Tutustumista ja linnan elämää


Palvelijoidentilat sijaitsevat sotilastuvan lähettyvillä. Palvelijoidentiloihin kuuluu niin makuuhuoneet, taukotilat, kyökit, sivukäytävät, peseytymistilat kuin myös ruokailutilat. Palvelijoiden olosta on pyritty tekemään mahdollisimman mukavaa, jotta nuo jaksaisivat pitää vaadittua tasoa yllä siniveristen sitä vaatiessa. Ylempiarvoistenpalvelijoiden tilat ovat erikseen, mitä alempiarvoisten. Orjat eivät täällä kuitenkaan majaile.

Valvoja: Crimson

Avatar

Ritari
Ritari

Viestit: 1082

Liittynyt: Ti Marras 29, 2011 7:00

Paikkakunta: Haltiametsissä

Viesti Pe Syys 08, 2017 8:18

Tutustumista ja linnan elämää

// Otsikot ovat hankalia //

Darion oli yksinkertainen olento; hän piirsi, maalasi, musisoi, välillä ehkä nukkui ja myös söi silloin tällöin, mutta muuten hänen elämässään ei ollut mitään ihmeellistä. Useimpina päivinä puolidemoni oli vallan unohtanut, missä nykyään työskenteli, sillä hän lähinnä vietti aikaa huoneessaan ja teki, mitä teki parhaiten; Taiteili. Kenties joku fiksumpi ja kyseistä asemaa arvostavampi olisi ymmärtänyt miten hienoa oli olla palatsissa töissä, mutta Darion oli tyytyväinen, jos hänellä vain oli paikka missä piirrellä, oli se sitten palatsissa tai jossain ladossa. Jotenka, hän harvemmin kävi ulkona huoneestaan, eikä ollut ehtinyt ihan hirveästi sosialisoitua tai tutustua paikkoihin. Aina silloin tällöin, jos hän sai kutsun tulla paikalle johonkin, hän saattoi nähdä Perianin tai Arathetin ohimennen, muttei liiemmin ollut ehtinyt muuta kuin korkeintaan tervehtiä, jos sitäkään. Hän ei ollut myöskään ehtinyt tutustua muihin palatsissa eläviin olentoihin, joten nuo kaksi olivat ainoita jotka voisivat olla puolidemonin... ystäviä? Tuttavia? Tovereita? Vaikea oli sanoa vielä, mutta jotain nyt ainakin. Aluksi se oli ollut ihan riittävää, mutta jossain vaiheessa Darion alkoi kaivata jotakuta, jolle voisi jutella ihan muutenkin, kuin pelkästään muutaman sanan hyvän päivän toivotuksia ja tervehdyksiä. Mutta hän ei kieltämättä ollut siinä asemassa, että voisi vain ilmestyä jonkun ovelle ja pyytää juomaan teetä ja syömään keksejä. Sitä paitsi, Arathet oli sanonut tulevansa käymään, jahka saisi aikaa. Mutta kenties vähän kyynisesti Darion kyllä epäili, ettei ihan heti näkisi haltiaa uudelleen vähään aikaan. Se oli tapahtunut enemmänkin kuin kerran, että puolidemoni ystävystyi jonkun kanssa, muttei nähnyt enää kyseistä henkilöä uudelleen.
Darionin aikataulut olivat yleensä aika liukuvia. Hänelle annettiin suurimmaksi osaksi vain takaraja, mutta sen puitteissa puolidemoni sai työskennellä suurimmaksi osaksi omaan tahtiin. Joten hänellä ei ollut suoranaisesti samanlaista tarvetta vuorokausirytmille, kuin monilla muilla. Darion oli herännyt ehkä kymmenisen minuuttia sitten, nukuttuaan suurimman osan päivästä, ja herännyt ainoastaan silloin tällöin hieman luonnostelemaan jotain. Nyt hänellä oli taas energiaa jatkaa työskentelyä, kenties jatkaa jo aikaisemmin kuningattaren tilaamaa maalausta. Sitä varten tosin pitäisi käydä ehkä linnan puutarhassa hakemassa inspiraatiota. Puolidemoni ei ollut vaivautunut vielä edes pukeutumaan, kun kuuli ovelta koputuksen. Ei ollut mitenkään yllättävää sinänsä, kenties häneltä pyydettiin jokin uusi tilaustyö jälleen.
"Hetki vain."
Kaiketi sitä piti hieman olla säntillisessä kunnossa, joten puolidemoni puki ylleen ja haroi vielä pikkuisen hiuksiaan parempaan kuosiin, ennen kuin tuli avaamaan oven.
"Demons are red, angels are blue.
Hunters are gross,
but I really like you"


Forten hahmot:
Roherdiron (haltia) - "For Honor, Order and Duty"
Rimedur (ristiverinen) - "Hide, listen, watch, learn… And when the time is right, strike from the shadow"
Darion (ristiverinen) - "We dance to the rhythm of the world"
Acar (old lacerta) - "Do what thou willst"
Avatar

Monarkki

Viestit: 13545

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti Ke Syys 20, 2017 1:54

Re: Tutustumista ja linnan elämää

Arathet

Eipä siinä montaa päivää ehtinyt vierähtää, kun Arathet oli saanut järjestettyä aikataulujaan uudeksi ja hankkinut jopa pari vapaapäivää itselleen. Suurin syy tälle vapaalle ajalle lieni se, että kuningas päätti lähteä piilopaikkaan vierailemaan kreivin luona, jälleen, joten Arathetia ei siniverisen puolesta tarvittu missään. Olihan hän valmis lähtemään matkaan, sikäli mikäli asemansa olisi velvoittanut ja kuningas häntä mukaansa tarvinnut, mutta yleensä kun Aran sukulaisensa luona vieraili, ei neuvonantajalle ollut siellä tarvetta. Kyllähän hän töitä keksi ilman kuninkaan läsnäoloakin, mutta kerta mitään kiireellistä ei ollut luvassa, katsoi neuvonantaja ansainneensa vapaata. Sitä paitsi hän muisti kyllä lupauksensa hovin uudelle asukkaalle ja vietti päiväänsä enemmän kuin mielellään Darionin seurassa, kuin koittaisi kuumeisesti keksiä itselleen jotain töitä mistä stressata!

Näin ollen aamusta, jahka oli rauhassa itsensä laittanut ja aamupalan syönyt, oli Arathet suunnannut Darionin huoneelle. Eihän hän tiennyt, oliko tummahipiäinen jo keksinyt itselleen jotain muuta arkeensa, kuin huoneellaan oleskelu ja työskentely, mutta sehän selviäisi vain kysymällä. Jos Darion ei tänään ehtisikään viettämään aikaa haltian kanssa, keksisi Art kyllä muutakin tekemistä.
Tarjottimen kanssa neuvonantaja oli lähtenyt liikkeelle, kantaen tarjottimella teepannua ja kahdelle varattuja teetarvikkeita, sekä lautasellista hovin leipureiden aamulla valmistamia leivoksia ja keksejä. Ei hän tyhjin käsin halunnut Darionin ovelle ilmaantua, joten Art oli poikennut kyökin kautta hakemassa mukaansa aamuteet ja leivokset.

Darionin huoneelle päästyään, astetta rennommin pukeutunut haltia kävi koputtamaan oveen kolmesti, jääden sitten odottamaan vastausta. Kyllä Darion paikalla oli äänistä päätellen, Arathetin hymähtäen pienesti itsekseen kun odotti tosien ovelle saapuvan.
"Huomenta", kuului heti ensitöikseen aamuntoivotukset, Arathetin katsellen hetken huvittuneena puolidemonia, joka näytti siltä ettei kovin kauaa hereillä vielä ollut ehättänyt olla, "En kai herättänyt?".
"Ajattelin, että aamutee maittaisi, sikäli mikäli et ole jo ehättänyt tälle päivälle suunnitelmaa tehdä?".
// Otsikot tempaistaan aina jostain hornasta, eikä niillä ole merkitystä. T minä, otsikkomestari //
Avatar

Ritari
Ritari

Viestit: 1082

Liittynyt: Ti Marras 29, 2011 7:00

Paikkakunta: Haltiametsissä

Viesti Ke Syys 20, 2017 6:16

Re: Tutustumista ja linnan elämää

Darion vielä pikkuisen asetteli paitaansa paremmin, kun tuli avaamaan oven, ja silminnähden säpsähti, kun huomasi sen takana Arathetin. Kaikessa rehellisyydessä hän ei osannut odottaa haltian pamahtavan hänen ovensa taakse, vaikka se kieltämättä oli miellyttävä yllätys. Puolidemonilta meni pieni hetki koota ajatuksensa ja ymmärtää, että Arathet oli tosiaan tullut katsomaan häntä, sillä oli hyvin epätodennäköistä, että hän olisi eksynyt väärään huoneeseen, ja vielä toivottanut huomenia. Jokin järjenhiven vielä muistutti, että olisi myös ehkä ihan hyvä vastata.
"Huomenta. Ei, et tosiaan, ja vaikka olisitkin, on muutenkin korkea aika herätä. Tule sisään, mikä sinut tänne toi?"
Tarjottimesta päätellen Arathet ei ollut tullut vain ovelle kertomaan jotain viestiä, vaan ehkä halusi jopa istua alas, joten Darion siirtyi pois oven tieltä, päästääkseen haltian sisään.
Darionin huoneessa ei liiemmin ollut mitään ylimääräisiä huonekaluja, lähinnä vain ne, mitkä olivat olennaisia työn kannalta, kuten piano ja maalausteline, ja jotain yleiseen elämiseen liittyen, kuten vuode. Tosin Darion oli siirtänyt peiton ja tyynyt ikkunansyvennykseen, missä oli hänestä paljon mukavampaa nukkua. Kaikenkaikkiaan, hänellä ei ollut juurikaan tuoleja tai sohvia, korkeintaan korkea tuoli maalaustelineen edessä, joten hänen huoneensa ei suoranaisesti ollut seurustelua varten. Silloinkin kun hän istui lattialla, hän istui jonkin tyynyn päällä vain. Darion katsoi vähän ympärilleen ja siisti pientä pöytää hiilikynäluonnoksista, jotta Arathet saisi edes tarjottimen pois käsistään.
"Istu vaikka... tuota... ihan mihin mieli tekee. Minulla ei käy oikeastaan vieraita."
Darionia lievästi hävetti, ettei voinut olla sen parempi isäntä mitä sillä hetkellä oli, mutta eipä hän tähän hätään ihan hirveästi voisikaan tehdä. Ainakin hän voisi sentään vähän kohentaa ympäristöä. Puolidemonilla oli paha tapa tehdä piirroksia ja luonnoksia usein lattialla, joten nytkin siinä oli papereiden muodostama puolikaari, jossa oli erilaisia luonnoksia eläimistä, sillä hetkellä lähinnä hevosista.
"Ei minulla mitään isompia suunnitelmia, ajatuksena oli jatkaa vähän kuningattaren tilaustyötä, mutta sillä ei ole kiireellistä aikataulua. Mutta en myöskään osannut odottaa sinun pamahtavan tänne teen ja keksien kanssa."
Darion hymähti vähän Arathetille, niputtaessaan luonnoksia siistimpään kasaan.
"Demons are red, angels are blue.
Hunters are gross,
but I really like you"


Forten hahmot:
Roherdiron (haltia) - "For Honor, Order and Duty"
Rimedur (ristiverinen) - "Hide, listen, watch, learn… And when the time is right, strike from the shadow"
Darion (ristiverinen) - "We dance to the rhythm of the world"
Acar (old lacerta) - "Do what thou willst"
Avatar

Monarkki

Viestit: 13545

Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 2:47

Paikkakunta: Crypt

Viesti To Syys 21, 2017 8:33

Re: Tutustumista ja linnan elämää

Arathet naurahti pienesti, Darionin vakuutellessa ettei neuvonantaja häntä ollut herättänyt ja vaikka olisikin, oli jo korkea aika herätä.
"Mikä minut tänne toi? Ei mikään, varsinaisesti, muuta kuin lupaukseni viettää kanssasi aikaa", Haltia kertoi samalla kun peremmälle kutsusta asteli, seuraillen kuinka Darion pöydän ääreen askelsi siivoamaan pöytätilaa tarjottimelle. Ja jahka Darion piirroksensa tieltä oli saanut, laski Arathet tarjottimen alas. Tietenkin hän oli silmäillyt toisen teoksia, mitä nyt ehti ja kehtasi, kuitenkaan sen pahemmin niihin kiinnittämättä huomiota. Kyllä hän tiesi sen, ettei ihan jokainen ollut valmis esittelemään töitään tuosta vain kaikille.
"Älä suotta siitä huolehdi. Istun kyllä, kohta, hetken jaloittelu kelpaa vähän väliä", Haltia hymähti puoliveriselle, tuon kehottaessa häntä istumaan johonkin. Kyllä hän istuisi, jahka haluaisi. Juuri nyt Arathet tunsi olonsa liian energiseksi istuakseen alas, joten istumasijojen puute ei varsinaisesti häntä haitannut, "Olisinhan voinut kutsua sinut seurakseni oleskeluhuoneelle jos toisellekin, missä istumasijoista ei ole pulaa. Mutta ehkä uteliaisuuteni vei voiton ja halusin nähdä, millaiset ovat työtilasi", hän jatkoi, hymyillen vilkaisten tummahipiään.

Kuulemma Darionilla ei myöskään ollut sen suurempia suunnitelmia, muuta kuin töidensä jatkaminen, joskaan kuningattaren tilaamalla työllä ei kuulemma ollut kiire.
"No, olisinhan voinut ilmoittaa sinulle saapumisestani tai pyytää aikaa kanssasi, pahoittelut, etten niin tehnyt. Mutta aikatauluni on kiireinen ja sain itsekin vasta myöhään eilisiltana tietää, että saan vapaata muutamaksi päiväksi. Joten, päätin että heti ensitöikseni tulisin tapaamaan sinua. Kerta olin luvannut".
"Kuinka päiväsi ovat menneet?"
, Arathet tiedusteli, "Näemmä olet saanut paljon aikaan, omia teoksia ainakin. Saanko katsoa niitä?".
Avatar

Ritari
Ritari

Viestit: 1082

Liittynyt: Ti Marras 29, 2011 7:00

Paikkakunta: Haltiametsissä

Viesti Pe Syys 22, 2017 3:02

Re: Tutustumista ja linnan elämää

Yleensä ei ollut kivaa olla väärässä, tuskin kenenkään mielestä, mutta kerrankin Darion oli iloinen siitä, että hänen aikaisemmat oletukset, ettei näkisi Arathetia enää, olivat osoittautuneet vääriksi. Voi sitä väärässä olemisen iloa. Mutta samalla se oli myös kieltämättä aika yllättävää. Puolidemoni ei osannut varautua siihen, että joku tosiaan halusi ihan vain tulla katsomaan häntä ja viettämään aikaa yhdessä. Miten sellaiseen nyt tulisi oikein suhtautua? Positiivisesti, toki, mutta oli se silti aina yllättävää. No, kenties se tässä ajan mittaa selkenisi, mutta yleisesti ottaen Darion kieltämättä oli tyytyväinen siitä, että kiireinen haltia oli saanut hänet tungettua aikatauluunsa. Se sitten, miten pitkään se kestäisi, olisi asia erikseen. Darion oletti, että Arathetilla olisi vielä myöhemmin työtehtäviä, joten kannatti nauttia tilanteesta kun sitä kesti.
"Vai työtilani. Ja minä kun luulin, että tulit mieluummin katsomaan minua kuin tiloja."
Darion hymähti pikkuisen huvittuneena, ehkä pikkuisen ovelastikin, eikä tosiaan pannut pahakseen, mikäli Arathet halusi katsoa vähän ympärilleen. Eipä hänellä mitään ihmeellistä tai salaista huoneessa ollut, ei mitään propagandaa kuninkaallisia vastaan tai muuta jännittävää kohumateriaalia. Darion oli siinä mielessä ehkä vähän tylsä tapaus, hänellä kun ei ollut mitään isompia salaisuuksia, joita kaivella esiin. Nytkin hänen keräämänsä ja hieman syrjään jättämänsä luonnokset sisälsivät lähinnä ihan silmille ystävällistä materiaalia.

Darion silmäili myös Arathetin tuomaa tee- ja keksitarjoilua. Oli selvää, että se oli tarkoitettu heille, tuskin haltia ihan muuten vaan kanniskelisi tarjotinta mukanaan, mutta Darion ei silti kehdannut kysyä asiaa tai ottaa vielä ensimmäistäkään keksiä. Sen sijaan hän istui takaisin ikkunasyvennyksen reunalle.
"Turhaa pahoittelet, sanoinhan aikaisemmin, että olet aina tervetullut. En vain voi tarjota mitään kovin ihmeellistä."
Darion oli tietoinen heidän sosiaalisesta eriarvoisuudestaan. Arathet, vaikkei ehkä nyt ihan aatelinen ollutkaan, liikkui puolidemonia korkeammissa ympyröissä, ollessaan niinkin lähellä kuninkaallisten arkea. Palvelijoiden näkökulmasta Arathet oli paljon ylemmässä asemassa mitä Darion, joten puolidemoni ei ollut ihan varma, mihin Arathet oli näin asemansa puolesta tottunut. Varmaan hienosti koristeltuihin huoneisiin ja mukaviin sohviin, oletettavasti, mutta Darion ei sellaisia ylellisyyksiä oikein voinut tarjota vierailuille. Hänen huoneensa oli tehty työntekoon, ei seuruteluun.
"Mukavasti, kiitos kysymästä. Olen kotiutunut melkoisen hyvin, työtilani on iso ja ulos on hyvä näkymä. Mutta älä anna papereiden määrän hämätä, osa on vanhempia töitä."
Darion viittasi kädellään paperipinoon, antaen sanattomasti luvan Arathetin katsoa hiilikynäluonnoksia. Eipä niissä tosiaan mitään erityisen vaarallista ollut, ainakaan pitäisi olla. Lähinnä erilaisia anatomia- ja asentoharjoituksia eläimistä, jonkin verran vanhempia töitä demoneista, joita Darion oli veljensä tai äitinsä kanssa ollessa kohdannut, sekä uusimpana luonnoksia palatsissa tapaamistaan haltioista ja muista olennoista, kuten Perianista, itse kuningattaresta ja jokunen Arathetista myös. Joissain papereissa oli myös väreihin ja tekstuureihin liittyviä muistiinpanoja, kuten "syvempi vihreä, 1/4 enemmän preussia".
"Demons are red, angels are blue.
Hunters are gross,
but I really like you"


Forten hahmot:
Roherdiron (haltia) - "For Honor, Order and Duty"
Rimedur (ristiverinen) - "Hide, listen, watch, learn… And when the time is right, strike from the shadow"
Darion (ristiverinen) - "We dance to the rhythm of the world"
Acar (old lacerta) - "Do what thou willst"

Paluu Palvelijoidentilat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö