Viesti Su Maalis 29, 2009 5:56

Eliittikenraali Darius Winder

Darius Daugion Caunidhrenon Winder

Kutsutaan myös Haukansilmäksi. Omaa myös kutsumanimen Aiedail, jota hänestä käyttää lähinnä vain Briarin kyläpäällikkö Seyr. Aiedail on Seyrin antama lisänimi Winderille. Nimi tarkoittaa aamutähteä lohikäärmekielellä.
Ammatti: Eliittikenraali
Rotu: haltia
Ikä: Noin 485, fyysisesti noin 35-40.
Puoli: haltiat
sukupuoli: mies
siviilisääty: Yleiseen tietoon sinkku, on kuitenkin salaisessa Polyamoria suhteessa Iriadorin ja Lorythasin kanssa. Puhutaan että "Naimisissa työnsä kanssa". Biseksuaali, enemmän miehiin päin tätänykyä.

Ulkonäkö: Ruumiinrakenteeltaan Darius on jänteikkään lihaksikas, miehekkään hoikka. Hartiat ovat leveät ja kroppa muutenkin sopusuhtainen haltiaksi, jalat ovat hieman pidemmät, mitä samanpituisella ihmisellä saattaisi olla. Pituutta mieheltä löytyy 190 cm. Timmissä kunnossa olevalta haltialta löytyy sopusuhtaisesti lihasta niin käsivarsista kuin jaloistakin, mikä takaa sopivasti voimaa ja ketteryyttä nopeatempoisempaankin lähitaisteluun. Taistelun jälkiä ei pahemmin haltiasta löydy, muutamia suurempien haavojen arpia lukuun ottamatta. Kenraali vierailee yleensä parantajilla, kun kolhuja ottaa, joten parantajien jäljiltä ei myöskään arpia pahemmin jää. Ainoa näkyvä osuma on kenraalin puuttuva vasen silmä. Silmää ei ole enää lainkaan ja luomet ovat arpeutuneet kiinni. Fataaliksi käynyt viilto yltää kenraalin nenänvarrenpäältä vasemmalle ohimolle, ylittäen silmän vaakasuorassa. Silmää peittääkin yleensä musta silmälappu. Silmän puuttumisen lisäksi Dariuksella on nykyään selässään poltettuna sana "Häpeä" yleiskielellä. Sana kulkee kenraalin niskasta alas selkärankaa myötäillen. Kirjaimet ovat kohtuullisen suuria, eikä sanaa voi olla huomaamatta, jos kenraali ilman paitaa liikkuu. Hiukset peittävät toki osan kirjaimista, jos selän puolella roikkuvat. Tämän sanan poltti Kenraalin selkään Briarin kyläpäällikkö Seyr, rangaistuksena kuningas Aran Cúthalionin toimesta, eliittikenraalin toimittua vastoin siniverisen toiveita. Tästä kirjaimellisesta häpeämerkinnästä ei kuitenkaan tiedä kukaan yleisesti, kenraalin pitäen huolen, ettei ylimääräiset tuota koskaan näkisi.

Kasvot ovat pitkät, haltiamaisen sirot, mutta silti miehekkäät. Dariusta ei voi erehtyäkään luulemaan naiseksi. Leukaa koristaa pieni, hyvin huollettu leukaparta. Nenä on suora ja sopusuhtainen, huulensa taas kapeahkot ja lähes aina viivasuorana. Kenraali harvemmin hymyilee missään tilanteessa. Oikea silmä, joka on ainoa tallella oleva, on tarkkakatseinen ja alati arvioiva. Rauhallinen katse onkin toisinaan jäätävä kohdata, miehen vaikuttaessa aina niin kovin vakavalta. Väriltään silmä on kullankeltainen, pupilli on hieman viirumaisempi, mitä normaalisti humanoidien pupillit. Kenraalin ripset ovat sen verran paksut - joskin lyhyet - että antavat toisinaan vaikutelman siitä, että miehellä olisi jonkin asteen kajaalia silmänsä ympärillä. Tummat ripset korostavat myös voimakkaasti sitä kullankeltaista katsetta. Kulmat ovat aina peruslukemilla, antamatta pahemmin minkäänlaista kuvaa kenraalin tunnetiloista. Vain kiukun tai närkästyksen saattaa huomata, kulmien hakeutuessa kurttuun.
Päätä koristaa pitkät, alaselkään yltävät sinertävänmustat hiukset. Sinisävyisyyden saattaa huomata vain kirkkaassa valossa, muuten pehko vaikuttaa olevan täysin musta. Silkkiset, suhteellisen tuuheat hiukset ovat aina hyvin pidetyt ja suorat. Yleensä pehkoa pidetään kiinni löysällä ponihännällä, etteivät hiukset tulisi tielle taistelun ohesta. Hiukset ovat yleensä kammattu taakse tai laiskoina päivinä keskijakauksella. Ohimoilta löytyy pienet, siistit pulisongit.

Pärstäkuva kera arven
Crimille kiitos tästäkin <3

Kuva
Awesome uber sweet pärstäkuva (c) Crimson <3
Isompi kuva klikkaamalla

Dariuksen vaatetus vaihtelee tilanteen mukaan, mutta kerta mies yleensä viihtyy töissä, on Dariuksella myös yleensä yllään työvaatteet. Jos ei haarniskaansa, niin muuten Sinisen Kuiskauksen teemaan sopivat vaatteet. Koltut ovatkin yleensä väriltään sinisiä ja kyytipoikana löytyy aina jotain mustaa. Yleinen asukokonaisuus onkin polviin asti yltävä, hillityn koristeellinen ja kauniisti kirjailtu sininen sisätakki, jonka kaulus on korkeahko. Takin alta löytyy poolopaitamainen, ihonmyötäinen musta/tai muuten vain tumma paita, jonka alta taas löytyy kenraalin omistama, suvussa kulkeva Mithrill paita. Mithrill paita suojaa suorilta iskuilta yläruumiiseen ja sitä on erittäin vaikea, lähes mahdoton lävistää millään. Paita on kevyt, mutta luotettava suoja selkään puukottajia ja yllätyshyökkäyksiä vastaan. Jalkoja koristaa mustat housut, sekä pitkävartiset, mustat nahkasaappaat, joiden kärki on vahvistettu teräksellä. Käsistä löytyy lähes aina mustat nahkahanskat, joiden kynnenkärkiin on piilotettu terävät, teräksiset kärjet. Tämä saa kenraalin sormet näyttämään erittäin teräviltä, lähes luonnottomilta. Teräskärjet ovat yksi itsepuolustuskeino, sillä jos kenraalin riisuu täysin aseista, käyttää tuo vielä teräskynsiä aseena raapivana ja pistävänä aseena. Teräskärkisiä sormia on myös mukava naputella vasten vapaavalintaisia pintoja.

Haarniskansa on jälleen Kuiskauksen teemaan sopiva. Kestävä, mutta haltiatekoisena erittäin kevyt, suojaa tärkeimpiä alueita. Panssarien ja sinisten kankaiden alta löytyy myös se samainen mithrill paita, mikäli joskus päädyttäisiin niinkin tukalaan tilanteeseen, ettei haarniska enää suojaisi. Sormenpäistä löytyy jälleen terävät kynnet, joilla viimekädessä käydä vihollista haavoittamaan. Panssari itse on kevyttä ja joustavaa, antaen notkealiikkeiselle miehelle varaa toteuttaa toisinaan yllättävääkin akrobatiaa vaativia liikkeitään. Mitään turhaa kangasta Darius ei pidä haarniskan yllä/lisäksi, esimerkiksi viittaa ei taistelussa tarvita, sehän olisi vain tiellä.
Haukansilmältä löytyy myös toinenkin haarniska, jossa on enemmän kangasta. Tämä haarniska on myös hieman näyttävämpi ja epäkäytännöllisempi katsottuna kenraalin taistelutyyliin. Kyseisen haarniskan tehtävä onkin olla yllä vain edustustilanteissa tai vastaavasti, kun matkataan paikasta A paikkaan B matkalla, jolla ei oletettavasti oteta yhteen. Tämän haarniskan kanssa lähitaistelut ovat hieman hankalampia, sillä kenraali ei kykene nopeisiin liikkeisiin raskaamman panssarin kanssa, mutta joustaan mies kykenee käyttämään yhä ilman minkäänlaisia ongelmia. Toinen haarniska sopiikin paremmin taistelutyyliin, jossa Darius istuu vain ratsunsa selässä ja käyttää etäaseita taistellakseen.

Edustus haarniska/ toinen haarniska ja sen Kypärä

Virallinen haarniska
Kuva

Kuvat ja designit (c) Crimson. Aksu kiittää sydämensä pohjasta <3Vapaa-ajallaan kenraali pukeutuu hieman rennommin. Yleensä jos ei ole edustustehtävissä, pukee Haukansilmä ylleen kokomustia vaatteita. Sininen takki korvataan yleensä mustalla, kauniisti kirjailulla ja näyttävällä takilla, mikäli on tarve liikkua julkisilla paikoilla. Vapaa-ajan asusteihin kuuluu myös yleensä näyttävät viitat, joita muuten ei näe kenraalin yllä, paitsi pakkaspäivinä.
Kun vetäydytään omiin oloihin, muuttuu pukeutuminen entistä rennommaksi. Yleensä yltä löytyy tummat, löysät housut ja valkea, pussimaisen löysä pitkähihainen paita. Näissä löysissä ja rennoissa vaatteissa kenraalia kuitenkaan harvoin näkee, sillä jos pukeutuu näinkin rennosti, on Darius yleensä lukittujen ovien takana.


Aseet ja taistelutyyli

Aseita Haukansilmältä löytyy reilusti. Kenraali on jokseenkin paranoidinen vihollisten suhteen ja kantaakin aina vähintään yhtä asetta mukanaan, ollen näin tilanteessa kuin tilanteessa valmis puolustamaan itseään. Kuitenkin, kun suunniteltuun taisteluun lähdetään, käyttää Darius aseinaan jousta ja pituuttaan muuttavaa keihästä. Mukana kuitenkin roikkuu myös teräskyntiset hanskat/haarniskan hanskat ja vähintään yksi tikari, joka yleensä on piilotettu saappaanvarteen.

Jousi on jälleen kerran kevyttä, mutta kestävää haltiatekoa. Pitkän jousen jännittäminen vaatii kuitenkin voimaa. Jousesta löytyy kämmenensijan edestä kevyt ja erittäin ohut terä, jolla huitoa pois liian lähelle tulevia vihollisia, mutta pidempiaikaisessa lähitaistelussa jousi on epäkäytännöllinen. ( wip kuva jousen ulkonäöstä, ei välttämättä lopullinen. Suuntaa antava kuitenkin). Väriltään jousi on musta, josta löytyy sinisiä ja hopeisia kuvioita varresta.

Dariuksen käyttämät nuolet ovat lumottuja. Lumouksia on erilaisia, mutta yleisin lumous, mitä Haukansilmä käyttää nuolissa, on kohdetta seuraavat nuolet. Kun kohde valitaan ja nuoli lähetetään matkaan, seuraa nuoli kohdettaan niin kauan, kunnes osuu siihen tai jokin este tulee väliin. Nuoli osaa kiertää joitakin esteitä, kunhan ne eivät tule yllättäen tielle. Varma tapa välttää nuolen osuma, on antaa nuolen tulla aivan lähelle ja viime tingassa väistää tieltä niin, että nuoli osuu takana olleeseen kohteeseen (Esim puuhun). Nuoli ei voi tehdä äkkikäännöstä (kykenee kuitenkin kääntämään suuntaansa suuressa kaaressa) eikä se voi irrottaa itseään mistään, mihin osuu. Heti kun nuoli kopsahtaa johonkin, raukeaa myös lumous. Nuolet ovat kuitenkin erittäin nopeita ja on harvinaista, että nuolen pystyisi edes huomaamaan, ennen kuin se osuu kohteeseen, mikäli Darius ampuu nuolensa varoittamatta ja toisen huomaamatta.
Nuolissaan Darius saattaa käyttää myös myrkkyjä. Turruttavia, huumaavia, hallusinaatioita aiheuttavia, joskus jopa tappavia myrkkyjä.

Lähitaistelussa Darius käyttää aseenaan pituutta muuttavaa keihästä. Lyhyimmillään keihäs on 50 cm, jolloin sen saa mukavasti kuskattua mukanaan vyötäröllä asevyöllä. Lyhyenä keihäs on myös hyvä erittäin läheisissä taisteluissa, kun tilaa suurelle huitomiselle ei ole. Pisimmillään keihäs on kaksi metriä, eikä sen pidemmäksi pysty venymään. Keihäs muuttaa pituuttaan Dariuksen mielen mukaan ja tarpeen tullen. Ainoa, joka lumottua keihästä pystyy käyttämään, on Darius. Keihäs suunniteltiin hänelle ja hän on ainoa, joka sitä pystyy muuttamaan mielensä mukaan. Keihään terä on pitkähkö, terävä sekä kärjestä että molemmilta sivuilta. Pitkäteräinen keihäs onkin periaatteessa laskettavissa miekaksi, silloin kun se on lyhyimmillään.
Väritykseltään metallinen, kevyt keihäs on valkeanhopea. Se on valmistettu kestäväksi ja sitä on lähes mahdoton rikkoa, ellei joku valtava otus sitä lähde vääntämään poikki. Keihäs on kevyt ja helppo käsitellä, eikä paina liikaa nopeatempoiseen taisteluun.

Dariuksen taistelutyyli onkin nopeatempoista ja sulavaliikkeistä. Kun kenraali lähtee hyökkäykseen, ei tuo pysähdy lähes missään vaiheessa. Alati liikkeellä pysyvä taistelija onkin toisinaan erittäin hämmentävä vastus niille, jotka eivät osaa vastata samalla mitalla viiltäviin ja pistäviin liikeratoihin. Kun Darius lähtee taisteluun, taistelee hän tappaakseen, eikä vain haavoittaakseen. Armoa Haukansilmä ei vihollista kohtaan, eikä mielellään jätä ketään henkiin, ellei ole määrä ottaa vankeja. Hypähtelevä ja voimakasliikkeinen taistelutyyli alkaa muistuttamaan itämaisia taistelulajeja, kun otetaan pois kättä pidemmät aseet. Kun kenraali on riisuttu aseista on tuolla jäljellä yhä teräskyntiset kätensä, sekä kestävä ja ketterä kehonsa. Käsillä voidaankin aiheuttaa parhaimmillaan syviä viiltohaavoja tai suorana, suojaamattomaan kohteeseen isketyt kynnet voivat upota fataalinkin syvälle. Jos Darius saa mahdollisuuden iskeä kyntensä suojaamattomaan vatsaan, ei kenraali myöskään arastele vetää sisuskaluja kätensä mukana ulos. Kynsiensä avulla Darius ei kuitenkaan pääse läpi panssareiden. Ohuet nahkapanssarit saatetaan pystyä raatelemaan pois tieltä, mutta sen paksumpiin ei voimakkaat iskut oikeastaan toimi.
Kenraali kykenee kuitenkin lyömään ja potkimaan lujaa. Kengänkärjissä (niin normaali kuin haarniskan) on yleensä terästä, jonka johdosta potku sattuu entistä enemmän. Haarniskankengissä on kaikenlisäksi terävät kärjet, joten oikeaan kohtaan potkaistuna voi kärki upota syvällekin kohteeseen.
Aseettomanakaan Darius ei pelkää pysyä vihollisen lähellä, mutta keskittää huomattavasti enemmän energiaa väistelemiseen, kuin torjumiseen ja hyökkäämiseen. Kenraali on kestävä taistelija, joka jaksaa uuvuttaa huonompikuntoisen vastustajan, ennen kuin itse käy hyökkäykseen.

Haukansilmät

Tai no, silmä. Winderin suvussa kulkee myös lumous, joka antaa omistajalleen erittäin tarkan katseen. Keltasilmäiset Winderit ovatkin tunnettuja Haukankatseesta, jonka avulla he näkevät enemmän, mitä muut. Dariukselle on suotu tämä lahja, jonka johdosta kenraali on erittäin tarkkanäköinen ja häntä on vaikea yllättää. Siinä missä yliluonnollisentarkkanäkö on lahja, on se myös haitta. Kenraali tukeutuu toisinaan liikaakin näkökykyynsä, jonka johdosta muiden aistien käyttö heikentyy. Kun Haukansilmän näkö viedään esimerkiksi heittämällä tomua silmiin heikkenee tuon taistelukyky huomattavasti. Kuitenkin, yksisilmäisen näkökykyä on erittäin hankala häiritä, sillä kenraali on erittäin tarkka siitä, ettei kukaan pääse lähellekään jäljellä olevaa silmää.
Tiettävästi ainoat Winderit, joilla haukansilmät tällä hetkellä on, ovat kenraali Darius Winder ja kuningatar Delia Cúthalion (os Winder).
Luonne: Luonteeltaan Darius on hiljainen ja jokseenkin jäätävä. Uusille tuttavuuksille kenraali osaakin olla etäisen pelottava ja jopa snobimainen elitisti. Kenraali ei pidä ketään tuntematonta arvossa, ellei näe siihen hyvää syytä. Näiksi syiksi voi luetella taistelutaidon tai sosiaalisen statuksen. Aatelisarvon omistava kenraali ei katso hyvällä alempiarvoisia kansalaisia, joskin ei käy päin naamaa sylkemään mielipidettään. Sen saattaa kuitenkin nähdä miehen asenteesta alempia kansalaisia kohtaan, joille ei suoda muuta, kuin nenänvartta pitkin suotu vilkaisu. Suoraryhtinen ja kunnioitettavan näyttävä kenraali saakin yleensä automaattisesti tietä tullessaan kaupunkiin, sillä kukaan ei halua ottaa selvää, mitä tapahtuu, jos kenraalin ja hänen eliittijoukkonsa kulku keskeytetään. Darius on myös roturasisti, eikä katso hyvällä muita, kuin haltioita. Haltioiden liittolaisia taruolentoja kenraali osaa pitää jonkinlaisessa arvossa, mutta ihmiset ja puoliveriset haltiat ovat jotain, mitä kenraali ei siedä lähellään. Varsinkin ihmisen ja haltian sekoitukset saavat Haukansilmän nyrpistämään nokkaansa, sillä hän ei voi sietää sitä, että haltioiden jalo rotu on sekoitettu ihmisiin.
Alaisilleen Kuiskauksessa kenraali on tiukka ja vaatii eliittijoukon tason säilyvän moitteettomana. Kuiskaukseen ei hyväksytäkään ketä tahansa keltanokkaa, eikä joukossa katsota niskurointia. Kuri on kovaa, mutta joukkohenki on korkealla ja ketään ei jätetä jälkeen. Jokainen yksilö on tärkeä eliittijoukolle, joka tunnetaan tiimityöskentelystä. Kenraali osaakin osoittaa välittämisen merkkejä alaisilleen, olivatpa nuo sitten vanhoja tuttuja tai uusia tulokkaita. Kun kenraaliin pääsee kunnolla tutustumaan, huomaa tuon olevan loppujen lopuksi reilu ja jokseenkin empaattinen, jopa isällinen hahmo.

Dariuksella on harvinaisen lyhyt pinna. Kenraali suuttuu asioista, jotka eivät suju hänen mielensä mukaan tai suunnitelmista, jotka kokevat nopeita muutoksia. Dariusta on kuitenkin vaikea provosoida, yllyttää tai suututtaa ivaamisella, turhaan louskutukseen kenraali vastaakin vain viileällä olemuksella ja toisen tappamisella. Kuitenkin, mikäli osuu oikeaan kohtaan, saa kenraalin suuttumaan alta aikayksikön. On olemassa vain muutama, kenestä Haukansilmä välittää yli kaiken ja jos nämä rakkaat henkilöt ovat vaarassa tai pilkan kohteena, ei Darius säästele voimiaan tai sanavaltaansa, tehdäkseen siitä lopun.
Kenraali ei myöskään turhaa keskustele vihollisten kanssa. Mikäli vastassa on suutaan aukova idiootti, ei tuolle suoda edes yhtäkään vastausta. Eiväthän moiset ole hänen puheidensa arvoisia. Mikäli vastassa on joku hieman tutumpi, saattaa kenraalilta lohjeta yksi jos toinenkin ivallinen kommentti, mutta turhaan ei kenraali suutaan auo.
Jos kokouksissa Dariuksen mielipidettä kysytään, hän myös kertoo sen. Muuten Eliitti on yksi niistä miehistä, jotka vain istuvat hiljaa ja kuuntelevat kokouksen kulkua, ellei eteen tule asia, johon hänen on pakko puuttua. Silloin kun pitää kokouksia omien joukkojensa kanssa, puhuu kenraali tarpeellisen ja vastaa kysymyksiin, mutta mitään ylimääräistä ei rupatella. Asia tuodaan esille suoraa ja selkeästi ja kaikilta odotetaan kuuntelemista heti ensimmäisellä kerralla, ettei tarvitse toistaa. Yleensä kun kenraali avaa suunsa, ovat kaikki kuulolla.
Mutta silloin kun Kuiskaus kokoontuu isommalla tai pienemmällä joukolla pitämään hauskaa, osaa Darius rentoutua hieman ja luopua asemansa ja arvonimensä kahleista. Kenraalista muuttuu kovinkin mukava persoona, silloin kun hän on oikeassa seurassa ja tuolloin häneltä tuntuu löytyvän myös jonkinlaista huumorintajua, joka muuten tuntuu olevan kovinkin absurdi käsite aina niin vakavalle miehelle. Välit Sinisen Kuiskauksen sotilaisiin hän pitääkin aina lämpiminä, eikä hyväksy sitä, jos toiset keskenään suuresti kinastelevat. He ovat kokonaisuutena kuin iso perhe, joka viihtyy keskenään niin työssä, kuin vapaa-ajallakin.

Omiin oloihinsa vetäytyessä Darius rentoutuu hieman. Vapaa-ajalla kenraali viihtyykin omissa oloissaan, ellei satu hakeutumaan kumppaninsa seuraan. Nuori sotilas onkin ainoa, jonka seurassa Darius on oppinut viihtymään rennompana itsenään. Tällöin kenraalista löytyy myös se rakastavan lempeä, jopa pientä romantikonvikaa omaava puoli. Jos kenraali jostain nauttii, niin siitä, kun saa vain maata ja antaa toisen sukia hiuksiaan. Vaikka tuntisi olonsa kuinka hyväksi, on Dariuksen silti vaikea hymyillä. Kivikasvoinen mies on kasvatettu kovassa kurissa ja tästä johtuen myös hymyily on jäänyt vähälle. Tunneskaalansa onkin lähes aina hieman estynyt. Koska on salasuhteessa miehen kanssa, esittää Darius ulkopuolisille kylmää ja kiinnostumatonta aseksuaalia.
Darius itse on työnarkomaani ja viihtyy mieluummin töiden joko kenttä- tai paperitöiden parissa, ennemmin kuin vapaa-ajalla. Tästä johtuen Dariuksella itsellään ei ole pahemmin aikaa ollut miettiä perheenperustamista saatikka pitää yllä omia suhteitaan sisaruksiinsa.
Siskonsa ovat kuitenkin kenraalille tärkeitä, eikä hän halua heidän kärsivän. He ovat jo menettäneet vanhimman veljensä, isänsä ja äitinsä, yhtään menetystä Darius ei halua enää perheen kokevan. Kenraali kuitenkin tiedostaa, että tätä menoa hän on se, joka ensimmäisenä kuukahtaa taisteluissa, kuin kartanossa tai linnalla majailevat siskonsa. Eritoteen Lanaea, nuorinta siskoaan kohtaan, Darius on erittäin suojelevainen ja välittävä, ehkä jopa turhankin suojelevainen toisinaan.

Suruaan Darius ei näytä lähes koskaan. Jos tuntee olonsa masentuneeksi tai apaattiseksi, möyrii Darius yleensä pimeimpään koloon juomaan surujaan pois. Kunnon huikka haltiaviinaa piristää muka enemmän, kuin murheistaan puhuminen. Avautuminen ei olekaan Dariukselle tuttua toimintaa, vaikka toisinaan hänen olisikin parempi puhua, ennemmin kuin sulkeutua. Kenraali ei kuitenkaan osaa tiedostaa, miten turhauttavaa läheisistä se on, jos hän ei kerro murheistaan.Menneisyys: Darius syntyi toisena jälkeläisenä Winderin pariskunnalle, ollen täten toisiksi vanhin neljästä sisaruksesta: Feredirin, Darius, Delia ja Lanae. Lapsena Darius ehätti riehua aikansa veljensä kanssa, kunnes kuria ja järjestystä arvostava isä päätti, että oli aika aloittaa kouluttautuminen. Jo pienestä pitäen oli selvää, että Winderin veljekset menisivät armeijan hommiin, kuten isänsä kenraalina halusi. Aluksi opinnot sisälsivät vain teoriaa, samalla kun veljekset saivat opiskella myös taktikointia, etikettiä ja muita tarpeellista tietotaitoa aatelissuvun jälkeläisten tarvitsi. Darius kunnioitti ja arvosti suuresti isäänsä, joten nuorempi pojista myös totteli ja opiskeli nätisti aikanaan, siinä missä Feredir koki jonkinlaisen esikoisen kapinan, eikä aina totellut isäänsä niin hyvin. Jahka veljekset olivat tarpeeksi vanhoja, alkoi isänsä kouluttaa heistä taistelijoita. Jo varhain kävi selväksi että Dariuksesta tulisi hyvä jousiampuja, sillä nuorempi pojista oli perinyt isänsä suvun lumotut silmät; Haukankatseen. Feredirin puolestaan oli selvästi fyysisesti voimakkaampi ja isoveljestä tulikin pelottava lähitaistelija. Vanhempi pojista käytti silkkaa voimaa ja kestävyyttä, Darius puolestaan nopeutta, notkeutta ja ketteryyttä. Dariuksesta kehkeytyi myös erittäin pätevä keihään käsittelijä.

Feredirin liittyi ensimmäisenä kuninkaan armeijaan, edeten uskomattoman nopeasti urallaan. Jahka Darius oli siinä iässä, sai nuorempikin veljeksistä liittyä. Onnekseen Darius pääsi Feredirin kanssa samaan rykmenttiin, jonka johtoon Feredirin kohosi kaksikon sotilasuralla. Veljeksistä tuli pelottava yhtälö, siinä missä Feredirin toimi kilpenä, oli Darius se ase kaksikosta. Winderin veljekset alkoivatkin jo nuorena niittämään mainetta, isänsä ollen ylpeä kouluttamastaan kaksikosta. Ensimmäisen suuren sodan aikana Darius ja Feredirin osallistuivat isänsä kanssa taisteluun, joka hävittiin. Heidän isänsä haavoittui taistelussa pahasti, eikä kyennyt enää jatkamaan uraansa sotilaana, joten vetäydyttyään rauhallisempiin tehtäviin Feredirin otti isänsä paikan armeijassa, Dariuksen seuraten veljeään tuon oikeana kätenä.
Tannersodan jälkeen koitti hiljaisempi aika, haltioiden nuollessa haavojaan piilopaikassa. Tänä hiljaisena aikana Darius ja Feredirin ehtivät viettää enemmän aikaa myös sisarustensa kanssa, suuressa sukukartanossa, toimien kuitenkin aktiivisesti armeijan hommissa. Heidän isänsä kuitenkin kuoli piakkoin taistelussa, Feredirin joutuen ottamaan paikkansa perheen päänä. Darius suri isänsä menettämistä siinä missä koko perhe, mutta raskaimmin menetyksen otti heidän äitinsä. Äitinsä eli vielä muutaman vuosikymmenen kovinkin masentuneena ja omiin oloihin vetäytyneenä, kunnes suru vei lopulta voiton ja vanha haltianainen menehtyi.

Sisarukset jäivät nelistään asumaan suvun kartanoon, siskojen lähinnä asuttaen ja pitäen huolta kartanosta, veljesten käyden suorittamassa asevelvollisuuttaan, haltioiden viimein ilmoittaessa olemassaolostaan vihollisille. Yhteenotot lisääntyivät ja haltiat kävivät entistä kärkkäämmin hyökkäämään ihmisten kimppuun.
Yksi hyökkäyksistä kohdistui Nahor kylään. Tässä hyökkäyksessä olivat myös mukana Winderin veljekset, joista Feredirin johti hyökkäystä toisen kenraalin kanssa. Haltiat luulivat tuon syrjäisen, kovin uuden kylän olevan helppokin kohde, mutta Nahor osoittautui silkaksi surmanloukuksi. Se hyökkäys hävittiin ja vain kourallinen sotilaita jäi eloon. Yksi kuolleista oli Winderin vanhin, Feredirin.
Darius kävi potemaan selviytyjän syyllisyyttä veljensä kuolemasta, uskoen sen olleen oma vikansa. Masennus ja työstressi ottivat tällöin ensimmäistä kertaa vallan Dariuksesta, jolla kesti kauan toipua veljensä menettämisestä. He olivat olleet erottamaton pari, pelottava taistelijakaksikko... Mutta mitä miekka nyt ilman kilpeä tekisi? Dariukselle tarjottiin veljensä paikkaa kenraalina, eikä hän voinut siitä kieltäytyä. Kuitenkin, Darius halusi muokata veljensä joukoista paremman, iskuryhmän, johon uusi kenraali sai luvan. Näin sai alkunsa Sininen Kuiskaus. Muutaman vanhan tuttavan avustuksella Darius kävi laatimaan kuiskauksen kokoonpanon, tarkoituksen ja säännöt. Ei aikaakaan, kun Sininen Kuiskaus muuttui armeijassa tutuksi nimeksi, kaikkien alkaen ihailemaan tätä iskuryhmää; Se oli armoton, tehokas ja lähes täydellinen.

Moinen potentiaali ei jäänyt myöskään huomaamatta monarkilta. Silloinen kuningas Aran Cúthalion, jolle Winderit olivat kauempaa sukua, kutsui Dariuksen luokseen ja tarjosi Kuiskauksen kenraalille eliitin paikkaa. Darius oli syvästi liikuttunut tarjouksesta, josta hän ei todellakaan voinut kieltäytyä. Eliitin titteli oli ollut hänen isänsä ja sittemmin veljensä unelma, nyt Darius oli sen saavuttanut. Niin Sinisestä Kuiskauksesta kohosi Kenraalinsa uuden eliittitittelin myötä eliittijoukko, jolloin säännöt pistettiin täysin uusiksi. Värväytyminen Kuiskaukseen vaikeutui, vaatimustason noustessa. Tällöin Kuiskauksen työsuorituksetkin paranivat, ryhmän käydessä muuttumaan entistäkin pelottavammaksi vastukseksi.

Vuodet kuluviat, Dariuksen omistaen koko elämänsä työlleen. Naiset eivät kiinnostaneet Dariusta yhtä yötä pidempään ja perheensäkin jäi taka-alalle, kenraalin kokiessa tarvetta hyvittää perheelleen isänsä ja veljensä menetyksen. Dariuksesta kehittyi työnarkomaani, joka ei kyennyt olemaan ilman töitään, miehen huolehtiessa vain siitä, että sai palkkansa, rykmenttinsä oli kunnossa ja siskonsa pärjäsivät kahdestaan kartanolla.
Eräänä värväyspäivänä Kuiskaukseen pyrki kuitenkin sotilas nimeltä Iriador Mir Valdoren. Jo heti alussa kävi ilmi, että punapäinen nuorukainen oli lahjakas ja lupaava lisä Kuiskaukseen. Pikkuhiljaa, mitä enemmän Darius tuon nuorukaisen kanssa vietti aikaansa, alkoi kenraalin sisällä herätä outoja tunteita. Kaksikosta tuli ystäviä, Dariuksen välittäessä suuresti tästä nuoresta sotilaasta.
Koitti aika, jolloin toinen suuri tannersota syttyi. Kuiskaus otti osaa siinä missä muutkin, niittäen jälleen mainetta ja kunniaa omiensa joukossa, kylväen myös pelon siemenen vihollisten sydämiin. Kuitenkin, vaikka sota voitettiin, ei Darius poistunut tantereelta täysin ilman menetyksiä. Kenraali kävi yhteenotossa kahden vihollistuttavan kanssa menettämään vasemman silmänsä. Moinen menetys kismitti muuten niin voitokasta kenraalia, joka ei hyväksynyt itseltään tai muilta virheitä. Nyt hän oli kuitenkin tehnyt virheen, joka oli jättänyt häneen näkyvät arvet.

Dariuksesta tuli silmänsä menettämisen myötä kovin kiukkuinen ja omiin oloihinsa vetäytyvä. Viina maistui jälleen kenraalille joka koki juomisen ainoaksi rentouttavaksi, pakoa tarjoavaksi tavaksi arkensa ohessa.
Ollessaan kutsusta juhlimassa piilopaikan kokoustalolla Kreivin virkaanastujaisia kylän kaitsijana, kävi Darius päätymään sänkyyn Iriadorin kanssa, muutaman mutkan kautta. Tällöin alkoi kenraalille myös selvitä mitä ne lämpimät tunteet nuorempaa miestä kohtaan olivat olleet, Dariuksen käydessä rakastumaan Mir Valdoreniin, Iriadorin näin ollen kenraalin ensimmäinen rakkaus. Sattuneista syistä kaksikon piti kuitenkin pitää suhteensa salassa, joskin siinä ei mennyt kauaa kun itse kuningas sai tietää eliittinsä petikumppanista. Tällöin Dariukselle kävi selväksi ettei monarkki ollutkaan niin kovin mukava tyyppi. Aran alkoi piinaamaan Dariusta ja Iriadoria, toteuttaen tuota hupiaan myös tähänkin päivään asti. Samoihin aikoihin Winderin olemattomat välit Eliittikenraali Argenteuksen kanssa kävivät tulehtumaan pahasti, kaksikon ottaessa kerran jos toisenkin yhteen. Kävi selväksi, että sarvipäinen kenraali oli tiiviisti mukana monarkin kieroiluissa. Darius alkoi välttelemään tuota kaksikkoa, heidän opettaessa vähän julmemmalla tavalla Dariukselle hänen paikkansa.

Elo kuitenkin jatkui sen suuremmitta muutoksitta, kunnes Kuiskaukseen kävi liittymään uusi sotilas, Delathos N'drayer. Erikoista tuon liittymisessä oli se, että itse haltiakuningas määräsi miehen Kuiskaukseen, eikä N'drayerin täten tarvinnut käydä läpi värväytymisprosessia. Jo heti alussa kenraalilla oli napit vastakkain tuon haltian kanssa, kunnes kävi ilmi, että uudelle sotilaalle oli kehkeytynyt jonkinlainen sairas pakkomielle kenraalia kohtaan. Darius ei pitänyt tästä yhtään ja yhden yön väkisinmakaamisen jälkeen alkoi Darius vältellä Delathosia. Kaksikko päätyi kuitenkin uudemman kerran jakamaan vuoteen, Delathosin saadessa selville Dariuksesta ja Iriadorista. Darius teki sopimuksen Delathosin kanssa: Kenraali leikkisi kiltisti yhden yön sotilaan kanssa ja tuo pitäisi turpansa kiinni kenraalista ja tämän salarakkaasta, sekä pysyisi kaukana Iriadorista.

Nykyään Darius viettää yhä kovin kiireistä elämää armeijan riveissä, pitäen huolen niin salaisuuksistaan, kuin Kuiskauksesta.


TÄLLÄ HETKELLÄ:

Winder toimii yhä eliittikenraalina haltiakuninkaalle. Päällisin puolin kenraali ei näytä mitenkään erillaiselta, mutta pikku hiljaa haukansilmä on palamassa loppuun. Vaikka Kuiskaus tekee hyvää työtä ja on ollut voittoputkessa jo pitkään, on Kenraalin yksityiselämä yhtä myrskyä. Darius on yhä salasuhteessa Mir Valdorenin kanssa ja rakastaa korkeahaltiaa yli kaiken.Muuta kivaa:

- Darius on etäistä sukua Aranille, itse haltia kuninkaalle. Darius on Aranin isän äidin isän siskon lapsenlapsi.
- Dariuksen pikkusiskojen nimet ovat Delia (pelaaja Ivory) ja Lanae (NPC). Delia on tätänykyä naimisissa haltiakuningas Aranin kanssa ja asuu linnassa. Lanae taas on jäänyt yksin suvun kartanoa pitämään pystyssä, kera palvelijoiden. Isänsä nimi oli Drethal Winder ja äitinsä Trawyn Winder (Os. Tryaear).
- Dariuksella on uskomattoman hyvä näkömuisti. Kenraali olisi myös suhteellisen hyvä piirtämään, jos taiteilua harrastaisi kunnolla.
- Darius omistaa myös koiran nimeltä Káno, joka muistuttaa ulkonäöltään irlanninsusikoiraa. Koiran säkäkorkeus on 83 cm. Iso koira on kuitenkin lempeä ja tottelevainen, erittäin hyvä vahtikoira. Koira on enimmäkseen vain seurakoirana ja vahtina kenraalilla. Sukupuoleltaan uros. Väritykseltään Káno on tummanharmaa.
- Osuvimmat biisit Ready to die - ander W.K, Narcissistic Cannibal - Korn, The Ultimate Soldier - Evangelion 3.0 OST, Assassin - Audiomachine


Ratsu:


kuva
Väriltään ratsu on harmaa alta ja selästä tummempi, hieman sinertävämpi. Harja on valkea ja sarvet sekä sorkat mustat. Silmät ovat turkoosinsiniset. Rakenteeltaan naaras on sirompi ja pienempi, mitä urospuolinen syndrae (Urospuolinen Syndrae on tällä hetkellä haltiakuningas Aranin ratsuna). Säkäkorkeus on hieman päälle 190cm.
Olento kulkee nimellä Nárohte, lyhyemmin vain Náro.

Luonteeltaan Náro on tulinen ja menevä olento. Se haluaa aina osallistua siihen, mitä isäntänsä on tekemässä, tavalla tai toisella. Náro on energinen ja aina valpas, ennen kaikkea suojeleva, mutta myös kovapäinen. Kaikki, jotka naaras laskee "lapsikseen" suojelee tuo heitä myös kuin emo poikasta. Náro on vielä rotunsa ikäpuuhun nähden nuorehko yksilö, jonka johdosta se on myös osin kokematon. Tällä hetkellä Náro ei voi sietää toista Syndraeta lähellään, vaan käyttäytyy automaattisesti aggressiivisesti urosta kohtaan. Naaraalla on myös tapana erittäin usein käydä tuudittamaan saaliinsa uneen lumoavalla hyräilyllään, mikä osoittaa jonkinlaista kieroutta ja oveluutta olennossa.

Lisää itse Syndrae rodusta voit lukea Aranin esittelystä, kohdasta RATSU.


Sininen kuiskaus

Tunnari: TSFH: United we stand - divided we fall

Kenraali
Darius Winder

Ylikapteeni
Iriador Mir Valdoren

Kapteenit
Delathos N'Drayer
(NPC) Zaor Tannivh. Ikää 490 vuotta, taistellut pitkään Dariuksen kanssa rinnan. Aggressiivisin kapteeneista, voittaa ennemmin voimassa mitä älyssä. Aseenaan käyttää yhtä suurta miekkaa ja kilpeä. Valkeat, lyhyet hiukset, fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Osaa johtaa piiritys tehtäviä erittäin hyvin, joukkonsa ovatkin kestäviä ja pitkäjänteisiä. Omaa erittäin pitkän ja näyttävän sotilasuran ja on toiminut kuninkaan henkivartijanakin, ennen kuin kuiskaukseen liittyi.
(NPC) Rhys Saevel. Ikää 500 vuotta. Taistelutyylinsä on nopeatempoista, kahdella pitkällä tikarilla temppuilua. Käyttää myös heittoaseita apunaan. ystävällinen ja avulias, mutta arvonsa tunteva tapaus, joka ei mielellään ole tekemisissä muuta kuin kuiskauksen sotilaiden kanssa. Fyysisesti hyvässä kunnossa, solakka ja jänteikäs, notkea. Hiuksensa ovat väriltään vaalean oranssit, yltävät nipinnapin alaselkään. Silmänsä ovat punertavanruskeat. Erittäin pätevä iskuhyökkäysten suunnittelija, johtamansa joukot ovatkin erikoistuneet väijytyksiin ja nopeisiin iskuhyökkäyksiin. Rhys ja Darius ovat tunteneet toisensa jo nuoruudesta asti.


Sotilaat (Vain pelaajien):
Aaron Alantar - Kisällin roolissa, mutta virallisesti Kuiskauksen riveissä. Dariuksen oppilas.


Sininen Kuiskaus - lyhyemmin vain Kuiskaus - on Dariuksen johtama eliittiryhmä. Kuiskaus järjestää silloin tällöin rekrytointi tapahtumia ja koulutuksia, mutta Kuiskaukseen on kovin, kovin vaikea päästä. Vain parhaimmat, eliitti tasolle yltävät sotilaat pääsevät edes yrittämään kuiskaukseen.
Kuiskaus on iskuryhmä, joka lähetetään yleensä suorittamaan yksittäisiä, nopeasti suoritettavia tehtäviä. Sen ainoa tehtävä on tuhota kohde ja palata takaisin, välttää liian suuria riskejä ja omien menetystä. Kuiskauksen pääkohteisiin kuuluu yleensä vihollisen rykmentit, kun näistä on kerätty tarpeeksi tietoa. Sinistä kuiskausta ei koskaan lähetetä - ellei ole äärimmäinen tarve, poikkeustapaus - ensimmäisenä paikalle, vaan kuiskaus on ennemminkin "Viimeinen ase".
Ryhmä ei ota vankeja - ellei niin käy käsky kuninkaalta - vaan eliminoi kaikki viholliset ennemmin, kuin jättää ketään eloon. Se onkin tunnettu nopeista, yllättävistä ja totaalista tuhoa tuottavista iskuista. Harva elää kertomaan kuiskauksen hyökkäyksestä, ellei noille anneta mahdollisuutta viedä viestiä vihollisen leiriin.

Kuiskauksen sotilaat toimivat toistensa kanssa erittäin tiiviissä yhteistyössä. Sooloilijoita ei katsella riveissä ja yksi suurin kriteereistä riveihin pääsemiselle onkin osata pelata tiimissä. Ketään ei jätetä jälkeen ja kukaan ei pelasta omaa nahkaansa toisen yli. Ryhmähenki on myös suuri Kuiskauksessa, heti jos sen riveihin pääsee, pitävät vanhemmat sotilaat huolen että uudet pääsevät mukaan kunnolla ja tutustuvat jokaiseen ennemmin tai myöhemmin. Jokaisen taistelutekniikoista ja erikoiskyvyistä kerrotaan koko Kuiskaukselle, jotta jokainen voi opetella ja varautua taistelemaan uusien kuin vanhojenkin sotilaiden rinnalla.
Kuiskauksen sotilaita ei varsinaisesti yhdistä täysin yhtenäinen sotavarustus. Jokaisella on omat, itselleen sopivat aseet sekä haarniskat. Ainoa yhteinen tekijä on sininen teema, joka jokaisen sotavarustuksessa vallitsee. Tästä johtuen Kuiskauksen sotilaat ovat sinällään helppo tunnistaa niin omien, kuin vihollistenkin piireissä.

Kuiskauksen sotilaat ovat automaattisesti leimattuja "eliittisotilaiksi". Heidän tarvitsee kuunnella ja totella vain ja ainoastaan kuiskauksen eliitin sekä tuon kapteenien käskyjä. Kukaan muu ei ole oikeutettu komentamaan Kuiskauksen sotilaita, ellei toisin käsketä. Poikkeus tässä säännössä on kuitenkin kolme muuta eliittikenraalia, joiden käskyt menevät yli Kuiskauksen kapteenien, mikäli itse Winder ei ole paikalla. Kuiskaus on kuitenkin omien joukossa tunnettu kovin jääräpäisenä ja oma-aloitteisena ryhmänä, joten jos tilanne vaatii, saattaa kuiskauksen sotilaat helpostikin toimia ennemmin keskenään omista käskyistä, kuin kuunnella ketään muuta. Tällaista sattuu kuitenkin vain, jos Kuiskaus katsoo selviytymisen kannalta paremmaksi toimia kuten heille on parempi. Kuiskaus on myös tavallaan leimattu "Kapinalliseksi" joukoksi tästä johtuen. Ulkopuolisten ei ole aina helppo tehdä yhteistyötä eliittiryhmän kanssa, Kuiskauksen yleensä toimiessa omapäisesti ja keskenään. Kuiskaus tuntuukin olevan enemmän uskollinen itse kenraali Winderille, kuin haltioille ja näiden arvojärjestelmälle, mutta kuningasta eliittiryhmä ei kuitenkaan uhmaisi.

Kuiskaukseen kuuluu itse eliittikenraali Darius Winder. Winderin alapuolella arvojärjestyksessä on Neljä kapteenia. Jokaisen Kapteenin ryhmään kuuluu kaksikymmentä sotilasta, joista aina kymmenen lähtee kapteeninsa mukaan tehtävää suorittamaan. Darius vaihtelee rykmenttien välillä, lähtien mukaan aina tärkeimmälle tehtävälle, mikäli kuiskausta tarvitaan kahdessa paikassa samaan aikaan. Yhteensä sotilaita Kuiskauksessa on siis aina vähintään 85; 80 sotilasta, 4 Kapteenia, 1 Kenraali. Darius saattaa myös tehdä "varalle" jääneistä sotilaista itselleen iskuryhmän, jos kaikki neljä kapteenia ovat liikkeellä osan sotilaidensa kanssa. Lisäksi Kuiskaukseen kuuluu kaikki koulutuksessa olevat sotilaat, jotka on hyväksytty jo riveihin, mutta eivät ole virallisesti vielä jäseniä ja täten eivät osallistu tehtäviin, ellei ole poikkeustila - Jos koulutettavatkin sotilaat lasketaan mukaan, on kuiskauksessa yleensä porukkaa yli sadan hengen.
Sääntönä on kuitenkin, että neljä kapteenia eivät koskaan ole kaikki mukana tehtävää suorittamassa. Mikäli kaikille sattuisi jotain, hajoaisi Kuiskaus käsiin. Joten, mikäli suurempi tehtävä tulisi eteen, yksi kapteeni jäisi aina jälkeen kera muutaman sotilaan. Ainoa hetki, jolloin Kuiskaus on täysin voimin sotimassa yhdessä, samassa paikassa, on tannersodat.
Kuiskauksella on myös omat työntekijänsä ja avustajansa sotilastuvilla ja talleilla, näiden pitäen huolen siitä että Kuiskauksen sotilaat ja ratsut saavat aina tarvitsemansa ja pysyvät iskukunnossa. Haltioiden kaupungissa, linnan sotilastuvilla kuiskauksen sotilaille on myös omat tilansa, eliittisotilaiden kyeten näin pysyttelemään omassa seurassaan, eikä heidän tarvitse muuhun porukkaan törmäillä. Tiloihin kuuluu ruokailu ja oleskelutila, pienehkö kokoushuone sekä parisenkymmentä yöpymishuonetta, joista suurimmasta osasta löytyy enemmän kuin yksi vuode. Nämä tilat takaavat myös uusille tulokkaille tilaisuuden tutustua muihin ja sopeutua elämään uusien tiimitoverien kanssa ilman, että ulkopuoliset häiritsevät.

Kaikki nämä käytännöt kuitenkin kumoaa vain ja ainoastaan järjestelyt ja käskyt itse haltiakuninkaalta tai eliittikenraali Winderiltä.
Tavatut:
Velethuil Yundraer (NPC) - Yksi Kuiskaukseen kuuluvista sotilaista, vanha ja luotettava ystävä. Ulkonäöltään Velethuil on pitkä ja hoikka, kalpeaihoinen ja hiukset ovat pitkät, yltävät alaselkään ja ovat väriltään valkeanblondit.
Haltiakuningas Aran Cúthalion - Kunnioittaa kuninkaana, mutta ei pidä henkilönä ollenkaan. Heidän välinsä ovat todella kuivat ja olemattomat, Aranin selvästi vain leikkiessä Dariuksella. Darius myös jollain tapaa pelkää kuningasta.
Haltiakuningatar Delia Cúthalion (Winder) - Vanhempi pikkusiskoista, rakas ja tärkeä henkilö Dariukselle. Välit kuitenkin kovin hiljaiset, joskus jopa turhan viralliset. Heillä ei vain ole aikaa pitää yhteyttä niin paljon, mitä toivoisivat, vaikka molemmat pyörivät haltioiden hovissa.
Lanae Winder (NPC tällä hetkellä) - Nuorempi pikkusiskoista, erittäin tärkeä ja rakas henkilö Dariukselle. Darius kokee tarvetta suojella nuorinta sisartaan enemmän, mitä tuon isosiskoa. Välit kuitenkin kovin hiljaiset, sillä aikaa ei riitä aina tapaamisille.
Iriador Mir Valdoren - Rakkain henkilö koko maailmassa. Salarakas, jolle Darius on antanut suvussaan kulkeneen sormuksen, osoitukseksi siitä että haluaa pysyä nuoremman kanssa yhdessä nyt ja aina. Samalla Iriador on erittäin läheinen ja hyvä ystävä kenraalille, jonka seurassa Haukansilmä viettää erittäin mielellään aikaa. Rakastaa yli kaiken nuoren energisyyttä ja luonnetta, Iriadorin ollen Dariukselle se syy nousta aamulla sängystä - joskin jos Iriador siinä vieressä makaa, ei sängystä nouseminen niin helppoa olekaan. Kunnioittaa nuorempaansa myös sotilaana ja arvostaa tuon kykyjä, tiedostaa Iriadorin osaavan kyllä pitää itsestään huolen, mutta silti vanhempi haltia kokee velvollisuudekseen suojella sokeaa kaikelta mahdolliselta, käyden toisinaan turhankin ylisuojelevaksi kumppaninsa suhteen.
Delathos N'drayer - Yksi neljästä kapteenista Kuiskauksessa. Aluksi Darius ei luottanut Delathosiin lainkaan, eikä pitänyt miehestä joka Kuiskaukseen määrättiin kuninkaan toimesta, mutta sittemmin kenraali on oppinut luottamaan jonkin verran käsipuoleen, joka on osoittautunut erittäin hyväksi sotilaaksi riveissä - tästä johtuen Darius ylensikin tummahipiän kapteeniksi. Arvostaa toisen kykyjä, mutta samalla on varuillaan, sillä tietää Delathosin olevan erittäin arvaamaton sen "vihaisen" puolensa kanssa. Laskee Delathosin jonkinlaiseksi ystäväksi, joskin ei mielellään jää tuon kanssa kahden samaan huoneeseen, ollessaan tietoinen tummahipiän sairaasta pakkomielteestä kenraalia kohtaan. N'drayer on väkisinmaannut eliitin muutamaan otteeseen, joskin Darius voi parista kerrasta syyttää vain itseään. Vaikka onkin kohdellut kenraalia kaltoin, kokee Darius silti asiakseen katsoa vähän Delathosin perään, antaen jopa joitakin tuon tekoja tyhmyyttään anteeksi kuuraparralle. Kun kunnolla pääsi tutustumaan Delathosiin, on tuosta ilmennyt jopa mieluisiakin puolia. Silti, Darius on alati varuillaan Delathosin seurassa, mutta luottaa kapteeniinsa lähes sokeasti aina komennossa.
Arathet Arvaen - Kuninkaan neuvonantaja, silloin tällöin tavannut mutta Darius ei varsinaisesti tunne tätä miestä. Ei kuitenkaan pidä Artin ihmisystävällisestä ajatusmaailmasta...
Kreivi Arethdriel Cúthalion - Ei pidä henkilönä lainkaan, mitä nyt tuntee päällisin puolin kreiviä. Olettaa tuon olevan yhtä kiero ja epämiellyttävä, mitä itse haltiakuningas. Kunnioittaa kuitenkin aseman ja taitojen suhteen, mutta ei mielellään mene lähelle, sillä pelkää saavansa selkään Kreiviltä... taas...
Kreivitär Erudessa Cúthalion - Kunnioittaa naista aseman ja taitojensa suhteen, mutta ei tunne sen paremmin tuota. Pysyy kuitenkin mielellään kaukana sattuneista syistä.
Eliittikenraali Atrevaux Argenteus - Vihaa tätä sarvipäistä virkaveljeä yli kaiken. Tietää tuon kieroilevan kuninkaan kanssa ties mitä, joten Darius ei todellakaan luota sorkkajalkaiseen millään tavalla. Ovat ottaneet yhteen niin sanallisesti, kuin fyysisestikin kerran jos toisenkin. Arvostaa eliittinä, jotenkuten, mutta ei kyllä käyttäydy sen mukaisesti, ellei paikalla ole yleisöä.
Eliittikenraali Nardur - Ei tunne henkilönä ollenkaan, mutta arvostaa silti kenraalina. Kunnioitettava kolossi, jonka kanssa Darius ei haluaisi joutua vastakkain.
Zara - Jonkin asteen ystävä, kunnioitettava peto. Hyvä liittolainen.
Splinter - Typerä nulikka. Ilmeisesti Arvaenin suojatti. Ihminen siinä missä muutkin, heti jos vähänkin takkiaan meinaa kääntää on tuo tappolistalla.
"Metsänhenki" - Kenraali Argenteuksen jonkinlainen tuttava, jonka johdosta Darius oli vähällä kuolla. Tappolistalla, mokomakin kapinen henkiolento.
Alf Eregion - Petturi, typerys. Menneisyydestään kaksikko tuntee toisensa paremmin, Alfin aikanaan ihaillen Winderiä kenraalina, mutta nyt kun tuo on haltiat pettänyt, on kaksikosta tullut vihollisia. Darius ei alun alkaenkaan arvostanut puoliveristä, nyt vielä vähemmän.
Ihmisten eliittikenraali Constantine Fritz - Typerä vanha paukapää. Kunnioitettava vastus, noin vanhaksi mieheksi, mutta tappolistalla siinä missä muutkin ihmiset. Kerran jos toisenkin kenraalikaksikko on ottanut yhteen rykmenttiensä kanssa, niin tantereella kuin pitkin Cryptiäkin. Niin sanottu "vakio vihollinen".
Kreivi Garrett Fortescue - Typerä, lapsellinen, heikko, säälittävä. Darius vihaa tätä ihmistä suuresti, halveksuu suorastaan.
Kuningas Henry Scarlington -Typerä, hyväuskoinen hölmö. Ei arvosta mitenkään.
Kalma - Typerä piski, jonka johdosta Darius aikanaan toisen silmänsä menetti. Tappolistalla siinä missä muutkin.
Edna - Kalman puoliso, omalla tavallaan hurmaava... ihmiseksi. Nykyään kovin mitätön tapaus kenraalin silmissä, jos tulee vastaan, on tuo tappolistalla.
Ivor - petturi, tappolistalla.
Sigurd - petturi, tappolistalla. Osasyyllinen siihen, miksi Iriador sokeutui, joten kantaa normaalia enemmän kaunaa tälle liskolle.
Oraakkeli - Kunnioitettava näky, mutta Darius vihaa mokomaa liskoa yli kaiken. Oraakkeli on kerran jos toisenkin tullut olemassaolollaan kenraalia kiusaamaan, Marduk on myös suurin syyllinen Iriadorin sokeutumiseen. Vihaa ja lisko olisi varmasti tappolistalla, ellei olisi niin pirun.... suuri ja mahtava.
Punainen lohikäärme - Pumpkin - Tuo ilmeisesti pelasti Iriadorin kertaalleen, ainakin Mir Valdoren ei katso liskoa pahalla. Ei pidä kovinkaan suurena ilmestyksenä. Oppinut tuntemaan vähän paremmin, kun tuohon uudemman kerran törmäsi Briar kylässä.
Ihmisten eliittikenraali Artania - Törmännyt muutamaan otteeseen tähänkin eliittiin. Viimeisimmän kohtaamisen myötä näki kunnolla miehen kasvot ja tunnisti ihmisen vuosisatojen takaa. Artania on se sama mies, joka aikanaan tappoi Dariuksen veljen joten tästä johtuen Winder on ottanut tehtäväkseen kaataa tämänkin eliitin itse, sillä nyt se on henkilökohtaista.
Lorythas Seyr - Törmäsi vuorilla tähän puoliveriseen, jonka johdosta pelastui varmalta paleltumiskuolemalta kera muutaman sotilaan. Rakas ja läheinen ystävä, joka on Iriadorin ja Dariuksen kanssa jonkinlaisessa suhteessa. Seyristä on kehittynyt vuosien varrella eliitille tärkeä henkilö ja heidän välillään on myös side lohikäärmeratsastajana ja ratsuna. Vastoinkäymisistä ja sanaharkoista huolimatta Darius rakastaa Lorythasia ja luottaisi jopa oman henkensä sarvipäisen käsiin. Hän on myös antanut Lorythasille lemmitty nimen, A'maelamin, joka tarkoittaa rakkainta.
Shyvana - Jonkinlaiseksi liittolaiseksi lueteltava Yliparantaja, joka on auttanut Dariusta ja hänen ystäviään tilanteessa jos toisessakin, tavalla tai toisella, syystä tai toisesta.... Darius ei tiedä mitä Taivaanturmelijasta varsinaisesti ajattelisi, joten on yhä harvinaisen varuillaan tosien seurassa. On kuitenkin velkaa Yliparantajalle ja myös lohikäärme sen tiedostaa, mutta ei vielä ole tullut vaatimaan vastapalvelusta eliitiltä...
Theodluin - "veljenpoika", johon Darius ei ole vielä ehtinyt tutustua. Eikä kyllä välittäisikään tutustua, ei pidä missään arvossa ja epäilee poikaa.
"Leto" - Parantaja, johon törmäsi Briarissa. Lorythasin ystävä, jota Darius ei tunne pahemmin. On kuitenkin kiitollisuuden velassa Letolle, joka pelasti Iriadorin varmalta kuolemalta.//
8.8.2015
- Lisänimi lisätty
- Tavatut listaa päivitetty
24.5.2015
- Ulkonäköön lisätty maininta selän polttoarvista.