Taistelumimmit

Sisältäen niin syrjäisimmät asunnot, kuin kylän keskustan. Kylän keskipisteenä on suuri, yleensä vilkas aukio, jota kutsutaan kauppatoriksi. Torilla järjestetään niin myyjäisiä kuin kansantapahtumiakin, juhlista, vuodenajasta ja valtakunnantilanteesta riippuen.
Kylä on monitasoinen ja suuri. Katuja risteilee siellä täällä. Suurin osa kauppatorinläheisistä kaduista on täynnä puoteja, kapakoita ja majataloja. Mitä syrjemmäs mennään itse kauppatorilta, sitä enemmän alkaa esiintyä itse kaupungissa asuvien asuntoja. Linnalle päin jos lähtee, tulee vastaan aateliston asuinalueet. Toiseen suuntaan lähdettäessä Länsikujille päin on taas niin porvareiden, kuin talonpoikien asuntoja.
Kaduilta ei ole vaikea löytää myös kodittomia ja orpoja pyörimästä.

Kaupunkia ympäröi muurit. Muurit ovat hieman matalammat ja heikommat, mitä itse linnan muurit, mutta silti kestävät ja hyödylliset. Siellä täällä muurissa on portteja, joita vartioidaan tarkasti. Sisään ei päästetä ketä tahansa, mutta aina kaupunkiin tuntuu livahtavan hämärähiippari jos toinenkin. Muuri on viimeisimmän hyökkäyksen jäljiltä rikki Länsikujien puolella. Muuria on alettu korjaamaan, mutta korjaustyöt vievät aikansa. Rikkonaista muuria kuitenkin vartioidaan tarkasti, mutta jos olet tarpeeksi ovela, saatat päästä livahtamaan rikkinäisestä kohdasta sisään.

Valvoja: Crimson

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 01 Helmi 2012, 20:36

Elwyn

"Ei, en toistaiseksi asu missään." Elwun vajvisti toisen hämmästyneet sanat. Sitten Lolisa vihelsi jollekin. Elwyn katseli kysyvästi, mutta hyväksyi oudohkon käytöksen. Sitten toinen kysyi Eldasta. "Eldako? Se on ollut minulla joitakin vuosia.... hyvä hevonen, vähän tuittupäinen, tosin." Elwyn vastasi kysymyksiin. Kun Lolisa huomasi Elwynin tuijottavan tuon otsatukkaa ja kertoi luonnonaineista ja hymyili, Elwyn vastasi hymyyn pienellä hymyntapaisella. Hän ei uskonut tekevänsä ns. Ystävää nän nopeassa ajassa, yleensä muut eivät pitäneet hänestä hänen kovan ulkokuorensa takia. Sitten Elwyn tajusi miksi toinen oli viheltänyt, pieni orava hyppäsi toisen olkapäälle. elwyn ei voinut olla hymyilemättä näille kahdelle. "Coco... Hyvin suloinen sekin" Elwyn puhui, nyt myös haltijakielellä. Sitten hän vakavoitui. "Voisimme tosiaan yrittää jotakin majataloa, mutta varmemmin saisimme turvallisen paikan jos yrittäisimme murtautua ullakolle. Eldan saa helposti sujautettua huomaamatta johonkin talliin sujaan, ja uskon että Cocosi tulee sinun kanssasi." Elwyn ehdotti. "sitäpaitsi vintiltä käsin näkee helposti toiset tulematta itse huomatuksi..." Hän lisäsi vielä.
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 01 Helmi 2012, 22:46

~Lolisa~

Tyttö hämmästeli vielä toisen vastaukselle tovinkin, hän ei asunut misään, toistaiseksi. Tytön mielestä oli hyvä saada seuraa, mutta toinen ei vältisti näyttänyt pitävän sitä erikoisen suurena asiana, että sai jakaa seuraansa muillekkin, ainakin tyttö ajatteli niin.
Lolisa katsoi hevosta joka nyhti joitain kasveja lumen alta ihan avuttomana, sitten neito vilkaisi Cocoa joka puolestaan tuijotteli silmät pyöreinä hevosta. Kun tämä pieni olio kuitenkin kuuli jonkun puhuvan haltiakieltä, jota tämä ainoastaan ymmärsikin, tämä käänsi päänsä kiitollisena toista haltiaa kohti ja näytti myös oikeasti siltä että kiittäisi.
Lolisa hymähti hieman tönkösti tälle. Sitten tuo toinen ehdotti murtautumista ullakolle, ja hevosen panemisen jonnekkin talliin. Lolisa ensin ajatteli tuota ihan tyhmänä ajatuksena, mutta ei mutia vaihtoehtojakaan paljoa ollut. Iltya oli alkanut hämärtyä ja todella pimentyä, joten oli pakko keksiä jotain, heille asti he eivät nimittäin kerkeäisi enenn yötä. Lolisa vain nyökkäsi nyt vastaukseksi toisen ehdoitukselle. "Se on ihan hyvä." tämä tuijotti elottomana maahan, kunnes säpsähti ns. hereille. Tämä nosti katseensa ensin Elwyniin sitten hänen takanaan olevaan keskustaan. "Mennänkö jo?" tämä vetäisi hupun kunnolla päähänsä.
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 03 Helmi 2012, 22:02

Elwyn

"Mennään. Mihin suuntaamme?" Elwyn vastasi ja vetäisi hänkin hupun päähänsä. "Elda!" Hän kutsui. Musta hevonen nosti päänsä ja katsoi Elwyniä korvat höröllä. Sitten se sörkkäsi sen takaisin hankeen ja jatkoi heinän nyhtämistä. "Elda!" Elwyn tiuskaisi. "Eldalot tänne ja heti!" Elwyn sanoi tiukasti osoittaen sormella maata vieressään ja terästäen heti-sanaa polkaisemalla jalkansa maahan niin että tömähti. Nyt Elda ei edes nostanut päätään. Se vain nyhti heinää. "Elda tänne tai sinusta tulee meetwurstia!" Elwyn kiljausu ja marssi Eldan luo. Se tarttui heppaa ohjaksista ja yritti kiskoa. Ei tullut mitään. "Elda tule nyt minulla on nälkä ja minua väsyttää. Voit syödä sitten perillä, siellä on varmasti parempaa heinää.." Elwyn mutisi hevoselleen yrittäessään kiskoa sitä liikkeelle. Kuullessaan ruoasta Elda nosti heti päänsä, mikä johti siihen, että Elwyn kaatui takamukselleen lumeen. Hän kirosi mielessään, mutta nousi. "Noniin..." Hän mumisi. "Tuletko sinä kyydillä vai kävelemmekö me?" Hän kysyi Lolisalta.

//anteeksi, en oikeen ole kirjotellu ö.Ö \\
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 05 Helmi 2012, 16:42

~Lolisa~

Tyttö katsoi Elwyniä joka kysyi minne mennään. Sitten tuo alkoi kutsua eldaa taas maan päälle. Lolisa vilkaisi Eldaa, joka ei korvaansakaan hetkauttanut. Coco puolestaan inisi ja koitti sulkea äänet päästään laittamalla kätensä ja toisensa korville. Lolisa naurahti cocolle ja sieppasi tämän kunnolla syliinsä. Halaten pientä lemmikkiänsä tämä seurasi tilannetta, kun Elwyn koitti saada Eldan luokseen. Lolisan tietääkseen hevoset yleensä olivat kunnolla koulutettuja, tosin olihan niitä ei sellaisiakin. Ja olihan Elwyn sanonutkin tuota tuittupäiseksi. Lolisa katsoi toinen kulmakarva pystyssähevosta joka vain koitti avuttomasti syödä jotain, mitä muka lumen alta paljastui.
Haltia hymyili kun toinen sai vihdoin hevosensa maanpäälle, ruoka apunaan. Sitten tämä yllättyi toisen kysymyksestä. Eikö yleensä vain tutut kysyneet tuollaisia, tuletko kyydissä, hommia. Lolisa kohautti olkiaan ja kääntyi sittn keskustaan päin. "Mennään vain johonkin lähimpään taloon joka näyttää hiljaiselta ja isolta jotta olisi tilaa. Muutenhan se on ihan sama minne mennään. Ja toki Eldalle täytyy olla tilaa.." tämä selosti ääneen jo itsestään selvyyksiä asioita. Haltianeito lähti kävelemään eteensäpäin, joka antoi toisen kysymykseen jos ilmiselvän vastauksen. "En halua mennä ryminällä keskellä kylää." tämä viittasi lähinnä hevosen kavioihin, lumen alla oli jäätä joka aiheuttu ääntä.
Lolisa kovensi hieman tahtiaan ja puristi Cocoa joka oli jäätymäisillään. "Ei olisi pahe jos talossa olisi savupiippu.." tämä mutisi itsekseen ja katseli nyt sitten talojen kattoja. Monissa oli savupiippu, hyvä niin sillä istten he voisivat sytyttää talon takkaan tulen. Lolisa oli varma että he pystyisivät olemaan hiljaa silloin joten ei olisi mikään pulma sekään.

//Enpäs minäkään ole, inspis oli ulkomailla vähän aikaan ja on se vieläkin mutta jotain oli pakko laittaa...
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 05 Helmi 2012, 22:12

Elwyn

Elwyn lähti kävelemään Lolisan perässä. "Etsi taloa jossa on savupiippu..." Hän sanoi. "Siellä olisi lämpimämpi... Ja mielellään myös jonkinlainen rakennus tallia varten" Hän sitten lisäsi katsahtaen Eldaan. Hevonen käveli kiltisti hänen vierellään. 'täytyy hankkia jonkinlainen loimi Eldalle...' Hän ajatteli ja katseli hevosen mustaa selkää. "Olisiko tuo talo tuolla hyvä?" Hän sitten sanoi ja osoitti äkkäämäänsä taloa. Se oli pimeä, eikä piipusta noussut savua. Lumessa talon ympärillä ei ollut jälkiä, ja siinä oli tallirakennus, aivan kiinni talossa. Savupiippu näytti tulevan tallin ja talon "välistä" eli siis siitä kohtaa mistä Elwyn oletti seinän menevän. Hän totesi talon siis Eldallekin sopivaksi yöpymispaikaksi.

//tulipas lyhyt :P\\
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 05 Helmi 2012, 22:35

~Lolisa~

Toinen hätkähti kun Elwyn rupesi puhumaan jotain. Ärtyneenä Lolisa meenasi ruveta toiselle pälpättämään siitä kuinka hän oli juuri äsken sanonut samat sanat, kunnes tajusi että toinen vain toisteli tämän sanojaan. Tyttö punastui jä käänsi päänsä taas meno suuntaan. Sitten Elwyn sanoi taas jotain. Lolisa katsoi ensin Elwyni' sitten siirsi katseensa toiseen joka katseli taloa, jonka ympärillä ei ollut meno tai tulo jälkiä, savupiippukin oli paikallaan ja selvä lisäosa jonne hevosen voisi tunkea. "Se on hyvä, mennäänkö mistä kautta?" Lolisa sanoi mutta lkoikin kiertää jo talon taakse. Sitten tämä pysähtyi ja kääntyi toisen puoleen. "Ei jätetä pihalle kovin paljon jälkiä vai mitä?" Lolisa piti Cocoa sylissään yhä tiukemmin. "Jos minä menen sisälle etuovesta, ja tulen avaamaan sinulle sitten tuon lisäosan talosta, olen varma että sisäkauttakin pääsee sinne." lolisa höpötti ihan mitä sattuu ja katseli taloa. "Ei sittenkään, mitä tehdään?" hän kyseli toiselta ihan avuttomana."Se on ihan varmasti autio, ehkä asustajat lomalla tai jotain joten naapurit saattaisivat kuitenkin ihmetellä jos sen pihassa on jalanjälkiä jotka johtavat sisään." tämä sanoi hiljaa jotta kukaan ei kuulisi hänen puhuvan ihan vierasta kieltä.
//oh my niin mullakin :(
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 07 Helmi 2012, 22:15

Elwyn

Elwyn mietti kuumeisesti mitä heidän tulisi tehdä. Hän katseli pihaan. Hän suuntasi katseensa talolle, sitten pihaa kiestävään ojaan, sitten väylälle joka ilmeisesti vei taon taakse, ja sitten taas talolle. Hän rypisti otsaansa ja loi kaseensa maahan. SItten hänen ilmeensä kirkastui ja hän katsahti vielä kerran talolla ja ojaan ja siitä vielä Eldaan. "Minä sain idean! Hyppäämme Eldan selkään, ratsastamme ojaa pitkin niin kauan että pääsemme talon taakse, käytämme taliirakennuksen ovea, olen varma että siinä on sellainen, ja menemme sitä kautta sisään!" Hän selosti nopeasti. Hän loi nopeasti katseen vielä taivaalle. "Katso" Hän sanoi ja osoitti taivaalle. "Ei tähtiä. Hyvällä tuurilla myöhemmin sataa lunta" Hän lisäsi. Hän katsahti Lolisaan. 'Raukkaparka mahtaa palella, ainakin noilla vaatteilla' Elwyn tunsi sääliä tuota kohtaan. Olisi äkiä päästävä lämpimään.
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 11 Helmi 2012, 00:27

~Lolisa~

Tyttö katseli taloa kurkstellen samalla ikunoista, tavaratainakin olivat paikoillaan. Sitten tämä huomasi sivuilmällänsä, että nainen olikin jo ojassa, katselemassa ja mietiskelemässä mitä tehtäsiin. Sitten tämä tuli takaisin, hieman liiankin innostuneen kuuloisena Lolisan mielestä. Tyttö vain nyökkäili toiselle, hyvä ideahan tuo oli mitä toinen ehotti. Tyttö kohotti seuraavaksi katseensa taivaalle, tosiaan tähdet olivat kadonneet. Sitten tämä kuunteli taas toisen teoriaa, siinä oli kyllä järkeä. "Hyvä, hypätäänkö nyt selkään?" Lolisa kysyi koittaen olla välittämättä, että toinen katseli vähän sivusilmällänsä Lolin vaatteita.Tyttö virnisti, ja katsoi sitten vielä taloa. Olipas se muuten jännän näköinen, nyt kuitenkin sen pitäisi antaa olla, pitäisi olla varovainen kuitenkin naapureiden kanssa, olihan heitä kumpaakin jo ns. kivitetty aikaisemmin, ja sekin oli ihan itse aiheutettua. Lolisa huokaisi ja kääntyi lopulta kunnolla naisen puoleen. "No noustaanko selkään?" tämä sanoi lopulta ja lähti pikku hiljaa kävelemään hevosen luokse.

//Sry ku kesti, ja lyhyttä pukkas siitäkin sry^^´
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 11 Helmi 2012, 20:37

Elwyn

"Mennään" Ewyn vahvisti ja otti Elda harjasta kiinni. Hän nosti itsensä hevosen selkään ja kääntyi auttamaan toista. Hän ei vieläkään oikeen tajunnut miksi hänli lyöttäytynyt yhteen tuon kanssa, olivathan he juuri aiemmin tapelleet.

//Ei hätää, en syyllistä toisii paheista joita itekki omaan xPP sor, tuli über lyhyt\\
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 13 Helmi 2012, 20:13

~Lolisa~

Tyttö odotii toisen vahvistusta ja sieltä se tulikin. Nainen hyppäsi hevosensa selkään ja rupesi sitten auttamaan Lolisaa ylös tulemisella. Lolisa oli itsekkin hetken päästä hevosen selässä, ja katseli nyt toisen selkää. Katse siirtyi kuitenkin sitten taloon ,johon he olivat tunkeutumassa. Toivotaan parasta.. Lolisa puristi tiukemmin Cocoa sylissään, mutta päästi sen kuitenkin vapaaksi, silloin se hyppäsikin Lolin olkapäähän roikkumaan selän puolelle. Tyttö vain katsoi lemmikkiään ja hymähti tälle. Sitten tämä taas keskittyi sinne minne he olivatkaan menossa. "Ojaa pitkin siis. Toivotaan vaan että ihmiset eivät tule kotiin tänään eikä huomenna." Loli mutisi jotain hieman masentuneen kuuloisena. Hän kyllä koitti kuulostaa jotenkin, ei niin tylsän kuuloiselta, mutta se ei kuitenkaan tullut sieltä. Tyttö oli liittoutunut toisen kanssa joten pakko kai hänen oli tultava. Oikeastaan ei hän tietänyt oliko tämä nyt hänelle sellaista pakkopullaa vai mitä mutta jotenkin ajatus ei vain houkuttanut häntä, tunkeutua toisen kotiin, tyttö sai kylmät väreet. Okei, olihan hän aikaisemminkin niin melkein tehnyt erään miehen luona, mutta se olikin aivan eri asia. Lolisa katsoi jälleen talon seinää, josta paljastui pian ovi, juuri niin kuin Elwyn oli arvellutkin.
//rivien vähimmäis pituus 5 riviä.. (;
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 13 Helmi 2012, 20:46

Elwyn

Elwyn auttoi toisen hevosen selkään ja kannusti Eldan lliikkelle, ja siellä ovi kohta jo näkyikin. Elwyn pysäytti Eldan. "Miten kannattaisi mennä tuonne ovelle?" Hän mietti ääneen ja katseli pihaa. Sitten hän kannusti Eldan taas liikkeelle ja pian he olivat ovella. Elwyn katsoi jälkiä heidän takanaan. Ei paha, niitä ei melkeen edes erottanut. Sitten hän katsoi ovelle. "Se on arvatenkin lukossa..." Hän sanoi ja pohti miten saada se nopeasti auki. Nopeasti ja huomaamatta. "Mitä jos laittaisin Eldan potkaisemaan sen auki?" Hän ehdotti. Elda katsahti häneen ja Elwyn arvasi sen tajunneen että Elwyn puhui siitä. Elwyn vain taputti sen kaulaa.

//Tiedän, ja sen takia pyytelinkin anteeksi. :P ja tästäkin tuli hirveän lyhyt d:\\
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 13 Helmi 2012, 21:20

~Lolisa~

Tyttö katsoi lemmikkiään joka riippui tämän olan takana. Sitten tämä katsoi ovea joka olikin toisen mainitseman mukaan arvatenkin lukossa. Niimpä niin, tietenkin. "Jos se ei ole tarpeeksi huomaamatonta lukon voi kyllä varmaankin lyödäkin rikki.." Lolisa mutisi jotain toiselle, ja itselleen, jollekkin kun ei itsekkään tietänyt mitä puhui. "Usein ne saa helposti rikki, ainakin minun upouudet lukot saa." tämä sanoi hieman naurahtaen mustellessaan niitä kertoja kun on joutunut rikkomaan oman lukon. Sitten tämä kuitenkin palasi maan pinnalle. "Mennään vain selässä ovelle asti, mitä vähemmän jälkiäsitä parempi." Lolisa sanoi lopuksi vielä toiselle vastaten Elwynin kysymykseen. Tämä vilkaisi olkansa yli. "Mitäs, hitt.." tyttö kerkesi sanoa ja vetäisi sitten vasemmalla kädelään lemmikkinsä viitan kätköistä, samalla paljastaen miten se jyrsi tämän paitaa. Lolisa ei sanonut mitään muuta vaan piteli lemmikkiään nyt niskasta kiinni ilmassa. "Coco saa lähteä.." tämä mutisi jotain ja otti pussioravansa kädelleen seisomaan, ojentaen sitä sitten pois päin. Lemmikki katsoi hetken omistajaansa sitten hypäten pois, lähtien juoksemaan. "No päästiimpä siitäkin hetkeksi." Lolisa sanoi sitten naurahtaen ontosti. "Mennään nyt ovelle."
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 13 Helmi 2012, 23:09

Elwyn

Ovelle päästyään Elwyn mietti hetken mitä tehdä. Sitten hän kaivoi pienen veitsen saappaanvarrestaan. "Koitan tiirikoida sen auki." Hän sanoi. Hän hyppäsi alas hevosen selästä ja tutkaili lukkoa. Hän mietti hetken ja survaisi sitten veitsen syvälle lukkoon. Hän väänsi hiukan, ja räks- lukko irtosi. "ohoh" Ekwyn sanoi ja katsoi silmät pyöreinä irronnutta ovenpalasta kädessään. Ovi narahti auki. Elwyn katsahti taakseen kohti Lolisaa ja sitten kurkisti varovasti sisään ovesta. Kuten hän oli arvellutkin siellä oli talli. än nappasi Eldan suitsista ja katsoi toiseen. "Mennänkö?" hän kysäisi ja vastausta sen enempää odottamatta asteli itse sisään. Elda kuitenkin epäröi ovella. Se pysähtyi eikä suostunut liikkumaan. "Elda sinä sitten olet yksi vaivainen ongelma-kaakki!" Elwyn kivahti ja yritti saada hevosen jälleen kerran liikkeelle.
Pihlaja
 

ViestiKirjoittaja Demintty » 24 Helmi 2012, 19:56

~Lolisa~

Lolisa tunsi kuinka hevonen pysähtyi. Voi kumpa hän itsekkin omistaisi hevosen, hän kuitenkin omisti vain pienen ja pirullisen söpön pussioravan. No, onneksi se ainakin pärjäsi omillaan, sen voi sitten myöhemmin kutsua aina luokseen, se kyllä kuulee, ei Coco kuitenkaan hirveän kauas lähde Lolista. Tyttö hyppäsi alas hevosen selästä ja otti askeleen ovea kohti. Tämä seurasi kärsivällisenä kun toinen otti jotain. Sitten hän alkoi tiirikoida, oven lukkoa. Olisi ihann hyvä taito tuokin, miksi sitä ei opetettu esim. kursseilla? Lolisa naurahi ontosti ajatuksilleen, mutta päätti sitten ottaa neutraalin ilmeen kasvoilleen, ettei toinen katsoisi kuin hullua.
Lolisa katsoi vielä hetken kärsivällisenä toisen aikeita tiirikoida lukkoa, mutta kuns e ei heti auennut, Lolisan teki vain mieli potkaista ovi saranoiltaan. Tyttö jätti sen kuitenkin tekemättä, sillä toinen sai kun saikin ovenlukon auki. "Hyvä!" Loli vinkaisi hiljaa mutta surraavalla sekä kehräävällä äänellä. Lolisa astui eteenpäin, mutta jäi kuitenkin odottamaan että toinen pääsisi hevosensa kanssa sisään. Heti kun hevonenkin oli mennyt sisään, etäisyttä ottaen Loli meni hevosen perässä sisälle, kääntyen sitten ovea kohti. Tämä laittoi sen hiljaa kiinni, ei kuitenkaan sen takia että joku muka kuulisi sen.
Nainen käveli sitten peremälle, katsellen ympärilleen. Sillä oli seinällä koukkuja, joissa osassa roikkui joitakin remmejä, suitsia? Täällä siis on ollut ainakin ennen hevonen, ennenmatkaa menemistä, jopas sattui. Lolisa vilkuili ympärilleen, nähden heiniäkin lattialla ja sun muita hevos tavaraa. "Kävi tuuri." Lolisa sanoi katsellen yhä lattioita.
Demintty
 

ViestiKirjoittaja Pihlaja » 27 Helmi 2012, 22:00

Elwyn

Elwyn katseli kun Elda meni suoraan heinäkasalle syömään. "Ja aina se syö..." Elwyn mumisi. Sitten hän katsahti Lolisaan "Noh, missäs nukutaan?" Hän kysäisi ja katseli ympärilleen. "Pelkkiä heiniä..." hän mumisi. Noh, voisihan siihen viitan levittää väliin*Hän sitten ajatteli. "Ja näetkö missään puita? Olisi kiva saada tuo uuni päälle..." Elwyn pälyili ympärilleen. Hänen katseensa siirtyi hitaasti ympäri tilaa ja osui sitten oveen joka ilmeisesti vei itse taloon. Hän katsoi Lolisaa."Vai uskaltaudutaanko me talomn puolelle?" Hänen silmissään välähti uhkarohkea ilme kun hän otti varovaisen askeleen ovea kohti, ikäänkuin sieltä muka voisi hyökätä joku. Hän asetti kätensä oven salvalle ja katsoi taas Lolisaan. Hän kohotti kulmiaan (Ei osaa nostaa vain toista) kysyvästi.


/Ei helkkari, taa muuten MENEE semmoseks moi mitens menee-peliks xP\
Pihlaja
 

EdellinenSeuraava

Paluu Kylä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron