan selvästi runsaampi. Hänellä on kapeat hartiat, keskiverto povi ja kapea vyötärö, mutta naisen lantio on leveä ja takamus pyöreä, reisien ollessa vahvemmat ja runsaammat kuin haltioilla yleensä. Vaikka olemuksesta näkyy ettei maagi ole käynyt läpi taisteluharjoitusta sotilaiden tapaan, ei vartalossa ole ylimääräistä ja haltiaveri tasapainottaa ihmisverta tuomalla olemukseen tiettyä siroutta.
Sotilaallisen kurin keskellä kasvaneena Unara on tottunut käytännöllisiin materiaaleihin ja yksinkertaisiin leikkauksiin. Vaatteita hänellä on jonkin verran, mutta niitä yhdistää sama käytännöllisyys ja koruttomuus. Värit vaihtuvat yleensä hienoisesti vuodenaikojen mukaan, mutta uusia vaatteita maagi hankkii lähinnä silloin kun sille on oikeasti tarvetta. Jaloissa yleensä puoleen väliin säärtä ulottuvat pehmeänahkaiset sirot saappaat.

Yleisesti arkikäyttöisen vaateparren voisi sanoa koostuvan nilkkapituisesta mekosta, jonka pääntie sekä hihat peittää mahdollisimman paljon ihoa. Mekon leikkaus on tiukahko lanteilla saakka josta se levenee alaspäin mentäessä. Pääntien sidonta kääntyy hieman sivuun.
Matkalle lähtiessä tai muuten toiminnantäyteiseen päivään Unara valitsee mieluummin korkeakauluksisen tunikamaisen mekon, joka sidotaan suoraan edestä nyörein. Alle laitetaan toki ohut aluspaita säädyllisyyden vuoksi. Tunika ulottuu polvien alle ja edessä on halkio jos parikin mahdollistaen liikkumista. Alle puetaan tummasävytteiset housut.

LUONNE

Unara on ulkoisesti tyyni ja arvokkaanoloinen, hyvin nopeasti tietämättömän silmissä geneeriseksi liian ylpeäksi haltiaksi luokiteltava puoliverinen – jos aivan väärin siis tuomitaan. Ensivaikutelma kuitenkin pettää, sillä vaikka moinen tyyneys ja arvokkuus voi pitää sisällään myös sitä ylpeyttä, onhan puoliverinen ollut koko ikänsä haltioiden keskuudessa, kätkee se myös sisälleen ison annoksen lämpöä, yhdistettynä räiskyvään tulisuuteen sekä liian suoriin sanoihin.

Unaraa on poljettu alas koko elämänsä verenperintönsä vuoksi, siksi nainen ei enää hätkähdä vähästä. Hänestä on kuoriutunut paksunahkainen selviytyjä ja neuvokas maagi, joka antaa kyllä pinnansa venyä uskomattomiin mittoihin tarvittaessa. Joskus pinna kuitenkin napsahtaa ja silloin on leikki kaukana. Unara ei kunnon kotineitojen tapaan paisko astioita tai visko kukkaruukuilla, tai tekee hän sitäkin jos haluaa käyttäytyä, vaan asian ollessa suurempi saa helposti huomata neidon magiataidot. Maagilla on kierohko huumorintaju ja hän osaa sanoa asiat hyvinkin suoraan niin halutessaan. Ihmisveren perintöä, sanoisivat suvun vanhimmat päätään pudistaen jos moista todistaisivat.
Poljettuna Unara ei halua polkea ketään muuta maihin vaan pyrkii asettamaan kaikki persooniensa mukaan, ei niinkään rotujensa. Joskus asiaa on kuitenkin vaikea nähdä niin. Vaarallinen ajattelutapa tässä hetkessä maailmanmenoa ja sen tiedostaen ei Unara jaa näkemystään kaikille. Maagi kuitenkin pyrkii pitämään mielensä avoinna eikä muodosta mielipiteitä kuulopuheiden perusteella.

Rakkauden saralla Unara ei ole täysin kokematon, vaikka kumppaneita onkin ollut verrattaen vähän hänen ikäiselleen olennolle. Hän on aina ollut jokseenkin valikoiva ja tarvitsee yleensä edes jonkinlaisen tunnesiteen päästääkseen jonkun vällyjensä väliin, mutta toisaalta ei erottele sukupuolia toisistaan. Niin fyysinen kuin henkinen läheisyys on Unaralle tärkeää rakkaussuhteessa, sillä ilman niitä se kuolee yleisesti kasaan maagin menettäessä mielenkiintonsa.

Läheisilleen Unara on lämmin kuin takan lämmittävänä loimuava liekki. Sellainen mukava, kodikas ja turvallinen, jonka ääreen on ihana palata pakkaspäivän jälkeen, mutta joka kyllä antaa sormille jos alat leikkiä liiaksi. Unara on sanavalmis, mutta ei puhu liikaa. Terävä kieli kuitenkin antaa naisen putkauttaa ulos jos jonkinlaista kommenttia tämän ollessa huonommalla tuulella tai keskustelukumppanin ollessa vähääkään ärsyttävämpi. Maagilla on yleensä terävä pää ja hyvä huomiointikyky, mikä pelastaa jo paljon.

MENNEISYYS

Unara syntyi osaksi magianlahjoista tunnettua haltiasukua kätkettyyn haltioiden kylään. Erityisen tunnettu oli Unaran isoisoisä Elesawel Qualwendril, joka oli erikoistunut hyökkäävän magian ohella myös elementaalimagian puolelta tuhovoimaiseen tulimagiaan.
Hänen isänsä, Ara, palveli haltiakuninkaan riveissä taistelumaagina, mutta opetti magiaa myös lupaaville nuorille. Unaran äiti, Eleanora, oli täysiverinen ihminen ja tunnettu parantajalahjoistaan, mikä oli hänenlaiselleen harvinaista. Eleanora ei tietenkään ollut haltioiden piirissä arvostettu tai yhtä lahjakas kuin haltiaparantajat, mikä sai naisen pysyttelemään mieluummin sivussa kuin tuomaan itseään esille.

Unara oli alusta saakka pelkkä onneton vahinko, mutta Ara tunnusti lapsen silti omakseen. Puoliverinen Qualwendrilin kaltaisessa suvussa ei ollut hyväksyttävää, mutta suvun vanhimpien maagien aistiessa tytöstä maagisen hehkun, he kiinnostuivat lapsesta. Unara kasvoi lähinnä suvun vanhempien maagien keskellä, opiskellen magiaa jo aivan pienestä pitäen. Se oli maailma, joka oli erilaisuudessaan hyvin kiehtova. Samalla Unara erkaantui vanhemmistaan ja erityisesti Arasta tuli tytölle vain kaukainen, tavoittelemisen arvoinen hahmo siinä missä Eleanora pyrki pitämään edes jonkinlaiset välit tyttäreensä.

Puoliverisyydestään johtuen täysiveriset haltialapset hieman välttelivät tyttöä ja osasyynä lienee ollut Unaran räjähtävä, hallitsematon magia, johon vanhimmat keksivät ratkaisuksi tatuoinnin. Se oli vanha tapa, jolla suojattiin maagia omilta voimiltaan ja tuntui riittävän ratkaisuksi, eikä Unarasta ollut enää vaaraa itselleen tai muille.
Opiskelun ohella jokainen lapsi tarvitsee kuitenkin jonkinlaisen ystävän tai leikkikaverin. Tälläiseen Unara tutustui törmätessään Alfahel Marenathemiin. Kaksikko jakoi saman piirteen mikä teki heistä jokseenkin läheisiä; he molemmat olivat puoliverisiä. Elämä tuntui helpommalta kun oli edes joku, joka tiesi miltä täysiveristen ipanoiden syjintä tuntui ja Unara oli helpottunut voidakseen jakaa ajatuksiaan itseään hieman vanhemman pojan kanssa ettei aivan menettäisi malttiaan ja käristäisi moisia hulttio täysiverisiä suuttuessaan. Ajan mittaan Unara onnistui kehittämään poikaa kohtaan myös ystävyyttä lämpimämpiä tunteita.

Unaran ollessa teini-ikäinen, otti aika kiinni hänen äidistään ja ihmisnainen kuoli hyljeksittynä, saamatta kiitosta työstään. Puoliverinen tunsi itsensä surulliseksi, vaikka ei ollut äitiään kovinkaan hyvin tuntenut. Eleanora oli kuitenkin saanut opettaa tyttärelleen parantamisen perusteet ja Unaran sallittiin jatkaa parantajantaidon opintojaan – kunhan se ei häiritsisi elementaalimagian opiskelua. Ara astui tiiviimmin tyttärensä elämään, ainakin hetkeksi. Isän kanssa opiskelu syvensi Unaran taitoja entisestään ja myös suvun ulkopuoliset alkoivat huomata lahjakkaan puoliverisen. Aika kului ja onnettomuus toisensa perään kohtasi Alfahel Marenathemin perhettä. Unara ei voinut tehdä mitään auttaakseen ja kun murhenäytelmä oli ohi, oli Unara taas yksin. Hän keskittyi opiskeluun entistä tiiviimmin ja sulki periaatteessa kaiken muun opiskelun ulkopuolelle. Oli kuitenkin joku, joka ei antanut Unaran täysin hautautua kirjojensa keskelle.

Dwya Xiall oli myös magianopiskelija ja kiinnittänyt huomionsa Unaraan tämän ollessa nuorempi. Täysiverinen haltia, joskus kauan sitten meren ylitse saapuneesta suvusta. Dwya kävi pitkän väsytystaistelun saadakseen Unaran huomion, jonka kuva täysiverisistä oli syystäkin huono. Dwyan kuitenkin viimein onnistuen ja niin Unara huomasi saaneensa vierelleen lämpimän ja aidosti välittävän haltiamiehen. Rauhallinen Dwya erikoistuneena maamagiaan tuntui täydentävän ja pehmittävän ajoittain räiskähtelevää Unaraa. Heidän suhteensa alkoi puhtaana ystävyytena, mutta vuosien kuluessa ja kaksikon lähentyessä se sai aivan uusia sävyjä. Oli kai odotettavissa, että kaksikon lähentynyt suhde johtaisi kihlaukseen ja niin kävikin. Tilanne haltioiden keskuudessa oli kuitenkin tukala, joten kaksikko päätti odottaa vihille astumista ainakin hetken Dwyan yrittäessä löytää keinon josta olisi mahdollisimman vähän haittaa kaikille, sillä olihan Unara puoliverinen. Vihille kaksikko ei kuitenkaan koskaan ehtinyt astella, sillä Dwya sai surmansa hänen ollessaan kylän ulkopuolella. Kuolema mursi Unaran, joka tuntui toettuaan keskittyvän yhä enemmän magiaan.

Aika kulki eteenpäin ja vaikka kasvot hälvenivät muistojen kultautuessa, ei ikävä lähtenyt. Unarasta oli tullut melko tunnettu tulimaagi, mutta puoliverisenä hän ei koskaan voisi kohota korkeaan asemaan, olivat kyvyt mitä hyvänsä. Toisen Tannersodan syttyessä , jäi Unara kylään puolustamaan sitä jos jokin rintamalla menisi mönkään. Sodassa Unaran isä Ara Qualwendril sai surmansa, mutta puoliverinen ei osannut surra isänsä vuoksi samalla lailla kuin kuolleen kihlattunsa. Olivathan he olleet hyvinkin etäisiä.
Viimeksi muokannut miu päivämäärä Su Syys 09, 2018 11:15, muokattu yhteensä 1 kerran

Paluu Haltioiden puolella

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö