It's shiny //Aksu


Linnasta löytyy käytävää jos toistakin, jolla vaellella päänsä pyörryksiin. Linnasta löytyy myös lumottuja salakäytäviä, jotka ovat erittäin vaikeita löytää tai sitten täysin mahdottomia avata ilman loitsuja. Käytäviä valaisee pimeällä hiljalleen edes takaisin lipuvat sinivalkeaa valoa kajastavat, lumotut valopallot. Käytävät ovat myös melko autioita ja maltillisesti sisustettuja.

Valvoja: Crimson

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti To Touko 19, 2016 2:52

It's shiny //Aksu

NESSA

Kauniit kivet kiiltelivät korussa, jota Nessa piti tiukasti suussaan juostessaan pitkin käytäviä. Se maistuikin ihan hyvältä, vähän likaiselta ja aateliselta, joka oli pitänyt sitä. Viimeisestä Nessa ei pitänyt. Maku oli liian hapan ja niitä luita hän ei haluaisi. Nessan muoto oli tuttu haltianainen ja punaisesta mustaan taittuvat hiukset vain liehuivat kun hän pinkoi käytäviä pitkin. Palvelijat olivat pakottaneet hänet pukemaan päälleen housut ja paidan, tosin tehtyään kuten käskettiin Nessa oli saanut syödä pikkuleivoksia. Ne olivat olleet hyviä. Hänen poskessaan oli yhä valkea sokeriviiru muistona ruuasta. Muuten Nessa olisi varmasti ollut alasti, mutta nyt hän ei aiheuttanut normaalia suurempaa hälinää pyyhältäessään ohi perässään muutamia vartijoita ja näiden perässä vielä korun edellinen omistaja, joka ei vielä ollut ymmärtänyt sen olevan nyt Nessan. Nessa oli jättänyt nätin lasin vaihdoksi - se oli ihan yhtä kiiltävä.

Hipan leikkiminen oli Nessasta kivaa, vartijoista ei voinut sanoa aivan samaa, mutta hän halusi jo lopettaa sen. Eivätkä ne olleet kuunnelleet kun hän oli niin sanonut, mikä oli ihan epäreilua. Nyt Nessa vilisti uskomattomalla vauhdilla seinän luokse ja kiipesi kuin sisilisko taitavasti katon rajaan ja ketjua pitkin kattokruunun päälle. Se kannatti hyvin todella hentojen luiden painon ja Nessa sihisi kun sotilaat seisoivat alla ja pahan makuisten luiden omistaja ja tämän henkilökohtaiset vartijat osoittelivat häntä nuolilla. Tosin ei luiden omistaja. Luiden päällä ei ollut edes tarpeeksi lihaksia. "Ampukaa varas alas!!" Tuo kiljui ja Nessa voimisti sihinäänsä ja otti korun käteensä. Se oli märkä suussa olosta, mutta se ei häntä haitannut. "Ei saa! Tämä on minun! Minä maksoin! Aran sanoi, että yleensä asioista maksetaan ja minä maksoin! Minä tein ihan oikein! Minua ei saa ampua! Se sattuu", Nessa kiljui ja painoi korun rintaansa vasten näytellen hampaitaan hyökkääjille.

Palatsin vartijat ja sotilaat tiesivät, että Nessan ampumiselle ei saavutettaisi mitään. Kun hän oli saapunut palatsiin vuosia sitten muutama episodi oli tehnyt sen hyvin selväksi. Nykyään häntä lähinnä pideltiin nurkassa, kunnes joku tajusi houkutella hänet muualle herkuin tai muilla kivoilla asioilla. Rääkyminen ei ollut kivaa. "Se lasipala! Se ei ole minkään arvoinen!" Aatelinen kiljui ja kiroillen koetti saada sotilaat tekemään jotain. Yksi nuoli helähtikin tuon omasta vartiosta kruunuun, mutta Nessan liikkuessa ulointa reunaa pitkin kuin kissan, osuminen oli haastavaa. Nouli sai kuitenkin Nessan vihaiseksi ja hän ulvoi kovaan ääneen, mikä sai osan sotilaista peittämään korvansa. "Se on nätti!" Nessa puolustautui selkeästi loukkaantuneena. Lisäksi hän oli jännittäytynyt reunalle ja kahden vaiheilla hyökkäyksen suhteen. Hän kuitenkin havaitsi hyvin tutun pään ja kiljui: "ARAN! Tuo koettaa saada minut ammutuksi! Ihan epäreilua! Minä maksoin! Minä en varastanut! Tuo lisäksi maistuu pahalta!" Nessa oli kieltämättä myös nuollaissut nukkuvaa aatelista. Se olikin herättänyt tuon päiväunilta ja ilman sitä, Nessa olisi varmasti saanut pitää korun. Ehkä tuo oli oikeasti vihainen siitä? Nessa päästi kurkustaan äänteitä, jotka kuulostivat lähes ahdistuneilta ja hyvin tyytymättömiltä. "Minä olin kiltisti", hän mutisi ja pudottautui roikkumaan jalkojensa varaan tuijottaen aatelista ja näyttäen hampaitaan. Maailma tosin näytti hauskalta niin päin ja Nessa pudotti kätensäkkin roikkumaan ja alkoi heilumaan saaden kattokruunun tekemään saman.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti To Touko 19, 2016 6:19

Re: It's shiny //Aksu

Aran


Normaalisti jos hovissa tapahtui jotain kärhämää, ei Aran ollut asiaan puuttumassa, ellei häntä erikseen paikalle pyydetty. Sellaista tapahtui harvoin, kukapa kiireistä kuningasta halusi vaivata "turhanpäiväisyyksillä". Joten tälläkään kerralla ei kukaan ollut erikseen kuninkaalle kertonut, kuinka hänen "lemmikkinsä" oli korkea-arvoisen vieraan helyjä käynyt napsimaan itselleen. Ei kenenkään tosin tarvinnut, olihan Aran tietoinen kaikesta mitä omassa linnassaan tapahtui, joten kyllä hän tiesi miten pikku Nessansa oli jälleen hälyä aiheuttanut. Heti hän ei kuitenkaan ollut hätiin ehtinyt, vaan antoi tilanteen pyöriä omalla painollaan, kunnes oli saanut saneltua muutaman kirjeen valmiiksi neuvonantajalleen. Vasta sitten kuninkaalta liikeni aikaa tilanteen selvittelyyn, kerta mitään muuta ei tälle päivälle ollut ohjelmassa. Sekin oli sinällään ihme, yleensä päivät olivat täynnä ties mitä menoja, tekemisiä ja tapaamisia, mutta tänään tervetullutta vapaa-aikaa oli siunaantunut siniverisellekin.

Joten, jahka tehtäviltään ehätti, lähti keväisen vihreään asukokonaisuuteen pukeutunut monarkki askeltamaan kohden kalabaliikkia. Kaikessa rauhassa tosin, saapuen paikalle juuri kun Nessa kattokruunussa roikkui. Katse keskittyi heti ensimmäisenä punatukkaiseen muodonmuuttajaan, tuon ensimmäisenä tiedostaen kuninkaan läsnäolon. Heti tyttö kävi rääkymään omia puolustuksiaan kuninkaalle, jonka katse laski aatelisnaisen puoleen. Syystäkin tuo oli tuohtunut ja halusi omaisuutensa takaisin, mutta Aranilta ei kyllä tuolle naiselle sääliä herunut.
"Kuinka kehtaatte ampua kohden alaisiani?", Oli Aranin ensimmäiset sanat, jotka saivat aatelisen ja tuon sotilaat jokseenkin hämilleen - he olivat olettaneet, että siniverinen olisi heidän puolella!
"tu-tuo otus varasti koruni, Teidän Korkeutenne!", Kutsuvieras kävi parahtamaan, samalla kun kaikkien aseet laskeutuivat, eikä Nessaa enää uhattu kenenkään toimesta, "Se kuuluisi häkkiin! Tyrmiin, Teidän Korkeutenne, kuten varkaat yleensä!".
"Tyrmät tuskin pidättelisivät rakasta Nessaani
", Aran hymähti lähinnä sivuhuomautuksena, aatelisen ymmärtämättä mitä siniverinen sillä varsinaisesti tarkoitti, "Ja eikö olisi fiksua säilyttää koruja ja muita arvoesineitä lukkojen takana, silloin kun niitä kukaan ei vartioi? Saatte vain itseänne syyttää siitä, että pikku ystävämme huomasi jotain kiiltävää ja päätti sen itselleen ottaa, ihan kuin harakatkin vievät varomattomien aarteet".
"m-mutta--"
"Hiljaa ja saatan ehkä antaa korunne takaisin"
, Aran hiljensi aatelisen, joka kovasti olisi vastaan halunnut väittää. Sen sijaan että väittelyä olisi jatkanut, kiinnittyi kuninkaan huomio kattokruunussa lymyilevään Nessaan.

"Nessa-rakas",
Haltiakuningas aloitti, "Tulisitko alas, ettet riko kattokruunuani - tai mikä pahempaa, satuta itseäsi".
"Tiedän, että koru näyttää sinusta hienolta ja on naurettavaa, ettei arvon vieraamme osaa arvostaa sinun antamaa maksua moisesta rihkamasta",
Aran jatkoi, samalla kun pitkän takkinsa taskua kaiveli, "Mutta uskon, että minulla on sinulle jotain vielä parempaa. Vaihtaisitko sen helyn näihin, kenties?", taskustaan kuningas otti esille muutaman punavalkean karamellin, käyden niitä ojentamaan Nessan suuntaan näytille. Oli niitä enemmänkin, mutta ei kannattanut heti kaikkea tarjota.

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti To Touko 19, 2016 6:34

Re: It's shiny //Aksu

Nessa heilui kattokruunussa, koska liike tuntui mukavalta ja tapitti kuningasta hyvin luottavaisin silmin. Aran kyllä auttaisi häntä, sillä Aran piti hänestä. Hän oli erityinen, koska kuningas sanoi Nessan sijaan Rakas nessa. Se oli tärkeää. Nessa näyttikin kieltään naiselle ja räpelsi korua kunnes sai sen auringonvalossa kiiltämään. Hän ei enää kiinnittänyt sotilaisiin huomiota, sillä uhka oli poissa. Aran ei antaisi kenenkään satuttaa häntä, koska hän oli kiltti. 
”Eiei… Ne pidättelevät vain luita”, Nessa lallatti itsekseen yleiskielellä keinuessaan ja ihaillessaan säteitä.

Nessa oli vuosien aikana oppinut selviämään lukoista, koska vakoojan piti päästä joskus niistäkin ohi. Se oli paljon helpompaa kun osasi käyttää tiirikoita ja olla ovela. Nessa oli ovela. ”En minä ottanut Aran! Minä tein vaihtokaupan!” Nessa huomautti ja kurtisti kulmiaan kuninkaalle. Se oli tärkeä pointti. Hän ei ollut varas. Hän oli tehnyt ihan oikein!

Saadessaan Kuninkaan huomion Nessa tuijotti tuota ja virnisti. Mies näytti hassulta väärinpäin ja Nessa heilutteli kaulaansa puolelta toiselle. Mutta kun Aran pyysi, Nessa huokaisi ja päästi irti jaloillaan kruunusta. Normaali ihminen olisi kolhinut itsensä pahoin, mutta Nessa osasi arvioida luunsa ja laskeutui niin, että pyöri muuraman kuperkeikan, ennen kuin tanssijan lailla nousi jaloilleen. ”En minä riko luita”, Nessa sanoi hymyillen ja istuutui kuninkaan jalkojen viereen risti-istuntaan kuin kuuliainen koira kiehnäten nopeasti kasvojaan mukavan tuntuisiin housuihin. Tosin hänen huomionsa kiinnittyi heti Araniin kun tuo kaiveli taskuja. Se tarkoitti yleensä lahjoja tai herkkuja ja niistä Nessa piti. Hän kujersi uteliaana ja haisteli ilmaa. Nähdessään karamellit Nessa selkeästi epäröi, katsoen korua käsissään ja karamelleja sen jälkeen. Hän mutristi huuliaan ja ravisti päätään. ”Ne eivät kiilla Aran, tämä kiiltää. Katso”, Nessa ohjasi jälleen valoa koruun ja seurasi haltioissaan värejä kivissä. ”Minun lasinikin on kaunis kun sen laittaa ikkunaan”, nainen sanoi ja heittäytyi selälleen välittämättä lattian sotkuista ja tuijotti kiviä ja sujautti ketjun suuhunsa. Aatelisnainen valitti taustalla kauhusta, mutta Nessa vain vilkaisi tuota ja uhmakkaasti tunki koko korun suuhunsa ja näytti hampaitaan. Hän ei pitänyt siitä naisesta. Nainen oli tuhma.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti To Touko 19, 2016 7:26

Re: It's shiny //Aksu

"Aivan, aivan", Haltiakuningas hymisi lemmikilleen, tuon huomauttaessa, että oli tehnyt vaihtokaupan, eikä ottanut mitään kuin pahainen varas. Aivan miten Nessa sen halusi tulkita, tuon olennon kanssa oli aivan turha lähteä vääntämään asiasta sen pahemmin. Sen Arankin oli oppinut jo ja tiesi kyllä, miten Nessan kanssa kannatti toimia. Tuota kannatti kohdella kuin eläintä, joka ei ihan ymmärtänyt sivistyksen päälle, vaikka puhua osasikin.
Katse seurasi kuinka Nessa taituroi itsensä alas kattokruunusta ja kuperkeikkojen saattelemana nousi jaloilleen, kunnes istahti kuninkaan jalkoihin. Vinosti hymyillen siniverinen katsoi, kuinka muodonmuuttaja kävi kasvojaan kiehnäämään vasten hänen jalkaansa. Käsi nousi pienesti sukimaan tytön hiuksia, ennen kuin mokoma päätään kävi ravistelemaan.

Kuulemma makeiset eivät kelvanneet, koska ne eivät kiiltäneet. Hyvä pontti, näin Nessan näkökulmasta, tytön käydessä nyt lattialle makoilemaan. Aran vilkaisi sivusilmällä kyllästyneesti aatelisnaisen puoleen, joka taustalla jotain marisi, kuitenkaan kiinnittämättä mokomaan liikaa huomiota. Siinä ohimennen hovin sotilaita käskettiin poistumaan paikalta, noita ei enää täällä tarvittu.
"Ja kauniisti se kiiltääkin, siinä olet oikeassa", Huomio kiinnittyi jälleen Nessan puoleen, kuninkaan kävellessä tytön pään puoleen, kyykistyen tuon vierelle, jotta pystyi paremmin kasvotusten toisen kanssa puhumaan, "mutta kerropa, Nessa kulta, kysyitkö sinä tädiltä, haluaako hän käydä kanssasi vaihtokauppaa, ennen kuin korun päätit ottaa?", haltia tiedusteli, samalla kun kulmiaan kohotti pienesti, katsoen aavistuksen nuhtelevasti vakoojaansa.
"Et tainnut kysyä, ethän?"
"Ei tuo moukka mitään kysyn--"
"EN PUHUNUT SINULLE!
", Aran ärähti keskeyttämään käyneelle aateliselle, joka suorastaan hätkähti kuninkaan äkillistä äksyilyä.

Monarkin katse laskeutui takaisin Nessaan, haltian pudistellen päätä pienesti.
"Eihän Tädillä ole mitään käytöstapoja", Aran puheli muodonmuuttajalle, samalla kun tuon päätä kävi sukimaan rapsuttelevin elein, "Mutta meillähän pitäisi olla käytöstapoja, eikö? Ja käytöstapoihin kuuluu kysyä lupa - jopa silloin kun vaihtokauppaa käydään, niinhän Nessaseni?".
"Sitä paitsi, saisit kyllä paljon kiiltävämpiä ja hienompia koruja minulta, jos vain kysyisit"
, Siniverinen lisäsi hymähtäen.

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti To Touko 19, 2016 10:16

Re: It's shiny //Aksu

Kuninkaan kosketus sai Nessan kirjaimellisesti kehräämään. Hän oli juuri ollut kissa jonkin aikaa ja eläimen maneerit olivat yhä osittain havaittavissa. Hän piteli korua suussaan mulkoillen naista, koska tuo oli tuhma. Tosin kun Aran puhui Nessan huomio kiinnittyi tähän. Hän nyökkäili hymyillen kun Aran sanoi hänen olevan oikeassa. Nessa oli! Hän tiesi tehneensä ihan oikein. Hän hieman nousi kuninkaan mukana ja joutui päästämään korun suustaan kun hänen piti puhua. Kerroppas tarkoitti niin. Nessa oli aikomassa kertoa, että ei hän ollut tiennyt, että siitä piti puhua. Hän sihisi heti naiselle ja näytti jälleen hampaitaan kunnes Aran ärisi myös ja sai tuon hiljaiseksi. Nessa kiehnäsi päätään polvea vasten ja sanoi: ”Ei, mutta Nessankin huoneesta viedään ja jätetään. Vaatteita, ruokaa ja joskus aarteita, mutta sitten ei saa mitään. Ne menee roskakuiluun ja sitten minun pitää hakea ne”. Hän tuumi hetken ja hyrisi: ”siellä on luita.” Roskakuilu oli Nessan lempi paikkoja. Valitettavasti se myös haisi ja Nessa ei tuntenut oikein välittävän. Palvelijoilla oli kädet toisinaan täynnä hänen kanssaan, mutta joistain heistä hän piti. Niille hän oli kiltti, mutta joitain hän ei pitänyt yhtään.

”Nessa on kiltti”, Nessa sanoi hymyillen. Hän kuitenkin kurtisti kulmiaan luville. ”Mutta se oli jätetty lattialle ja lattialla on roskia”, olento sanoi ja kiemurteli niin, että oli selällään Aranin jalkojen välissä. Hän oli oikeastaan koko ajan liikkunut. ”Aran antaa hienoja, hyviä lahjoja. Tiedän. Mutta minä halusin käydä vaihtokauppaa”, Nessa koetti selittää ja ojensi korun kuninkaalle. Se oli vieläkin kuolasta märkä, mutta Nessasta se oli nyt paljon puhtaampi kuin ennen. ”Aran saa tämän”, Nessa tuumi ja hymyili. ”Ja nessa namuja". Hänen pitkät sormensa luikertelivat kohti oikeaa taskua tyytyväisesti hyristen. Hän tunsi namut siellä ja oli nähnyt, kuinka Aran oli laittanut äsken tarjotut sinne. "Aranin pitää kertoa tuolle, että minua ei saa kiusata. Nessa on kiltisti, koska Aran pyytää ja ei ota luita. Koska ne maistuu pahalta myös", nainen totesi ja mulkoili aatelista huuliaan lipoen.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Pe Touko 20, 2016 1:03

Re: It's shiny //Aksu

"Vai niin rumasti vievät Nessalta omaisuutta", Haltiakuningas tuhahti, näyttäen teatraalisesti järkyttyneenpettyneeltä, lemmikkinsä kertoen kuinka hänen huoneesta vietiin tavaraa. Totta kai sitä toivoi, että Nessa ei moisia siivoiluja huomaisi ja antaisi palvelijoiden edes roskat siivota, mutta mikäli Nessa "omaisuutensa" takaisin halusi, niin mikäpä tuota estäisi.
"Pitää sanoa heille, etteivät vie sinun tavaroitasi", Haltia nyökkäili, katsellen kuinka Nessa siinä edessä kiemurteli ja kehräsi. Aatelisnainen näytti kovinkin järkyttyneeltä Nessan tarinoita kuunnellessaan, hyvä ettei ylidramaattisesti käynyt pyörtymään kuullessaan puheet luista. Aran ei tietenkään naiseen mitään ylimääräistä huomiota kiinnittänyt, vaikka olikin koko ajan tietoinen tuon tekemisistä - ja ajatuksista.

"Ei kaikki lattialla oleva ole roskaa. Nessakin on lattialla nyt, eikä Nessa ole roska, eihän?", Kulmiaan kohottaen Aran kysyi, katsellessaan jalkojensa väliin kiemurrellutta muodonmuuttajaa. Sen enempää asiasta ei kuitenkaan tarvinnut vängätä, kun Nessa kävi viimein korun luovuttamaan Aranille vaihtokaupan elkein, päättäen että kuningas saisi korun ja hän itse siitä hyvästä namuja.
"Voi kiitos Nessa", Haltia hymyili, "Sinä olet oikea vaihtokauppojen mestari. Saat siitä hyvästä vähän enemmänkin namuja", Aran jatkoi, antaen muodonmuuttajan käydä taskustaan tonkimaan karkkeja yhden tai enemmän, miten itse mieli. Jahka Nessa oli taskua tarpeekseen tonkinut, nousi Aran viimein kyykystä ja käveli aatelisen puoleen. Ojentaen sen yhä kuolasta märän helyn mokomalle, tuon ottamatta sitä kuitenkaan vastaan omin sormin - sen sai tehdä hänen vartijansa.
"Seuraavan kerran kun kiusaatte Nessaani, niin katson, että joudutte tyrmiin - ja jos vielä kerrankin joku sinun käskystäsi koittaa vahingoittaa häntä, katson että olette teloitettavana", Aran totesi harvinaisen vakavana, katsoessaan aatelisnaista, joka ei siihen hätään järkytykseltään mitään saanut sanotuksi, nyökytellen vain ymmärryksen merkkinä. Hetken haltiakuningas vain tuijotti tuota naista, kunnes kääntyi kannoillaan ja käveli takaisin Nessan luokse.

"Nessa. Tuletko kanssani kävelylle puutarhan puoleen? Voisimme yhdessä etsiä aarteita sieltä sinulle - ja vaihtaa pari sanaa?", Haltia ehdotti muodonmuuttajalle. Olihan hänellä nyt vapaata aikaa, ihan hyvin hän saattoi sen viettää Nessan kanssa, kerta nyt kerrankin olivat "törmänneet" sopivasti.

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti Pe Touko 20, 2016 1:20

Re: It's shiny //Aksu

”Niin pitää, mutta ei se haittaa. Eivät he tiedä aina ja yksi heistä on kiva. Hän jättää keksejä”, Nessa sanoi huokaisten tyytyväisen kuuloisena. Luulisi määrittömättömän ikäisen olennon vaativan jotain muuta kuin keksejä, mutta hän oli hyvin tyytyväinen. Tosin kun Aran sanoi, ettei kaikki lattialla ollut roskaa, osoittaen ettei Nessa ollut ainakaan, olento myhisi. Selkeä merkki siitä, ettei hän halunnut sanoa olevansa väärässä. Korun luovuttaminen oli kuitenkin paljon helpompaa kuin sen sanominen ja lisäksi Nessa sai jopa neljä karkkia.

Kun kuningas meni antamaan Korun takaisin Nessa näytti kieltään ja popsautti karkin papereineen kaikkineen suuhunsa. Hän nielaisi ensin kääreet ja nassutti sitten karkkia tyytyväisenä itseensä. Aran kantoi aina parhaita herkkuja olento tuumi nousten lopulta seisomaan ja harhaillen tutkimaan tulisijaa. Se oli siivottu liiankin hyvin ja Nessan pää oli piipussa kun Aran puhui hänelle. Olento ilmestyi välittömästi esiin hyvin ilahtuneen näköisenä. ”Kyllä! Aarteita ja ruokaa”, nainen sanoi hyvin iloisesti. Puutarhat olivat täynnä hyviä kasveja. Eikä kukaan muu voinut edes syödä osaa niistä!

Nessa lähti kävelemään Aranin kanssa heilutellen luitaan ja hyristen jotain kuultua melodiaa. Hän vilisti välillä edelle, mutta palasi aina, kiersi kuninkaan ja lähti jälleen. Puutarhan ovilla hän kuitenkin odotti kiltisti. Nessa tiesi, että sai mennä ja tulla kuten halusi, mutta Aranin kanssa hän aina odotti kuningasta ennen kuin työnsi ovet auki. 

”Aran”, Nessa sanoi tuumivaisen oloisesti ja tapitti kuningasta aavemaisesti räpyttämättä: ”Se aine oli kovaa. Jos minä teen luut siitä, minä olisin todella vaikea satuttaa”. Nessa oli melkein rikkonut hampaan koetellessaan aineen kovuutta. Olento, joka oli elänyt niin pitkään ei edes halunnut ajatella mitä tapahtuisi, jos ei olisikaan. Mitä vahvemmat luut hänellä olisi, sitä vaikeampaa hänen olisi olla olematta.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Su Touko 22, 2016 7:55

Re: It's shiny //Aksu

Tulisijan savuhormia tutkinut Nessa suorastaan innostui kävelystä puutarhaan, aikeinaan myös etsiä sieltä ruokaa. Tietenkään puutarhurit eivät pitäneet siitä, että vaivalla istutettuja kukkia ja muita kasveja käytiin turmelemaan, mutta kukapa heistä Nessaa voisi kieltää? Eikä Arankaan aikonut lemmikkiään kieltää, kunhan tuo nyt ei yhtäkään puutarhaa täysin ympäri pistäisi.
Sen pidemmittä puheitta he kuitenkin poistuivat paikalta, jättäen aatelisen märehtimään itsekseen tätä välikohtausta. Askel vei käytäviä pitkin kohden suuremman puutarhan ovia, Nessan kipitellessä energisenä ympäriinsä, siinä missä siniverinen askelsi rauhallisesti ja tyynesti eteenpäin, pitäen kuitenkin tahtinsa suhteellisen ripeänä.

Nessan odotettua kiltisti kuningastaan, astui kaksikko ulos ovista puutarhaan. Päivä oli mukavan valoisa ja lämmin, joten sää ei ollut yhtään hullumpi pienelle puutarhakävelylle. Kysyvästi hymähtäen Aran käänsi katseensa muodonmuuttajaan, tuon hänen nimeään toistaen. Kertoen sitten helyn aineen olleen kovaa ja siitä tehdyt luut olisivat varmasti kestävät.
"Niinkö meinaat?", Haltia hymähti virnistäen, "Moiset luut mahtaisivat olla sitten hyvät, vai? Osaisitko sellaiset väsätä?", jatkui kysely, haltian jatkaessa askellustaan peremmälle puutarhaan, kivetettyä polkua pitkin.
"Olen miettinyt sinulle seuraavaa tehtävää", Haltia tokaisi, "Olisiko Nessa valmis jälleen vakoilureissulle?", Olihan Aranilla muitakin vakoojia ja tehtäviä vaikka kaikille jakaa, mutta Nessaan haltia luotti yleensä henkilökohtaisemmissa tapauksissa. Sitä paitsi, viime keikasta alkoi jo olla aikaa, lieni ihan hyvä jos Nessa pääsisi taas toimiin, ettei mokoma kyllästyisi liikaa - kaiken lisäksi palvelijat kiittäisivät onneaan, jos Nessa hetken hovista poissa olisi...

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti Ti Touko 24, 2016 9:19

Re: It's shiny //Aksu

Puutarhureiden iloksi Nessa oli kehittänyt mieltymyksen erääseen hankalaan rikkaruohoon - ja ruusuihin harmiksi. Aranin kanssa kävely pitäisi hänet kuitenkin tänään tarpeeksi kiinnostuneena kuninkaasta, eikä niinkään mauista. Hän tapitti kuningasta pää kallellaan. ”Tietenkin. Se vie aikaa, pitää pohtia tarkkaan ja sitten rakentaa. Minä tiedän luut”, hän totesi ja taputti sen hetkisten luidensa mahaa. "Minulla ei ole ollut omia luita pitkään aikaan. Arania ei silloin ollut vielä", Nessa totesi haahuillen kasveihin. Harva tiesi, että muiden hermoja koetteleva olento oli todennäköisesti vanhin olento koko linnassa.

Kulkiessaan Aranin vierellä Nessa nyhti välillä lehtiä tai kukkia suuhunsa. Hän välillä hipaisi kuninkaan käsivartta tai kulki todella läheltä päättäessään vaihtaa polun puolta. ”Vakoilua? Tottakai. Millaiset luut Nessa saa? Ketä pitää olla? Saako siitä kiiltäviä kiviä?” Nessa uteli kiertäen kuninkaan ympäri hymisten tyytyväisen oloista ääntä. ”Nessa on tärkeä kun vakoilee ja Nessa on siinä hyvä”, olento toisti selkeästi tyytyväisenä itseensä. Hän ei ollut ikinä ennen Arania ollut itse tärkeä. Hänen muotonsa ehkä, mutta ei Nessa itse. Se oli todella tärkeä ero olennon mielessä ja hän kumartui työntäen päänsä kuninkaan sormien ali silitysten vuoksi.Toisin kuin monen muun vakoojan kohdalla Nessa ei ikinä paininut moraalin tai mikä on väärin ja oikein kysymysten kanssa. Hän teki kuten oli sanottu. Hän oli ollut monia tärkeitä henkilöitä ja toisinaan vain pieni hiiri kolossa. Hän kykeni raportoinnin sijaan toistamaan tismallisesti sanat, jotka oli kuullut pitkältäkin aikaa. Osasi hän nykyään raportoidakkin, mutta mieluummin hän toisti. Hän ei enää muistanut vanhoja keikkojaan kaiuin, mutta oli oppinut silti paljon. Lisäksi Nessa tehtävän saatuaan muuttuisi haltoiden mittapuulla paljon inhimillisemmäksi ja omaksuisi jälleen tapoja. Hän ensinnäkin käytti vaatteita ilman taistelua. Aina palattuaan olento kuitenkin palasi omaksi itsekseen, kun se oli turvallista.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Pe Kesä 10, 2016 3:32

Re: It's shiny //Aksu

Aran ei ihan varma ollut, miten Nessan luunrakennusprosessit toimivat, saatikka miten tuo muodonmuuttaja loppupeleissä toimi täysin. Tuskin kukaan oli aivan varma, Nessasta kun ei ottanut niin helposti selvää. Edes tuon ajatuksia ei voinut lukea niin helposti, mitä muiden, muodonmuuttajan pääkoppa kun oli täynnä kaikkea ylimääräisestä supertärkeään. Siniverinen olikin sinällään jo luovuttanut Nessan ajatustenlukemisen suhteen, muodonmuuttaja kun muutenkin puhui niin kovin suoraan ja paljon, joten mitä sitä suotta toisen pääkoppaa utelemaan.
Siniverinen tyytyikin vain hymisemään ymmärtäväisenkiinnostuneena, punapäisen selitellessä kuinka tunsi kyllä luut.

Luista se keskustelu vaihtui kuitenkin siihen tehtävään, jota Aran oli vakoojalleen suunnitellut.
"Nessan pitää tällä kertaa leikkiä ihmistä", Siniverinen aloitti, seuraillen katseellaan sinne tänne kipittelevää Nessaa, joka vähän väliä jotain suuhunsakin tunki. Ne hipaisut käsivarrella eivät haitanneet kuningasta, tuon vain jatkaen rauhalliseen tahtiin matkaansa.
"Haluan, että menet tapaamaan erästä.. "tuttavaani". Haluan, että selvität, mitä hän tätä nykyä tekee ja miten hän on toipunut viimetapaamisestamme", Aran jatkoi, "Nessa pääsee vakoilemaan Nahor kylän kreiviä".
Olihan siinä omat riskinsä lähettää yksi parhaimmista vakoojista suoraan kreivin kartanolle, mutta Aran todellakin halusi tietää, miten Fortescue oli selvinnyt heidän tapaamisestaan - ja mitä se typerys mahdollisesti puuhasi Ajankiitäjän kanssa. Jotain noilla varmasti oli meneillään!
"Palkkamurhaajamme ovat etsimässä Nessalle sopivia luita", Aran jatkoi, "He tuovat jonkun luut, joka pääsee kreivin kartanolle helposti sisään", joku vähäpätöinen palvelija lieni hyvä tapa soluttautua Fortescuen kartanolle ja tutkia paikkoja. Joten jahka palkkamurhaajat olivat löytäneet sopivan kohteen, kaappaisivat he viattoman uhrin matkaansa ja tappaisivat tuon, tuoden sitten ne luut Nessalle.

"Nessa saa kyllä kiiltäviä kiviä, jos haluaa ja saa tarpeeksi tietoa kerättyä kartanolta", Haltia hymisi, "Ja jos Nessa onnistuisi houkuttelemaan itse kreivin ansaan, saisi Nessa paljon kiiltäviä kiviä".

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti Su Heinä 03, 2016 2:54

Re: It's shiny //Aksu

Nessa päästi äänen, joka muistutti enemmän urahdusta, kuin mitään muuta. Hän ei olisi halunnut olla ihminen, koska se vei aikaa. Hänen piti oppia olemaan se ihminen ja sitten tehdä luut oikein. Nessa kuitenkin kuunteli ja pyöri kuninkaan ympärillä. ”Mh… Pitää etsiä maa paperi”, Nessa totesi tarkoittaen karttaa. Hän ei aina muistanut sanoja, joita ei tullut käyttäneeksi hetkeen. Hän ymmärsi karttoja, mutta toisinaan niiden asiat myös hämmensivät muodon muuttajaa.

Kun Aran sanoi, että joku etsisi Nessalle luut, tuo työnsi alahuulensa mököttävästi esiin. ”Nessa olisi voinut mennä itse. Ovatko ne taas rumat luut? Viimeisissä oli murtumia”, Nessa valitti ja hieroi hentoja käsivarsiaan. Hän oli nostanut asiasta metakan heti siihen kyettyään. Oli käynyt ilmi, että palkkamurhaajat eivät olleet tajunneet olla rikkomatta mitään. Nessa oli myös purrut heitä, mikä oli ollut hyvin epämieluisaa vanhan miehen hampailla. Lisäksi vartijat olivat maistuneet pahoilta. Sen jälkeen muodon muuttaja oli mököttänyt lempi alkovissaan. Se oli näyttänyt muiden silmissä täysin hullulta kun vanha mies oli mulkoillut ja sihissyt kaikille lähelle tulleille, kunnes Nessalle oli luvattu luiden parempi kohtelu jatkossa. Tämän jälkeen pappa oli houkuteltu pois herkuilla ja hiilellä. Nessa kuitenkin muisti tämän suuren vääryyden ja ei halunnut joutua taas korjaamaan luitaan.

”Ansaan? Millaiseen ansaan? Onko kreivi saalis?” Nessa tiedusteli pää kallellaan. Yleensä hän ei saalistanut ihmisiä, mutta sekin kävisi. Saalistamisessa vain tuppasi itse jäämään helposti saaliiksi nykyään ja Nessa ei halunnut naarmuja. ”Saako Nessa myös namusia?” Nessa tiedusteli, osoittaen samalla hetkellä, kuinka hämärä käsitys tällä oli asioiden arvosta. Olento otti Aranin käden omaansa ja painoi sen tukkaansa kerjäten silityksiä kuninkaaltaan.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti La Loka 08, 2016 10:49

Re: It's shiny //Aksu

Maa paperi. Joskus Nessan sanavarasto suorastaan huvitti, eikä siniverinen voinutkaan olla hymisemättä pienesti tälle ilmaisulle kartasta.
"Varmasti olisit voinut mennä itse, mutta eihän Nessan sovi juoksennella sillä tavalla vähäpätöisten töiden perässä", Kuningas hymisi, "Käskin heidän kyllä tuoda nätit ja hyväkuntoiset luut - mielellään jopa niin, että luiden kantaja on vielä elossa täällä. Sitten annamme hänen nukkua pois ja Nessa saa tuoreet luut käyttöönsä", hän jatkoi. Piti vain toivoa, että sotilaat myös osaisivat noudattaa ohjeita - kukaan tuskin haluaisi viimekertaisen kaltaista episodia luiden suhteen. Siinä muodonmuuttaja osasi olla turhankin rasittava toisinaan, mutta tuollaisen olennon kanssa piti vain olla kärsivällinen ja ymmärtäväinen. Nessa oli kuin lapsi tai puhumaan oppinut koira, ei vähä-älyistä otusta voinut syyttää typeryydestään. Näin Aranin mielestä.

"Saalis, kyllä. Tavallaan. Joskin tämä saalis pitäisi tuoda elävänä kotiin", Monarkki nyökytteli Nessalle, joka namusista lähti kyselemään ja samalla silityksiä kerjäämään. Eipä Aran vastaan pistänyt, laskien sen kätensä nätisti punaisiin hiuksiin ja käyden muodonmuuttajaa silittelemään.
"Nessa saa niin paljon namusia, kuin haluaa, siitä hyvästä sitten", hän hymyili, "Nessan pitää vain suorittaa tehtävä ensin. Uskooko Nessa kykenevänsä siihen?".//MMMYÄÄÄÄHHH Anteeks kesto >: //

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti To Loka 20, 2016 1:57

Re: It's shiny //Aksu

Nessa tuijotti kuningasta kun tuo puhui nukkumisesta. Olento kurtisti kulmiaan ja sanoi hyvin epäilevällä äänensävyllä: ”Ei Nessa voi pitää nukkuvaa. Sen pitää olla kuollut. Kun Nessa on pitänyt luut, ei kukaan enää herää luurangossa”. Eihän hänen mieleensä tullut, että nukkuminen oli yhtä kuin kuolema. Nukkuminen oli Nessalle ajan vietettä, mitä hän ei tosin ollut tehnyt haltioiden kanssa eläessään. Osa haltioista itseasiassa uskoi, ettei se edes luonnistunut häneltä, mutta olento ymmärsi nukkumisen konseptin. ”Minäkin osaan nukkua, mutta en minä siihen kuole”, Nessa lisäsi tuumivasti ja tapitti sitten Arania:”Vai onko nukkuminen kuolemista?” Ajatus kiehtoi häntä suunnattomasti hetken verran. Hän kun ei ollut vielä kuollut koskaan, mutta ehkä sen kokeminen voisi olla jännittävää, jos sen voisi lopettaa kun haluaa.

Kun Aran selitti Kreivin olevan saalis, joka pitäisi tuoda kotiin Nessa tuumi: ”Minä osaan kyllä. Joskus emot tuotvat pennuille eläviä saaliita, jotta ne oppivat saalistamaan. Tosin… Silloin yleensä saalis on vähän satutettu. Saako sitä satuttaa?” Nessa tiedusteli kiemurrellen mielihyvästä silityksien takia. ”Nessa osaa”, olento tuumikin vain silmät kiinni myhisten ja lipaisi kuninkaan kättä nopeasti kielellään ennen kuin suoristautui. ”Kai minun sitten pitää taas olla inhimillinen”, hän totesi ja ravisteli ruumistaan hieman. Nessa oikoi jäseniään hetken ja alkoi kävellä kuninkaan vierellä. ”Pitää muistaa taas tavat. Ne ovat vain kovin monimutkaisia”, Nessa tuumi ja koetti kaivaa muistiaan. Hän oli ennenkin sulautunut yhteiskuntaan saumattomasti. Tottakai osa tavoista aiheutti päänvaivaa mielettömyydellään, mutta niiden matkiminen oli helppoa.

Kun Nessaa katsoi nyt hän ei vaikuttanut hullulta. Hän käveli kuten normaalit haltiat, eikä hän säntäillyt ja tunkenut kaikkea suuhunsa tai kerjännyt silityksiä. Hän puhui myös eri tavalla, paljon sivistyneemmin ja paremmin. Kaikki johtui roolista, jonka Nessa oli vetänyt ylleen muistaakseen. Hän ei halunnut pettää Arania, koska herkut olivat hänen lempi asioitaan. ”Pitääkö minun käyttää kenkiäkin? Niiden joita sanotaan köyhiksi ei aina tarvitse”, hän kysyi kuninkaalta ja vilkaisi paljaita varpaitaan ja heilautti niitä iloisesti. Tämän vuoksi hän oli hyvä vakoaja. Vaikka Nessan todellinen luonne oli niin äärimäisen monimutkainen, hän kykeni rauhoittamaan sen ja toimimaan ihmisten ja haltioiden silmissä järkevästi. Se vain ei ollut laisinkaan niin mielenkiintoista ja hauskaa. Lisäksi se vaati paljon töitä Nessan puolelta ja töitä hän ei tehnyt mielellään ilman palkkiota tai hyvää syytä.
RosalbaNessaNiketaDiana
Avatar

Monarkki

Viestit: 14491

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Ma Joulu 12, 2016 8:09

Re: It's shiny //Aksu

"Tässä tapauksessa se on kuolemista. Kun puhutaan, että joku "nukkuu pois", tarkoitetaan silloin kuolemista", Haltia kertoi hymisten, selittäen asian kunnolla ettei Nessalle jäisi mitään epäselvää - ties mitä naiivinalkeellinen mieli saisi päähänsä, jos asiat jätettiin kesken tai auki. Parempi olla varma ja selittää kunnolla, kuin myöhemmin katsella mitä tuhoja väärinkäsitykset mahdollisesti saivat aikaan.
"Tosin, joskus ihmiset kuolevat nukkuessaan. Syystä tai toisesta. Joten kaiketi nukkumiseenkin voi kuolla, periaatteessa", Aran kohoautti harteitaan, matkan jatkuessa.
Saaliin Nessa kuulemma osasi tuoda kotiin, mutta huomautti, että saalis oli yleensä vahingoittunut - kun emoeläin moisia pennuilleen raahasi harjoittelukappaleiksi - joten nätisti punapäinen kyseli, saisiko hänkin satuttaa tätä saalista.
"Tietenkin, mutta vähän vain. Kunhan se on yhtenä kappaleena eikä kuolemaisillaan, kun sen tänne tuot. Tee mitä täytyy, osaat sen kyllä. Katsos minä pääsen sitten leikkimään saaliilla".

Sivusilmällä haltia vilkaisi Nessan puoleen, tuon käydessä kävelytyyliään vaihtamaan. Joskus se oli suorastaan ihme, kuinka muodonmuuttaja niin nopeasti pystyi olemustaan muuttamaan, nytkään Nessaa ei olisi uskonut aikaisemmaksi riiviöksi. Mutta siitä Aran juuri pitikin punapäässä. Tuo toden totta osasi hommansa, muodonmuuttajana, sopeutujana, soluttautujana.
"Luulenpa, että joudut käyttämään kenkiä, niin ikävältä kuin se kuulostaakin", Pahoittelevasti Aran katsahti Nessan puoleen, vilkaisten myös tuon jalkoihin siinä missä Nessa itsekin, "Joskin, sen tiedämme varmaksi vasta sitten, kun saamme sinulle luut. Haluaisitko ennemmin köyhää ja kengätöntä leikkiä?", köyhäksi tekeytyessä Nessa ei ehkä niin helposti tulisi pääsemään itse Kreivin lähelle, mutta toisaalta, kaiketi Nessalla oli keinonsa. Eihän muodonmuuttaja kuningastaan halunnut pettää, joten varmasti tuo tekisi kaikkensa onnistuakseen tehtävässään.

Porvari

Viestit: 873

Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 4:35

Viesti Ma Tammi 16, 2017 12:40

Re: It's shiny //Aksu

Nessa käänteli hiuksia sormiensa ympärille kuunnellessaan nukkumisesta, joka oli kuolemista. ”Mutta… Mutta nukkumisesta herää. Se ei ole järkevä sana”, Nessa vänkäsi ja rypisteli kulmiaan hieman. Hänellä oli toisinaan vaikeaa käsittää, että sana saattoi merkitä monta eri asiaa. ”Joskus te ette ole kovin järkeviä”, Nessa mutisi nykien hiuksia, mutta hyväksyen termin, mutta se oli hänestä outo silti. Hän katsoi kuitenkin Arania järkyttyneenä kuullessaan, että uneen voisi kuolla ihan oikeasti. ”Oivoi…. Oivoi… Nessa ei taida nukkua enää ikinä”, olento totesi ja ravisteli itseään rivakasti, unohtaen niin epämieluisan asian. 

Oli hyvä asia, että saalista saisi edes vähän vahingoittaa. ”Niin kuin minä leikin joskus hiirillä”, Nessa tuumasi ja nyökytti päätään. Hän ymmärsi kyllä. ”Tosin, sinä et kyllä taida syödä lelua… En minä ainakana ole ikinä haistanut ruuassa haltiaa tai ihmistä. Kerran minä kysyin kokilta, mutta se alkoi oksentamaan. Minä autoin siivoamaan…” Nessa kertoi ja hänen siivoamisensa oli aiheuttanut lisää pahaa oloa koko keittiössä. Lopulta vartiat olivat tönineet hänet pois ja Nessa ei ollut saanut mennä keittiöön moneen päivään.

Karistaessaan harteiltaan Nessa maisuuden olento koetti herättää kaukaisia muistojaan. Hän tosin muisti, että haltiat pitivät kenkiä. ”Noh… Ehkä minä sitten pidän ja muistan, että kynsien väriä ei saa muuttaa”, olento myöntyi, mutta Aranilla oli ehdotus tähänkin ongelmaan. ”En. Köyhillä ei ole namusia ja niitä joskus potkitaan”, olento totesi ja nyrpisti nenäänsä. Hän oli oppinut ilmeen yhdeltä aatelisista ja mimikoi: ”roskaväkeä, etsisivät parempia töitä tai kuolisivat pois”. Ääni oli hyvin tunnistettavissa, tosin hieman humaltuneen kuuloinen.
RosalbaNessaNiketaDiana
Seuraava

Paluu Käytävät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö