Lizard and Cat in Crime || Sands

Mättäitä, puskia, kiviä, havu- ja lehtipuita, kukkuloita. Mitä ikinä metsä pitääkään sisällään. Metsän reunat ovat tasaista, usein lehtimetsää, mutta mitä syvemmälle metsään vaeltaa, sitä hankalammaksi ja aaltoilevammaksi maasto muuttuu. Metsää on silmänkantamattomiin, aina Cryptin etelärannikolta pohjoiseen, Kleth vuorille ja niistä eteenpäinkin.
Metsästä löytyy vaikka mitä enemmän ja vähemmän mukavaa. Pohjoisemmasta metsästä löytää melko usein raunioituneita kivirakennuksia, jäänteitä kylistä. Metsästä löytyy kuitenkin myös toimivia, pieniä kyliä, joista suurin osa on ihmisten hallinnassa. Osa kylistä on täysin ihmisten asuttamia, osa taas koostuu suurimmaksi osaksi taruolennoista. Haltioilla ei ole yksittäisiä kyliä pitkin metsää, vaan heillä on yksi, suuri kylä piilossa metsässä.
Käräjäkivet ovat yksi tunnetuimmista muinaispaikoista metsässä. Käräjäkivet ovat suurehko rinki isoja, istumakelpoisia kiviä, joiden keskellä on yksi isompi, pöytää muistuttava järkäle.

Viimeisimmän tannersodan jälkeen haltiat ovat ottaneet metsää haltuunsa. Yksin liikkuvien ihmisten on parasta varoa haltioiden partioivia joukkoja. Myös ihmisten karavaanien, jotka käyttävät metsäteitä, pitää varoa haltioita. Haltiat eivät kuitenkaan ole ainoa uhka metsäteillä ja poluilla. Satunnaiset maantierosvot vaanivat pahaa-aavistamattomia uhrejaan vakiopaikoissaan.
Metsäteitä on rutkasti. Suurin osa niistä on tarpeeksi leveitä ja hyväkuntoisia vankkureille, jotka saattavat matkata kylien välillä, jopa kaupunkiin. Teitä menee aina eteläisimmästä päästä pohjoiseen. Metsätiet ovat kauppiaiden suosima reitti maantierosvoista huolimatta, sillä arojen tiet ovat alttiita lentävien olentojen, kuten lohikäärmeiden hyökkäyksille.

Valvoja: Crimson

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 30 Syys 2014, 21:26

Baldramallach sihisi yhä tuijottaessaan kissaa, totta kai vihaisena siitä, että toinen oli saanut varastettua hänen ruokaansa ilman lupaa. Eihän tuo tietenkään halunnut antaa mokoman karvakasan saada haluamaansa ja sitten kävellä tiehensä voittajana! Tosin, kenties näin nälkäisenä lohikäärme ei voinut vastustaa sitä hajua, mikä verestä ilmaan kantautui. Taka-ajokin oli tuntunut miltei saalistukselta, suunnitelmanahan oli ollut laittaa kisu hengiltä ja pistellä se sitten parempiin suihin. Mutta käärme oli antanut niin osan omasta saaliistaan kuin uuden saaliinsa vilahtaa kynsistä – melkeinpä kirjaimellisesti. Se oli isku ylpeydelle ja nyt lisko tuntuikin vain kitisevän ärtymystään huonon häviäjän tavoin.

Bal päästi varoittavan murahduksen varkaan käskiessä häntä rauhoittumaan, yrittäen muka vähätellä omaa, likaista tekoaan. Hetken lohikäärme siinä suhisikin ja urisi ärtyneenä, nälkäisenä ja kärttyisenä. Silti, tuo ei näyttänyt enää riehuvan sen suurempia, vaikka puu yhä nitisikin uhkaavasti kaikesta siitä painosta, mitä sen nyt piti kannatella – ja liskon hampaat kun olivat siitä haukanneet aivan kunnioitettavan palasen muutenkin. Lopulta Baldramallach kuitenkin laski käsivartensa takaisin maanpinnalle, kiilamainen kuono yhä latvustoon osoitettuna. Viimeisenä kiukunpuuskana käärme kävi töytäisemään runkoa lantiollaan, antaen puulle kunnon tärähdyksen.

Tuhahtaen lohikäärme palasi sitten saaliilleen, eikä hukannut enää lainkaan aikaa. Bal oli nälissään ja suorastaan tunsi itsensä nääntyvän pian, ellei saisi vihdoinkin upotettua hampaitaan ihanaan, raakaan lihaan. Peurasta revittiin suuri kimpale irti helposti pedon niellessä sen suurempia purematta, nauttien ateriastaan.
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 30 Syys 2014, 21:52

Kfir tuijotti odottavasti liskoa, joka oli hänelle vain murissut ja näyttänyt hapansa naamaa. Jokseenkin huvittava näky, mutta kissa piti sen kuitenkin sisällään, toinen oli tarpeeksi ärtyisä. Sphinx saattoi rentoutua hivenen, pedon päättäessä laskeutua alas neljälle jalalle. Kenties tuo luovutti?
Yllättävä täräys sai koko puun heilumaan vaarallisesti puolelta toiselle, saaden Kfirinkin päästämään säikähtyneen henkäyksen, kynnetkin pureutuivat syvemmälle oksaan. Kurtistaen kulmiaan tämä katsoi liskoa, joka tallusti raatoa kohti. Mokoma.

Uskaltaen viimein hellittään otteensa Sphinx asettui makuulle oksalle, silmäillen omaa pientä saalistaan. Se kyllä täyttäisi hännet tarpeeksi, tosin hän upottaisi hampaansa mieluummin kypsennettyyn lihaan, mutta se ei tässä tilanteessa ollut mahdollista. Kenties tämäkin olisi yksi lapsuuden jälleen kokeminen.
Repien pieniä paloja verisestä lihasta, Kfir silmäili ohella ison käärmeen puoleen. Nyt kun tuota kykeni katsomaan rauhassa, huomasi kissa pieni yksityiskohtia siellä täällä. Peto oli tappavan ja pelottavan näköinen. Ei hän kuitenkaan ollut tyhmänrohkea ollut eihei, ovela viekas itsensä. Kuka tahansa muu olisi varmasti vavissut moisen körmyn nähedessään. Kfir pysähtyi hetkeksi suu täynnä vielä lihaa, katse edelleen liskossa. Idea.

"Hei suomuniska!" Kissa huhuili nieltyään suunsa tyhjäksi. "Tiedän että olet ärsyyntynyt vielä minulle, mutta voitko vastata minulle yhteen kysymykseen?" Sphinx nousi istumaan nähdäkseen toisen maan tasolla paremmin. "Pidätkö aarteista?"
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 30 Syys 2014, 23:13

Baldramallach repi palasia peuranraadosta kovalla vauhdilla, ollessaan kovinkin nälkäinen ja ruokahalua oltiin nyt kasvatettu kovalla vauhdilla kissan kanssa riehuessa. Enää siihen varkaaseen ei kyllä kiinnitetty mitään huomiota, ruoan ollessa selvästikin paljon tärkeämpi. Ehkäpä kaikki olisikin mennyt paljon paremmin, jos nälkäinen lisko olisi heti saanut jotain ruokaa mahaansa, eikä nälkäisenä tuntenut tarvetta suojella pienintäkin lihanriekaletta. Lohikäärme mässäili todella kuolan ja veren roiskuessa, repien märkää ja lämmintä ruhoa kappaleiksi. Sotkuista ja äänekästä puuhaa se oli todellakin, mutta Bal taas näytti olevan paratiisissa niellessään suuria palasia kokonaisina kurkustaan alas. Kokonainen urospeura olikin katoamassa nopeasti käärmeen suuhun.

Kissan huuteluihin tuo ei oikeastaan halunnut reagoida, mutta laiskasti ne silmät mulkaisivat puunlatvaan, tuhahduksen karatessa lohikäärmeen suusta. Baldramallach jatkoi ateriointiaan aivan kuin ei olisi kuullutkaan... Tai ainakin tuo yritti, sillä kyllä se katse aina välillä kissaotusta vilkaisi, halusi tuo tai ei. Ei liskolla ollut mitään halua vastata varkaan kysymyksiin, mutta olihan se jo aikaisemmin huomattu, että helposti tuon sai yllytettyä vaikka ja mihin.

"Pidänn lihassssta," Bal sihisi vastauksensa ahmimisen lomasta, maiskutellen äänekkäästi. Mikään ihme se vastaus ei kyllä tainnut olla, jos käärmeen menoa nyt katseli. Totta kai lohikäärmeen luonne otti joskus valtansa ja niitä kiiltäviä esineitä rohmuttiin jonnekin suureen kasaan... Mutta eivät ne kyllä Baldramallachille olleet erityisen tärkeitä. Kaikista tärkeintä tuolle yleensä oli se, mihin katseensa oli sillä hetkellä kiinnittänyt, jos tuo oli päättänyt sen haluavansa – kuten tässä tapauksessa se saalis. Tällä hetkellä ruho oli kultaakin kalliimpi pedon silmissä.
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 01 Loka 2014, 08:45

Kfir tuijotti liskoa odottavasti, ei hän halunnut hoputtaa närkästynyttä otusta ja kyllä hän huomasi tuon vilkuilevan hänen suuntaansa vähän väliä. Lopulta mauskutuksen keskeltä kuului sihahdus, käärme piti lihasta. "Ah, pistin sen kyllä merkille." Sphinx totesi hymähtäe, mutta ei sinäänsä ollut tyytyväinen toisen vastaukseen. "Tykkäätkö leikkiä ruuallasi?" Kfir esitti uuden kysymyksen nousten samalla ylös ja asteli hitaasti oksan päätä kohti, joka vavahteli kissan painon alla.

"Minä kun pistin merkille, kuin pelottava osaat olla." Sphinx ryhtyi kehuskelemaan. "Iso kokosi, terävät hampaasi, tuosta piikkisestä hännästä puhumattakaan." Kfir miltei hykersi, pysähtyen oksalla kohtaan joka häntä vielä kesti. "Minä kun itse rrrrakastan aarteita, mutta niihin on todella vaikea päästä käsiksi, tai no, tassuiksi." Kissa naurahti hymyillen vielä nätisti liskolle. "Olisi todella tragedista, jos jonkun kylän tai kenties jopa kaupungin, kimppuu hyökkäisi pelottava lohikäärme, joka saisi panikoivista pikku olennoista syödäkseen. Sillä välin kun koko kylä on keskittynyt pelkäämään suurta petoa, pikku kisu voisi tyhjentää noiden kodit arvokkaista aarteista ongelmitta." Kfir selitti, aivan kuin hän pystyisi jo näkemään hopean ja kullan kiillon silmissään.
"Ja siis tottakai jos se isolisko haluaa osan aarteista, ei kisu pistäisi sitä hanttiin."
Viimeksi muokannut Janni päivämäärä 01 Loka 2014, 16:49, muokattu yhteensä 1 kerran
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 01 Loka 2014, 16:45

Baldramallach vain tuhahti toisen hymähdykselle, jatkaen ahmintaansa. Vaikka tuo halusi esittää välinpitämätöntä, kyllä lisko silti kuunteli ja reagoi ruokailunsa lomasta, murskaten luita suussaan.
"Ssssyön rrrruokani," tuo kävi vastaamaan kovin kuivahkosti nostaessaan päätään ja nuolaistessaan huuliaan, kääntäessään katseensa kunnolla kissaan oksalla. Käärmeen kiilamainen kuono oli verinen, yhtä punainen kuin tuon tuijottavat silmätkin. Ehkäpä Bal oli vain vieläkin suuttunut toiselle, eikä oikeastaan halunnut puhua tai huvittaa toista – ja muutenkin, matelijalla oli parempaakin tekemistä, kuin ruoallaan leikkiminen. Eihän tuo ollut kissa...

Lohikäärme laski päänsä takaisin maahan, alkaen repiä lisää lihaa kitaansa. Totta kai nuori uros piti kehuista, ylpeä otus kun oli, ja tarkalla korvalla niitä nytkin kuunneltiin syödessä. Eihän Baldramallach moneen muuhun lohikäärmeeseen verrattuna ollut suuren suuri, mutta pienenkin eläimen kehut kelpasivat kyllä. Totta kai uros halusi olla pelottava ja suuri, eivätkä ne muutkaan kehut pahaksi olleet. Vaikka omanlaisensa, muka niin tympääntynyt tuhahdus karkasikin käärmeen sieraimista, halusi tuo oikeastaan kissaeläimen vain jatkavan.

Pian kävi kuitenkin selville, että jotain tuolla varkaalla oli taas mielessään. Jokin suunnitelma – johon liittyisi suuri lisko. Bal siis, selvästikin, muita lohikäärmeitä lähettyvillä kun ei ollut.
"En sssssyö ihmisssiä," lisko sihisi, ennen kuin nappasi viimeisenkin jalan suuhunsa ja nosti kaulansa pystyyn, niellen koko raajan sorkkaa myöten kokonaisena. Muuta maassa ei enää jäljellä ollutkaan, kuin verta ja osa päästä sarvineen, muun peurasta ollen nyt palasina käärmeen vatsassa. Baldramallach nuoleskeli tyytyväisinä huuliaan, nälkänsä nyt tyydytettynä. Kissakin sai nyt katseen osakseen lohikäärmeen miettiessä varkaan juonia. Mitä hän itse saisi oli tietenkin tärkeämpi seikka, kuin mitä hänen piti tehdä – eivätkä ne aarteet nyt vaikuttaneet sen arvoisilta...
"Haluannn... Monta lehmää."
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 01 Loka 2014, 17:19

Kfir silmäili liskon reaktiota hänen ehdotukseensa. Tuosta ei järin saanut selvää, välinpitämättömästi söi vain ruokaansa. Sphinx oli kuitenkin kärsivällinen.
Kissa kallisti päätään käärmeen sihistessä ettei syönyt ihmisiä. Eikö tuo pitänyt mausta vai oliko tuolla moraalisia ongelmia asian kanssa ja tarkoittiko tuo kaikkia kaksijalkaisia, vai pelkästään ihmisiä? Kfir päätti pitää moiset kysymykset vielä itsellään. Nyt Sphinxin aivot raksuttivat, mitä muuta hän voisi tarjota pedolle, jotta tuo suostuisi.

Kfirin ei kuitenkaan tarvinnut miettiä pitkään, kun lisko itse totesi vaatimuksen hänelle. Lehmiä, mokoma ei tainnut ajatellut muuta kuin ruokaa. "No sehän järjestyy helposti. Niitä märehtijöitähän on joka kylässä." Kissa totesi hymisten, mutta jäi sitten miettimään ettei lehmien nappaamisesta koituisi ongelmaa. Käärme kyllä kykenisi siihen itse, mutta muutaman lehmän härnääminen ei saisi koko kylää liikkeelle, pedon täytyisi riehua ympäriinsä. Toki tilanne riippuisi kylän koosta. Kfir toivoi ettei lisko ollut itse ajatellut moista ja jos ajatteli, ehkä hän kykenisi tarjomaan tuolle niin monta lehmää, joiden saamiseen lisko tarvitsisi hänen apuaan.

"Oletko siis mukana vai vaaditko vielä jotain lisää?" Kissa kysyi aivoriihensä päätteeksi. Tuon häntä vispasi puolelta toiselle malttamattomasti.
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 01 Loka 2014, 21:41

Baldramallach istahti alas kuivuneille lehdille ruokailunsa jälkeen, antaessaan pitkän kielensä vielä nuolla kuonon puhtaaksi, nauttien viimeisistäkin verenrippeistä. Nälkä oli nyt tyydytetty, vaikka voisihan lisko toki vielä pari lisääkin hotkaista, jos tilanne tarjoutuisi. Täynnähän loputon vatsa ei koskaan tuntunut olevan, mutta tyytyväiseltä peto nyt ainakin näytti, antaen kehonsa sulatella ruokaa kaikessa rauhassa. Punaiset silmät tapittivat puunlatvaan, katsellen pienemmän kissan roikkumista kovin heiveröisillä oksilla – ainakin paljon painavamman käärmeen mielestä. Hankalahan tuon oli asettaa itsensä muiden asemaan ja ymmärtää, että jokin niin pieni voisi kannatella jonkun painoa...

Bal murahti myöntyvästi kissaeläimen mainitessa, että lehmiä kyllä joka kylästä löytyi. Ei ehkä aivan jokaisesta, mutta monesta kuitenkin – eikä lohikäärme silti ollut niiden kimppuun hyökännyt kovin usein. Olihan sillekin tietenkin syynsä, eikä lisko kuin tuhahtanut toiselle tuon kysyessä, jos käärme jotain muutakin haluaisi vaivapalkaksi.
"Lehhmät ovatt helppoja," Baldramallach aloitti matalalla äänellään, nuolaisten huuliaan,
"Mutta ihhminen ei pidä. Hyökkää lohikäärrrmeen kimppuun," tuo ilmoitti oman huolensa – ja syyn sillekin, miksi tuo nyt peuran oli kaatanut eikä lehmää. Lohikäärmettä ei oikeastaan houkutellut idea usuttaa metsästäjiä kimppuunsa parin lehmän takia.

"Voin tehhdä ssssen ykssssin," tumma käärme suhisi, katseen terävöityessä,
"Mitä ssssinä annat? Olet turrrha, käytät hyväksssesssii. Mikssssi otan rrrisssskinn?"
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 01 Loka 2014, 23:12

Lisko totesi sen mitä Kfir oli pelännyt, tuo kyllä voisi napata lehmät yksinkin jos niin tahtoi. Tämä otus oli älykäämpi mitä Sphinx oli arvioinut, tuo selvästi oli oppinut miten ihmiset käyttäytyivät, jos jotain noille kuuluvaa yritti anastaa. "Pelkäätkö sinä pikkuisia ihmisiä?" Kissa kysyi kiusaavaan sävyyn, muttei rohjennut lähteä usuttamaan toista sen pidemmälle. Hän kun oli saanut pedon huomion itseensä ja tällä kertaa rauhallisemmalla tavalla.

Kaksijalat tekisivät kyllä kaikkensa oman asuinpaikkansa eteen ja jos heitä olisi tarpeeksi suuri määrä, voisi isokin peto olla pulassa. Ei Kfir kuitenkaan epäillyt käärmeen puolustus kykyjä, hän oli nähnyt kuinka tuo liikkui, ongelma oli vain ettei lisko nähnyt hyvää vastapalkaa kissan tarjoukseen.

"Turha?" Sphinx tuhahti toisen sihinään. "Minäkö turha? Jos kykenen nappaamaan palan lohikäärmeen saalista aivan tuon nokan alta, kykenen kyllä hankkimaan vaikka sata lehmää jos haluan." Kfir jatkoi pullistellen rintakehäänsä itsevarmasti. "Mutta niin kuin sanoit, et halua riskeerata mitään. Isopeto pelkää että pikkuiset kaksijalat hyökkäävät kimppuun ja tökkivät terävillä aseilla kovaa nahkaa. Voi ei, mikä kammottava mielikuva, puistaattaa moinen ajatus." Ei hän kyennyt olla kiusaamasta kunnolla lohikäärmettä, joko toinen suuttuisi hänelle tai miettisi millainen peto oikein oli.
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 02 Loka 2014, 16:49

"Ennn," Baldramallach murahti kissalle tuon käydessä kysymään, että pelkäsikö suuri lisko muka pieniä ihmisiä. Sellaistahan tuo ei myöntäisi – ja kovin itsevarmana otuksensa, ei tuo edes halunnut kuvitella ihmisten olevan uhka, jos nuo hänen kimppuunsa hyökkäisivät. Mutta no, tiesihän tuo niiden harvojen ihmisten olevan aivan juonikkaita tapauksia... Ja hankalaksihan se vain oman elämän tekisi, jos ei koskaan saisi olla rauhassa lohikäärmeenmetsästäjiltä. Turhaan tuo itsestään teki maalitaulun, josta joutuisi kärsimään turhankin pitkään aikaa.

Lohikäärme antoi kissaeläimelle varoittavan suhahduksen tuon käydessä muistuttamaan, kuinka oli hetki sitten napannut suuren pedon saaliista palasen puolustamisesta huolimatta. Eihän Bal tietenkään halunnut tulla omista virheistään muistutetuksi, mutta onneksi karvakasa sentään ymmärsi mainita, kuinka hankalaa se olikaan. Parempihan se oli verrata edellistä varakautta sadan lehmän näpistämiseen, kuin vaikka vain yhden sehän vasta käärmeen olisikin saanut pahalle tuulelle.
"Enn auta ssssinua, josss en sssssaa ssiitä jotain... Hhyvää," Baldramallach tuhahti toisen pilkalle, eihän tuo aikoisi ketään nyt auttaa ilmaiseksi, jos siinä oli omakin nahka vaarassa...

"Josss sssaan rrruokaa koko talveksssii," lisko kävi nuolaisemaan huoliaan hetken mietinnän jälkeen, tietäen kyllä, kuinka kylmä talvi tekisi saalistamisesta hankalampaa. Vähemmän eläimiä liikkeellä, kylmempi ilma... Se voisikin saada lohikäärmeen kovin nälkäiseksi, jos tuo ei nopeasti saanut jotain hieman varmempaa ruoanlähdettä aikaiseksi.
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 02 Loka 2014, 17:20

Kfir istuutui takaisin alas pohtiva ilme kasvoillaan. Lisko vaati koko talven ravintoa. Toiselle ei voisi hankkia isoa kasaa lihaa kerralla, se olisi mahdotonta ja liha pilaantuisi muutenkin. Toisin sanoen käärme joutuisi seuraamaan häntä koko talven jos tahtoi päivittäisen ruoka annoksensa. Useilla kylillä oli yhteiset ruokavarastot, tavernatkin säilöivät ruokansa kellareihin. Toki lisko voisi aina rennosti löhötä sillä välin kun kissa kävisi raahaamassa tuolle saaliseläimiä syötäväksi. Jokseenkin epämiellyttävä ajatus, mutta kaikki ne kimaltelevat kalleudut voisivat olla niin helposti hänen.

"Ymmärräthän että jos lupaan sinulle ruokaa koko talveksi, joudut pysymään minun seurassani koko talven." Sphinx totesi. "Ja voin myös luvata, että jos en kykene ruokkimaan sinua tarpeeksi, voit syödä minut. Siinä samalla saisit kostosi." Kfir lisäsi uhkarohkeasti, mutta uskoi sen verran itseensä ettei tilanne päätyisi siihen, sekä se saattoi olla todella hyvä houkute lohikäärmeelle. Koko talven ajan ruokaa nokan eteen vaivatta ja jos et ole tyytyväinen saat tyydyttävän korvauksen, kuka moisesta voisi kieltäytyä?
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 02 Loka 2014, 19:55

Baldramallach murahti toisen höpinöihin, ilmeisesti myöntyvästi. Jos tuo nyt vain saisi sitä ruokaa helposti koko talven kylmyyden ajan, niin ei kai sitten karvakasan katseleminen ollut niin rankkaa. Voisihan tuo suurimmaksi osaksi ottaa sitten aika rennosti, jos joku toinen oli hoitamassa sen ruokapuolen. Ja olihan se oikeastaan vain parempi, jos käärmeen ei tarvinnut kuin silloin tällöin riehua sen suurempia ihmisten omaisuutta vahingoittaen tai varastaen! Mitä pidempiä aikoja lohikäärme pystyi löhöämään muiden silmiltä piilossa ja pysyen silti tyytyväisenä – ja ruokittuna – niin sitä vähemmän syitähän ihmisillä oli lähettää lohikäärmeenmetsästäjää tuon kimppuun!

"Hhhyvä," Bal urisi oikeastaan kovin tyytyväisenä, nuolaisten huuliaan silmien tapittaessa kissaeläintä. Kyllähän tuo aivan mieluusti kissan nyt söisi kostoksi hirvittävästä ja nöyryyttävästä teostaan... Vaikka eihän tuossa nyt niin paljon lihaa ollutkaan. Silti, olisihan se parempi kuin ei mitään ja ylpeyskään ei kärsisi – mutta ehkäpä tuon omien sanojen mukaan karvakasa oikeastaan oli arvokkaampi elävänä. Jos tuo siis oikeastikin aikoisi ruokkia käärmeen.
"Olennn tyytyväinenn niin kauan, kuinn rrrruokaa tulee," Baldramallach ilmoitti. Ei tuota muu kiinnostanut nyt, kuin oma maksunsa – ja sen piti olla tietenkin tarpeeksi suuri noin suurelle pedolle.
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 02 Loka 2014, 20:23

Hymy kohosi Kfirin huulille liskon murinalle, heillä siis olisi sopimus. "Hyvä, aloita vaikka tästä." Kissa totesi napatesaan kynsiinsä tassujen alla lepäävän lihakimpaleen, josta oli enää pieni pala jäljellä ja hän itse oli jo kylläinen. Sphinx heitti verisen kimpaleen käärmettä kohti, jääden nuolemaan veristä tassuaan puhtaaksi.
Kissa oli tyytyväinen itseensä, hän oli onnistunut voittamaan käärmeen puolellensa, toki olihan se maksanut hänelle suuresti, mutta hän uskoi sen maksavan hänelle tuplasti takaisin. Kaikki ne kalleudet mitä kaksijalkaiset omistivat. Minkä kylän he ensimmäisenä voisivat tyhjentää arvoesineistä?

Kfir hymähti hiljaa toisen vielä ilmoittaessa pysyvänsä kyllä tyytyväisenä, jos ruokaa sai. "Ja minä pysyn tyytyväisenä ja sinä kylläisenä, jos riehut tarpeeksi kaksijalkaisten kimpussa." Kissa totesi oman puoliskonsa sopimuksesta.
Oksa vavahti Kfirin laskeutuessa siltä alemmalle oksalle, kulkien oksalta oksalle alemmas, kunnes oli jälleen lehtien peittämän maan tasolla. Tämä asteli rauhallisesti liskoa kohti. "Joten..." Sphinx aloitti, pysähtyen toisen eteen. "Onko meillä sopimus?" Tämä kysyi katsoen petoa tuon punaisiin silmiin odottavasti. "Sinä saat ruokasi, jos minä saan aarteeni." Kissa vielä lisäsi hymyn kera.
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 02 Loka 2014, 22:12

Lohikäärmeen katse terävöityi hieman kissan aikoessa antaa tuolle jotain, millä aloittaa. Silmät seurasivat tarkkana toisen liikkeitä pistävällä tuijotuksellaan, koko liskon noustessa hetkessä neljälle jalalle jonkin lentäessä puunlatvasta maahan vetisesti läiskähtäen. Baldramallach tassutteli mielenkiinnolla katsomaan, laskiessaan päätään ja tuntiessaan, kuinka verenhaju tulvi taas sieraimiin. Nopealla kielellä lihanpalanen napattiin maasta parempiin suihin ja nielaistiin hetkessä, pedon ollessa kovinkin koiramainen käyttäytymiseltään sillä hetkellä, syöden muiden jätteitä. Mutta omaa lihaahan se oikeastaan oli, kissa vain oli sen tuon edestä varastanut!

Bal suoristi kaulansa ja nuoleskeli huuliaan, tuntien olonsa enemmänkin nälkäiseksi pienestä makupalasta kuin erityisen tyydytetyksi. Silti, eihän tuo missään nimessä aikonut hyvää lihaa nakata hukkaan tai olla ottamatta vastaan herkullista palkintoa. Rapina puusta sai lohikäärmeen taas kiinnittämään katseensa ylös, seuraten silmillään kissaeläimen ketterää laskeutumista puusta maahan. Oli kai sekin kovin uhkarohkeaa astella niin itsevarmasti lähemmäs suurta petoa, mutta Baldramallach pysyi paikallaan, tuijottaen vain toisen lähestymistä.

Lisko nyökkäsi toisen kysymykseen. Tuon mielestä niin kauan kuin ruokaa riitti, tuolla ei ollut mitään syytä kieltäytyä sopimuksesta.
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Janni » 02 Loka 2014, 22:33

Kfirin hymy koheni entisestään liskon nyökätessä myöntävästi hänelle. Sopimus oli myönnetty molemmin puolin. Jos kumpikaan heistä ei suorittaisi osuuttaan, olisi tilanne kurja, kissalle varmasti enemmän kurjempi kuin käärmeelle. Sphinx ei kuitenkaan moisesta huolehtinut, hänllä kun oli suunnitelma pohdinnan alla.
Hän tiesi poikenneensa tieltä, joka kulki metsän halki ja jos sitä seuraisi päätyisi varmasti johonkin kylään. Kissa ei tiennyt kuinka pitkästi sinne joutuisi kulkemaan. Toki olihan lohikäärmeellä siipensä, mutta Kfir ei ollut aivan varma oliko tuo innokas antamaan hänelle kyydin. Ei hän itsekkään tiennyt pitikö lentämisestä.

"Onko sinulla nimeä? Tuskin haluat että kutsun sinua suomuniskaksi?" Kissa päätti udella näin alkuunsa. "Minua voit kutsua Kfiriksi." Sphinx esittäytyi ennen toista.

"Joten, ehdotankin että lähdemme matkaan saman tien." Kfir meni ehdottamaan esittelyjen jälkeen, silmäillen hivenen ympäristöään, paikantaakseen suunnan mistä oikein oli tullut. "Jos seuraamme metsätietä, päädymme varmasti jonkin kylän rajamaille." Kissa totesi vilkaisten liskon puoleen. "Ellet halua lentää?"
Janni
 

Re: Lizard and Cat in Crime || Sands

ViestiKirjoittaja Sands » 03 Loka 2014, 00:30

Baldramallach tuhahti hieman, eikä oikein arvostanut tätä "suomuniskan" nimeä, vaikka kissa sitä käyttikin vain käärmeen oikean nimen uteluun. Silti, saisi sekin kutsumanimi olla ylpeän uroksen mielestä jotain... Parempaa. Majesteettisempaa. Karvakasa kävi kuitenkin heti esittelemään itsensä sen suurempia odottamatta, nimeten itsensä Kfiriksi. Lohikäärme ei tiennyt tekisikö hän tällaisen otuksen nimellä oikeastaan mitään, siihen ehkä vaadittaisiin vähän enemmän kunnioitusta, kuin mitä tuolla riitti... Mutta ehkäpä tämän kerran.

"Baldrramallach," käärme urahti oman nimensä, tuijottaen punaisin silmin pientä kissaa. Senhän hän kyllä mieluusti jakoi, että tämä Kfiriksi esitelty karvakäpälä oppisi jotain tärkeää. Kauaa kissa ei aikaa tuhlannut turhaan istuskeluun nyt, kun oli saanut rikostoverin rinnalleen, miettien jo, että matkan pitäisi jatkua. Mitään kiirettä lohikäärme ei kyllä itse pitänyt, katsellen vain vieressä askeltakaan ottamatta. Tuhahdus karkasi tuon sieraimista Kfirin kysyessä lentämisestä.

"Et osssaa lenntää," Bal murisi vastauksensa tympeään sävyyn, eikä ilmeisesti sitten ollut toiselle kyytiä antamassa. Eihän hän mikään ratsu ollut, joten aivan omin käpälin karvakasa sai sinne kylään nyt kävellä hänen mielestään.
"Johhda, niinn ssseurraan," lohikäärme nuolaisi huuliaan. Häntä ei kauheasti kiinnostanut, minne se matka johtikaan – kunhan hän saisi sen palkkionsa lopuksi...
Avatar
Sands
Kreivi
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 27 Elo 2010, 13:40
Paikkakunta: Vattavaivane lehemä

EdellinenSeuraava

Paluu Metsä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa

cron