Uutta nähtävää vai? //Janni//


Sisältäen niin syrjäisimmät asunnot, kuin kylän keskustan. Kylän keskipisteenä on suuri, yleensä vilkas aukio, jota kutsutaan kauppatoriksi. Torilla järjestetään niin myyjäisiä kuin kansantapahtumiakin, juhlista, vuodenajasta ja valtakunnantilanteesta riippuen.
Kylä on monitasoinen ja suuri. Katuja risteilee siellä täällä. Suurin osa kauppatorinläheisistä kaduista on täynnä puoteja, kapakoita ja majataloja. Mitä syrjemmäs mennään itse kauppatorilta, sitä enemmän alkaa esiintyä itse kaupungissa asuvien asuntoja. Linnalle päin jos lähtee, tulee vastaan aateliston asuinalueet. Toiseen suuntaan lähdettäessä Länsikujille päin on taas niin porvareiden, kuin talonpoikien asuntoja.
Kaduilta ei ole vaikea löytää myös kodittomia ja orpoja pyörimästä.

Kaupunkia ympäröi muurit. Muurit ovat hieman matalammat ja heikommat, mitä itse linnan muurit, mutta silti kestävät ja hyödylliset. Siellä täällä muurissa on portteja, joita vartioidaan tarkasti. Sisään ei päästetä ketä tahansa, mutta aina kaupunkiin tuntuu livahtavan hämärähiippari jos toinenkin. Muuri on viimeisimmän hyökkäyksen jäljiltä rikki Länsikujien puolella. Muuria on alettu korjaamaan, mutta korjaustyöt vievät aikansa. Rikkonaista muuria kuitenkin vartioidaan tarkasti, mutta jos olet tarpeeksi ovela, saatat päästä livahtamaan rikkinäisestä kohdasta sisään.

Valvoja: Crimson

Avatar

Porvari

Viestit: 313

Liittynyt: Ke Touko 29, 2019 5:14

Viesti Pe Joulu 13, 2019 11:22

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

Tappamisestako lapsi puhui, kun sielujen viemisen mainitsi? "No kyllähän miekalla pystyy puolustautumaan, jos joku haluaa viedä sinulta sielun. Henkivartijana olen ollut joskus." Mardyr totesi vastaukseksi olkiaan kohauttaen. Jostain syystä toinen alkoi utelemaan paljon palkaa hän oikein sai. Palkkamiekan uraako lapsi harkitsi? "Tarpeeksi elämiseen, se riippuu paljon työn kuvasta." Hän vastasi epämääräisesti.

Emir oli lapsen nimi. "Kutsutaan Karjuksi tai Mardyriksi miten vain haluaa." Hän vastasi pojan uteluun. Kaksikon rupatellessa olivat he päätyneet kapean kujansuulle, jossa odotti viemäriin johtava kansi. "Aiotko seurata minua viemäriinkin?" Karju kysyi kyykistyen nostamaan raskasta pelalli kantta, josta oli vaikea saada oletta, mutta auki hän sen kuitenkoin sai.
SeuranhakuMoranaMardyr

Ay

Avatar

Aatelinen

Viestit: 1620

Liittynyt: Ti Syys 16, 2008 9:54

Viesti La Joulu 14, 2019 1:24

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

Se olisi todella ihanaa ja kilttiä, että toinen pitäisi huolen miekalla. Toisinaan hän alkoi miettiä miten miekalla pystyi puolustamaan, koska se oli niin terävä, pitkä ja kapea? Miehen puheesta päätellen toinen osaisi hyvin hallita miekaan, koska myi taitojaansa rahasta.
"Onko kivaa olla henkivartija?" Kysyttiin, vaikka ihan kaikkea hän ei tienyt mitä henkivartija tekee.
Poika nyökytteli päätään sen merkiksi, että ei ihan kiinnosta tuo ammatti. Mutta taito ja tieto asiasta voisi joskus hänelle olla hyödyksi.
"Veikkasin, että olen liian pieni pitää miekkaa kädessä? Aattelin se olisi hyvä tietää."
Mitä hän oli nähnyt niin ne miekat olivat niin iso.

Ensimmäinen nimi sopisi toiselle todella hyvin, mutta silti liiaan kummajainen toiselle. Toinen oli elekanttinen, mutta toisaalta todella liian hienostunut toisen kulkomuotoon.
"Oletko mitenkään sukua sille yhdelle lohikäärmelle Maradukille? Kun nimesi on aika samanlainen." Kysyttiin.
Ei sitä koskaan tiedä kenelle oli sukua ja tulisiko näyttämään isältä tai ädiltä enemmän tai edes laisinkaan toiselta perimää ulkomuotoa? Ajatukset minkä näköinen voisi olla se lapsukainen niin katseet kohdistautui kokonaan toiseen ja viemäriin.
"Eikö lentäe olis ei niin sottaisempaa?"
Ihan jostakin hatun syöveristä hän sanoi asian, mutta ohi mennen hän oli katsonut linnan reunoja ja siellä oli sellainen kapistus mikä muistutti sellaista lelua, että se laukaa. Toinen voisi mennä siihen istumaan ja hän laukoo. Se olisi kätevintä liikkua ja vikkelästi toinen pääsisi pois ihmisten linnasta. Ilo suin kaunis poika katseli toista ja positiivisen oloisesti.
"Kun saamme tietää, mitä pelkäämme, saamme tietää, keitä olemme"
Suan, Safilye, Erico, Evgenia, Aynur, Sil, Emir
Avatar

Porvari

Viestit: 313

Liittynyt: Ke Touko 29, 2019 5:14

Viesti Ma Joulu 16, 2019 7:04

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

"Jos palkka on hyvä." Mardyr vastasi pojan kysymykseen henkivartijana olosta ja mitä taas miekkaan tuli uskoi Emir olevansa liian pieni käyttämään moista. "Riippuu miekasta, pieni pistomiekka pysyisi ihan hyvin kädessäsi." Karju totesi ajattelematta sen suuremmin oliko näin pienelle lapselle hyvä antaa miekkaa.

Karjun puuhatessa viemärin kannen kanssa jatkoi nuorempi rupattelua päätyen jotenkin puhumaan lohikäärmeestä. "En, olen vain kirottu puolihaltia." Hän totesi vilkaisten poikaa hieman ihmetellen. Ei nimien samankaltaisuus tarkoittanut, että olisi sukua, mutta olihan toinen selvästi varsin nuori ja naiivi.
Viemärinkansi kalahti Mardyrin vetäessä sen sivuun. Kuikuillen alas pimeään Emir ehdotti lentämistä. "Lentäen? Mistä minä nyt siivet itselleni saisin?" Karju murahti tietenkään ymmärtämättä mitä poika oikein haki takaa. "Viemäri saa kelvata tähän hätään. Sinun ei tarvitse seurata minua, jos se kerran on sinulle liian sottaista." Mies totesi hieman jopa härnäten ennen kuin ryhtyi kapuaamaan alasviemäriaukosta, joka oli varsin ahdas harteikkaalle miehelle.
SeuranhakuMoranaMardyr

Ay

Avatar

Aatelinen

Viestit: 1620

Liittynyt: Ti Syys 16, 2008 9:54

Viesti La Joulu 21, 2019 9:16

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

"Mikä olisi hyvä palkka?"
Pojalla ei ollut mitään ymmärrystä missä hinnoissa tehdään miekkailu työtä. Mutta ajatukset siirtyivät kokonaan nyt sinne suuntaan miten hän saattaisi pitää kädessää miekkaa. Sellaista sopivaa miekkaa mikä pysyisi hänen kädessäänsä. Hänen täytyiis kysyä lohikäärme opettajaltaan saisiko hän sellaisen. Aatoksissaan hän teki kädellään pieni miekkailu leikkejä kuin kädessä olisi jo miekka uppoamaan toisen sisuksiin.

Toisen kirous ei näkynyt vakavan näköisenä toisen ulkomuodosta. Olisiko noi tietyt kohdat kirousta hänestä.
"Minkälaisen kirouksen olet saanut? Olitko tuhma?"
Hän sai välillä pientä rangaistusta, jos hän ei tehnyt välillä tehtäviä. Mitähän toinen oli saanut kovan rangaistuksen et seurasi pitkä ajan toisessa kiinni?
"Et siipiä saa, kun kapistus antaa sinulle lento vauhtia niin voit liidellä pitkän matkan taivaalla. Kun vauhti loppuu niin pääset alas maahan." Poika yritti tarkkemin selittää.
löytyi hyvä viemäri aukko toiselle poika katseli toista. Hänen pitäisi mennä keskustan ytimeen eikä poistua vielä. Mutta villi sydän sanoi seuraa miestä, koska toisen seurassa oli mukava olla.
"Mikään ei ole sottaisaa, kuin kylvyt." Poika sanoi.
Kun Mardyr ahtautumaan viemärin reijästä niin poika odotti omaa vuoroa laskeutua toisen jälkeen. Pian uusi seikkailun sivu aukeaa.
"Kun saamme tietää, mitä pelkäämme, saamme tietää, keitä olemme"
Suan, Safilye, Erico, Evgenia, Aynur, Sil, Emir
Avatar

Porvari

Viestit: 313

Liittynyt: Ke Touko 29, 2019 5:14

Viesti Ma Tammi 06, 2020 2:31

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

Mardyr murahti kiusaantuneena pojan udellessa oliko hän ollut tuhma. "Niin kai voi sanoa, mutta varsin kohtuuton se noita mielestäni oli muuttaessaan minut tämän näköiseksi." Mies totesi tuhahtaen. Emirin lentopuheet eivät tuntuneet tekevän sen enempää järkeä, vaikka tuo yrittikin asiaa hänelle tarkentaa. "Mikä kapistus?" Hän ihmetteli, mutta päätti siitä huolimatta viemärin olevan se paras ratkaisu päästä kaupungista ulos. Pojan mielikuvitus saattoi laukata, eikä moiseen ollut luottaminen.

Karjun tokaisusta huolimatta Emir päätti seurata häntä alas viemäriin, joka oli synkkä ja haju ei ollut mikään mieluinen. Tosin yllättävän tilava se kuitenkin oli mitä Mardyr oli odottanut. Viemäriin oli rakennettu kapea kulkuporras, jonka vieressä virtasi viemärinvesi. Katto oli kaareva ja sen verran matalalla, että iso mies joutui kumartumaan.
SeuranhakuMoranaMardyr

Ay

Avatar

Aatelinen

Viestit: 1620

Liittynyt: Ti Syys 16, 2008 9:54

Viesti Ma Tammi 20, 2020 1:48

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

Toinen oli ollut tuhma ja ihansiksi saanut rangaistuksen. Mutta minkälainen tuhmuuden toinen olikaan oikein tehnyt? Tähän asiaan pohdittiin monta variaatiota.
"Olitko sohinnut miekallasi noitaa?"
Jos toinen oli yrittänyt miekalla surmata niin olihan se huono tehtävä, kun toinen ei tullut tapetuksi. Puolustukseen noita oli kiroissut toisen. Jokin sisässä sanoi, että mies antsaisi tekosestaan tuollaisen rangaistuksen.
"Noidan jäljet ovat todella kauniit ja upeat." Poika sanoi.
Hänestä kaikki olivat kauniita juuri sellaisia mitä olivatkin.

Toisen perässä hypättiin viemärin uumeniin.
"Yök mikä löyhkä." Ihan hajuun toinen ei ollut tottunut.
Nenästä pidettiin ehdottomasti kiinni ja liikkui vaivattomasti viemärissä. Tässä asiassa viemäri koko oli hänelle mukavuus, koska ei pitänyt itseä liian pikkuruisena ulkomaailman kanssa. Hatusta pidettiin kiinni, että suippo pää ottaisi ylimääräisiä hajunesteiden kanssa, mitä sai viemärin seinien pinnasta.
"Kun saamme tietää, mitä pelkäämme, saamme tietää, keitä olemme"
Suan, Safilye, Erico, Evgenia, Aynur, Sil, Emir
Avatar

Porvari

Viestit: 313

Liittynyt: Ke Touko 29, 2019 5:14

Viesti Ke Tammi 22, 2020 1:10

Re: Uutta nähtävää vai? //Janni//

"Jotain sinne päin." Mardyr mutisi pojalle vastaukseksi lähtiessään kulkemaan eteenpäin ja tuhahti vielä toisen kehuessa noidan aikaan saannosta. Ei hänen naamassaa ollut mitään kaunista ainakin miehen omasta mielestä. Viemärin haju ei kyllä ollut sieraimia hivelevä siinä asiassa karju oli samaa mieltä Emirin kanssa, mutta haju ei ollut niin karmiva, että se oli tehnyt pahaa. Isossa mies joukkiossa kulkiessa sitä sai haistaa välillä yhtä sun toista, johon nenä tottui.

"Olisit välttynyt hajulta, jos et olisi raahautunut mukaan." Mies huomautti pienemmälle tietämättä oikein vieläkään miksi poika häntä oikein seurasi. "Minkä ikäinen muuten olet?" Mardyr päätti kysyä. ihan silkasta uteliaisuudesta.
SeuranhakuMoranaMardyr
Edellinen

Paluu Kylä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö