Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

Leveitä, kapeita, korkeita, matalia, valoisia, pimeitä. Käytäviä on monenlaista, eri tarkoituksiin. Yksi tarkoitus on kaikilla kuitenkin yhteinen: Ne vievät paikasta toiseen. Käytävät ovat linnan puolella koristeellisia ja saattavat sisältääkin arvokasta taidetta, aina maalauksista veistoksiin. Ensimmäisen kerroksen käytävät ovat eri toteen koristeellisia, koska siellähän suurin osa vierailijoista liikkuu. Maantasolla sijaitsevat käytävät pitävät myös sisällään tyrmiin johtavat käytävät, sekä suuren käytävän, jota pitkin vangit kävelytetään yleensä pihamaalla suoritettaviin teloituksiin. Ensimmäinen kerros pitää myös sisällään suuren eteiskäytävän.
Toisen ja kolmannen kerroksen käytävät alkavat olla sokkeloisempia mitä ensimmäisen kerroksen. Rappuja ylös ja alas on siellä täällä. Varsinkin kolmannen kerroksen käytävät vaikuttavat siltä, kuin ne oltaisiin suunniteltu labyrintiksi. Mikäli ei osaa liikkua linnassa, voi hyvinkin löytää itsensä eksyneenä käytävältä, jolla ei näy yhtään ovea saatika ikkunaa vai näkyykö? Salakäytäviä löytyy sieltä täältä ja jos satut käytävälle, missä ei mitään selvää ovea näy, on hyvinkin mahdollista, että seiniltä löytyy salakäytävän ovi. Varo kuitenkin, ettet eksy salakäytäviin sieltä kukaan ei löydä kuihtunutta ruumistasi.

Valvoja: Crimson

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Aksutar » 18 Heinä 2014, 21:48

Geilir kävi vahvistamaan nimensä, prinsessan osuessa näin ensimmäisellä arvauksella oikein. Olihan hän tosiaan kuullut uuden eliitin nimen - moiset asiat eivät jääneet kuulematta hovissa - mutta ei sitä aina voinut muistaa jokaista uutta nimeä siltä seisomalta. Eikä Lily muistanut, että hän pahemmin ennen olisi ollut tämän miehen kanssa tekemisissä. Ehkä silloin tällöin nähnyt pienenä, mutta muuten prinsessalla ei ollut minkäänlaista mielikuvaa miehestä itsestään. Mitä nyt kuullut huhuja ja puheita. Niitä ei ehkä kannattanut uskoa, ennen kuin itse oli varmistanut asian.
"Maineikkaampia ehkä, pätevimmistä en tiedä. Mutta, mikä minä olen vertaamaan kenraaleiden tai sotilaiden taitoja, olenhan vain nainen" Lily kävi hymähtämään kävelyn lomasta, vilkaistessaan Geilirin suuntaan.

"Mutta veljeni tuskin valitsi sinua vain saavutuksien tai maineen takia. Ei, sinussa täytyi olla jotain häntä miellyttäviä piirteitä... Kenties samanlainen suhtautuminen friikkeihin" Lilylle ei tuottanut minkäänlaisia vaikeuksia kutsua taruolentoja - tai puoliverisiä - friikeiksi. Hänelle oli tuota sanaa painotettu ties miltä kantilta ja omakohtaisten kokemuksiensa myötä tuo sana alkoi pikkuhiljaa istumaan kohdeväestölle entistä paremmin.
"Tai kenties teillä on jotain salaisia sopimuksia, mistä minä sen tietäisin. Veljeni kun on hieman... omalaatuinen" Heleä naurahdus karkasi hymyilevien huulien välistä, katseen kääntyessä Geilirin puoleen.
Avatar
Aksutar
Monarkki
 
Viestit: 14829
Liittynyt: 23 Marras 2007, 14:47
Paikkakunta: Crypt

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Vahti » 19 Heinä 2014, 00:04

Remeä, käytävät täyttävä nauru, vaikkakin kohteliaasti lyhyt sellainen, pääsi punahelttaiselta prinsessa Lilyn toteamuksesta sukupuolestaan, Geilirin hymyillen huvittuneen pahoittelevasti prinsessalle.
"Heh, anteeksi teidän korkeutenne. Mutta saanen sanoa että olette hieman harhateillä tuolla päätelmällä. Olen oppinut jo pojan klopista asti, että mies on ehkä perheen pää mutta nainen..." huvittunut pään pudistus, jatkaen: "Nainen on se kaula, joka voi kääntää pään halutessaan."
Voi kuinka hän oli nuorempana veljiensä kanssa nauraneet salaa isälleen joka karski ja kokenut kapteeni, mutta sitten muuttui leijonasta lauhkeaksi lampaaksi vaimonsa edessä, tehden kaikkea mitä toinen käski. Ja nyttemmin oltuaan itse naimisissa, Geilir sai huomata ettei naista käynyt millään aliarvioiminen. Hameväellä oli enemmän voimaa kuin mitä miehillä, joten olisi suorastaan niskavilloja nostattavaa ajatella mitä tapahtuisi, jos naiset huomaisivat kykynsä -tai ehkä he eivät vain vielä jaksaneet tehdä niin- ja alkaisivat pyörittämään paikkoja. Ei, naisia piti ja kannatti kunnioittaa, ei siinä mikään muu auttanut.

Sana friikki kalskahti ikävästi eliittikenraalin korviin, tämän purren näkymättömistä hammastaan kuunnellessaan neidon arvailuja miksi Geilir olisi valittu eliittikenraaliksi. Hmm, näköjään kapeakatseisuus ei rajoittunut vain armeijarivistöihin... Sääli että kuningas Henryn näkemykset eivät olleet vielä kovin laajalti levinneet, puolisilmäisen yskähtäen kevyen hymyn kanssa.
"Tai ehkä hän huomasi komean helttani, ja päätti laittaa kukon tunkiolle kiekumaan", eliittikenraali vitsaili olkiensa kohautuksen kera. Parasta ettei mentäisi prinsessa ohjaamalle polulle lainkaan. Voisi käydä hullusti...
"Kuuleman haltioiden kuningatar oli eliittikenraalimme Fritzin hallussa hetken aikaa, ja te itse pääsitte haltian kanssa kasvotusten... Minkälainen hän oli, teidän mielestä?"
Ehkä hiukan erikoinen kysymys, mutta Geiliriä kiinnosti minkälainen oli vihollisjoukkojen johtajan nainen. Oli hyvä tietää, mitä heillä oli vastassa...
Vahti
 

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Aksutar » 19 Heinä 2014, 00:37

Siinä missä Geilir kävi nauramaan kovin railakkaasti, katsahti Lily hymyillen, pienesti naureskellen kenraalin suuntaan. Eihän hän tiennyt varsinaisesti mille kenraali oli revennyt, ennen kuin punaharja kävi paremmin selittämään prinsessalle naurunsa aiheen.
"Voi olla, voi olla. Harmi vain, ettei hovi jaa tätä näkökantaa asiaan. Eihän naisten kuulu tietää sodasta, saatikka sitten armeijan touhuista. Meidän pitää vain olla nättejä ja istua siististi kotona, odottamassa kun miehet palaavat sodasta... jos palaavat" Lily kävi myhisemään "mutta pidän ajatusmaailmastanne. Voin vain toivoa, että tulevassa useampikin ajattelisi noin".

Kulmat kävivät kohoamaan huvittuneina, suun vääntyessä pienesti hymyilevään mutruun, Galluksen vitsaillessa kuninkaan huomanneen kenraalin komean heltan ja pistäneen kukon tunkiolle kiekumaan moisen tähden. Jos jotain tältä mieheltä ei puuttunut, niin huumorintajua. Ja se oli hyvä, Lily piti siitä. Hovi oli muutenkin täynnä synkistelijöitä ja tosikkoja, tämä paikka toden totta tarvitsi henkilöitä, jotka piristäisivät ilmapiiriä... Joko suosiolla tai väkisin.
"Ehkäpä niin. Kunhan kukko ei vain kotkan kanssa ala tunkiosta tappelemaan, eiköhän kaikki mene hyvin" Tietenkin Fritz oli saanut jonkinlaisen kotkan maineen hovissa. Olihan tuolla kotkankoukkuinen nenä ja lemmikkinään kyseinen, kiitettävän kokoinen petolintu.
Galluksen ottaessa puheeksi haltioiden kuningattaren, kävi se pieni hymy karsiutumaan hetkeksi prinsessan kasvoilta. Hän ei halunnut muistella sen reissun tapahtumia, hän kun olisi niin kovasti halunnut kyseisen haltian hirteen. Mutta ei, pääsi pakoon perkele.
"Kylmä, ilkeä, varmasti mieleltään sairas, kuten ne kaikki" Lily kävi vastaamaan kovin kuivahkosti, välittämättä puhua yhtään todenmukaisesti haltianaisesta "Kovin ylpeä itsestään... Ja kovin yhteistyöhaluton... niin kuin haltiat yleensä".
Avatar
Aksutar
Monarkki
 
Viestit: 14829
Liittynyt: 23 Marras 2007, 14:47
Paikkakunta: Crypt

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Vahti » 19 Heinä 2014, 01:01

Geilir vain hymyili entistä leveämmin kuuluisaa hymyään, katsellen prinsessaa: "Ehkä sellaiset ajat vielä koittavat, teidän korkeutenne. Ja silloin toivon että me jotka olemme vältelleet teidän naisten aliarvioimista ja paikkanne kyseenalaistamista, emme joudu kauhean koville."
Tuskin sellaista tapahtuisi vielä vuosituhansiin: Naishallitsija ja muutenkin naisia miestenviroissa toimimassa. Tuskin, jos Constantinen tapaiset miehet siitä päättäisivät. Nämä lait olivat säilyneet alusta asti. Ei niitä noin vain käynyt muuttaminen. Mutta ajatus oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä Geilirin mielestä, joka mietti asiaa suupielet koholla näpräten selkänsä takana käsillään prinsessan antamaa nenäliinaa.
Olisi se aikamoista...

"Eiköhän kukko ja kotka tule toimeen, lopussa. Toivottavasti. Viihtyyhän kukko ennemmin tunkiolla kun taas kotka halkoo ilmoja, paitsi jos se petolintu alkaa turhan ahnaaksi elinalueesta", puolisilmäinen eliittikenraali vielä jatkoi sanaleikkiä hymisten, toisaalta taas toivoen että saisi kunnon syyn käydä kunnolliseen kaksintaisteluun sen vanhan juopon kanssa.
Saisi Nokka käydä takomassa sen äijän paksuun kalloon vähän järkeä. Paitsi taisi kallo olla niin pieni että se halkeaisi pienestäkin järjenhivenestä.

Sisäisesti Geilir irvisti prinsessan toteamukselle haltiatarkuningattaresta. Toisen äänensävystä todella sai kuulla mitä toinen suippokorvista ajatteli. Parasta alkaa pitämään Firaa lähellä täällä, tai peittämään taas korvansa...
Helpoin tapa olisi ehkä pyöristää korvat, mutta mies ei halunnut kipua tai häpeän tunnetta tyttärelleen, ettei tämä kelvannut itsenään ihmisille joihin kovasti halusi kuulua...
"No, näköjään samankaltaiset vetäytyvät yhteen, kuten haltioiden kuningas ja kuningatar, jos kerran noin on heidän naisensa laita", Geilir tokaisi hiukan keveämmällä äänensävyllä, aukaisten oven neidolle linnan pihaan.
Aurinko paistoi kirkkaana taivaalla näin päiväsaikaan, ei ainuttakaan pilveä taivaalla. Täydellinen lämmin sää.
Ja Fira heitti kärrynpyöriä jonkin matkan päässä ruohikolla, Geilriin yksi alainen Pelargon katsellen ja taputtane käsiään tytön taidoille kehuvasti.
Näköjään Pelargon oli osannut arvioida tytön hätäisistä selityksistä, ettei kannattanut mennä kahden riitapukarin väliin, ja siten harhauttanut tyttöä menemään ulos odottamaan isää.
Hyvä.

"Papa!" mustapunatukkainen tyttö huudahti, heiluttaen käsiään ja heitti taas kärrynpyöriä toiseen suuntaan.
Geilir heilutti kättään tyttärelleen hymyillen.
Vahti
 

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Aksutar » 19 Heinä 2014, 14:06

Ehkä sellaiset ajat koittivat vielä joskus, toivossa oli hyvä elää. Mutta jos Lilyltä kysyttiin, ei moisia aikoja ollut tulossa vielä pitkiin aikoihin... Sikäli mikäli siniverinen ei asiaan saanut vaikuttaa. Ja juuri nyt näytti siltä, ettei kenestäkään ollut varsinaisesti estämään prinsessaa. Hän oli saanut tarpeeksi vaikutusvaltaisia miehiä pikkurillinsä ympärille, jotta saattoi alkaa koettelemaan rajojaan kaiken suhteen... Ja jos joku sanoisi jotain vastaan, heittäisi nainen sellaisen raivonpuuskan kehiin, ettei kukaan uskaltaisi enää uudestaan vastaan sanoa. Hänellä kun oli valta passittaa muita pölkylle.
Lily tyytyi kuitenkin hymähtäen nyökkäämään kenraalin puheisiin, matkan jatkuessa eteenpäin. Äkkiäkös aihe oli jälleen kukossa ja kotkassa, näin vertauskuvallisesti. Toivoa sopi, että kaksi vastarannankiiskiä oppisi leikkimään kiltisti toistensa kanssa, tai muuten jompikumpi tai molemmat joutuisivat kynittäväksi.
"Niin no, kunhan ei toisen tunkiolle tule, kaiken pitäisi olla hyvin" Lily hymähti pienesti.

Tyytyväinen hymy kävi nousemaan naisen kasvoille, Geilirin haltiatoteamuksen myötä. Mies tosiaan ymmärsi, ettei tästä asiasta kannattanut lähteä argumentoimaan siniverisen kanssa, jolle oli jo aikojen saatossa taottu tietty ajattelumalli haltioita kohtaan. Omakohtaisten kokemuksien myötä tämä ajatusmalli oli myös vain vahvistunut entisestään.
"Totta, totta. Lika vetää likaa puoleensa" Pieni kiittävä nyökkäys suotiin kenraalille, tuon käydessä avaamaan oven prinsessalle, joka astui ulos mukavaan auringonpaisteeseen.
"Mutta ei se mitään. Ennemmin tai myöhemmin saamme puhdistettua tämän valtakunnan moisesta saastasta" Nainen kävi jatkamaan, katseen käydessä nauliintumaan ehkä turhankin painottavasti kauempana heiluttelevaan puoliveristyttöön, siniverisen muuttuessa jälleen kovin jäätäväksi.
"Aloitamme pienestä roskasta... ja etenemme isompaan... Joskus on hyvä myös siivota omia varastojaan. Ties mitä likapesäkkeitä niistäkin löytyy"
Avatar
Aksutar
Monarkki
 
Viestit: 14829
Liittynyt: 23 Marras 2007, 14:47
Paikkakunta: Crypt

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Vahti » 19 Heinä 2014, 16:50

#Lily is scary O-O'#

...
Geilir tunsi selkärankaansa pitkin kulkevan kylmä, jäisen kosketuksen prinsessan viimeisten sanojen myötä, miehen pitäen katseensa ja keskittymiskykynsä kokonaan tyttäressään peruslukemilla. Vaikka hänen olisi tehnyt mieli vastata takaisin samalla mitalla, mutta huolimatta vastaanottamasta asemastaan hänellä ei ollut paljon sanottavaa tähän asiaan...
Ainoa mihin hän saattoi luottaa, oli että Fira ei tekisi mitään mikä vetäisi siniverisen tai eliittikenraali Fritzin tai kenenkään muun vastaavan henkilön huomiota itseensä. Liikaa, siis.
Jos se että tyttö oli puoliverinen oli jo tarpeeksi saamaan turhaa huomiota.
Mutta sille Geilir ei voisi nyt mitään, kuin pitää tyttärensä puolia.

Eliittikenraali hymähti lopulta, pieni hymy kasvoillaan vilkaistessaan prinsessaan.
"Ehkä, teidän korkeutenne. Mutta joskus likapesäkkeistäkin voi olla hyötyä vastaan isompia tauteja. Joskus ne vahvistavat puolustuskykyä huomaamattomasti muita pahempia tautia vastaan."
Näiden sanojensa myötä punahelttainen kumarsi neidolle syvään, oikea käsi puristettuna nyrkiksi ja vasemman rintakehänsä ylle.
"Pahoittelen teidän korkeutenne, mutta pelkään että tässä kohtaa polkumme eroavat. Täksi kertaa. Oli mukavaa jutella kanssanne näistä asioista. Jatkakaamme siis toiste, jos sallitte", eliittikenraali pahoitteli kohteliaasti, odottaen prinsessalta luvan poistua, minkä jälkeen eliittikenraali -ehkä hiukan nopeinkin askelin- lähti lähestymään alaistaan ja tytärtään.
Firan kasvoille levisi leveä hymy, tämän juosten kohti isäänsä kädet levällään, hypäten Geiliriä vastan joka naurahtaen nappasi tyttärensä syliin.
Vahti
 

Re: Kumpi voittaa: Kotka vai kukko? | Aksu

ViestiKirjoittaja Aksutar » 19 Heinä 2014, 17:12

// Odotas vaan ku se vanhenee ja alkaa kunnolla flippailla 8) //


Terävän varoittava katse kääntyi Galluksen puoleen, tuon puhuessa, kuinka likapesäkkeistä voisi olla hyötyä vastaan isompia tauteja. Prinsessa kävi hymähtämään pienesti, jokseenkin halveksivan huvittuneena moisille toteamuksille. Tässä valtakunnassa oli jo tarpeeksi pitkään lakaistu pölyä maton alle ja nyt se pöly alkoi jo korottaa mattoa irti lattiasta, niin paljon sitä oli. Pian pölyä olisi niin paljon, että se tukehduttaisi kaikki huoneessa olijat.
Gallus kävi kumartamaan, ilmoittaen, että hänen oli nyt poistuttava siniverisen seurasta. Katse kävi kaventumaan pienesti, epäilevän hymyn noustessa samaan aikaan kasvoille, Galluksen mainitessa, että näistä asioista oli mukava jutella siniverisen kanssa. Kyllä Lily oli pistänyt merkille kenraalin pienet reaktiot hänen sanoihinsa, joten siniverinen epäili ja syvästi noita sanoja.

"Toivotan teille hyvää päivänjatkoa siis" Lily kävi kuitenkin vastaamaan, antaen näin nyökkäyksen kera kenraalille luvan poistua. Intensiivisenvihreä katse kuitenkin seurasi vielä tovin Galluksen kulkua tuon puoliverisen luokse, ennen kuin prinsessa kävi suuntaamaan kulkunsa kohden sotilastupia...


// WOOP SE OLI SIINÄ nyt kun jaksan vielä keskittyä lukemaan herra sonnin esittelyn niin... //
Avatar
Aksutar
Monarkki
 
Viestit: 14829
Liittynyt: 23 Marras 2007, 14:47
Paikkakunta: Crypt

Edellinen

Paluu Käytävät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron