Viesti To Joulu 13, 2007 7:25

Arathet Arvaen

Wip doodle pärstä

Nimi: Arathet Arvaen
Ikä: 400 vuotta, kehollisesti näyttää 30 ikäiseltä.
Sukupuoli: mies
Puoli: haltiat
Arvo: Kuninkaan neuvonantaja
Rotu: Haltia


Ulkonäkö:
Ruumiinrakenteeltaan Arathet on perus sirohko haltiamies. Hartiansa ovat miehekkään leveät ja lihasta löytyy jonkin verran, mutta enemmän kroppa on jänteikäs kuin lihaksikas. Sopusuhtainen kaikessa mielessä, Art ei ole koskaan ollut kovin toiminnan miehiä, vaan keskittänyt elämänsä enemmän teorian kuin käytännön tasolle. Pituutta haltialta löytyy 185 cm. Jalkansa ovat hieman pidemmät mitä normaaliksi saattaisi kutsua, jonka johdosta miehen on helppo juosta nopeasti. Arathet onkin erittäin nopea ja notkea. Ihonsa on peruskalpea, hieman päivettynyt. Artilta löytyy selästä ruoskanjälkiä, muita arpia miehen kehosta ei pahemmin löydy, sillä Art ei pahemmin taisteluihin ja yhteenottoihin ole joutunut.
Kasvonsa ovat siron suorat, melko kapeahkot. Leukansa on kuitenkin miehekkään leveä, ettei Art sentään aivan naiselta näytä. Nenä on suora ja kapeahko. Huulet ovat kapeat ja niitä koristaa lähes aina asteen tai toisen hymy. Silmät ovat avarat ja alati tarkkailevat. Väritykseltään näköelimet ovat vaaleansiniset, pienellä turkoosilla vivahteella. Korvat ovat haltioille ominaiseen tapaan suipot ja pitkähköt. Hiuksensa ovat lyhyet ja yltävät hieman yli hartioiden, Edestä hiukset ovat lyhyemmät. Väriltään pehko on kellertävän oranssi, kesäisin hiukset saattavat olla huomattavasti keltaisemmat auringon alla, mitä normaalisti.

Vaatetuksensa on aina arvolleen sopivaa, mutta silti hillittyä. Art pitää yksinkertaisuudesta, eikä turhaan halua näyttäviä asukokonaisuuksia ylleen pistää. Se, miten neuvonantaja virkaa toimittaessaan pukeutuu, riippuu täysin siitä miten kuningas on pukeutunut. Lähes aina kaksikolla on jotenkin toisiinsa sopivat asukokonaisuudet, joista Artin on huomattavasti vaatimattomampi ja ei niin koreileva. Yleensä tuolla onkin työasioita toimittaessa valkeita vaatteita, joita saattaa koristaa vihreän sävyt. Malliltaan vaatteet vaihtelevat, toisinaan asukokonaisuus saattaa olla löysä ja omata muutaman kerroksen vaatteita, toisinaan taas mahdollisimman kireähkö. Yleensä jos Art kireämpiä vaatteita käyttää, on tuolla yllään pohkeisiin asti yltävä sisätakki.
Vapaa-ajalla Art pukeutuu rennommin, yleensä myös vaatteiden sävyt muuttuvat maanläheisemmiksi. Vihreän ja ruskean sävyt pukevat yleensä miestä, kun tuo liikkuu siviilissä. Siltikin, vaatteet ovat yleensä sen verran koristeellisia ja koreita, että hänet saattaa tunnistaa helposti kuuluvan yläluokan kastiin. Toisinaan mies kuitenkin verhoutuu ihan tarkoituksella näyttämään mahdollisimman vähäpätöiseltä ja huomaamattomalta, jotta saisi livahtaa omaan rauhaansa. Talvisin vaatekerrasto lisääntyy ja paukkupakkasilla Art suosii valkeita kolttuja, tuon pukeutumissävyt tuntuvatkin menevän aina vuodenajan mukaan. Keväällä kirkkaampia, iloisempia värejä, kesäisin vihreää, syksyisin ruskeansävyjä ja talvisin valkoista.


Luonne:
Luonteeltaan Art on alati arvioiva ja pohtiva. Vaikka mies yleensä näyttääkin siltä, että kuuntelee toista hymyillen ja antaa puheen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kuuntelee tuo oikeasti todella tarkkaan ja miettii samalla muita asioita. Art on niitä henkilöitä, jotka pystyvät keskittymään moneen asiaan yhtä aikaa. Miehellä on myös erittäin hyvä muisti ja tuo saattaakin muistaa täysin turhaa nippelitietoa vuosisatojen takaa, mikäli joku ikinä moista tietoa tarvitsisi. Moinen ominaisuus onkin hyödyksi neuvonantajalle.
Vieraita kohtaan Art suhtautuu avoimesti, mutta varovaisesti. Vaikka mies vaikuttaakin ystävällisen tuttavalliselta jopa tuntemattomia kohtaan, arvioi tuo silti päässään tarkkaan tuntemattoman jokaisen eleen ja sanan. Art on hyvä lukemaan kehonkieltä, eikä häneltä jää mikään huomaamatta. Haltioita kohtaan Art on huomattavasti ystävällisempi, mitä muita rotuja kohtaan. Kai tuota voisi jonkin asteen roturasistiksi kutsua, vaikka moinen varautuminen on vain silkkaa varovaisuutta. Ihmisiä kohtaan Art suhtautuu negatiivisesti, haltia ei luota ensitapaamisella yhteenkään ihmiseen, eikä noiden liittolaisiin. Sodassa kun ollaan, ei sovi ottaa yhtään riskejä. Kuitenkaan, haltialle ei ole täysi mahdottomuus ystävystyä myös ihmisen kanssa ja tuo tunteekin muutaman ihmisen vuosien varrelta.

Art pitää omasta rauhasta. Aina kun tuolle vain tulee mahdollisuus, hiippailee haltia mielellään pois valokeilasta ja seurasta, hakeutuen omaan rauhaan joko lukemaan tai piirtelemään. Art on erittäin taiteellinen persoona ja pitää taiteesta lähes kaikissa muodoissa. Itsekin haltia on kiitettävän hyvä piirtäjä, joskin ei tuo tohdi teoksiaan pahemmin kenellekään esitellä. Hänen taitonsa kohdistuvat enemmänkin eri lajien ulkonäönpiirtämiseen, sillä Art harrastaa tietokirjan kokoamista. Tietokirjan, johon hän toivoo keräävänsä kaiken tarpeellisen tiedon kaikista mahdollisista lajeista ja roduista, kera kuvien.

Ystävilleen Art on erittäin avoin, iloinen ja välittävä. Jokainen joka tuon ystäväksi lukeutuu, voi olla varma, että tältä haltialta saa tukea ja auttavaa kättä ongelmaan jos toiseenkin. Art välittää suuresti läheisistään ja haluaakin tehdä kaikkensa, jotta noilla olisi hyvä olla. Kuitenkin, jos ystävä onnistuu pettämään haltian luottamuksen, sitä on erittäin vaikea saada enää takaisin. Art ei ole henkilö, joka antaa helpolla toisia mahdollisuuksia kenellekään.
Naisten seurassa mies on täysi tumpelo. Vastakkainen sukupuoli aiheuttaa neuvonantajassa jonkin asteen paniikkireaktion, tuo kun ei pahemmin neitojen seurassa aikaa viettele. Mies ei tiedä mistä naisten kanssa pitäisi jutella varsinkin jos neidot sattuvat olemaan aatelisia, jotka eivät pahemmin muuta tee kuin juorua ja kikata eikä hän osaa luontevasti keskustella noiden kanssa. Naiset kun harvemmin kiinnostuvat nippelitiedosta saatikka valtakunnan virallisista asioista. Art ei hakeudukaan vapaa-ehtoisesti naisten juttusille, mutta mikäli nuo hänen seuraansa tunkevat, koettaa Art parhaansa mukaan kätkeä mahdollisen vaivautuneisuutensa. Jos kuitenkin kyse on virkatapaamisesta esimerkiksi sotilaallisen naispuolisenhenkilön kanssa, ei se tuota Artille mitään ongelmaa.

Virkaa toimittaessa Art on yleensä hieman etäisempi ja virallisempi, mutta siltikin haltia on huomattavasti ystävällisempi mitä suurin korkea-arvoiselta saattaisi olettaa.
Art on myös helposti stressaavaa sorttia, mutta ei anna stressinsä näkyä päälle päin. Sen sijaan tuo pitää kaikki tunteenpurkaukset sisällään, kunnes päätyy istumaan ystävänsä kanssa iltaa ja antaa pahan olon tulla ulos. Art ei kuitenkaan halua liikaa kuormittaa muita omilla ongelmillaan, joten mies yleensä lukee/piirtää pahan olonsa pois.
Pitkäpinnaista haltiaa on hankala suututtaa mitenkään, mutta jos tuon saa suuttumaan, voi olla varma, ettei Art sanojaan säästele. Fyysiseen väkivaltaan mies turvautuu erittäin harvoin ja tuskin koskaan käy kenenkään päälle. Jos joku kuitenkin haluaa väkivaltaiseksi heittäytyä, osaa Art pitää kyllä puolensa ja puolustaa itseään, niin aseiden kanssa kuin ilmankin niitä.Menneisyys:


Arathet syntyi ensimmäisenä kolmesta pojasta rikkaaseen aatelissukuun. Jo pienestä pitäen Art ilmaisi mielenkiintoa lukemista ja opiskelua kohtaan, joten kun ikää varttui, aloitti nuorukainen heti opiskelunsa. Mies luki kaikkea mahdollista ja oppikin kaikesta vähän kaikkea, lopulta tuo oli kuin kävelevä sanakirja. Artin ollessa nuori, selvisi myös, että tuolla oli erittäin hyvä muisti. Nuorena miehenalkuna Art vietti suurimman osan ajastaan lukien, omissa oloissaan tai opiskellen jonkun opastuksella. Siinä missä tuo kartutti tietämystään, heikentyi nuorukaisen sosiaaliset taidot. Lopulta tilanne ajautui siihen, ettei Art osannut murrosiän iskiessä kommunikoida luontevasti vastakkaisen sukupuolen kanssa. Nolot tilanteet neitojen kanssa johtivatkin siihen, että Arathet vieraantui vastakkaisesta sukupuolesta, eikä vieläkään ole oppinut kunnolla keskustelemaan noiden kanssa. Lapsuuden traumat iskevät aina, kun tuo neitojen kanssa yrittää kommunikoida. Saman sukupuolenedustajien kanssa Art kuitenkin onnistui kommunikoimaan, kiitos veljiensä, jota toisinaan eivät meinanneet jättää häntä rauhaan. Lukemisen lisäksi Arathet kiinnostui piirtämisestä, varsinkin kuvittamisen muodossa. Jo nuoresta pitäen tuon kerännyt tietoa olennoista, joista ei kunnolla ole ollut kirjoissa tietoa. Tiedon lisäksi, hän haluaa myös piirtää mahdollisimman tarkat kuvaukset otuksista kirjaansa. Arathetistä kehittyikin taiteellisesti lahjakas tapaus.

Kun Art saavutti aikuisiän, päätti tuo muuttaa omilleen. Rikkaat vanhemmat totta kai halusivat auttaa taloudellisesti ylpeydenaihettaan, joten Arathetilla ei koskaan ole ollut pulaa mistään. Omilleen muutettuaan Art jatkoi opintoja ja pian tuo päätyikin hoviin avustajaksi. Silloinen kruununprinssi Aran näki nuoremman miehen potentiaalin ja Aranin ottaessa paikkansa kuninkaana, nimitti uusi kuningas Arathetin neuvonantajakseen. Ennen nimitystään ehti Art myös tutustua Araniin paremmin henkilönä ja kaksikon välillä kasvoikin lämmin, veljellinen suhde.
Uusi asema toi uusia haasteita, joista Art vain piti. Työ kuitenkin alkoi käydä itseään toistavaksi toisinaan, joten työnsä ohella Art opetteli myös käyttämään aseita. Tuo ei koskaan ollut taitava teräaseiden kanssa, eikä ollut vieläkään. Kuitenkin, veljensä avustuksella oppi Art käyttämään kahta miekkaa kiitettävästi, mutta jousiampujana tuosta tuli erittäin etevä.

Aikuisiässä Arathet sai myös kokea vanhempiensa menettämisen. Isänsä oli arvostettu kenraali, joka kuoli yhteenotossa ihmisten kanssa. Äitinsä puolestaan kuoli sairauteen, joka oli jo muutaman vuoden piinannut vanhaa haltianaista. Kumppaninsa menettäminen vei kuitenkin naiselta ne viimeiset voimavarat, jolla tuo tautiaan kurissa piti. Nuoremmat veljekset, Amod ja Aretha, jäivät pitämään huolta suvun kartanosta, joskin nuokin liikkuivat jo paljon omillaan. Kartanoa ei kuitenkaan koskaan annettu pois, vaikka aika ajoin siellä ei ollut kukaan asumassa pitkiin aikoihin.
Arathet törmäsi eräänä kylmänä syysiltana nuoreen, eksyneeseen mustalaistyttöön. Tyttö oli likainen ja selvästi nälissään ja peloissaan. Haltia oli kasvatettu vihaamaan ihmisiä, mutta hän ei voinut olla tuntematta sääliä tätä nuorta tyttöä kohtaan.. niinpä Arathet otti tytön mukaansa ja päätti kasvattaa tuon kuin omanaan. Tyttö kulki nimellä Helga. Arathet auttoi tytön taas jaloilleen ja antoi tuon asua suvun kartanossa mutta silloin, kun Amod kartanolla liikkui, vei Art Helgan pois totaalirasistisen veljensä silmistä pitäen huolen että tuo ei tulisi vihaamaan ketään rotunsa puolesta ja katsomaan maailmaa avarammin. Kävi myös ilmi, että tytöllä oli taipumusta magiaan, varsinkin ennustamiseen.
Vuodet kuluivat kuin siivillä, eikä aikaakaan kun Helga saavutti täysi-ikäisyyden, ihminen kun oli. Ollessaan tarpeeksi vanha, heitti Helga hyvästit Arathetille lämpimissä merkeissä ja suuntasi kohden omia seikkailuja. Sen koommin ei Art ole kuullut Helgasta, mutta tietää tuon asuvan ihmistenkaupungissa.

Tannersodan alettua Art otti osaa sotaan, johtaen muutamaa pitkänmatkan hyökkäysjoukkoa. Sota voitettiin ja nykyään Arathet pitää majaa haltioidenkaupungissa, linnalla, toimien yhä kuninkaan neuvonantajana.


TÄLLÄ HETKELLÄ:

Arathet toimii yhä Aranin neuvonantajana, joskin heidän mielipiteensä ja tiensä ovat alkaneet erkaantua. Kuninkaan tiukka linja ihmisten suhteen ei miellytä rauhaa ja tasa-arvoa kannattavaa neuvonantajaa, mutta Arathet ei voi sitä ääneen sanoa, ellei halua kuninkaan vihoja niskoilleen.
Haltia viettää aikaa hovissa lähinnä, mutta nyt kun pitkäaikainen ja rakas ystävä Splinter palasi takaisin Cryptiin, on Arathet alkanut viettää enemmän ja enemmän aikaa nuoren kanssa, oli kyseessä sitten hovissa pyöriminen tai pitkin valtakuntaa seikkailu.
Perhe: Isä ja äiti ovat jo nukkuneet pois, mutta Artilta löytyy kaksi nuorempaa veljeä, Aretha ja Amod. Amod on näistä vanhempi, kivikasvoinen ja totaalirasistinen haltia kenraali. Aretha on veljeksistä nuorin, ylivilkas ja aina energiaa täynnä oleva nuorukainen, joka juuri on ylentynyt kenraalin virkaan veljensä rinnalle.

Taidot/muuta kivaa:

- Pystyy manipuloimaan toisten unia, ollessaan kosketuksissa kyseisen henkilön kanssa. Tämän taidon hän on oppinut Aranilta. Omaa jonkinlaista, pientä taipumusta magiaan, mutta ei todellakaan ole niin taitava/voimakas, että häntä maagiksi voisi kutsua.
- Vaikka ei sotilaana ole kummoinen, niin Art on erittäin hyvä ampumaan jousella.
- Osaa piirtää todella hyvin.
- Arathetin tasapaino ei ole kovinkaan hyvä. Sen takia hän liikkuu mieluummin kävellen kuin ratsain.
- Omistaa ystävältään saadun lumotun riipuksen, joka estää toisten pääsyn hänen mieleensä. Kukaan ei pääse lukemaan Artin ajatuksia, muistoja tai manipuloimaan tuon mieltä, mikäli riipus on hänen kaulassaan.
- Aistii tavallista isommat aurat, jos tarpeeksi lähelle eksyy. Pienempien aurojen aistiminen tuottaa hankaluuksia.
- On alkanut käyttämään huumaavia, käärössä tai piipussa poltettavia aineita rentoutuakseen stressiltä ja masennukseltaan.


Tavatut:

Yurel M Folkriver - Haltiakuninkaan velho, johon Arathet on silloin tällöin törmännyt hovissa. Ei varsinaisesti tunne henkilönä sen paremmin.
Splinter - Hyvä ja erittäin läheinen, sekä tärkeä ystävä haltialle. Arathet pelasti Splinterin aikanaan "isännältään" tuon ollessa vielä nuori, siitä asti Arathet on katsonut Splinterin perään.
Perian - Hovissa hyppelevä haltiakuninkaan palvelija, jota Arathet koittaa vältellä. Satyyri on kovin... flirttaileva.
Eliittikenraali Nardur - Kunnioittaa aseman ja saavutusten osalta, mutta ei tunne kenraalia henkilökohtaisesti. Ei varsinaisesti pidä tuon asenteesta ihmisiä kohtaan, mutta sitä Arathet ei ole sanonut ääneen vahingossakaan.
Lamenderlyn Dwinneldth - Hovissa liikkuva, hieman päästään sekaisin oleva opettaja. Arathet ei varsinaisesti tunne miestä henkilökohtaisesti, mutta ei kiistä, etteikö Lam vaikuttaisi tutustumisen arvoiselta.
Kreivitär Erudessa Cúthalion - Serkku, jonka kanssa Arathet ei pahemmin ole tekemisissä. Välit ovat kuitenkin lämpimät ja jos aikaa riittäisi, tapaisivat he useammin.
Haltiakuningatar Delia Cúthalion - Kunnioittaa ja arvostaa kuningatarta, mutta ei tunne tuota kovinkaan hyvin. Arathet ei myöskään koe asiakseen lähestyä kuningatarta, joten mikäli hän haluaisi naiseen tutustua, odottaa Arathet nätisti että kuningatar aloitteen tekisi.
Eliittikenraali Darius Winder - Kenraaleista se tutuin Arathetille, eikä hän voi sanoa pitävänsä miehestä kauheasti. Arvostaa ja kunnioittaa saavutuksien ja aseman takia, mutta ei jaa tuon kanssa mielipiteitä kovinkaan paljon. Myös tuon johtama eliittijoukko on vähän väliä päänvaivana neuvonantajalla, joka silloin tällöin saa raportteja noiden suhteen.
Eliittikenraali Rathel Tor - Yhtälailla kunnioitettava arvoltaan mitä muut eliitit, mutta kieltämättä eliiteistä se mielenkiintoisin. Art ei kuitenkaan tunne Toria henkilökohtaisesti, mutta ei pistäisi pahakseen tutustumisesta.
Darion - (peli kesken)
Eliittikenraali Atrevaux Argenteus - Harvemmin nähty kenraali, josta Arathet ei varsinaisesti tiedä mitään henkilökohtaista. On kuitenkin tietoinen tuon ja Aranin lämpimänystävällisistä väleistä, mutta ei osaa arvatakaan että kaksikon välillä jotain syvällisempääkin olisi... Kunnioittaa kuitenkin kenraalina, eikä kiellä etteikö olisi kiinnostunut tutustumaan jättiläisfauniin paremminkin...
Kreivi Arenthdriel Cúthalion - Tuntee miehen virkansa puolesta, mutta ei tiedä kreivistä sen pahemmin henkilönä. Ei myöskään näe asiakseen lähestyä kreiviä, ellei tuo halua neuvonantajaa puhutella. Sinällään kreivi kiinnostaa Arathetia, onhan tuo hänen serkkunsa kanssa naimisissa, mutta muuten Art on jättänyt kreivin omaan arvoonsa.
Haltiakuningas Aran Cúthalion - Ystäväksi luokiteltava henkilö, johon Art luottaa... tai on luottanut. Nykyään heidän välinsä ovat hieman viilenneet, mutta he ovat yhä ystäviä ja Aran kuuntelee - ainakin joskus - neuvonantajansa mielipiteitä ja ottaa niistä myös jotain irti. Arathet on huomannut, kuinka kuningas on alkanut vetäytyä yhä useammin omiin oloihinsa ja vaikuttaa kovin kärttyiseltä yhä useammin. Syyksi Art epäilee kuninkaan sairautta, mutta ei ole tohtinut kysyä kuninkaalta asiasta.
Aaron Puusepänpoika - Mielenkiintoinen, joskin hieman hermoon ottava nuorimiehenalku. Art ei ole kuullut pojasta moneen vuoteen mitään, eikä tiedä tuon nykytilanteesta pahemmin.
Papitar Ophelia - ystävällinen ja ennen kaikkea suloinen nuori nainen. Sattuneista syistä Arathet on törmännyt tyttöön kerran jos toisenkin, eikä varsinaisesti pidä tuota vihollisena, vaikka he työskentelevätkin eri kuninkaiden alaisuudessa.
Prinsessa Lily Scarlington - Outo nuori nainen, josta Arathet ei koskaan ottanut selvää... Eikä kyllä välitäkään. Uskoo tuon kuitenkin olevan vain nuoruuttaan typerä - ja lellitty - naisenalku ja toivookin tuon aikuistuvan ennemmin tai myöhemmin... Vaikka onkin vihollinen.
Kuningas Henry Scarlington - Lupaava ja ennen kaikkea mukava nuori miehenalku, jonka kanssa Art jakaa paljonkin mielipiteitä asioista. Valitettavasti sattuneista syistä he eivät ole voineet pitää enää yhteyttä, nyt kun Henrystä tuli kuningas. Lisäksi Arathet ei yhtään tiedä, onko nuori kuningas hänelle vihainen "selkään puukotuksen" myötä. Arathet ei alun alkaenkaan olisi halunnut pettää nuoren kuninkaan luottamusta, mutta Aran veti hänet mukaan suunnitelmiinsa, eikä neuvonantajalla ollut varaa kieltäytyä kuninkaansa tahdosta.... Pitää silti pojasta eikä haluaisi nähdä tuon kärsivän, mutta tiedostaa, että Henry on nyt vihollinen ja tuo varmasti ajattelee hänestä samalla tavalla.
H. Black - ihmisten hovin velho, johon Arathet on muutaman kerran törmännyt. Vihollinen, johon hän ei todellakaan uudemman kerran haluaisi törmätä.
Anemone Scarlington - Suloinen nuori tyttö, joka valitettavasti joutui vääriin piireihin...
Alf Eregion - Tuttava menneisyydestä, joka nykyään on vihollinen. Ei pidä tuosta miehestä yhtään, eikä kyllä uudemman kerran haluaisi tavatakaan.
Oraakkeli - Muutaman kerran törmännyt tähän vanhukseen, eikä oikeastaan tiedä miten tuohon suhtautua. Art ei tunne vanhinta henkilökohtaisesti, mutta tietää, ettei tuon ja kuninkaansa välit ole kovin... lämpimät.
Sigurd - Aranin ex-"lemmikki", johon haltia ehätti tutustua jonkin verran. Ihan mukavaa seuraa, joskin nykyään tuo on laskettavissa viholliseksi, eikä Art tiedä miten mokomaan suhtautuisi...
Nix - Hovissa liikkuva mutaatio, jonka Arathet alun alkaen kuninkaalle esitteli. Mielenkiintoinen tapaus, josta Art haluaisi tietää enemmänkin.
NPC Helga - Arathetin yksi kasvateista, joka nyt asustelee ihmisten kaupungissa. Välit lämpimät, vaikkeivät he ole mitään yhteyttä pahemmin pitäneet. Helgalla on ilmeisesti lapsi Eregionin kanssa, mutta siitä Arathet ei tiedä paljoa.
NPC Amod Arvaen - Rakas veli, jonka kanssa Arathet ei varsinaisesti jaa mielipiteitä. Silti, tulevat toimeen keskenään.
NPC Aretha Arvaen - Rakas veli, joka on kolmesta nuorin. Arathet on huolissaan Arethasta vähän väliä, tuo kun tuntuu olevan melko menevää ja rämäpäistä sorttia.
Päivitykset:
16.2.2015
- Kuva uusittu
- Tavatut lista päivitetty