Viesti Su Marras 22, 2009 1:00

Unensieppaaja Sethos

ihmismuoto ja kokovertailu
Demonimuoto

Kutsumanimet: Sethos, jotkut kutsuvat Sethiksi.
Lisänimet: Unensieppaaja/Unisieppari, painajaispainen.
Tosinimi: Atsunkhor
Ikä: Ei ole laskenut, mutta yli 1000-vuotta. Humanoidi muodossaan muistuttaa 35 vuotiasta.
Sukupuoli: Mies/uros
Rotu:Unidemoni.
Puoli: Haltiat
Aura: Tumma, parimetrinen.


Ulkonäkö: Demonimuodossaan Sethos muistuttaa ruumiinrakenteeltaan ensisijaisesti sfinksiä. Demoni on säkäkorkeudeltaan noin 160 cm korkea ja kulkee neljällä raajalla. Sen pää on ihmismäinen, joskin kallon takaraivo on venynyt verrattuna tavalliseen ihmisen kalloon. Nenää demonilla ei ole lähes ollenkaan, vain sieraimet muuten tasaisissa kasvoissa. Suu on täynnä teräviä, epäsymmetrisiä hampaita ja demoni kykenee irrottamaan leukansa, jotta saa purtua suurempaakin kohteeseen. Kasvot ovat muuten kovin luisevat ja rujot, silmäkuopat syvät. Silmät ovat terävän pistävät ja häiritsevät, mikäli niitä erehtyy tuijottamaan pidemmäksi aikaa. Pupilli on lähes olematon. Väriltään näköelimet ovat kirkkaan oranssit ja hohtavat pimeässä. Niskasta ja päälaelta demonilta löytyy niin sanottu harja, kasa sotkuisia, ohuita ja epätasaisia jouhia. Yleensä jouhet kääntyvät demonin oikealle puolelle. Muuta karvoitusta tästä olennosta ei sitten löydykään.

Ruumiinrakenne on luisevan jänteikäs ja rujo. Pituutta olennolta löytyy reippaasti yli kaksi metriä, lukuun ottamatta pitkää häntää. Turkkia painajaispaimenella ei ole lainkaan, vaan lihaksia peittää ohut, löysä kerros valkeaa nahkaa. Nahka on täysin vitivalkoinen, lukuun ottamatta pieniä maksaläiskiä siellä täällä, lähinnä suurilla, paljailla ihoalueilla. Eturaajat ovat kuin ihmisen kädet, kera kolmen sormen ja peukalon. Tämä käpälä mahdollistaa pitkien kynsiensä ansiosta tukevan otteen pinnasta kuin pinnasta, peukalon mahdollistaessa myös tarttumisen pienempiinkin objekteihin. Takajalat ovat hieman lyhyemmät, mitä etujalat, mutta niistä löytyy ponnistusvoimaa sitäkin enemmän. Takaraajojen tassut muistuttavat huomattavasti koiran takatassuja. Takaraajojen lonkkaluu törröttää selkärangan vieressä huomattavasti korkeammalla, mitä normaalilta neliraajaiselta saattaisi odottaa.
Häntä on todella pitkä ja jokseenkin venyvä. Sen kärjessä on kolmisorminen (kaksi sormea ja peukalo) koura, jonka kärjissä on terävät, pitkät kynnet. Kynnet uppoutuvat helposti ja vakaasti jopa kiveen, jonka ansiosta demoni saattaakin roikkua kivisestä katosta helposti ylösalaisin. Unipaimenet ovat tottuneet nukkumaan todellisessa muodossaan ylösalaisin katosta roikkuen häntänsä avulla. Hännän kouralla saattaa tarttua objekteihin tai kynsillä tarttua kovaankin pintaan, mutta myös itse häntä on taipuisa ja voi helposti kietoutua esimerkiksi kattoparrun ympärille.
Selässään Sethosilla on kaksi lepakkomaista siipeä. Siivet ovat luiset ja luisevien osien välissä kulkee ohuita seittejä, aivan kuin hämähäkin verkossa. Seittejä koristaa satunnainen määrä oransseja (Sethosin tapauksessa oransseja, väri vaihtelee yksilöittäin) helmiä, jotka hohtavat pienesti demonin kerätessä unia siipiinsä. Unia kerätessään demoni levittää siipensä ja antaa verkon ja helmien tehdä tehtävänsä. Helmet siivissä ovat läpikuultavat. Unet lipuvat aina demonin siipiin ja hajoavat pieniksi hileiksi kulkien helmistä, verkkoa pitkin siipiin ja sitä kautta aina itse demoniin energiaksi, ravinnoksi. Painajaisista Sethos saa enemmän ravintoa, mitä hyvistä unista. Verkko siivissä on erittäin haurasta ja helposti rikkoutuvaa, mutta se uusiutuu myös helposti. Muutamassa tunnissa luista, luiden sisältä, sikiää uutta verkkoa, joka kiinnittyy hajonneen paikalle. Myös helmet uusiutuvat verkon kautta, mikäli menevät rikki tai tipahtavat pois.


Sethosilla on myös humanoidimuoto, jossa yleensä liikkuu kylillä. Humanoidimuodossaan demoni muistuttaa enemmän ihmistä, mitä haltiaa. Mieheltä löytyy pituutta 190 senttiä. Ruumiinrakenteeltaan Sethos on tässä muodossa melko laihahko, jänteikäs. Voimakkaalta mies ei näytä mistään kulmasta, eikä tuo oikeasti olekaan. Kädenväännössä ja painissa Sethos jäisi väistämättä kakkoseksi. Ihonsa on vaalea, lähes aina likainen milloin mistäkin. Tässäkään muodossa Sethos ei näe syytä pitää huolta hygieniasta. Korvansa ovat hieman suipohkot, muistuttavat kuitenkin enemmän ihmisen korvia, kuin pitkiä, suippoja haltiakorvia.
Kasvonsa ovat kapeahkot, ehkä jopa luisevat. Miehellä on pienet poskikuopat ja poskiluut näkyvät melko selkeästi tuon kasvoilla. Huulet ovat kapeat ja kuivat. Leukansa on kuitenkin miehekkään jykevä, kulmikas. Silmät ovat tässä muodossa tavalliset ihmisensilmät, mikäli ei lasketa jälleen mustia valkuaisia. Muodoltaan silmät ovat viirumaiset, katseensa lähes aina kyllästyneen näköinen. Väriltään silmät ovat oranssit, kuten demonin oikeassakin muodossa. Kulmat ovat paksut ja aina lähes yhtä kyllästyneessä asetelmassa, mitä katsekin. Yleensä tuon kasvoja koristaakin kyllästynyt, jopa flegmaattinen ilme.
Hiukset ovat sekaisin ja takkuiset, sojottaen minne sattuu. Yleensä puolet hiuksista peittävätkin demonin kasvot. Hiukset ovat epätasaisen pitkät kaikkialta, mutta pisimmät haituvat yltävät aina alaselkään asti. Suurin osa hiuksista yltää kuitenkin vain ristiselän tienoille.

Yllään humanoidimuodossaan demonilla on yleensä tummanharmaa, pitkähihainen tunikantapainen paita, sekä nuhjuiset, tylsänruskeat housut. Housut ovat selvästi liian pitkät miehelle, housujen lahkeet ovatkin kuluneet kävelystä puhki, varsinkin kantapään puolelta. Jaloissaan demoni ei pidä minkäänlaisia kenkiä tai suojia, vaan kulkee aina paljasjaloin.
Yleensä tämän asukokonaisuuden yllä on vielä tylsänruskea, paksu, hupullinen viitta, jonka helmat ovat jo kulumaan päin ja likaiset.


Luonne:
Ensikättelyssä Sethosista saa helposti pessimistisen ja flegmaattisen kuvan. Tuo ei tunnu olevan kovinkaan innoissaan uusista tuttavuuksista, eikä varsinkaan kiitollinen jos joku jotain kilttiä hänelle sattuisi ensitapaamisella tekemään tai sanomaan. Demoni tuntuu löytävän aina kaikesta jotain huonoa ja pilaakin helposti hyvin alkaneen keskustelun laukomalla jotain loukkaavaa tai pessimistisen lannistavaa. Hyvänä esimerkkinä: Onpa tänään kaunis ilma Kyllä se sade sieltä kohta tulee.
Demoni harvoin yrittää olla uusille tuttavuuksille millään tavalla mieluisa kokemus. Hän ei yksinkertaisesti kaipaa enempää olentoja elämäänsä, tai niin tuo ainakin uskottelee itselleen. Sethos suhtautuu harvinaisen ilkeästi niin sanottuihin räväkiin ja tyhjäpäisiin olentoihin. Hän arvostaa rauhallisuutta ja siveellisyyttä, eikä voi kuin halveksien mulkoilla olentoja varsinkin naispuolisia jotka itseään halventavat säädyttömillä tempauksilla ja pukeutumisella.

Mikäli jonkun suututtaa, ei demoni voisi siitä vähempää välittää. Yleensä suuttuneet marssivat nenä pystyssä, suivaantuneina pois paikalta. Mutta joskus käy suuttuneet myös ilmaisemaan kiukkuaan fyysisellä kontaktilla, toisin sanoen vetäen demonia turpaan. Humanoidimuodossaan tuo ei ole kovin pelottava näky fyysisesti, joten jopa naisetkin uskaltautuvat tuota läimäisemään avokämmenellä poskelle, mikäli tarve iskee. Oli lyöjä sitten hento nainen läpsäisyineen tahi raavas mies nyrkkeineen, ottaa demoni yleensä iskut vastaan ilman minkäänlaista vastarintaa. Hyvällä säkällä tuo saattaa väistää, jos joku teräaseen kanssa riehuu. Demoni ei ole itsetuhoinen, vaikka kovasti aina kyseenalaistaakin olemassaolonsa tarpeellisuutta. Väkivallan tuo kuitenkin ottaa ennemmin vastaan, kuin pötkii pakoon. Tuo on liian välinpitämätön yrittääkseen välttää yhteenottoja saatikka pistääkseen vastaan, mutta mikäli meno meinaa käydä liian rajuksi, paljastaa demoni oikean olomuotonsa ja käyttää säälimättä voimiaan, ennemmin kuin perääntyy tilanteesta. Tuo ei ole niitä henkilöitä, jotka luikkisivat pakoon.
Haasteisiin tuota ei kuitenkaan saa helposti yllytettyä, sillä Sethosia ei yksinkertaisesti kiinnosta viihdyttää toisia tempauksillaan tai kilpailla mistään. Tuolta puuttuukin kilpailuhenki kokonaan.

Niitä vähäisiä olentoja kohtaan, mitä Sethos ystäviksi voi kutsua, yrittää demoni olla hieman mukavampi mitä yleensä. Tuo ei ehkä lauo pessimistisiä mielipiteitään niin kovin suorasukaisesti ja joskus jopa koittaa jotain lohduttavaa sanoa, jos joku lohdutusta kaipaa. Tosin, demonin lohdutukset ovat yleensä mallia No sentään et ole niin likainen mitä minä.
Ystäviä tuolla ei todellakaan ole turhan paljoa, eikä hän itse osaa pitää huolta suhteistaan. Hän ei yksinkertaisesti jaksa, mutta ei pistä pahakseen ainakaan sisimmissään jos joku vanha tuttava häntä päättää muistaa. Ystävistään hän kuitenkin välittää ja jos tarve tulee, suojelee noita parhaansa mukaan, vaikka oma henki menisi. Moista tempausta ei demonilta uskoisi.
Suuriin tapahtumiin tai vilkkaille paikoille demonia ei kuitenkaan saa houkuteltua, tuo viihtyy omissa oloissaan, joskin pakon edestä parveilee aina asutuksien lähettyvillä. Hän tarvitsee unia ruuakseen, joten hän myös pysyttelee suurempien asutuksien lähettyvillä, jotta saa varmasti tarpeeksi ravintoa.

Suuttuessaan demoni vain mulkoilee vihaisesti tai vastaavasti muuttaa piikittelyään hieman aggressiivisemmaksi. Sethos ei koskaan itse kuitenkaan aloita taistelua fyysisessä muodossa, mutta mikäli tilanne ajautuu siihen suuttumuksesta molempien osapuolien kannalta, ottaa Sethos haasteen vastaan. Humanoidimuodossaan hän ei taistele koskaan, vaan kun on aika ottaa mittaa miehestä, muuttuu hintelähkö mies massiiviseksi pedoksi.
Se, onko demoni koskaan surullinen, lienee pohtimisenarvoinen kysymys. Tuo näyttää aina olevan surullinen, jos ei ulkoisesti, niin sisäisesti. Mitään demoni ei kuitenkaan myönnä, eikä oikeastaan osaa käsitellä tunteitaan niin syvällisesti että osaisi rehellistä vastausta antaa. Tuon tunne-elämä on muutenkin hieman rajoittunutta, eikä vastaa kirjavuudeltaan humanoidien tunneskaaloja. Tuo on kuitenkin loppujenlopuksi peto, joka on oppinut ihmisten tavoille aikojen saatossa.
Tuo kuitenkin kykenee jonkinlaiseen tunne-elämään, jos tarpeeksi kauan joku jaksaa yrittää. Kuitenkaan, tähän päivään mennessä vain yksi on yltänyt tarpeeksi syvälle demonin tunteisiin.

Auttavaiseksi Sethosia ei voi kuvailla hyvällä tahdollakaan. Kuitenkin, mikäli joku on oikeasti pulassa, saattaa demoni auttaa jos on itse tarpeeksi kyllästynyt. Kai tuosta jotain hyvääkin siis löytyy, vaikka ei uskoisi. Demoni ei kuitenkaan tykkää kiitoksista, oli hän vain auttanut mummon ylös ojasta tai pelastanut jonkun hengen. Yleensä jos joku käykin kiittelemään demonia avusta, tulee vastaukseksi Olet aika tyhmä, kun moiseen tilanteeseen edes jouduit tyylisiä kommentteja. Niitä taas seuraa joko hämmennys vastapuolen osalta tai sitten se avokätinen läimäys poskelle.

Menneisyys: Sethosin rotu on kotoisin Mor vuorten uumenista. Monia tuhansia vuosia sitten demonirotu ruokaili aikanaan lohikäärmeiden unilla, mutta humanoidipopulaation lisääntyessä, siirtyi pimeään tottunut rotu pikkuhiljaa pois vuorten uumenista. Aluksi unidemoneiksi nimetyt otukset olivat yöeläimiä, mutta ajan saatossa on rotu kehittynyt sietämään myös päivänvaloa. Koskaan ei rotu ole ollut allerginen auringolle, vaan päiväsaikaan on ollut yksinkertaisesti liian valoisaa pimeään tottuneiden otusten silmille. Pienestä asti on demonit kyenneet muodostamaan itselleen humanoidimaisemman muodon, jotta liikkuminen olisi helpompaa ja huomaamattomampaa.
Sethos kuitenkin syntyi Mor vuoren sisällä, jonne unidemonit hakeutuivat lisääntymään ja kasvattamaan pieniä. Lapsuutensa oli harvinaisen yksinkertainen: Sethos varttui, oppi ja koki, kunnes olento saavutti täysi-ikäisyyden 20-vuoden kohdalla. Tuolloin unidemoni ei vielä osannut ihmisten saatikka haltioiden tapoja tai kieltä, vaan kommunikoi petomaisen eläimellisesti, sekä demonikielellä. Täysi-ikäisyyden saavuttanut demoni lähti omilleen, kuten kaikki tämän harvalukuisen lajin edustajat. Laumaeläimeksi lajia ei voikaan kutsua, vaan olennot elävät omillaan, kunnes päättävät pariutua. Mikäli päättävät pariutua.

Nuori demoni otti monta kertaa kirjaimellisesti siipeensä yhteenotoissa humanoidien, lähinnä ihmisten kanssa. Lopulta tuo kuitenkin löysi tiensä erään uuden ystävän avustuksella haltioiden piilopaikkaan. Siellä nuori demoni aloittikin uuden vaiheen elämästään, jossa tämä haltianeito, joka hänet kylään auttoikin, päätti pitää uudesta ystävästään huolta. Haltian avustuksella Sethos oppi ihmisten tavoille. Demoni oppi yleiskielen ja jotenkuten haltiakielen, kirjoittamaan tuo ei koskaan oppinut, mutta lukemaan jotenkuten. Sethosille myös pantattiin päähän mikä oli säädyllistä ja mikä ei, heti sen jälkeen kun tuo vahingossa erehtyi humanoidimuodossaan ilkosillaan liikkumaan kylässä.
Vuodet vierivät aina vuosisadoiksi, demonin opetellessa ja totutellessa kylässä elämiseen. Siinä missä tuon inhimillinen puoli alkoi kukoistaa, rikastui myös tuon tunne-elämä. Sen myötä demoni kehitteli myös jonkinmoisen ihastuksen haltianeitoon, joka häntä oli näiden kaikkien vuosien aikana auttanut. Kävi ilmi, että tunne oli molemmin puoleinen. Pari viettikin vuosikymmenen jos toisenkin yhdessä, rakastuneina, kunnes sattui se synkkä, sateinen yö.

Sethos oli viettämässä aikaansa rakkaansa kanssa metsässä, kun myrsky yllätti myöhään viipyneen kaksikon. Kävi kuitenkin ilmi, ettei myrsky ollut ainoa yllätys mitä eteen sattui. Metsässä liikkunut ihmisten partio yllätti kaksikon, jonka johdosta edessä oli väistämättä yhteenotto. Lienee turhaa sanoa, kumpi osapuoli jäi jalkoihin. Vaikka demoni olikin vaikuttava ja vaarallinen vastus, onnistuivat sotilaat kellistämään taisteluissa kokemattoman demonin, tuon suojellessa rakastaan. Sethosin ollessa vielä hengissä nipin napin kävivät sotilaat raiskaamaan hänen rakastamansa naisen, suoraan hänen silmien edessä. Kun sotilaat olivat tarpeeksi häpäisseet ja nöyryyttäneet naista, surmasivat nuo tuon kylmäverisesti.
Demoni jätettiin kuolemaan, kuolleen rakkaansa rinnalle. Demoni ei edes halunnut yrittää pysyä hengissä, ei selvitä tästä illasta. Ei enää, kun rakkaansa oltiin tapettu. Viimeisillä voimillaan Sethos raahautui rakkaansa viereen, jonka jälkeen tuo viimein menetti tajuntansa.

Sethos ei kuitenkaan kuollut. Koko tuota tilannetta oli todistanut suojista eräs hyväntahtoinen, metsässä asustava vanhemmanpuoleinen ihmisnainen. Kun sotilaat olivat poistuneet, kävi tuo vanhempi nainen auttamaan haavoittuneita. Naista hän ei enää voinut pelastaa, mutta mies joka oli muuttunut pedosta ihmiseksi oli vielä hengissä. Vanhanainen raahasi demonin mukanaan, hoiti tuon haavat ja hoivasi kuntoon.
Kului monta viikkoa, ennen kuin Sethos saavutti tietoisen tilan. Herätessään, tuo oli hämillään, shokissa. Kun muistot viimeisimmistä hetkistä palasivat, täytti demonin surun ja epätoivon sijaan tyhjyys. Tuo ei itkenyt koskaan tapahtumille, eikä näyttänyt ulkoisesti suruaan. Sen sijaan tuon kasvoja alkoi koristaa mitäänsanomaton ilme.
Nainen, joka häntä oli auttanut, saapui mökkiinsä, todeten potilaansa olevan hereillä. Kiitoksen sijaan sai nainen kuitenkin ottaa vastaan fataalin iskun puolitoistametriseltä pedolta, joka päätti tuon naisen elämän siihen paikkaan. Tuo oli ihminen, hän oli varmasti osavastuussa sateisen illan tapahtumista. Demoni tutki koko pienen tuvan, mutta ei löytänyt jälkeäkään rakkaastaan. Tuo oli kuollut, ehkä villipedot olivat jo syöneet hänen ruumiinsakin.

Sethos palasi haltioiden kylään. Siellä hän marssi heti ensimmäisenä muutaman mutkan kautta armeijan koulutukseen, missä Demonia opetettiin käyttämään tehokkaasti synnynnäisiä taitojaan petona. Humanoidimuodossaan tuo ei koskaan oppinut taistelemaan tai käyttämään mitään aseita, korkeintaan torjumaan ja väistämään suuria iskuja.
Koulutuksesta huolimatta, ei demoni ryhtynyt kokopäiväisesti armeijan hommiin. Tuo eristäytyi kaikesta ja kaikista, alkaen viettämään flegmaattisen apaattista elämäänsä. Toisen tannersodan koittaessa, otti Demoni kuitenkin osaa sotaan. Se oli täydellinen hetki päästä nirhaamaan ihmisiä, purkamaan sitä palavaa vihaa tuota rotua kohtaan ja ehkä kuollakin kunniallisesti tantereella.
Sethos selvisi kuitenkin sodasta ja haltiat voittivat. Kun tannersota oli ohi, vetäytyi Sethos jälleen omiin oloihinsa. Tätä nykyä demoni viettääkin paljon aikaansa haltioiden uudessa kaupungissa, aina milloin missäkin kujalla nukkumassa. Toisinaan tuo kuitenkin palaa metsänpiiloissa lymyilevään kylään, kun kaupaa vähän enemmän omaa rauhaansa.

TÄLLÄ HETKELLÄ:

Toivuttuaan yhteenotosta enkelin kanssa - yhteenotosta jonka hän voitti.. - Sethos suuntasi Azuren kanssa kohti haltioiden piilopaikkaa, missä nyt pitää majaa uuden rakkautensa kanssa. Kerta hänellä on nyt sokea kumppani jonka perään pitää katsoa, on Sethos alkanut etsiä työtä jos toistakin, jotta saattaisi kunniallisesti hankkia elantoa Azurelle.



Taidot/kyvyt:

- Pystyy varastamaan toisten unia kerätessään ravintoa siivillään. Tuo kuitenkin yleensä ryöstää vain painajaisia, jättäen hyvät unet rauhaan. Tästä ominaisuudesta tuolle onkin tullut lisänimi unisieppari, kyseisen esineen mukaan.
- demonimuodossa pystyy vaivuttamaan silmiinsä katsojan transsitilaan, josta seuraa yleensä hallusinaatioita tai tajunnanmenettäminen. Sethos pystyy jonkin verran kontrolloimaan noita hallusinaatioita. Tätä taitoa ei kuitenkaan käytä kovin herkällä, sillä pahimmassa tapauksessa hän saattaa vahingossa vaivuttaa silmiinsä katsojan koomaan. Tämä taito vaatii myös pidemmän katsekontaktin, eikä vain nopeaa vilkaisua.
- Pystyy vaikuttamaan toisten unenlaatuun, jos on samassa huoneessa heidän kanssaan. Demoni pystyy antamaan hyviä tai pahoja unia, mutta hän ei pysty kontrolloimaan unen kulkua, eikä itse olemaan unessa.
- Vaikka ei osaa lentää, osaa demoni hyppiä erittäin pitkiä matkoja ja erittäin korkealle. Tuo pystyy myös siirtymään paikasta toiseen, mutta vain korkeintaan kymmenen metrin välimatkalla. Tämä taito kuluttaa myös energiaa niin paljon, ettei sitä pysty tekemään kuin muutaman kerran peräjälkeen.
- Erittäin korkea kipukynnys. Tuon keho kestää yllättävän paljon, vaikka ottaakin helposti vahinkoa. Demoni pysyykin pystyssä niin kauan, kunnes keho antaa periksi. Kivun takia tuo ei koskaan peräänny. Demoni onkin erittäin vaikea tappaa, mutta varmin tapa päästää tuo hengiltä, on lävistää sydän tai leikata pää irti. Tuon keho korjaa itseään normaalia nopeammin ja Sethos toipuukin haavoista yleensä yllättävän nopeasti.
- Demoni on myös erittäin ketterä, vaikka onkin isokokoinen. Kevyenoloinen kroppa on kuin luotu juoksemiseen ja tuo pystyykin kiitämään pitkiä matkoja väsymättä. Demoni on kestävä, mutta ei vahva.
- Pystyy luomaan paineaaltoja hyppiessään.
- Pystyy myös luomaan erittäin korkeaa, demonimaista kiljuntaa. Huuto on niin korkea ja korvia raastava, että pidempi altistuminen saattaa aiheuttaa kuuroutumista. Kiljunta horjuttaa yleensä kuulijan tasapainoa, toisinaan jopa saattaa aiheuttaa pyörtymisiä.
- Vastustuskykyinen magiaa vastaan. Maagiset hyökkäykset ovatkin melko heikkoja häntä vastaan.
- Aistii aurat ja toisen läsnäolon, mikäli toisella lyö pulssi.


Muuta:

- Sethosin mieltä ei pysty lukemaan, ellei ole erittäin taitava ajatuksiin tunkeutuja. Jo heti alussa jos demonin ajatuksiin yrittää pyrkiä, saa ajatustenlukija kuulla korviaraastavaa ja päätäjomottavaa kiljuntaa, petomaisten äänien huutaen kirouksia demonien kielellä. Sethos ei itse hallitse tätä taitoa, eikä ole tietoinen tästä ominaisuudestaan. Mutta, jos joku kykenee kestämää nuo kiljuvat ja huutavat äänet ja tunkeutumaan niiden läpi, pystyy Sethosin ajatuksia lukemaan.
- Koska on jonkin asteen demoni, on Sethos erittäin heikko pyhiä esineitä/asioita/paikkoja kohtaan. Pyhä magia onkin ainoa magia, jota kohtaan otus ei ole vastustuskykyinen. Pyhät asiat aiheuttavat demonille huonoa oloa, heikentävät tuon kuntoa ja liian pitkään altistettuna tappavat.
- Erittäin huono viinapää, jo yksi tuopillinen saattaa kaataa hänet pöydän alle. Sen takia Sethos vältteleekin alkoholia.
- Puhuu niin yleis-, haltia kuin demonikieltä. Kykenee myös kommunikoimaan alkukantaisten pimeydenolentojen kanssa.
- Ei tarvitse elääkseen kiinteää ruokaa tahi juomaa, vaan pystyy elämään pelkkien unien voimalla. Kuitenkin, jos unia ei ole tarjolla, voi demoni pitää itseään jonkin aikaa hengissä tavallisella ruualla. Kuitenkin, kuten vampyyrit tarvitsevat humanoidien verta välillä, tarvitsee tämä demonirotu unia elääkseen. Demoni pystyy elämään noin pari viikkoa ruokailematta unien avulla, mutta sen jälkeen alkaa kunto heiketä roimasti. Toiset pari viikkoa ja demoni kuihtuu pois.
- Vaikka omistaakin tosinimen, ei Sethosia voi kontrolloida sen täysin avulla. "Tosinimi" on tässä tapauksessa hänen syntymänimensä, jota demoni itse on päättänyt olla käyttämättä kun humanoidien seurassa liikkuu. Hän kuulee, jos joku tosinimensä lausuu (oli lausuja kuinka kaukana tahansa) ja jos taitaa pimeää magiaa, saattaa kyetä tosinimen avulla käskemään Sethosia täysin. Sethosin ei kuitenkaan tarvitse vastata tosinimensä kutsuun, ellei itse halua tai ellei kyseessä oli vahva maagi, joka kutsuringin kautta pakottaa demonin paikalle.



Tavatut:
Azure - Tällä hetkellä lähin henkilö ja ainoa, josta Sethos varsinaisesti välittää. Jonkinlainen "kumppani", vaikkei virallisesti sitä ole ajatellut. Demoni tahtoo suojella tyttöä ja pitää tuon turvassa kaikelta.
Roka - Hyvänpäivän tuttu
Arvaen - Törmännyt pari kertaa piilopaikassa, mokoma vaikuttaa kiinnostuneen demonin rodusta. Tuttava.
Eliittikenraali Winder - Kerran jos toisenkin törmännyt tähän haltiaan. Mulkku, idiootti, elitisti. Ei pidä mutta ei kyllä suo haltialle sitä riemua, että inhoaan tuolle näyttäisi mitenkään.
"Shiloh" - Enkeli, jonka siivet Sethos repi yhteenotossa, suojellessaan Azurea. Ilmeisesti enkelillä ja Azurella oli jotain juttua, mistä Sethos ei ole sen koommin kysellyt...
"Idhrennielin vesa" - hyvänpäivän tuttu, yllättävän mukava muukalainen, mutta ei sen pahemmin tuon olemassaolosta kiinnostunut. Ei toki pistäisi pahaksi, vaikka uudemman kerran törmäisi.
Cecil - (peli kesken)






//17.7.2013
- Demonimuoto uusittu täysin. Uudet kuvat lisätty ja kirjoitettu. Tavatut osio uusittu, taitoja muokattu/poisteltu.

23.9.2012
- Ulkonäkö, menneisyys ja luonne uusittu/kirjoitettu uudestaan.
- Uusi kuva lisätty.
- Taidot ja muuta osio uusittu, muutama taito poistettu, muutamaa selitetty paremmin.