Viesti Su Joulu 02, 2012 3:31

Shyvanan luola

Julmetun pitkä, hämärä ja paikoitellen ahdas, katosta tippukiviseksi muodostunut käytävä ei ole monelle kulkijalle mielekäs. Ainoa piriste on käytävän päästä kajastava aluksi himmeä, mutta lopulta hyvin voimakas valo, joka on peräisin valtavassa salissa lepäävästä portaalista. Tuo sali on seiniltään pallon tavoin kaarevan muotoinen - tasalattiainen ja kaarevakattoinen, jonka seiniin on raapustettu erilaisia symboleita, kuvia ja tekstiä magialla. Se on kaikin puolin ankean harmaa, ellei sen keskellä olevaa valtavaa kulkureittiä toiseen paikkaan oteta huomioon. Vain harva uskaltaa kulkea naaraskäärmeen luolan portaalin lävitse, sillä Shyvana suhtautuu äärimmäisen vihamielisesti pesäänsä tunkeutuviin tahoihin, ellei hän itse noita odota.
Portaali valaisee koko salin ja osan käytävästä kirkkaasti, minkä takia se ei kaipaa muuta valaistusta kohdalleen. Portaali sijaitsee pienellä korokkeella, jota ympäröi pieni portaikko. Se on sijoitettu soikionmuotoiseen kehykseen, jossa väritön kulkureitti täysin toiseen paikkaan väreilee niillä sijoillaan koko salin arvokkaimpana esineenä. Vaikka kehyksen rikkoisi, portaali ei silti tuhoutuisi tai sille ei ylipäätään kävisi mitään. Se korkeintaan leviäisi hetkeksi, hakien sitten soikion muotonsa itselleen takaisin. Magiakaan ei nujerra portaalia, saati sellaineen pääse kulkeutumaan sen lävitse. Salissa leijailee toisinaan myös pilvenhaituvia, jotka pääsevät karkaamaan portaalin lävitse sen toisella puolella sijaitsevasta valtakunnasta, peittäen toisinaan portaalisalin sumun kaltaiseen ainekseen.

Vaikka virallinen pesä sijaitseekin Mor vuorilla, portaali johdattaa kulkijansa Shyvanan toiseen pesään pilvien yläpuolelle, josta naaras usein tarkkailee Cryptin mannerta. Shyvanan pilvilinna koostuukin pohjaltaan tasaisenpehmeästä pilvien kaltaisesta massasta, joka ulottuu kuitenkin vain tiettyyn mittaansa, ja sen yli astuttua onnettomin kulkija tippuu armottomasti alas taivaalta varmaan kuolemaansa. Pilvirakennelman yllä kuitenkin lepää eräänlainen korkealle tasoittain kohoava palatsimainen avorakennelma, joka koostuu maagisista kristalleista, puhtaasta jäästä ja arvomateriaaleista. Rakennelmaan kuuluu erilaisia valtavia pylväitä ja pylväsrakennelmia, joista osa jopa leijuu kauempana ilmassa muun palatsirakennelman läheisyydessä, näin ollen kaikille taivaspalatsin alueille edes kykenemättä pääsemään ilman että osaisi leijua ilmassa tai siirtyä paikasta toiseen. Tasoja päällystävät virheettömän kiiltävät valkeat marmorisenkaltaiset, toisinaan myös lasisen läpinäkyvät pinnat, ja ympärillään saattaa nähdä myös aivan tavallisia puutarhamaisia koreita istutuksia, sekä päällystettyjä altaita ja vesiputouksen tapaisia, jotka valuvat alas pilvimassan sekaan elämän ja sielujen voimasta kimmeltävää vettä.
Alimman tason suojaisemmassa pylväsrakennelmassa sijaitseva korea portaalialttari on pelkkää ensimakua kaikesta muusta, kulkijan voiden nousta tuikitavallisia portaita pitkin mutkitellen aina korkeimmalle tasanteelle, jossa itse Yliparantajan leposija sijaitsee pyöreällä korotetulla alustalla pilvimassan seassa valtavien kristallipylväiden ympäröimänä. Paikka todellakin on tavallisen tallaajan silmiin suorastaan valtava, eikä todellakaan kuolevaisten mittoihin valettu, tavallisen käytävänkin saattaen olla useampia metrejä leveitä.

Palatsia ei kykene näkemään maasta käsin, saati siihen ei kykene vain törmäämään pilvien seassa sukellellessa, ellei Taivaanturmelija itse päätä sinua pilvilinnaansa laskea vierailulle sattumalta. Shyvana kykeneekin siirtelemään taivaspalatsiaan ylhäällä pitävää massaa minne mielii Cryptin mantereen yllä, ja täten naaraan pesä saattaa olla milloin missäkin kätkettynä, jos Shyvana kyllästyy pysyttelemään yhdellä sijalla turhan pitkään.
Paikkaa ympäröivä niin sanottu katto, suojaava maaginen kuori, myös reagoi Shyvanan tunnetiloihin, tai Taivaanturmelija kykenee sitä mieleisekseen muuttamaan kuten säätiloja konsanaan, ja kääntämään keskelläkin päivää ikuisen tähtikirkkaan yön verhoamaan pesäänsä halutessaan. Näin ollen palatsia saattaa ympäröidä mitä hirvein ukkosmyrsky, mutta myös äärimmäisen lempeät revontulet, auringonlaskun punertava pilvimassa kuin silkka selkeäkin ja täysin tyyni taivas.

Ilma pilvilinnalla ja hitusen sen ympärillä on samankaltaista, kuin kuolevaisten maanpäällä hengittämä happipitoinen ilma. Samoin painovoimanlait määräävät laatan päällä samalla tavalla kuin maassakin. Vaikka taivaspalatsi sijaitseekin korkeuksissa, on lämpö sen suojaavan kuoren sisällä kuitenkin miellyttävä - ei kuuma, ei kylmä, vaan aina kulkijan mieleen sopiva.
MY NAME IS CRIMSON, FAMED SOLDIER OF NIGHTMARES, AND I AM HERE FOR DINNER
---
IRIADOR MIR VALDOREN - DELATHOS N'DRAYER - JACKALOPE - ARETHDRIEL CÚTHALION - ATREVAUX ARGENTEUS - SHYVANA - NOEL ARTANIA - LORYTHAS SEYR - WYRIUS - NESSAYA - QIRA A'DARUIL - OMANIRON - LOTHAR T. MORDECAI - SALRABIA ZHIERMATUI
---

Elä pelkää ottaa yhteyttä, jos peli kiinnostaa missään muodossa o7