Toripäivä //sovittu


Sisältäen niin syrjäisimmät asunnot, kuin kylän keskustan. Kylän keskipisteenä on suuri, yleensä vilkas aukio, jota kutsutaan kauppatoriksi. Torilla järjestetään niin myyjäisiä kuin kansantapahtumiakin, juhlista, vuodenajasta ja valtakunnantilanteesta riippuen.
Kylä on monitasoinen ja suuri. Katuja risteilee siellä täällä. Suurin osa kauppatorinläheisistä kaduista on täynnä puoteja, kapakoita ja majataloja. Mitä syrjemmäs mennään itse kauppatorilta, sitä enemmän alkaa esiintyä itse kaupungissa asuvien asuntoja. Linnalle päin jos lähtee, tulee vastaan aateliston asuinalueet. Toiseen suuntaan lähdettäessä Länsikujille päin on taas niin porvareiden, kuin talonpoikien asuntoja.
Kaduilta ei ole vaikea löytää myös kodittomia ja orpoja pyörimästä.

Kaupunkia ympäröi muurit. Muurit ovat hieman matalammat ja heikommat, mitä itse linnan muurit, mutta silti kestävät ja hyödylliset. Siellä täällä muurissa on portteja, joita vartioidaan tarkasti. Sisään ei päästetä ketä tahansa, mutta aina kaupunkiin tuntuu livahtavan hämärähiippari jos toinenkin. Muuri on viimeisimmän hyökkäyksen jäljiltä rikki Länsikujien puolella. Muuria on alettu korjaamaan, mutta korjaustyöt vievät aikansa. Rikkonaista muuria kuitenkin vartioidaan tarkasti, mutta jos olet tarpeeksi ovela, saatat päästä livahtamaan rikkinäisestä kohdasta sisään.

Valvoja: Crimson

Viesti To Loka 06, 2011 5:47

Toripäivä //sovittu

Nuori nainen asteli torin vilskeessä. Ilma oli tuulinen ja pilvet roikkuivat tummina taivaalla. Aina välillä tihutti vettä, mutta se ei haitannut ihmisiä paljoakaan, ainakaan kauppiaita, jotka hyörivät kojujensa takana. Syysilma oli ollut kurjaa jo pitkään ja se enteili talven tuloa. Albine oli varustautunut pitkähihaisella mekolla, joka oli väriltään haalean sininen. Päälle oli vetänyt lämpimän, sinisen viitan, joka suojasi kylmältä tuulelta. Jaloissaan naisella oli nahkaiset töppöset, jotka pitivät vettä jonkinverran. Tuuli viskoi naisen pitkiä mustia hiuksia aina välillä tuon näkökentän eteen ja sai haroa niitä hivenen suipon korvansa taakse, josta ne kuitenkin vähän ajan kuluttua jääräpäisesit lähtivät karkuun.
Nuori nainen oli kaunis ja siro, mutta monen mielestä aivan liian alilaiha. Tuon siniset silmät olivat lämpimät ja ohuilla huulilla kareili ystävällinen hymy. Naisella oli kädesään punottu kori, jossa oli jo muutamia lankoja ostettuna. Ei pitänyt kiirettä ostoksiensa kanssa vaan katseli mielenkiinnolla kojujen tarjontaa muuten vain. Kauiten viipyi koruja myyvän naisen luona ostamatta kuitenkaan mitään. Tahtoi vai ihailla ja haaveilla kauniista koruista, jota oli tarjolla. Lopulta suuntasi askeleensa tutun myyjän kojulle, joka oli täynnä erilaisia kankaita. Tutkaili niitä tarkkaan ja näytti etsivän jotain tiettyjä kankaita. Nainen valmisti vaatteita ja oli saanut varta vasten tilauksen pukuun, johon nyt etsi sopivia kankaita. Nainen ei puhunut paljoa, mutta oli kohtelias tuolle puhuttaessa.
Albine viihrtyi kyllä ihan hyvin ihmisten ilmoilla, mutta harvemmin aloitti yhtään keskustelua. Lähinnä tykkäsi seurata ihmisten jokapäiväisiä askareita ja kuluttaa aikaansa muuallakin kuin kotiseinien sisällä ompelutöissään. Kyseli myyjältä muutamista kankaista ja kurtisit kulmiaan miettiessään valintaansa. Oli hyvin tarkka tämän suhteen mitä ostaisi ja millä hinnalla.


//Yoshi, where are you?

Viesti La Loka 08, 2011 10:05

~ Yoshi ~

Poika käveli hymyillen pienien kojujen keskeltä. Tuo pysähtyi yhden kojun eteen ja alkoi tutkailemaan sen antimia. Pöydällä lojui koreja, joitten sisällä oli kasoittain erillaisia hedelmiä. Yoshilla olikin jo nälkä. Hän kaivoi rahapussinsa taskustaan ja asetti miekkansa eteensä pöytää vasten. Tuo otti rahapussistaan pari hopeakolikkoa ja ojensi ne myyjälle. Sitten hän otti yhden suurenkokoisen omenan ja tunki rahapussinsa taskuunsa. Hän nappasi miekkansa pöytään nojainemasta ja käveli sitten tyytyväisesti hymyillen pois hedelmäkojun luota.

Yoshi istui yhden talon viereen ja nojasi asen seinää vasten. Hän asetti miekkansa syliinsä ja alkoi sitten mutustelemaan omenaansa. Hän heitti sitten omenan kannan pois ja pyyhki suunsa pitkään hihaansa. Tuuli puhalsi hiljaa ja ilmoitti kylmyyden tulosta. Se heilutti Yoshin liiloja hiuksia ja loppui hetken päästä. Sitten se alkoi taas ja jatkoi pojan hiusten heiluttelua.

Viesti La Loka 08, 2011 7:22

Albine valitsi lopulta sopivat kankaat ja muutamat hyvänhintaiset ylimääräiset. Sulloi kangasvakat koriinsa, jonka ne täyttivät kokonaan ja tulivat hieman ylikin. Kiitti kohteliaasti myyjää ja lähti jatkamaan matkaansa. Ohitti kojun, jossa oli herkullisen näköisiä omenia päättäen ottaa yhden matkaevääksi. Maksoi hinnan ja jatkoi matkaansa mutustellen samalla makeaa omenaa.
Nainen erkani torin vilskeestä paremmin kuljettavalle kujalle. Ei pitänyt mitään kiirettä kotiin paluunsa kanssa. Nautti ulkoilmasta ja ihmisten tarkkailusta. Pysähtyi talon seinän viereen nojaten siihen samalla kun söi omenaansa. Laski korin kädestään maahan vierelleen ja jäi katselemaan torilla häärääviä ihmisiä lämmin hymy huulillaan.

//haluatko tuoda yoshin Albinen luo?

Viesti La Loka 08, 2011 7:37

~ Yoshi ~

Poika nousi seisomaan ja vilkuili ympärilleen. Tuo lähti pienesti hymyillen kävelemään eteenpäin. Pian joku asetti jalkansa Yoshin eteen ja kappasi pojan. Yoshi kaatui suoraan mutalätäkköön jonkun naisen eteen. Pari poikaa juoksi naureskellen pois. Yoshi nousi polvilleen istumaan ja pyyhki naamastaan mutaa pois. Tuo oli nolaantunut monien ihmisten edessä parin pikkupojan takia. Hän nousi ylös ja vilkaisi edessään olevaa naista.
"Ai anteeksi.. Kenkänne menivät varmaan likaisiksi tämän takia", poika mutisi hieman nolona ja pyyhki tuskaisena mutaa pois valkoisesta paidastaan.
"Äh tämä ei lähde koskaan pois..", tuo mutisi itsekseen ääneen ja huokaisi hiljaa.
Yoshi vilkaisi taakseen, niitten poikien perään, mutta he olivat jo kadonneet väkijoukkoon. Poika käänsi katseensa takaisin edessään olevaan naiseen ja hymyili tuolle pienesti.

//Siinä se sitten on :>

Viesti La Loka 08, 2011 9:37

Albine kurtisti kulmiaan närkästyneenä poikien kampatessa toisen pojan suoraan lätäkköön naisen edessä. Ei kuitenkaan vaivautunut huutamaan pakoon juoksevien perään mitään, pudisti vain pienesti päätään ja kiinnitti huomionsa maahan kaatuneeseen yksilöön. Hymyili ystävällisesti nuorelle pojalle ja kumartui tuon puoleen. "Oletko kunnossa? Ai..." vilkaisi omia kenkiään ja naurahti muutamalle mutaläikälle niissä. "Ei se sinun syysi ole, mitäpä pienistä." nainen puhui varsin hiljaisella äänellä, mutta se oli ystävällinen ja hyvin soinnukas. Ojensi kätensä pojalle auttaakseen tuon ylös. "No, älähän nyt, kyllä tuo pesussa lähtee pois." vakuutteli pojan surkutellessa tahraa ja autettuaan tuon ylös laittoi omenanrangan koriinsa haluamatta heittää sitä kadulle. Veisi sen eläimille myöhemmin.
Albine tarkasteli hyväntahtoisesti varsin hyvätapaista poikaa sinisillä silmillään. Arvosti kohteliaisuutta jo nuorilla lähinnä koska itse oli aina ollut kohtelias ja varsin kiltti. Näytti yhtäkkiä siltä kuin olisi tajunnut jotain ja kaiveli koriaan hetken vetäen sieltä vaaleansinisen liinan esille. Se oli ollut korin pohjalla, muttei varsinaisesti tarvinnut sitä siellä. Ojensi liinan pojalle. "Kas tässä, voit pyyhkiä kasvosi paremmin. Oletko varma ettei sinuun sattunut?" kysyi uudestaan ja kuulosti olevansa aidosti huolissaan.

Viesti La Loka 08, 2011 10:13

~ Yoshi ~

"Kiitos", Yoshi sanoi ja otti liinan vastaan.
Hän pyyhki sillä kasvojaan ja laittoi hieman mutaisen liinan sitten taskuunsa. Hän nosti katseensa takaisin naiseen ja pudisti pienesti päätään. Hän vain hymyili pienesti ja pörröitti pienesti hiuksiaan. Yoshi katseli itseään hieman pidempää naista uteliaasti hymyillen. Hän kallisti hieman päätään. Tuo nainen oli kyllä aika nätti.
"Mikä teidän nimenne on?", Yoshi kysyi ystävällisesti ja alkoi heti teitittelemään neitiä.
Poika tutki naisen vaatteita katseellaan ja pisti merkille jokaisen yksityiskohdan tuossa neidissä. Jos nyt Yoshi ei vähään aikaan tuota naista näkisi, mutta.sitten taas tuohon törmäisisi, niin kyllä hän mielellään haluaisi vaikka mennä juttelemaan tai jotain.
"Minun nimeni on Yoshi", poika sanoi sitten hetken päästä ja nosti katseensa takaisin neidin silmiin.
Poika kumarsi ystävällisesti tuolle ja naurahti sitten pienesti. Hymykuopat ilmestyivät tuon poskille, pojan naurahtaessa.

Viesti La Loka 08, 2011 11:08

Naisen leninki ja viitta näyttivät siisteiltä ja astetta hienommilta, mutta se johtui pelkästään siitä, että oli saanut kankaat halvalla ja tehnyt molemmat itse. Jos nainen ei hymyilisi tuosta saisi helposti hyvin kylmän ja etäisen vaikutelman. Hymy kuitenkin yltyi naisen sinisiin silmiin ja saivat ne tuikkimaan lämpimästi. "Olen Albine, hauska tutustua", sanoi ja teki pienen niiaavan eleen vastauksena pojan kumarrukseen. Taivaalta alkoi ropisemaan pisaroita ensin hiljakseen, mutta sitten nopeammin uhkaavalla tavalla. Albine vilkaisi ylös huolestuneen näköisenä. Sade ei haitannut naista itseään, mutta olisi harmi jos kankaat kastuisivat. Olisi pitänyt ottaa paksumpi liina niiden suojaksi.
"Harmi, toivoin pääseväni kotiin ennen kuin alkaa taas satamaan. Eikö tässä lähellä ole kievari?" muisteli vaikkei juuri kyseisessä paikassa ollut käynytkään. Nosti korin maasta hieman vaivalloisesti. Hennon oloisella naisella ei tainnut paljoa voimia lihaksissaan olla. Katseli hetken poikaa kunnes avasi vielä suunsa. "Haluatko tehdä seuraa? Siksi aikaa että sade laantuu?" rupattelisi mielellään pojan kanssa mieluummin kuin kievarin kuolaavien miesten tai nirppanokkaisten naisten kanssa. Niitä löytyi kuitenkin aina joka paikasta. Poika vaikutti mukavalta, vaikka olikin nuori. Nainen lähti astelemaan kievaria kohden päästäkseen sateen alta suiojaan.

Viesti La Loka 08, 2011 11:21

~ Yoshi ~

Poika katsoi ylöspäin ja nyrpisti hieman nenäänsä. Hän piti sateesta, mutta jos hänellä ei ollut päällä paljoa mitään, niin ei hän hirveän mielellään sateessa seisonut. Hän käänsi katseensa takisin neitiin. Poika nyökkäsi pienesti ja hymyili. Kyllä hän pitäisi oikein mielellään seuraa tuolle neidille.
"Voin kantaa korinne", Yoshi sanoi pian ja kipitti Albine -nimisen neidin vierelle.
Hän otti korin tuolta ja hymyili naiselle pienesti. Yoshi seurasi naista pienesti hymyillen ja kantoi tuon koria toisella kädellään. Toisella kädellään poika kantoi miekkaansa.

Kun he vihdoin saapuivat perille, Yoshi laski korin ja miekan maahan ja pörröitti märkiä hiuksiaan. Vesi roiskui sinne tänne ja Yoshi pyysi hieman nolona ja punastellen anteeksi lopettaessaan hiustensa pörröttämisen. Pojan vaatteet olivat vielä todella märät ja vettä valui niistä lattialle.

Viesti Su Loka 09, 2011 12:20

"Ei sinun... no hyvä on, kiitos" nainen yritti ensin vastustella korinsa antamista pojalle, mutta hymyili lopulta kiitollisena ja suuntasi ripeät askeleensä pois sateesta. Sisällä ei voinut olla nauramatta pienesti pojan pudistellessa vettä itsestään kuin koiranpentu, mutta naurahdus oli hyväntahtoinen ja oikein lämmin. Vakuutteli pojalle ettei se haitannut. "Haluatko jotain?" kysyi suunnistaessaan tiskille. Tilasi itselleen kupillisen kuumaa teetä ja saatuaan tilauksensa etsiskeli katseellaan vapaan pöydän ja parkkeerasi sinne. Pöydässä riisui märän viittansa tuolin selkänojalle ja otti korin viereensä katsoen sitten poikaa pöydän yli.
"Olet varsin mukava nuorimies. " Albine sanoi ystävällisesti sekoitellen samalla höyryävää teetä. Albine ei ollut oikein hyvä sosiaalisissa tilanteissa, piti hiljaisuudesta ja puhui harvoin. Tiesi kuitenkin ettei tästä tullut mitään jos istui vain tuppisuuna, oli oppinut sen vuosien varrella kantapäänkin kautta. "no, kerro jotain itsestäsi, Yoshi", kysyi. Kuuntelisi mieluummin jonkun toisen puhetta kuin puhuisi itse. Ei sillä, että naisella olisi jotain salattavaa.

Viesti Su Loka 09, 2011 8:46

~ Yoshi ~

Poika hymyili pienesti ja otti itselleen kupillisen höyryävää kaakaota. Hän käveli sitten tutustumansa naisen kanssa pöydän ääreen. Yoshi istui omalle paikalleen ja hörppäsi sitten kaakaostaan hieman. Tuon ylähuuleen jäi pienet kaakaoviikset. Yoshi vain naurahti pienesti itselleen ja pyyhki kaakaon jäljet kädellään pois.
"No tuota.. En oikein tiedä mitä kertoisin itsestäni. Olen neljätoista ja ööh.. Asun vieläkin vanhempieni luona. Tai no äitini luona. Isäni kuoli kun olin lapsi", Yoshi selitteli ja piti aina välillä taukoja.
Tuo nyrpisti pienesti nenäänsä ja joi uuden hörpyn kaakaostaan. Poika nosti katseensa naiseen. Hän ei ollut hirveän hyvä kertomaan itsestään mitään. Varsinkaan tuntemattomille ihmisille. Mutta tuo nainen vaikutti kyllä todella mukavalta, että ei se varmaan haittaisi jos hän kertoisi itsestään vain muutaman pienen asian.

Viesti Su Loka 09, 2011 2:57

Albine kuunteli pojan lyhyttä kertomusta itsestään. Nyökkäsi pienesti päätään osoittaakseen että kuunteli. Siemaili kuumaa juomaansa ja harhautui aina välillä tarkastelemaan kievarin muuta asiakaskuntaa. "Ajattelitko ryhtyä sotilaaksi?" kysyi pojalta tuon lopetettua nyökäten nuorukaisen miekkaan. Tarkasteli poikaa miettien jotakin mikä sai naisen silmät muuttumaan hetkeksi etäiseksi ja hieman kylmemmiksi tahtomattaan. "Kuule, haluaisitko tienata vähän rahaa silloin tällöin?" kysyi kallistaen päätään. Piti pienen tauon ja selitti sitten kysymystään hieman enemmän. "Vaikutat rehelliseltä ja mukavalta pojalta ja minä voisin kaivata joskus apupoikaa asioiden toimittamisessa. Kiinnostaisiko?" kysyi. Saattoi olla jopa liian hyväuskoinen, mutta se nyt vain oli naisen luonne. Ei nähnyt pojassa mitään pahaa niin kuin oli sanonutkin ja oli totta että pieni apu silloin tällöin ei olisi pahitteeksi. Naisella ei kuitenkaan ollut varaa palkata mitään vakituista avustajaa.

Viesti Su Loka 09, 2011 5:18

~ Yoshi ~

Poika kallisti hieman päätään, kuullessaan tuon neidin, mutta pudisti sitä sitten ihmeissään.
"En oikein ole koskaan ajatellut itseäni sotilaan hahmossa", tuo sanoi ja naurahti pienesti.
Yoshi hörppäsi pienesti kaakaotaan ja sekoitteli sitä aina välillä pienellä lusikalla, jonka oli saanut tiskiltä. Hän nosti katseensa takaisin tuohon naiseen ja hymyili hieman vinosti. Kyllä hän voisi mennä töihin tuolle neidille, jos hän siitä rahaakin saisi. Eikä hänellä oikein muutakaan tekemistä ollut, ja hän auttoi mielellään tuota.
"Kyllä kiinostaisi, neiti. Teen mielelläni töitä teille. Öh.. Kunhan ne eivät vain ole hirveästi semmoisia, että minun pitää kannella huonekaluja tai muita painavia tavaroita sinne tänne", tuo sanoi ja hymähti pienesti.
Ei hän oikein jaksaisi mitään painavia tavaroita kannella, kun vielä neljätoistakin on. Mutta muuten käy.

Viesti Ma Loka 10, 2011 8:30

Albine hymyili lämpimästi pojalle. "Ei, ei tietenkään. Katsos, teen vaatteita...asusteita ja semmoisia", selitti viitaten puhuessaan koriinsa, jossa kankaat nököttivät. "Lähinnä tarvitsisin juoksupoikaa toimittamaan tilaukset ja auttamaan minua isompien ostosten kanssa." Kohotti teekupin viimeistä kertaa huulilleen juoden jo hieman haalenneen teensä loppuun. Kuunteli hetken jotain ihmisten pulinan yli pää kallellaan. "Sade taisi loppua...tai ainakin laantua. Jos saatat minut kotiin voin näyttää missä asun", ehdotti alkaen tehden lähtöä kiskoen viitan päälleen ja nousten ylös. "Anteeksi, mutta minulla on vielä töitä tehtävänä tälle päivälle. Niin ja jos äitisi haluaa voin jutella hyvin hänellekin järjestelyistä." Tajusi lisätä sillä poika oli kuitenkin vielä noh poika. Luultavasti tuon äitiä kiinnosti mitä poika puuhasi varsinkin, jos saisi rahaa tuosta.
Albine suori hamettaan hajamielisesti ja katsoi poikaan odottavasti. Ei halunnut olla töykeä, mutta oli viettänyt enemmän aikaa ulkona kuin oli pitänyt. Albine oli tunnollinen työläinen, eikä halunnut myöhästyä yhdestäkään aikataulusta, vaikka ne olisivat olleet tiukkojakin. Niin no kyse oli kuitenkin tuon elannosta.

Viesti Ma Loka 10, 2011 9:40

~ Yoshi ~

"No tuota.. Oikeastaan tuo työ kuulostaa oikein mainiolta minulle. Rahaakin kaipailisin, joten mikä ettei", poika sanoi hymyillen pienesti ja joi kaakaonsa loppuun.
Hänelle jäi pienet ruskeat viikset, mutta tuo pyyhki ne nopeasti pois. Yoshi laski tyhjän mukinsa pöydälle ja katsoi hieman kauempana olevasta ikkunasta ulos. Sade oli onneksi loppunut. Yoshi ei nimittäin oikein pitänyt vedestä. Hän oli aivan kuin pieni kissanpentu.
"Se käy oikein hyvin. Saatan sinut mielelläni kotiisi ja öh.. Äidilleni ei tarvitse kertoa. Hän on liian ylihuolehtivainen, eikä pidä siitä jos teen töitä. Hänestä olen vielä liian tuori siihen", tuo selitteli ja nousi itsekkin ylös.
Yoshi otti miekkansa ja sipaisi hieman kauniin liiloja hiuksiaan. Poika katsoi itseään vanhempaa naista ystävällisesti hymyillen ja otti tuon korin. Hän käveli ovelle ja avasi sen.
"Teidän jälkeenne, neiti", hän sanoi hymyillen ja kumarsi leikkisästi.
Poika piteli toisella kädellään ovea auki ja toisella kädellään hän piteli tuon neidin koria, jossa oli kieman tavaroita.

Viesti Ma Loka 10, 2011 11:58

Pojan todetessa ettei tuon äidille tarvitsisi mainita nainen kurtisti hieman kulmiaan. "Oletko varma? Hän varmasti ymmärtäisi jos selitän asian, ethän sinä nyt paljoa joudu tekemään", kysyi muttei jäänyt inttämään asiasta. Tuntui vähän kummalta palkata poika työhön jos tuon äiti ei edes tiennyt siitä, mutta toisaalta Yoshi oli jo neljäntoista ja vaikutti varsin kypsältä henkisesti. Asteli ovelle ja hymyili lämpimästi pojan avatessa tuolle oven. "Kiitoksia", sanoi naurahtaen ja lähti sitten johdattamaan poikaa katuja pitkin asunnolleen, jossa myös työskenteli. "Voisin tarvita apuasi jo ylihuomenna, jos se sinulle käy? Ei siinä mene kovinkaan kauaa tosin, jos sitä huolehdit. Pitäisi toimittaa pari pakettia silloin, mutta minun pitäisi myös saada tämä uusi tilaus tehtyä, joten en oikein jouda lähtemään", selitti astellessaan märkää katua pitkin. Naisen kengät alkoivat pikkuhiljaa tuntua kosteilta ja siinä olisi yksi lisäsyy miksi haluaisi äkkiä sisälle. "Voin kyllä kantaa sen korin itsekin", huomautti tuntien pientä syyllisyyttä, että antoi itseään nuoremman pojan kanniskellä tuon kantamuksia.
Seuraava

Paluu Kylä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia